Gönderen Konu: Bulgaristandan hepinize selamlar  (Okunma sayısı 4331 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Bulgaristandan hepinize selamlar
« : 16 Kasım 2013, 11:55:59 »
Merhaba sevgili avcı arkadaşlarım, saygıdeğer büyüklerim;
Aslen Elazığlıyım, Öğrenimim gereği yaklaşık 5 senedir Bulgaristanın Sofya şehrinde ikamet ediyorum. Bu aralar Türkiye'ye kesin dönüş hazırlığındayım, Döndüğümde ilk niyetim, çocukluğumda sapan ile başlayan daha sonra büyüklerimin yanında, "yancı" olarak devam ettirdiğim av merakımı Süperpoze bir tüfekle taçlandırmak. Dededen kalma tek kırmayla avladığım birkaç bıldırcın dışında canlı hedefe atış tecrübem yok. Alacağım tüfeği daha çok tavşan ve keklik avında kullacağım, köpeğim olmadığından dolayı uzun yürüyüşler yapacağım.

Uzun araştırmalarım sonucu marka olarak Yıldız ve Akdaş arasında kalmış durumdayım.  Yıldız hakkında yabancı forumlarda bahsedilen 2 ana özellik var 1. Ucuz olduğu (Yıldız Spz Me amerika satış fiyatı 430 Dolar kadar) ikincisi çok teptiği. Çoğu kullanıcı tepme sorununu Şok emen dipçik pedleriyle çözdüğünden bahsetmiş, ancak benim istediğim modelde ejektör olmadığından dolayı (boş fişekleri fırlatması av anında pratik görünse de onları yerden toplamak ayrı eziyet olacağından ejektör istemiyorum)  tüfek daha hafif olacak (2700 gram) bunun da atış esnasında tüfeği stabil tutmayı zorlaştıracağı kanaatindeyim. Belki Yıldız firmasından özel siparişle ağaç yoğunluğu daha fazla (daha ağır) bir tüfek edinilebilir ancak bu da dengeyi ne yönde etkiler merak konusu.

Akdaş'a gelince yurtdışında Webley Scott olarak sattığı modelleri inceledim genelde beğenilmiş, bir kaç kişi çift patlama yaptığından yakınmış. Türk piyasasında ise pek olumsuz yorum yok. Çelik kasa bir süperpoze için "istediğiniz ağırlıkta üretebiliriz" gibi bir açıklama yapmaları da cezbedici. Gidip fabrikalarında deneme fırsatı da veriliyor anladığım kadarıyla. Fiyat olarak Yıldız ile aşağı yukarı aynı.

Şimdilik yazmak istediklerim bu kadar. avlakforum.com forumuna, yabancı sitelerden İngilizce makale ve videoları Türkçe'ye çevirerek katkıta bulunmayı düşünüyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Hepinize sevgi ve selamlar...
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2013, 12:15:16 Gönderen: Fatih ERKAN »
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
Ynt: Bulgaristan hepinize selamlar
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2013, 11:56:33 »
fatih kardeşim aramıza hoşgeldin

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
Ynt: Bulgaristan hepinize selamlar
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2013, 12:02:21 »
Hoşbulduk, Teşekkür ederim
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Bulgaristandan hepinize selamlar
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2013, 12:24:50 »
Hoşgeldin Fatih kardeşim.Ağırlık olayıyla alakalı sıkıntın yoksa huğlu'yu da es geçme derim.Bu arada Bulgaristanda ki av turizmi ile alakalı bilgilendirmelerinide bekliyoruz.Mesela sülün avı yapmak isteyen bir avcıya bu hevesi ne kadara malolur ?
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2013, 12:38:43 »
Ağırlık konusunda sıkıntı var ilk mesajda belirttiğim gibi köpeksiz avlanacağım için çok gezeceğim, köpek olsa bile çok gezerim gerçi :) doğada yürümeyi seviyorum.

Bulgaristan av turizmine gelince, buranın yerli türkleri bazı organizasyonlar düzenliyorlar türkiyeden gelenler için. Sadece kuş değil geyik, domuz, keçi avları da düzenleniyor hiç katılmadım ama fiyatının tuzlu olacağı ortada, Vurduğun hayvan başına da extra bir ücret alıyorlar. Şöyle bir site budum belki işinize yarayabilir http://www.balkanhunting.com/default.asp
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2013, 13:51:34 »
Çok teşekkür ederim Fatih kardeşim.
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #6 : 16 Kasım 2013, 16:43:28 »
aramıza hoş geldin fatih kardeşim görünüşe bakılırsa avlak ailesi güzel paylaşımlarda bulunacak değerli bir bireye daha kavuştu
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 16 Kasım 2013, 17:19:45 »
Aramıza hoşgeldin Fatih kardeşim...
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 17 Kasım 2013, 00:01:50 »
Hoşgeldin Fatih kardeş. Birlikte iyi vakit geçirmeni dileriz. Sofya'ya selam.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 17 Kasım 2013, 01:19:02 »
    FATİH KARDEŞİM ARAMIZA HOŞGELDİN ÖNCELİKLE, GURBETTE YAŞAMAK KOLAY DEĞİL UZUN YILLAR BENDE YURT DIŞINDA BULUNDUM HEMDE ZOR ŞARTLARDA, SANA SAĞLIK, HUZUR VE MUTLULUK İÇERİSİNDE ÜLKEMİZE, BU CENNET YURDUMUZA DÖNMEYİ VE SEVDİKLERİNE KAVUŞMAYI YÜCE RABBİMDEN NİYAZ EDERİM.
   AVCILIK KONUSUNDA YAZDIKLARINA GELİNCE, SANA YAŞÇA (1985 VE 1991 DOĞUMLU KIZI VE OĞLU OLAN) BİR BÜYÜĞÜN OLARAK İLK TAVSİYEM BU İŞE HİÇ BULAŞMA DERİM. BİLİYORSUN EN ÖLÜMCÜL HASTALIK OLAN KANSERE, ÜLSERE, KALP, DAMAR TIKANIKLIĞINA, ÖKSÜRÜĞE, ZATÜREYE, ALZAYMIRA, VB. BİR ÇOK HASTALIĞA YARAYAN VEYA YARAMAYAN İLAÇ OLMASINA VE KULLANILMASINA RAĞMEN, ÇARESİ OLMAYAN TEK HASTALIK OLAN "AVCILIĞIN" MALESEF İLACI YOK. GEL SEN BENİ DİNLE BU SEVDADAN YOL YAKINKEN VAZGEÇ. HEM PARAN CEBİNDE KALIR, HEMDE DAHA MUTLU OLURSUN. SEN TÜFEĞİN TEPMESİNİ ÖN PLANA ÇIKARMIŞSIN AMA, HANGİ MARKA, HANGİ ÇAPTA TÜFEK ALIRSAN AL, TETİĞİ ÇEKTİĞİN ANDAN İTİBAREN GERİ TEPECEKTİR, AMA AZ AMA ÇOK.
   ŞİMDİ SÜPER MAGNUM TÜFEKELER VARKİ 89 MM. EBADINDA, 66 GR. FİŞEK KULLANIYORKİ, TEPME NE KELİME ADAMIN OMZUNU ÇIKARIR MAZALLAH. TABİ BAZI BİLGİLERİ BİLMEDİĞİM İÇİN SORUYORUM BENİ BAĞIŞLA EĞER BOY VE KİLO OLARAK BİRAZ ZAYIFSAN, İSTER HUĞLU, İSTER YILDIZ, İSTERSE REMİNGTON, WINCHESTER VB. HANGİ MARKA 12 NUMARA TÜFEK OLURSA OLSUN TEPİNCE SENİ ZORLAR, HELE MAGNUM 12 NUMARA CALİBRE 36 GR. FİŞEK ÇOK DAHA ÇIRPAR.
  KÖPEKLE AVLANMAK İSE AYRI BİR MESULİYET VE MUTLULUK, TUTKU. ONUNDA DENGELİSİNE RAST GELMEZSEN VAY HALİNE, İNSANI ÇİLEDEN ÇIKARIR MAZALLAH. SONRA VURDUĞUN AVI YEDİ, SÖZÜMÜ DİNLEMEYİP UZAK AÇILIYOR VB. SORUNLARDAN DOLAYI KÖPEĞİNİ VURAN AVCIYI BEN ÇOK GÖRDÜM, HELE BAKACAK UYGUN YERİN YOKSA, AİLEDEN BİRİ OLARAK GÖRÜP KABUL ETMEDİĞİN SÜRECEDE, SANA GÜVEN DUYMASINI, TEMEL İTAATTE BULUNMASINI ZATEN BEKLEME. NEYSE AMACIM SENİN GİBİ BİR DEĞERLİ KARDEŞİMİN MORALİNİ BOZMAK DEĞİL, YÜZLEŞECEĞİN GERÇEKLERDEN BİRKAÇINI SANA BELİRTMEK İSTEDİM HADDİM OLMAYARAK.
   AMA GEL SEN BENİ DİNLE YA BU SEVDADAN VAZGEÇ, YADA ATALARIMIZIN SÖYLEDİĞİ GİBİ, AVCILIĞIN "40 GÜN TABAN ETİ, 1 GÜN AV ETİ" TEMEL MANTALETİSİNE VE ZORLUKLARINI PEŞİNEN GÖZE ALARAK, BEK AVLARINDA SOĞUKDAN TİTREMEK, ERKEN KALKIP UYKUDAN OLMAK, KAÇAN AVIN PEŞİNDEN HAYIFLANMAK VB. DAHA SAYAMADIĞIM MADDİ, MANEVİ ÇİLELERİNE KATLANMAYI GÖZE ALABİLİRSEN, AVCILIĞA BAŞLA DERİM. O ZAMAN BEN HER KONUDA SENİN YANINDA OLACAĞIM, SANA KENDİNİN YETİŞTİRİP, EĞİTEBİLECEĞİN YAVRU DRAHTHAAR AV KÖPEĞİDE HEDİYE ETMEK ÜZERE.
  HADİ BAKALIM SANA GÜZEL DİPLOMALAR, MEZUNİYETLER DİLİYORUM. ÖNCE GÜZEL MEMLEKETİMİZE BİR GEL, KIYMETLİ SEVDİKLERİNE KAVUŞ, ZATEN YENİ SEZONDA BAŞLARIZ AVCILIĞA, BİLİYORSUN 6 OCAK 2013 DE TAVŞAN, KEKLİK VB AV SEZONU BİTİYOR, BU ARADA AV BELGEN FALAN TAMAMMI BİLMİYORUM, ŞİMDİDEN SANA RAST GELE. SELAM VE SEVGİLERİMLE.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2013, 01:25:51 Gönderen: Savaş KAYGISIZ »
1958-Ankara

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #10 : 17 Kasım 2013, 10:44:24 »
Sayın Savaş Kaygısız ağabeyim, öncelikle "Estağfurullah" diyerek başlamak istiyorum, çok alçak gönüllüsünüz. Babamla hemen hemen aynı yaştasınız, böyle bir büyüğümün bana nasihat vermesi bırakın rahatsız etmeyi, aksine mutlu ediyor beni çünkü benim babam gençliğinde şahit olduğu bir av kazası nedeniyle av konusunda hiçbir zaman arkamda olmadı. Kendisi silaha el sürmemeye hatta silah olan ortamda bulunmamaya yemin etmiş ve av merağını balık avı yaparak gideriyor. Nasıl bir hastalık olduğunu kendisi de bildiği için artık bana da sesini çıkarmıyor. Destek olmasa da köstek de olmuyor.

"Ava başlama, bu hastalığa yakalanma" demişsiniz ancak ben daha ilkokul çağlarımda sapanla serçe kovalarken, elimde silah olmadığı halde dağda dizime kadar karda, ayaklarıma poşet geçirmiş, tavşanların izlerini takip ederken yakalandım bu hastalığa. Bir çok yer gezdim, bir çok şey denedim ancak avdan aldığım hazzın yarısını bile alamadım hiçbir şeyden. Bu hazzı yaşamak için uyku, para falan umrumda olmadı hiçbir zaman. Beki avı bana göre bir şey değil. Benim için av demek doğayla bütünleşip av izi sürmek, 1 atış yapamasan bile 10-15 KM doğada yürümek demek. Bir keresinde Bulgaristanda arkadaşlarımı toplayıp balık avına götürdüm, yaklaşık 8 saat hiçbir şey tutamadık arkadaşlarım mızmızlanmaya başlasalar da benim keyfim yerindeydi, o ortamda olmak, oltaları yemleyip tekrar atmak bile bana yeterli hazzı veriyordu. 8 saat uğraştıktan sonra yakaladığım 4-5 kiloluk irice bir sazanı suya geri saldığımı gören arkadaşlarım isyan etti ve bir daha benle balığa çıkmadılar :). Benim balık veya et için orada olmadığımı anlayamadılar bir türlü.

Tepme mevzuna gelince, boyum 1,80, kilom 100 o konuda bir çekincem yok, ne kadar geri tepse de beni yoracağını düşünmüyorum ancak fazla geri tepmenin atış kalitesini düşüreceği kanaatindeyim. Magnum fişek kullanacağımı sanmıyorum, hatta 34 gramdan fazlasını kullanacağım bir av yok bizim oralarda.

Avcılık belgelerim yok, daha tüfeğim bile yok. Kendi tüfeğimin bu sezona yetişeceğini sanmıyorum. Ancak cansız hedefe atmak bile bir zevk benim için. Belgeler, resmi işlemler için Elazığdan bir kaç avcı tanıdığımla konuştum, bir tanesi Elazığda kurs bulamayıp başka ilden almış ancak "O kadar para verdik soran eden yok merada, ben de iptal ettirecem" dedi. Bir diğeri "Ava açık bölgede, ava açık zamanda, limitler dahilinde avlanırsan yakalasalar bile bir şey yapmazlar, memurun insafına kalıyor genelde" dedi. Bir de şu avlak ve avbis sistemi çok saçma geldi bana, keyfe keder kota koymalar vs. hiç samimi durmuyor. Doğal yaşamı korumaktan ziyade vatandaşı yolma odaklı görünüyor. Yurt dışında yaşamış biri olarak daha iyi bilirsiniz, insan dışarı çıkınca anlıyor Türkiye de devletin vatandaşı ne derecede sömürdüğü. Dünyada en pahalı benzin, en pahalı internet, en pahalı pasaport harcı rekorunu kimselere kaptırmıyor Türkiye. Yurtdışına çıkıpta Türkiyede "ulaşılamaz" görülen çoğu ürünü 4 te 1 fiyatına alınca alınlıyor insan böyle şeyleri. Onun için biraz tereddütteyim belgeler konusunda. Ben bilinçli avlandıktan, limitlerimi, yasak bölgelerimi, avlanma zamanlarımı bildikten sonra kağıt üzerine vurulan bir damganın neyi değiştireceği tartışmaya açık.

Yine uzun uzadıya yazdım kusura bakmayın seviyorum uzun yazmayı :),  Sayın Savaş Kaygısız ağabeyim, sizinle irtibat içinde olmayı, engin tecrübelerinizden yararlanmayı, hatta birlikte avlanmayı çok isterim. Sağlıcakla kalın...
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Bahattin ÖRTÜKOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 18 Kasım 2013, 11:43:09 »
aramıza hoş geldin keyifli paylaşımlar dilerim
  • BROWNİNG
  • BERATTA
  • BAİKAL
Bahattin ÖRTÜKOĞLU
1970 KASTAMONU
05327153381

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 18 Kasım 2013, 16:32:05 »
aramıza hoşgeldiniz
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELİ KARTEPE

Çevrimdışı Fatih ERKAN

• *
« Yanıtla #13 : 18 Kasım 2013, 19:42:55 »
teşekkürler hepinize
1990
Elazığ - Sofya

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 18 Kasım 2013, 20:06:37 »
   KIYMETLİ FATİH KARDEŞİM MERHABA, MAAŞALLAH SEN ZATEN AVCIYMIŞSIN, ŞUNU BAŞTAN SÖYLESENE, DOĞA VE YABAN DOSTU OLDUĞUNU, BENDE SENİ TÜFEK TEPMESİNDEN FALAN ÇEKİNEN, BU İŞLERE HİÇ GİRMEMİŞ, ELİNE TÜFEK ALMAMIŞ BİR KARDEŞİM ZANNETTİM, NEYSE MAŞALLAH KAPI GİBİSİNDE, ALLAH SAĞLIK, ÖMÜR VERSİN KAZASIZ, BELASIZ BOL BOL AVLAR YAPARSIN, BİRLİKTEDE YAPARIZ.
   BENDE SENİNLE GÖRÜŞMEKDEN MUTLU OLURUM, HERZAMAN KONUŞABİLİRİZ BİR SIKINTI OLMAZ. AMA SANA NACİZANE BİR DİYECEĞİM VAR YAZDIKLARINLA İLGİLİ; BEN YILLARDIR AVCILIĞI, SENİN GİBİ RAHMETLİ BABAMIN YANINDA ÇANTACI OLARAK BAŞLADIM, BUGÜNLERE GELDİK, NE BABAM RAHMETLİ, NE BEN NEDE ARKADAŞLARIM KURALSIZ AV YAPMADIK, SENİNDE YAPMAYACAĞINDAN EMİNİM. BELGEMİZDE TAM OLACAK, 
   BU İŞİN MADDİ, MANEV ZAHMETİ ÇOK MALUM, AMA DOĞADA AVCI BELGESİZ DOLAŞIRKEN AV-DOĞA KORUMA KONTROLUNE DENK GELİRSEN SIKINTI YARATIR, HELE AVDA VURMUŞSAN LİMİT DAHİLİNDE BİLE OLSA SUÇLU DURUMA DÜŞERSİN, İDARİ PARA CEZASI VAR VEDE TEKRARI, İKİNCİSİ HALİNDE BİR DAHA AV BELGESİDE ALAMAZSIN VE AVCILIĞIN TADINI ÇIKARAMAZSIN, ONUN İÇİN ARKADAŞLARININ BELGE KONUSUNDAKİ SÖYLEDİKLERİNE KATILMIYORUM.
   SEN DOĞRU YOLDAN VE KURALLARI YERİNE GETİRMEKTEN ÇEKİNME. BELKİ ELAZIĞDAKİ ORMANCI BİR SEFERE MAHSUS TÖLARANS GÖSTERMİŞ OLABİLİR AMA, TÜRKİYE GENELİNDE BU BÖYLE DEĞİL. BEN SENİN HER ŞEYİ TAM HAZIRLADIKTAN SONRA, DÖRT DÖRTLÜK BİR ŞEKİLDE SEVDİĞİN DOĞADA BULUNMANI, BİR KONTROL KARŞISINDA GÖĞSÜNÜ GERE GERE BELGELERİNİ GÖSTERMENİ, BOYNUN BÜKÜK KALMAMASINI ARZU EDİYORUM. ÖNCELİKLE SAĞLIKLA SEVDİKLERİNE VE GÜZEL MEMLEKETİNE BİR KAVUŞ, DİĞERLERİ TEFERRUAT ZATEN, SELAM VE SEVGİLERİMLE.
1958-Ankara

Çevrimdışı Mustafa YAMANER

• *
« Yanıtla #15 : 07 Şubat 2014, 14:13:04 »
Fatih  kardeşim hoş geldin..
Mustafa YAMANER
1965 EREĞLİ-KONYA / ADANA