Benim bildiğim kinetik tüfeklerin sağlıklı çalışmasının parametrelerinden biri tüfeğin ağırlığı,belli bir gramajı geçmemesi gerekir.Zira çalışmasındaki esas prensip fişeğin geri tepmesiyle tüfeğin belli bir hızda geri gitmesi(bolt yüzer olduğundan-tüfeğin hiçbir yerine sabitlenmiş değil- newtonun ikinci yasası olan momentum korunumu prensibine göre bulunduğu konumu korumak ister yani hareket etmez tüfeğe kilitli olan döner başlık tüfekle beraber geri gelirken aradaki inertia yayını sıkıştırarak enerji yükler,tepme sona erince sıkışan yay boltu geri fırlatır ve mekanizma bu şekilde işler).Haliyle tüfek ağırlaştıkça tüfeğin geriye doğru olan hızı düşer özellikle hafif fişeklerde mekanizma kurulmaz.Mesela eski vursan 92 lerin 3,4 gibi ağır olduğu söylenir,benim tahminim 30 gr hatta 32 gr ın ın altında sağlıklı çalışması zor vursanların.Kinetik tüfek imal eden firmanın çözümlemesi gereken denklem çalışması istenen en hafif fişek baz alınarak tüfek ağırlığı,yüzer bolt ağırlığı,inertia yay esnekliği ve irca yayı esnekliğini birbirleriyle koordineli çalışabileceği en ideal dengesini yakalamak ki söylendiği kadar kolay bir şey olmasa gerek,nitekim yapan firma az.