Gönderen Konu: uzun gelen dipçik konusunda yardım  (Okunma sayısı 8452 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
uzun gelen dipçik konusunda yardım
« : 13 Kasım 2013, 19:05:21 »
iyi akşamlar cümleten.başlıktan da anlaşılacağı üzere sorunum boyumun kısa olmasından dolayı(1.65) 2 tüfeğimin de dipçiklerinin bana uzun gelmesidir.avcılık mazim yaklaşık 3 yıl falan oluyo ilk başlarda bana uygun olmadığını bile bile ben tüfek bana uyacağına ben tüfeğe uymaya çalıştım.bu cümleyi de bugun bu sitede bi yazıda okudum tam hislerime tercüman olmuştu çaldım hemen.yavaş yavaş artık çıraklık bitmeye başlıyor ve bu durum beni artık çok rahatsız ediyor tüfeği omzuma takmadan omuzlamak ayrı dert tüfeğin üstüne yatmaya çalışmak apayrı bir dert.sözün özü bu dipçikleri eğer böyle bişey mümkünse kendime uygun hale getirebilecek ustaya ihtiyacım var.tüfeğimin biri huğlu 104 a poze biri stoeger otomatik ama sentetik.stoeger dan inanılmaz derecede memnunum yok böyle bir tüfek benim gözümde onun için hiç satmayı düşünmüyorum.bu 2 tüfekte düzeltilebilir mi?masrafı ne olur?tamiri kaç gün sürer ve bu işi yapacak ustalarımız kimlerdir ya da yapmak isteyen ustalarımız.yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
Umut TUNA
1980 adana

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: uzun gelen dipçik konusunda yardım
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2013, 21:29:26 »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2013, 22:16:55 »
sağolun volkan bey ali beyle irtibat kuracağım yarın
Umut TUNA
1980 adana

Çevrimdışı Sinan ÖKTEM

• *
« Yanıtla #3 : 13 Kasım 2013, 22:19:35 »
KARDEŞİM KENDİNE UYGUN KUNDAK YAPTIRMAN GEREKİYOR. ABDULLAH KARA KONYALI USTA VAR BU USTAYLA İRTİBATA GEÇ GEREKLİ BİLGİLERİ SANA VERİR. FAKAT ÖLÇÜLERİNİ ALMASI LAZIM MALİYETE GELİNCE OTO. 200 DEN SÜPERLER 250 DEN BAŞLIYORDU.SELAMLAR
Sinan ÖKTEM
1957 İNEGÖL

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 13 Kasım 2013, 23:27:41 »
Selamlar. Sentetik Stoeger için bir çözüm bulabilirsen ve burada paylaşırsan çok memnun kalırım.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 13 Kasım 2013, 23:46:41 »
sağolun volkan bey ali beyle irtibat kuracağım yarın
biraderim memleketinde bir tüfek ustasına git .tüfeğe dirseğine koy tetik mesafesi   parmağın 1. boğumunda olacak kesinlikle. bunu yaptırdıktan sonra(uzunsa kestir kısa ise arkasına ek lastik veya pabuç giydir uzattır ve sonra).gözüne  kapat asağı ve yukarı yerlere ayrı ayrı nişan al gözüne aç.açtığında aaaaaaaa... namlu üst bant üstüne ortalarına görüyorsan dipcik yanak koyulan yere zımpara ile oyularak düsürülecek..bbbbbbbbb...namlu ucu ve arpacık görmüyorsan dipcik yanak koyulan yere deri sarılır arpacık görülene kadar sarılarak yükseltilir.bunları yaparken el kundağını aynı yerden tut.el kundağını namlu ucuna doğru tutarak nişan alırsan arpacık  zor gözükür.tetik mesafesini yakın tutarsan namlu ortası gözükebilir.yok ben yeni namlu yaptıracağım diyorsan mutlaka ustanın yanında ölçü ve prova yapmalısın. saygılar
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Ali AĞIR

• Free Üye
  • *
  • HUĞLUDA AV BAYİSİYİM+TÜFEK USTASIYIM
« Yanıtla #6 : 13 Kasım 2013, 23:48:53 »
Slm Umut bey bizleri önerdikleri arkadaşlara teşekkür ederim sorununuza kesin olarak çare buluruz 05334587124 den arayın konuşalım
ALİ AĞIR+ HUĞLU-KONYA + TÜFEK USTASI+AV BAYİİ+ 05334587124+ İNSANLARIN GÜVENİNİ KAYBETMEKTENSE PARA KAYBETMEYİ TERCİH EDERİM---- BOSCH

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 14 Kasım 2013, 00:35:59 »
Slm Umut bey bizleri önerdikleri arkadaşlara teşekkür ederim sorununuza kesin olarak çare buluruz 05334587124 den arayın konuşalım
ali usta  bu işin tam erbabı.yaparmı  ?   yapar..
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Mustafa KARDEŞ

• Müdavim Üyemiz
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
« Yanıtla #8 : 14 Kasım 2013, 01:06:11 »
dirsek bükümü, tetik parmağı arasına göre, git bir marangoza kestir dipçiğin tabanından, sonra tekrar kapağı tak, işlem tamam,
ben öyle yaptım, hatta kendim elle kestim, ama temiz kesim için marangozda daha iyi olur.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2013, 01:24:45 Gönderen: Mustafa KARDEŞ »
Cahille Oturup Bal Yiyeceğine, Alimle oturup Kuru Ekmek ye...! [Hz Mevlana]
emekli eğitimci 1957 BURSA-ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 14 Kasım 2013, 04:17:47 »
 Namluyu demirciye, kundağı marangoza kurcalatmamak lazım  ;) Yamuk keser açısını bozar falan busefer göndericeğin tüfek ustasını daha çok uğraştırırsın. Ben geçenlerde Ali ustaya dipçik yaptırdım telefonda önceki dipçiğin bana uymayan kısımlarını tarifettim ve bire bir istediğim şekilde imaletti kendisi. Benim tüfekte seninkinin aynısı 104a
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2013, 11:00:46 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #10 : 14 Kasım 2013, 12:17:02 »
ali beyle görüstüm yarın tüfeği yollayacağım kendisine.ölçüme uygun hale getirecek yalnız stoeger sentetik olduğu için onu yapamayız dedi.yalnız şöyle bir çözüm olabilir stoeger için acaba mümkün mü?sentetik yerine uygun ölçüde ağaç kundak yaptırsak sonrada kötü görüntüyü yok etmek için komple kamuflaj kaplatsak mümkün mü acaba?çok mu uçuk fikir yoksa?
Umut TUNA
1980 adana

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 14 Kasım 2013, 22:08:34 »
ali beyle görüstüm yarın tüfeği yollayacağım kendisine.ölçüme uygun hale getirecek yalnız stoeger sentetik olduğu için onu yapamayız dedi.yalnız şöyle bir çözüm olabilir stoeger için acaba mümkün mü?sentetik yerine uygun ölçüde ağaç kundak yaptırsak sonrada kötü görüntüyü yok etmek için komple kamuflaj kaplatsak mümkün mü acaba?çok mu uçuk fikir yoksa?
Bazı sentetik dipçikler yukarıdan iç kilitlidir. Bu tipleri yukarıdan kısalttınız mı kilitleri de yok olur. O yüzden kesilmez. Bazısı da tıpkı ahşap dipçikler gibi dipçik kapağı iki vidayla içeriye gömülerek vidalanır. Bunlar kesilebilir ama sizdeki hangisindense artık.

Ahşap üzerine kaplama yapılır ama ondan önemlisi tüfeğin dengesi. Ahşapla plastiğin değişimi hem ağırlığı hem dengesini değiştirebilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2013, 23:54:44 Gönderen: Cüneyt ESMER »
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 15 Kasım 2013, 00:32:18 »
Ahşap dipçik el kundağıyla birlikte 300-350 tl civarına değişir bide kamuflaj kaplatırsan nerdeyse yarı tüfek parası gider. Az bişey kısaltmak için pire için yorgan yakmaya benzer. Bence stoeger firmasıyla görüş ellerinde kısa sentetik dipçik varsa hazır alıp takarsın yoksada bu tip durumlarda neyapıyolar onu öğrenmiş olursun. Belki kesme kısaltma gibi uygulamaları vardır.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #14 : 15 Kasım 2013, 19:11:53 »
stoeger firmasıyla görüşemedim ne kadar aradıysam açan olmadı.bende komando avı aradım sentetik dipçiğin kesilemeyeceğini fabrikanın da standart 37.5 cm kundak ürettiğini söyledi.yalnız dipçik pedinin kalın olduğu için yerine daha ince bir ped takılırsa birkaç cm kazanabileceğimi söyledi.teşekkür ettim kapattım.pozeyi ali ağır beyin adresine kargoladım bi usta daha vardı bi de oraya sorayım dedim.usta pedi çıkardı içi boş ben bunu yaparım dedi ben nasıl yapacan sentetik bu kesilmezmiş falan diyecek oldum oda bizim işimiz dedi eyvallah dedim.30 tl maliyetle stoeger yapılacak inşallah.o tüfeği çok seviyorum satmak zorunda kalmadığıma çok sevindim.tüfek bitsin sonuçları paylaşırım olumlu olursa aynı dertten muzdarip arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz.
Umut TUNA
1980 adana

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 15 Kasım 2013, 20:43:50 »
Dipçik içi aşağıdaki ikisi gibi görünüyorsa kısaltılabilir. Zor iş değil. Ama önce bahsettiğim şekildeyse biraz daha uğraş ister.

bmp resim yükle
1968

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #16 : 15 Kasım 2013, 20:58:22 »
vallahi siz bu işi biliyorsunuz Volkan bey tam göremedim ama şekildeki gibi bir görüntü vardı içini eğilip inceleyemedşm tezgahın arkasından ama buna benzer bir boşluk gördüm.çok sevindim gerçekten tüfeği satmak zorunda kalmadığıma.
Umut TUNA
1980 adana