Gönderen Konu: Stoeger m2000 bugun ilk tufegimi aldim  (Okunma sayısı 12735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Stoeger m2000 bugun ilk tufegimi aldim
« : 16 Kasım 2013, 19:18:09 »
Merhabalar. forumdaki arkadaslarin yorumlari sonucu bugun komando av karakoye giderek bir adet stoeger m2000 synetic satin aldim.

fisek olarak meca marka istedim.  28 den 36 grama kadar tum fiseklerden aldim.
 hemen atis icin uygun bi yere gidip sicaklik 12-14 derece civatindaydi 36 ile baslangic yapip

6 kutuyu pek nefes almadan takoz takili oldugu icin 3 er 3 er sıktım.

sadece tufegi omzuma tam yaslamadim deneme icin 2 kere fisegi atamadi. 28 gramlar sanki yok gibi.
leblebi gibi yutuyor deniyorya o misal. ilk izlenim karanlikta olsa atis performans ciddi tatmin etti beni.

umarim sorunsuz uzun omurlu olur.

herkese hayirli kazasiz belasiz avlar dilerim.
1984 istanbul

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Stoeger m2000 bugun ilk tufegimi aldim
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2013, 19:34:48 »
Resim yokmu hiç... hayırliolsun....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2013, 19:40:02 »
usta saat 3:30 teslim aldik. 4:40 atis yerindeydik karanlik cokmeden ates ettik.
daha yeni eve ciktim tufek arabada ;) insallah temizlik yaparken fotograflarim.
 yemekten sonra bi harbi seti almaya gidecegim.
kinetik sistem enteresan geldi mekanizmayi kurulurken hissediyorsun.
gazlidan sonra.

1984 istanbul

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2013, 19:46:34 »
usta saat 3:30 teslim aldik. 4:40 atis yerindeydik karanlik cokmeden ates ettik.
daha yeni eve ciktim tufek arabada ;) insallah temizlik yaparken fotograflarim.
 yemekten sonra bi harbi seti almaya gidecegim.
kinetik sistem enteresan geldi mekanizmayi kurulurken hissediyorsun.
gazlidan sonra.

bende eski modeli olan vursan 92a kullanmıştım.. oda knetik bir tüfektir...stoegerde güzel tüfek ruhsat işlerini halledebilirsem bende almak istiyorum... tekrar hayırlı olsun..... resimlerini paylaşırsan konu daha aydınlatıcı olur....

VEFAT ETMİŞTİR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2013, 20:42:11 »
Kemal bey hayırlı olsun tekrar..kazasız belasız bol avlar dilerim.. Kaç namlu silah..siyah sentetik kasasını mı aldınız kamuflajlı olanımı ?
28gramların boşlarını atmaması omza tam yaslamadığınızdan değil..mekanizma yayı sert daha alışacak..aynı kutudaki fişeklerden 15 tanesini sorunsuz çalıştırsa bile 10 tanesinde boş fişeği atmama gibi sorunlar çıkarır yeniyken..şu anda zaten gerekte yok 28gr atmaya..30 yada 30.5 gramları sorunsuz çalıştırır..birde yerli fişeklerin 28 gramını atmayın o tüfekle..en sevdiği 28gr fişekler saga ve rc2 28 gr..bu 2 markadan vazgeçmeyin..yaz kış iş yapar..ördek tavşan hariç..

dediğim gibi stoegerde omza dayamışsınız dayamamışsınız farketmez..tüfeği omuzlamadan koli koli fişek atabilirsiniz..sağlamdır atar..dayanıklıdır canı yanmaz..ben ilk aldığımda gr farketmeksizin bazı fişeklerde namlu ağzına almama gibi sorunlar yaptı..kaşıktan kaynaklı..döner başlıkda arızalıymış ..gönderdim sağolsunlar A'dan Z'ye ne varsa değiştirmişler içinde..şimdi canavar uğraşsanda bozamıyorsun,ne atarsan at..''28gr RC2'' bu fişeğe bayılır..avın tozunu attırır (keklik ve emsali kuşlar için geçerli) ördekte 32,34,36 ne bulursam sıkarım..34 gram fişeklerle sabah ayazında çok iyi iş yapıyor..ama hava ısındımı az sert gelmeye başlıyor fişekler..soğuk havayı seviyor tüfek...tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın.
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2013, 21:06:47 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2013, 21:13:01 »
Böyle okuya okuya dolduruyorsunuz arkadaş :) Bir tane de ben mi alsam ne etsem. Size hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın inşallah. Şu çalışırken hissetme sadece bana oluyor sanıyordum. Yalnız değilmişim demek. Bana da farklı geliyorlar. Bazen hoşuma da gidiyor aslında. Fotoğraf bence de makbule geçer ;)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 16 Kasım 2013, 21:17:42 »
Böyle okuya okuya dolduruyorsunuz arkadaş :) Bir tane de ben mi alsam ne etsem. Size hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın inşallah. Şu çalışırken hissetme sadece bana oluyor sanıyordum. Yalnız değilmişim demek. Bana da farklı geliyorlar. Bazen hoşuma da gidiyor aslında. Fotoğraf bence de makbule geçer ;)

28gramlarda arada bir hissettiriyor o mekanizma çalışma hissini Volkan Bey...a300de bile hissediyordum ben 28gr attığımda..ama stoegerde hiç rastlamadım ne atarsam atayım sert geliyor zaten bana..baş ağrısı ona keza..:D hele 34gr atılırsa akşama kadar tamam artık..:D

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 16 Kasım 2013, 21:31:18 »
Ben 32 g kullandığımda bile hissediyorum. Evet, hafif fişeklerle gazlıda da bir benzerini hissediyorum ama tam aynısı değil bana göre. Bende 401B var ve tepme açısından 34 grama kadar gazlı ile arasında farkı yok gibi sanki ama o çalışırken hissettiğim şey tepmeden daha farklı bir şey ve bazen hoş geliyor, bazen sanki yavaş çalışıyor gibi bir şey oluyor. Öyle değil aslında da, nasıl anlatılır bilemiyorum :D Farklı işte. Belkide aynı şeyden bahsediyoruzdur. Gerçi vursun da, nasıl olduğunun önemi yok. Değil mi ya.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 16 Kasım 2013, 21:33:52 »
onu bende hissediyorum atış yaptıktan sonra mekanizmanın kapanma sesi geliyor, kinetikler biraz daha yavaş çalıştığı için böyle heralde
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 16 Kasım 2013, 21:40:47 »
Kapanma, açılma, her ikisi de. İlk bunu Vursan'da hissetmiştim 10 küsur sene önce. Pozeden sonra epey garipsemiştim.
1968

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 16 Kasım 2013, 23:03:31 »
Kemal bey hayırlı olsun. güle güle kullanın. iki hafta önce yanımıza gelen misafirimiz olan bi abimdede vardı m2000. aldım şöyle bi bakıyım diye. bendeki vursana göre baya hafif ve kibar geldi. bi arıza yaptı fişeği ağzına almadı.zaman zaman bu tür sıkıntılar her tüfekte olabiliyor. umarım bol avlar yaparsınız. tekrar hayırlı olsun.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2013, 23:47:25 »
Hayirli olsun guzel secim

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Ercan ÇETİN 39

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 16 Kasım 2013, 23:58:36 »
Hayırlısı olsun

1982-Lüleburgaz

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #13 : 17 Kasım 2013, 02:57:40 »
Hayırlı olsun çok güzel bir seçim yapmışsınız. Güle güle kullanın. Maddiyat işini ayarlayabilsem, alacağım ilk tüfek.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 17 Kasım 2013, 09:08:02 »
Kemel bey hayırlı olsun tüfeğiniz
Allah kaza bela vermeden güzel günlerde kullanmanızı nasip etsin
aynı tüfekten bendede var Kemal bey güzel seçim yapmıssınız dün çulluk avında hiç kuş kaldıramadık ama uzak mesafeden geçen
tahtalı güvercini tek atışta düşürdüm gerçekten etkili bir tüfek
selamlar.
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 17 Kasım 2013, 10:04:20 »

Teşekkürler Şahin bey ;
71 namlu synetik model ben 32gramda yaşadım 2 tane boş. 3 mermi koydum 2 kere omzuma tam oturtmadım boşlar çıkmadı tam hafif kıstırdı. sonra tam yaslamaya devam ettim 28 gram bir kutu fişeği nefes almadan çatır çatır yaktı. :)
Arkadaşımda gazlı tüfek vardı oda MECA fişek kullandı test etmek amacıyla. inanın sterling kadar pisletmiyor dedi MECA fişek baya hoşuna gitti.
( tamamen ucuz keyfekeder sıkmalık fişek diye alınıyor )

Mekanizmayı omzuma yaslamadan atış yaptım yine fişeği fırlatmadı destek olmadan.
Trap ve normal tüfeğe alışma evresinde biraz meca ucuz olduğu için kullanırım çünki tüfek müthiş keyif verdi. ama ava çıkacağım zaman tavsiyelerinize uyup 32 gram rc fişeklerinden almayı ihmal etmem :)
İlginiz için teşekkür ediyorum.

Hayırlı forumlar.

Kemal bey hayırlı olsun tekrar..kazasız belasız bol avlar dilerim.. Kaç namlu silah..siyah sentetik kasasını mı aldınız kamuflajlı olanımı ?
28gramların boşlarını atmaması omza tam yaslamadığınızdan değil..mekanizma yayı sert daha alışacak..aynı kutudaki fişeklerden 15 tanesini sorunsuz çalıştırsa bile 10 tanesinde boş fişeği atmama gibi sorunlar çıkarır yeniyken..şu anda zaten gerekte yok 28gr atmaya..30 yada 30.5 gramları sorunsuz çalıştırır..birde yerli fişeklerin 28 gramını atmayın o tüfekle..en sevdiği 28gr fişekler saga ve rc2 28 gr..bu 2 markadan vazgeçmeyin..yaz kış iş yapar..ördek tavşan hariç..

dediğim gibi stoegerde omza dayamışsınız dayamamışsınız farketmez..tüfeği omuzlamadan koli koli fişek atabilirsiniz..sağlamdır atar..dayanıklıdır canı yanmaz..ben ilk aldığımda gr farketmeksizin bazı fişeklerde namlu ağzına almama gibi sorunlar yaptı..kaşıktan kaynaklı..döner başlıkda arızalıymış ..gönderdim sağolsunlar A'dan Z'ye ne varsa değiştirmişler içinde..şimdi canavar uğraşsanda bozamıyorsun,ne atarsan at..''28gr RC2'' bu fişeğe bayılır..avın tozunu attırır (keklik ve emsali kuşlar için geçerli) ördekte 32,34,36 ne bulursam sıkarım..34 gram fişeklerle sabah ayazında çok iyi iş yapıyor..ama hava ısındımı az sert gelmeye başlıyor fişekler..soğuk havayı seviyor tüfek...tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın.
1984 istanbul

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 17 Kasım 2013, 10:06:21 »

Volkan bey :) keyifli bir olay. inşallah gönlünüzdeki tüfeğe kavuşursunuz. bu işler zaten bir gazla dolduruşla oluveriyor :)
hele dükkan girince insanın ne alıp ne almamasını  engellicek mantıklı bir arkadaşı olmalı :) yoksa bayii satın alıp çıkılabilinir :)

Kinetik olayını ben sevdim . arkadaşım baya garipsedi. sanki iki kere atıyor gibi dedi :)

ama tatlı sert bi olay.

keyifli forumlar.
1984 istanbul

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 17 Kasım 2013, 10:07:50 »
28gramlarda arada bir hissettiriyor o mekanizma çalışma hissini Volkan Bey...a300de bile hissediyordum ben 28gr attığımda..ama stoegerde hiç rastlamadım ne atarsam atayım sert geliyor zaten bana..baş ağrısı ona keza..:D hele 34gr atılırsa akşama kadar tamam artık..:D

Ben peş peşe 36 gram salladığımda baya omzumda sağlam tepme hissettim :) ama keyifli bir tepme. omzumda çok hafif bi etkisi kaldı. oda hamlıktandır diye düşünüyorum. lakin tepmesi güzel tüfeğin. çok rahatsız olmadım ben şahsen.

Ayrıca sesi müthiş :)
1984 istanbul

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 17 Kasım 2013, 10:09:34 »
Kemal bey hayırlı olsun. güle güle kullanın. iki hafta önce yanımıza gelen misafirimiz olan bi abimdede vardı m2000. aldım şöyle bi bakıyım diye. bendeki vursana göre baya hafif ve kibar geldi. bi arıza yaptı fişeği ağzına almadı.zaman zaman bu tür sıkıntılar her tüfekte olabiliyor. umarım bol avlar yaparsınız. tekrar hayırlı olsun.

Teşekkür ederim Osman bey. İyi dilekleriniz için. tüfekde sıkıntı yoktu şükür. deneme amaçlı yaptığım ufak şeyde bu gayet normal:)
ilerleyen zamanlarda sorunsuz kullanırız inşallah. iyi dilekleriniz için teşekkürler tekrardan.
iyi forumlar.
1984 istanbul

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 17 Kasım 2013, 10:12:34 »

Bu arada tüfeğim 71 namlu olunca tek parça halede kılıf olayı biraz sıkıntılı :) 125 cm filan geliyor .

uzun bir kılıf almak gerekli tüfeğe. bende parça halde gezdirmek istemiyorum açıkçası.

1984 istanbul

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 17 Kasım 2013, 11:26:18 »
kemal zahmet olacak ama tartıp agırlıgını yazarmısın... tekrar hayırlı olsun...

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 17 Kasım 2013, 11:28:48 »
Birol bey tartma imkanım malesef yok. ancak 3.2 kg +- 100 gram civarıydı tüfek. komando avda tartalım isterseniz demişlerdi gerek görmemiştim.

orda da tüfeğin 3170 gram civarı bir ağırlığı olduğu belirtilmişti. bende 71 namlu belki biraz daha ağır olabilir diye düşünüyorum.
1984 istanbul

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 17 Kasım 2013, 11:49:45 »
Bende ahsap deluxe var 71 namlu ile 3150 gr. Sentetik daha hafiftir tahminime gore
Bu arada sakincasi yoksa nekadar verdiniz tufege?
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2013, 11:53:56 Gönderen: Gürkan ONAT »

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 17 Kasım 2013, 12:21:17 »
Bende ahsap deluxe var 71 namlu ile 3150 gr. Sentetik daha hafiftir tahminime gore
Bu arada sakincasi yoksa nekadar verdiniz tufege?
Daha hafif değil daha ağır oluyor sentetik el kundağı ahşaptan iki kat daha ağır ve ağırlık biraz öne yığılıyor sentetik 3200 ahşap 3150 ortalama ağırlıkları var net değil ama aşa yukarı böğle daha önce tartmıştım bende ahşap almıştım sonra bi takım sentetik aldım ara sıra değiştiririm :) değişiklik olsun diye :)  Kemal kardeşim hayırlı olsun bu arada ALLAH kaza bela vermesin soğuk havalarada inan silaha hayran kalıcaksın avları paket yapıcaksın ördek tavşan gözün gördün yere at 32 gr rc mirage remington at gitsin daha soğuk havalarda 34 rc 32 rc sipe koyver şov yap. sadece dipçiği kaba ve uzun sana nasıl geldi bilmem.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #24 : 17 Kasım 2013, 13:03:42 »
Benim bildiğim kinetik tüfeklerin sağlıklı çalışmasının parametrelerinden biri tüfeğin ağırlığı,belli bir gramajı geçmemesi gerekir.Zira çalışmasındaki esas prensip fişeğin geri tepmesiyle tüfeğin belli bir hızda geri gitmesi(bolt yüzer olduğundan-tüfeğin hiçbir yerine sabitlenmiş değil- newtonun ikinci yasası olan momentum korunumu prensibine göre bulunduğu konumu korumak ister yani hareket etmez tüfeğe kilitli olan döner başlık tüfekle beraber geri gelirken aradaki inertia yayını sıkıştırarak enerji yükler,tepme sona erince sıkışan yay boltu geri fırlatır ve mekanizma bu şekilde işler).Haliyle tüfek ağırlaştıkça tüfeğin geriye doğru olan hızı düşer özellikle hafif fişeklerde mekanizma kurulmaz.Mesela eski vursan 92 lerin 3,4 gibi ağır olduğu söylenir,benim tahminim 30 gr hatta 32 gr ın ın altında sağlıklı çalışması zor vursanların.Kinetik tüfek imal eden firmanın çözümlemesi gereken denklem çalışması istenen en hafif fişek baz alınarak tüfek ağırlığı,yüzer bolt ağırlığı,inertia yay esnekliği ve irca yayı esnekliğini birbirleriyle koordineli çalışabileceği en ideal dengesini yakalamak ki söylendiği kadar kolay bir şey olmasa gerek,nitekim yapan firma az.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2013, 13:06:19 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın