Orion kurşunun bir benzeri bundan 10-15 yıl önce varmış. o zamanlar bu kurşuna halk arasında "dönerli kurşun" "ıslık çalan kurşun" falan denirmiş. o kurşunu kullanan birkaç kişi grupmanının çok iyi olduğunu, domuzda çok etkili olduğunu, şimdilerde ise bulamadıklarından dert yanıyorlardı. hatta benden bunun kalıbını istediler. yapamadık o zaman için.
bu yaz tesadüfen Zuberde buna benzer bi kurşun görünce ben Bi abiye sordum " gördün mü? kullandın mı? nasıl kurşun?" diye. o da bi haftasonu denedi. çok memnun kalmış. hemen acil olarak kalıbını istedi. şimdi bunların kalıplarını tasarlamakla uğrasıyoruz.
Ben de kurşunun namluya sıvanmasından çok rahatsız oluyorum. onun için 17,2 mm çapınca misket kalıbı yaptım. kurşunu pover tapanın içine koyarak atıyorum. 29,5 gr ağırlığındaki bu kurşunun hedefteki grupmanı tatmin edici. 35 gramlık misket kadar tepmiyor ve pover tapa ile namludan çıktığı için sıvanma olayı olmuyor. gulandi ve orionda da 17,2 mm çapında yapılarak, pover tapa ile atılabilir. böylece sıvanma olayı da ortadan kalkar.
Yücel
zuberin kurşunları güzel ama kanaatimce cok sert abi zaten yüzeyleri cok parlak.ORİONU bende merak ediyorum kullanan varmı acaba.
Senin de dediğin gibi, kuşunların içinde bayağı antimon var gibi gözüküyor. aynı hacimde saf kurşun ile dökülse daha ağır gramaj çeker ve yumuşak olduğu için mantarlaşma daha iyi olur.