geçen hafta parlama ördek avında hava -1ve 0 dercede 34 gr f2 bp 5 no kullandım armsan 612w 66 namlu 4 şok hiçmemnun kalmadım ardından 32 gr klasik 5 no modeli kullandım gayet güzel sonuç aldım 34 gr ile bir grupman denmesi yapayım dedim bulduğum yağ şişesine 40 adımdan aynı şokla attım sonuç berbat çıktı 36 gr deneyim diyordum bu sonuçdan sonra kesinlikle düşünmüyorum artık
36gram 3,4,5 no fişekler hem pahalı olduğundan hem büyük numara olduğundan güzel vurur sanıyoruz genelde ama öyle değil..vurur vurmaz değil bizim iklimlerin fişeği değil..kanadada alaskada filan atmak lazım..genelde av tüfeklerinin büyük çoğunluğu hafif gramaj ve 6,7,8 no fişekleri seviyor..onla verdiği randımanı 34,36gram 3,4,5 no saçmalarla vermiyor..ha carlson şokla atılırsa biraz daha iyi olabilir Tuncay beyin dediği gibi..geçen ördek avında arkadaşın elinde eski üzümlü bir çifte vardı ve ördeklere hep kendi doldurduğu 30gr 8 no saçmaları attı...biraz mesafeli atışlarda yaptı ve 3 tane kılkuyruk ördek vurdu bu fişeklerle..hem yerli MKE barutu hem 30gr hemde 8 no...gerisini siz düşünün artık..tüfek yaz kış neyi seviyorsa,tahtalıda,üveyikte neyse ördeğede onu atmak lazım..
ördek sağlam olur küçük saçmayla , hafif gramajla düşmez hatası avdan boş gelmemize neden oluyor hep..ben çok yaptım şimdiye kadar o hatayı..