Bence degişimde gec kalmışsıniz...6 kutuyu bıldircinda kullanmişsiniz ,çulluk başlamişken kalan 4 kutuyu çulluk fişegi ile takas yapmayı denemişsiniz.. bayi olsaydım kesinlikle bende kabul etmezdim....... ama alıralmaz ilk kutu sorunu anlayıp iade etmek isteseydiniz size hak verebilirdim.... ence bu konu yersiz..........
Birol Bey,
İşin aslı biz o satın aldığımız 10 paket fişeğin sadece üç paketini o da sorunlu "iki çakar bir patlar" şekliyle kullandık. Diğer paketler açılmış veya zarar görmüş olduğu için sadece paketi açılmamış dört adedini ürünün arızalı olduğunu belirtmek amacıyla değiştirme talebinde bulunduk. Sipahiler yetkilisi bize "Her ne sebeple olursa olsun fişek iade kabul etmiyoruz. İsterseniz bir gün önce almış olun fark etmez." demiştir.
Bırakınız 10 numara 28 gram av fişeğini 7,5 numara 24 gram atış fişeğiyle bile çulluk avlanır. Ayrıca, fişek bayatlıyor mu ki! Sonraki av dönemlerinde niye kullanılmasın, eğer arızalı değilse?
Biz burada 12,5 Lira çarpı 4 eşittir 50 Liranın, anlık çıkar üzerine menfaat fırsatçılığı yapmıyoruz.
Biz burada hatalı bir üründen bahsediyoruz ve tüketicinin hakkı olan ama yıllardır tersi uygulanmaya çalışılan "satılan mal geri alınmaz" sözde kuralının günümüzde (bilgi/internet çağında) hala yutturulmaya çalışıldığının bilgilendirme paylaşımını yapıyoruz.