Bana gore tepen fisek ozellikle waterfowl avlarinda iyidir cunku soguk havada yapabileceginiz bir av seklidir ve tepme demek basinc demek,delicilik demek ordek olsun kaz olsun o kalin tuy dokusunu sacmanin gecmesi ancak yuksek enerji ile mumkun olur.
çok doğru bir tespit . aynen katılıyorum . . su kuşu avlarında delip geçmeyi bırakın , o kalın tüylerden içeri saçma sokabilirseniz ne mutlu . delip geçiyormuş , sanki bıldırcın mübarek . .
.
. . . bu hafta , her çeşit fişek attım , 50 den fazladır . . 42 gram zuber , rc jk 6 , mirage jk 6 , mirage 34 gram , remington , rotweill . . hepsi aynı geldi bana , tepeni yok gibi , hepsi yumuşak gibi , ben istiyorum ki , tüfek patlayınca beni sarssın hırpalasın , ama öyle ahım şahım değiller sanki , . . ama attığım tüfek büyük huğlunun conkuest otomatiği , amartisörlü dipçik pedi var , bunun etkisi büyük sanırım darbeyi absorbe etmede . vurduğum meke 4 tane , ördek yok , mekeye çalıştık , ava gelmişiz fişek atmadan dönmek olmaz . .
. . . şunu gördüm , hangi fişek olursa olsun , etkili mesafenin dışında ise nafile , farketmiyor . . 35 metreden sonrası hikaye . . mekeden tüy dökülüyor , havada uçuşuyor tüyler , ama kuş hiç ırgalanmıyor , yola devam . . hayvana saçmanın vurduğunu görüyorum göğsünden , karnından , saçmanın vurduğu yerdeki tüyler hafiften açılıyor , ama kuşta milim sallanma yok . .
. . . ilk girdim 30 fişek sıktım
, bi tane düştü , oda kalktı gitti , lan ne oluyor dedim yaw , en güçlü fişekleri sıkıyorum elde var sıfır
. sonra çıktım , armayı doldurdum tekrardan , 4 kutu karışık fişek var , tekrar daldım göle , uzak geçene atmak yok bu sefer , bi tane yakın gelen var , TANN , bi çaldım , paket . jeton trink düştü , haaaaaaaaaaaa dedim 35 ten sonrası hikaye . .
. . . demem o ki , mesafe varsa , su kuşu avlarında mesafe var ise iş şansa kalmış . . oda avcılar kıraathanesi muhabbeti . .
. . . . . . . akşam bekinden çıkarken , ufak bi çukura düştüm , sağ tarafa doğru cumburt devrildim , sağ ayak ters döndü , ha kalktım ha kalkacam sağ taraf doldu . kalktım neyse , 5 - 6 metre geldim , lan bi hafiflik var üzerimde dedim yusuf kendi kendime , , ne yok ?? tüfek yok olum tüfek yok
, tüfeği düşürmüşsün göle
, telefon melefondan vaz geçtim zaten . . tüfek gitmesin bari , tekrar dönersin geri , ayak yordamıyla bulursun tüfeği , ayağımla kaldırıp elime aldım , her taraf yosun . telefon azcık ıslanmış ama ışıkları yanıyor , hemen kuru yere , sorun çıkarmadı çalıştı kerata , , yedek elbise götürüyorum , işte lazım oldu . . bunlasrda avcılığın cilveleri . . arabaya bindik , kaptan şu sobaya vur gürgen odunlarını , ısınalım , göle düştük vesselam . . herşeyiyle güzel göl avcılığı , ama batağa batmak
hariç . .