Gönderen Konu: kurzhaarım da rahmin dışarı çıkması???  (Okunma sayısı 2696 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sertaç TÜLEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kurzhaarım da rahmin dışarı çıkması???
« : 15 Kasım 2013, 15:31:35 »
merhabalar 16 aylık dişi bir kurzhaar köpeğim var köpeğim ilk kızan olduğunda rahmi yumurta büyüklüğünde dışarı çıktı veterinere götürdüm hayvanın rahmini içine koyup uzvunu diktiler. ikinci kızanında düzelir diye beklerdim ama yine aynı oldu bunun çaresi varmıdır yoksa illa ki kısırlaştırmam mı gerekiyor köpeğimi lütfen yorumlarınızı esirgemeyin... yani ne bileyim kızan olmasını önleyici iğne vb ilaçlar varmı ?
SERTAÇ TÜLEK
1988 ADANA

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
Ynt: kurzhaarım da rahmin dışarı çıkması???
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2013, 16:36:38 »
aynısı benim pitbull cinsi köpeğimede oldu vet.fazla miktarda dişilik hormonu salğılamasından kaynaklandıgını söyledi.kısırlastırma işlemi yaptık ama genede geçmedi bu dönemde iyi temizlik istiyor iltahap kapmaması için ve bi dahaki kızana gelmemesini sağlayın bence iğne ile felan.en yakın veteriner fakultesi ile görüşün kolay kolay rastlanan bi durum değil onlar daha tecrubelidir.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Sertaç TÜLEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2013, 22:47:32 »
bende veterinere sordum kısırlaştırsak bile tekrarlayabilir dedi öyleyse kısırlaştırmak çözüm değil... bana başka bi çözüm ylu gerek çünkü köpeğim kızana geldi mi çok kötü bir durumda oluyor neredeyse hayvan idrarını yapamıyor şişlikten dolayı
SERTAÇ TÜLEK
1988 ADANA

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2013, 01:54:58 »
kızan geçirici ignelerlerden en uygun olanı yapılabilir.bence en iyi cevabı istanbul yada izmirdeki vet. fakultesi ile görüşmelerinizden alabilirsiniz.bu illerde bulunan vet. fakülteleri bir çok vaka görüyolar.ayrıca afyon vet fakülteside iyidir birde istanbulda sırf köpeklere yönelik bi hastane var diye biliyorum.buralarla görüşürseniz yardımcı olacaklardır.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri