Gönderen Konu: BURDUR'DA VAŞAK ÖLDÜRÜLDÜ  (Okunma sayısı 2256 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
BURDUR'DA VAŞAK ÖLDÜRÜLDÜ
« : 14 Kasım 2013, 22:36:10 »
14 Kasım 2013 - 09:21

Leopardan sonra şimdi de bir vaşak öldürüldü
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca nesli koruma altında bulunan hayvanların arasında yer alan Vaşak, Burdur'un Altınyayla ilçesi ormanlık alanda ölü olarak bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır'da vurularak öldürülen Leopar ile ilgili soruşturma yeni sonuçlanmıştı ki, nesli koruma altında bulunan diğer bir hayvanın öldürüldüğü haberi Burdur'dan geldi.

Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü Dirmil İşletme Şefliğine bağlı orman muhafaza memurları bölgelerinde yaptıkları rutin koruma kontrol faaliyetleri esnasında, Altınyayla İlçesi sınırları ve şeflik sınırları içerisinde orman yolu kenarında bir adet vaşağın ölüsünü buldular.

Kısa süre içerisinde Bölge Müdürlüğüne getirilen vaşağın yapılan ilk incelemesinde ergin bir dişi olduğu, sağ ön ayağında kanamaların ve yaralanmalar tespit edildi.

Ertesi gün Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine yapılan otopsisi sonrası ölüm nedeni tespit edilen vaşağın av tüfeği ile vurulmuş olduğu kayıtlara girildi. Otopsi sonrası vaşağın DNA analizi için karaciğer, dalak, kulak ve kas örnekleri alınarak TÜBİTAK MAM'a gönderildi.

resim upload servisleri
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: BURDUR'DA VAŞAK ÖLDÜRÜLDÜ
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2013, 22:48:59 »
Yazık neden vururlar bu hayvanları anlamlyorum..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Turgut ÜNAL 06

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2013, 23:09:56 »
Çok ama çok yazık olmuş. Kolay yetişmiycek ne yazık ki.
1979-Ankara

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2013, 23:50:52 »
Çok ama çok yazık olmuş. Kolay yetişmiycek ne yazık ki.
bu cahilliği yapan mutlaka BOHCACIdır  fakat bazı çobanlarda derki..koyun keçi sürüsüne takip eder pusu kurar.o sürüyü koruyan köpek yoksa en az 3 -4 hayvan kesin öldürür .müş
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 15 Kasım 2013, 10:20:22 »
Vaşaklar koyun,kuzu vs gibi memelilere saldırmazlar. Menülerinde genelde kuşlar, küçük memeliler vardır. BU havyanı vuran hayvan, kesin bu zavallıyı görmüş tüfek denemesi yapmıştır, ölecek mi ölmeyecek mi diye. Yazık oluyor bu tip hayvanlarımıza, zaten nesli tükenmek üzere koruyacağımıza yok ediyoruz...
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 15 Kasım 2013, 12:54:22 »
kusura bakmayin ama sozum meclisten disari bunu vuran elinde tufek olan okuzzz avci zanneden davar hayvan oglu hayvan artik soylenecek ne varsa bu vurun kisiye bence enguzel hayir duasi cahille oturupbal yiyecegine akilli adamla kuru ekmek ye bu is bu ne gunahi var yazikkk cokkk yazikkk sozun bittigi yerr
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #6 : 15 Kasım 2013, 18:21:24 »
Bir Leopar kadar üzülmedim ama gerçekten yazık olmuş..
Bizim bölgemizde de çokça bulunmakta..Hatta gece yolumuza düştüğü bile oldu..Sayıları Leopara göre daha iç açıcı..
Ayrıca bir düzeltme yapalım..Vaşak koyun davar vs sürülere saldırmaz..Çekingen hayvandır..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #7 : 15 Kasım 2013, 18:33:32 »
Hayret Burdur da var diyorlardı da inanmıyordum. Genelde tarlalarda bıldırcın zamanı kediler olur bazan ormanda da kediye rastlarım kediyi ormanda görüp vaşak diyorlar diye düşünürdüm. Demekki aslı varmış bir yandan sevindim varlığına, öteki yandan üzüldüm vurmuşlar diye.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE