Gönderen Konu: Stoeger m2000 bugun ilk tufegimi aldim  (Okunma sayısı 12736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
Ynt: Stoeger m2000 bugun ilk tufegimi aldim
« Yanıtla #25 : 17 Kasım 2013, 15:11:35 »
kamil beyin söyledikleri doğru.yalnız şöyle bişey de var kullanma kılavuzunda 28 gram altında fişek kullanmayınız diyor.tüfek zaten soğuk hava ve ağır dolular için tasarlanmış.ilk aldığımda 28 gram fişekleri 1 attıysa 1 sıkıştırdı.tüfek yayları daha yumuşamamıştı.biraz kullandım 2-3 ay sonra takır takır saydırıyor şu an.zaten bence 24 gram av fişeği değil trap fişeği.çok güzel bir seçim yapmışsınız güle güle kullanın.
Umut TUNA
1980 adana

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 18 Kasım 2013, 09:09:52 »
Bende ahsap deluxe var 71 namlu ile 3150 gr. Sentetik daha hafiftir tahminime gore
Bu arada sakincasi yoksa nekadar verdiniz tufege?

ilk tüfeğim olduğu için pek kıyas yapamıyorum ama mekanizma çok güzel çalıştı bende :) hafiflik konusu çok sıkıntı yok benim için. şimdilik sabit hedefe çok güzel nişan alıyorum. ilerleyen günlerde trap atışlarına gidip biraz hareketli hedef bakacağız artık

tüfek 1000 tl.
1984 istanbul

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 18 Kasım 2013, 09:13:20 »
kamil beyin söyledikleri doğru.yalnız şöyle bişey de var kullanma kılavuzunda 28 gram altında fişek kullanmayınız diyor.tüfek zaten soğuk hava ve ağır dolular için tasarlanmış.ilk aldığımda 28 gram fişekleri 1 attıysa 1 sıkıştırdı.tüfek yayları daha yumuşamamıştı.biraz kullandım 2-3 ay sonra takır takır saydırıyor şu an.zaten bence 24 gram av fişeği değil trap fişeği.çok güzel bir seçim yapmışsınız güle güle kullanın.

Umut bey benim tüfeğim meca fişekte hiç sıkıştırma yapmadıki. :)

36 ile başladım çatır çatır. 32 gramda dediğim gibi omuz boşluğuna yaslamadan attım tam. ozaman 2 kez üst üste hafif tetik düşürerek denedim. tam atamadı. lakin peşinden devam ettim 28 lerde sıkıntısız boşaltıyordu.  dün arkadaşımın tüfeini mahvettiğini düşündüğümüz sterling marka fişek alıp bir kutu denedik. fiyasko. kutu yarısı tutukluk yaptı. sadece benim tüfektemi sorun var fişektemi diye denemek için attık. ben ucuz fişek atacağım zaman meca dan şaşmam. ama avda bp ve rc fişeklerini tavsiyeleriniz üzerine kullanacağım. soğukta 32-34 benim için yeterli keyfi veren grmaajlar.

üzerine pek çıkmayı düşünmüyorum. ha ördek olur :) 34-36 düşünebilriim duruma göre.
ilginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.
1984 istanbul

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 18 Kasım 2013, 09:15:46 »
Daha hafif değil daha ağır oluyor sentetik el kundağı ahşaptan iki kat daha ağır ve ağırlık biraz öne yığılıyor sentetik 3200 ahşap 3150 ortalama ağırlıkları var net değil ama aşa yukarı böğle daha önce tartmıştım bende ahşap almıştım sonra bi takım sentetik aldım ara sıra değiştiririm :) değişiklik olsun diye :)  Kemal kardeşim hayırlı olsun bu arada ALLAH kaza bela vermesin soğuk havalarada inan silaha hayran kalıcaksın avları paket yapıcaksın ördek tavşan gözün gördün yere at 32 gr rc mirage remington at gitsin daha soğuk havalarda 34 rc 32 rc sipe koyver şov yap. sadece dipçiği kaba ve uzun sana nasıl geldi bilmem.

Özgür bey teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.

Fişek tercihlerinizi aklıma not ettim.  ince kıyafette sorun yok kalın kıyafette biraz pratik istiyor. arkadaşın seyyar dipçik daha rahat geliyordu omzuma. ama hafif pratikle alışırım sorun değil :)

zaten pek kalın kıyafet giyinemiyorum ben :) ince bir kaç kat devam et :)
1984 istanbul

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 18 Kasım 2013, 22:38:43 »
Birde bu namlu içinde birşey dikkatimi çekti. Bilmiyorum normalmi ama sanki fişek namlu içinde yivli gibi hareket ederek sıvanmış :)

saat yönünde ilerlemiş sıvanma durumu :)
1984 istanbul

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #30 : 21 Kasım 2013, 08:53:23 »
Hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın işallah
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #31 : 21 Kasım 2013, 10:14:54 »
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Rastgele.. Ne vursan nede stoger olsun avcıyı üzecek tüfek degildir. 2 tip tüfegide arkadaslarım kullanıyorlar.   
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 27 Kasım 2013, 11:06:18 »
aslında bu modelin plastik olanın yani mat olmayanını üretseler daha güzel olur bence karaköyde komando av da yaptırırız dediler ama benim bildiğim kadarı ile fabrika üretmiyor
1976  istanbul

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #33 : 27 Kasım 2013, 18:43:36 »
Plastik aksam zamanla grileşme yapıyor, namlu parlak siyah olursa sırıtır diye yapmıyorlar sanırım.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 28 Kasım 2013, 11:29:34 »
ben çizilme açısında ve görünüm için düşünmüştüm hatta fabrikayı da aradım  sentetik olanı almamı söylediler
1976  istanbul

Çevrimdışı Tugay BOZKURT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 28 Kasım 2013, 16:35:36 »
neden  sentetik  onu  anlamadım  bence kumdak  ağaç olacak  ele  gelecek
DOĞUM YILI YAZINIZ
DENİZLİ