Gönderen Konu: Sipahiler Av Bayii ve Sorunlu Sterling Av Fişeği İade Reddi  (Okunma sayısı 16196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet ADANALI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Merhaba değerli dostlar,
İstanbul/Avcılar’da bulunan “Sipahiler Av ve Silah Sanayi” isimli av bayiinden 1 koli (10 paket) Sterling av fişeği satın aldık.   

Bir yarı otomatik ve iki süperpoze olmak üzere üç farklı av tüfeğinde de bu Sterling av fişeklerinin bazılarında patlamama sorunu yaşadık.
İlk tetik düşürmede kapsülü ezilen ama patlamayan sorunlu fişekleri, ikinciye hatta üçüncüye tüfekleri tekrar kurup tetik düşürdük ve birkaç paket fişeği o şekilde avda güçlükle kullandık.

Arta kalan, hiç açılmamış olan 4 paket sorunlu Sterling av fişeğini iade edip yerine 2 paket BP Dispersante av fişeği ile değiştirmek istedik. Ama Sipahiler isimli av bayii kesinlikle fişek iade kabul etmediklerini söyledi.

Peki, bizim mağduriyetimizi kim karşılayacak? Arızalı ürün satan firma nasıl iade kabul etmez? Hatalı bir fişek veya tüfek satın aldığımızda tüketicinin elinde mi patlayacak!
1968 İstanbul, Küçükçekmece

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Sipahiler Av Bayii ve Sorunlu Sterling Av Fişeği İade Reddi
« Yanıtla #1 : 13 Kasım 2013, 12:24:43 »
HANGİ AV BAYİİ MALININ ARKASINDA DURUYOR Kİ ABİCİM :))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2013, 12:57:14 »
HANGÝ AV BAYÝÝ MALININ ARKASINDA DURUYOR KÝ ABÝCÝM :))
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELİ KARTEPE

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 13 Kasım 2013, 13:42:19 »
en azından farklı bir ürünle değişim yapması gerekirdi, esnaflık bunu gerektirir. sende şikayet yerine teşekkür formu açmış olurdun, sipahiler av düşünsün.
sen artık başka bir av bayisi edin kendine,
ben uzun yıllardır armer den alış veriş yapıyorum tavsiye edilmeyi hak eden bir yer.
1981 / Samsun / Malatya

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 13 Kasım 2013, 13:45:41 »

Bir de fişek paketlerinin ara tarafına kendi av bayi reklam etiketini yapıştırmış.

Çevrimdışı Cahit ÇAKIR

• *
« Yanıtla #5 : 13 Kasım 2013, 13:47:38 »
İnşallah sesinizi duyan olur...
Cahit ÇAKIR
1966 Çanakkale

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #6 : 14 Kasım 2013, 12:13:07 »
dayı biz tüfekleri de o bayiden almıştık zamanında 5 tane tüfek aldık, tabii onlar o zaman ufacık dükkanda 2 tane kurusıkı tabanca satınca mutlu olan bir esnaftı, şimdi büyüdüler o yüzden esnaflık felan kalmadı
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 14 Kasım 2013, 12:26:20 »
Bence degişimde gec kalmışsıniz...6 kutuyu bıldircinda kullanmişsiniz ,çulluk başlamişken kalan 4 kutuyu çulluk fişegi ile takas yapmayı denemişsiniz.. bayi olsaydım kesinlikle bende kabul etmezdim....... ama alıralmaz ilk kutu sorunu anlayıp iade etmek isteseydiniz size hak verebilirdim.... ence bu konu yersiz..........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 14 Kasım 2013, 15:52:54 »
konuyu turaç firmasına iletin..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Onur TAVACI

• *
  • Ava gelmez kuş olmaz...Başa gelmez iş olmaz....
« Yanıtla #9 : 14 Kasım 2013, 16:41:51 »
Bende tüfek almıştım fişekte aldım ben yaşamadım ama ben oraya gittiğim zamanlarda buna benzer olaylara tanıklık etmiştim...biraz soğuk bi yaklaşım sezmistim en son gittiğimde özellikle tahsilatı yapan arkadaş hani bi gülümseme bir iki gönül alma fiyatta ikram vs.yok alırsan al almazsan alma modunda. artık silahlarını yurt dışıa yapıp pazarladıkları için pek ilgilenmiyorlar artık.silahları güzel çok reklamı yok...ama yurtdışına gösterdikleri ilgiyi alakayı bizlerede göstermeliler...
  • Cesa Valment 61
  • Stoeger M3000 Peregrine 71
Bir Acayip Mühendis®

Çevrimdışı Kenan KOCADERE

• *
    • kenan kocadere
« Yanıtla #10 : 14 Kasım 2013, 17:29:19 »
Bana kalırsa bunların yaptığı esnaflık falan değil ne oldu şimdi kardamı çok merak ediyorum bu konudan etkilenip birçok kişi birdaha o dükkandan alışveriş yapmaz tüfeklerde sorun olsa anlarım iki tane poze bu fişeği patlatmıyorsa bi sorun vardır sattığın malın arkasında dur
Kenan KOCADERE
1983 Orhangazi BURSA ikamet istanbul Yenibosna

• *
    • kenan kocadere
« Yanıtla #11 : 14 Kasım 2013, 19:00:28 »
tüfekle alakası yok bende başta senin gibi düşünmüştüm ama başka tüfeklerle ve başka fişeklerle denediğimizde durum ortaya çıktı ayrıca bu fişeklerden kutusu açılıp yıprananlar var yani bu 1 koli fişekten 6 paket kullanılmadı bu fişeklerden madur olan daha birçok avcı çıkacaktır burda konu kapsüllerinin kalitesizliğinin yanı sıra satın alınan bayinin duruma vurdum duymazlığıdır   
Kenan KOCADERE

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 14 Kasım 2013, 19:38:48 »
Bende Sterling Soft  Trap fişeklerin de yaşadım aynı sorunu. Antrenmanlarda 10 15 fişekten mutlaka 1 tanesi patlamıyordu , 2 3  hatta 4 kere tetik düşürülse de patlamamakta inat ediyordu fişek. Çok can sıkıcı bir durum.

Ayrıca fişeği kesip saçmaları çıkardığımda karşılaştığım durum çok komikti. 7.5 numara saçmanın içinden 5 numaradan tutunda 10 numaraya kadar saçma çıktı. Yumurta gibi , ezik büzük saçmalar da hediyesi oldu.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2013, 19:40:32 Gönderen: Onur ÇELİKOĞLU »
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 14 Kasım 2013, 20:54:25 »
Bence de bunu Turaç'a bildirip hem onları uyarmak hem neticesi hakkında burada bilgi paylaşımında bulunmanız en doğrusu. Bilelim de benzer durumda yolumuz belli olsun.

Diğer yandan patlamama kapsüllerden kaynaklıysa kabahat esasen kapsülü üretendedir. Sırf bizde değil, her sattıkları yerde benzeri yaşanmış olmalı. Ciddi bir firma böyle durumda sorunlu partiyi öğrenir ve değiştirir bence. Fakat fişek kutularında parti numarası da olmuyor genelde. Ne alan ne de satan elindekini bilebilir :(
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 14 Kasım 2013, 20:58:11 »
Bence degişimde gec kalmışsıniz...6 kutuyu bıldircinda kullanmişsiniz ,çulluk başlamişken kalan 4 kutuyu çulluk fişegi ile takas yapmayı denemişsiniz.. bayi olsaydım kesinlikle bende kabul etmezdim....... ama alıralmaz ilk kutu sorunu anlayıp iade etmek isteseydiniz size hak verebilirdim.... ence bu konu yersiz..........

Birol Bey,
İşin aslı biz o satın aldığımız 10 paket fişeğin sadece üç paketini o da sorunlu "iki çakar bir patlar" şekliyle kullandık. Diğer paketler açılmış veya zarar görmüş olduğu için sadece paketi açılmamış dört adedini ürünün arızalı olduğunu belirtmek amacıyla değiştirme talebinde bulunduk. Sipahiler yetkilisi bize "Her ne sebeple olursa olsun fişek iade kabul etmiyoruz. İsterseniz bir gün önce almış olun fark etmez." demiştir.
Bırakınız 10 numara 28 gram av fişeğini 7,5 numara 24 gram atış fişeğiyle bile çulluk avlanır. Ayrıca, fişek bayatlıyor mu ki!  Sonraki av dönemlerinde niye kullanılmasın, eğer arızalı değilse?
Biz burada 12,5 Lira çarpı 4 eşittir 50 Liranın, anlık çıkar üzerine menfaat fırsatçılığı yapmıyoruz.
Biz burada hatalı bir üründen bahsediyoruz ve tüketicinin hakkı olan ama yıllardır tersi uygulanmaya çalışılan "satılan mal geri alınmaz" sözde kuralının günümüzde (bilgi/internet çağında) hala yutturulmaya çalışıldığının bilgilendirme paylaşımını yapıyoruz.

• *
    • kenan kocadere
« Yanıtla #15 : 15 Kasım 2013, 19:24:22 »
Mehmet adanalı dayım harika yazmışsın amaç kesinlikle fırsatçılık değil
Kenan KOCADERE

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 15 Kasım 2013, 19:59:17 »
ayıp etmişler..çok yakışıksız..ben geçen yıl yada daha evvelsi yıl aldığım fişekleri bile gidip beğendiğim başka markalarla değiştiriyorum bayimde..hiç sorgu sual yok..ayıpsın abi lafımı olur deyip hemen değiştiriyorlar..bu arada sert kapsül iğneyi bile kırar..ben jetin 28gramlarında yaşadım..sterlingin genelde 28 ve 30gramını kullanıyorum bi sorunla karşılaşmadım daha..
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2013, 20:00:59 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Ali KIZILDAĞ

• *
« Yanıtla #17 : 22 Kasım 2013, 07:48:00 »
mehmet beye katılıyorum ama arızalı fişekler konusunda bayilerin elinden gelen birşey yok sert kapsül kullanılmıştır.şikayeti biz bile turaca yapsak olabilir,ilk defa siz söylüyorsunuz vb...sözlerle geçiştirirler.ama yinede müşterisini madur etmemeli. çoğu büyük bayiler kendini halt sanıyor dışarı mal verdiği için, ama iç piyasadaki kendi müşterisine ilgisiz.
Ali KIZILDAĞ
1979-Adıyaman

Çevrimdışı Turgay BEGİT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 22 Kasım 2013, 10:58:45 »
güzel bir konu ve biz avcılar olarak bazı sorunlarımızı bu şekilde dile getirirsek birbirimize yardımcı olabiliriz.yeni avcı arkadaşlardan bu konuyu okuyupta.ya benimde aynı şey başıma gelirmi akşama kadar geziyoruz ya fişek patlamazsa diyerek düşünen biri kesinlikle alamaz.ben geçen sene av bayii abimin dene demesi üzerine aldım ve iki arkadaş idik ve aynı gün geri iade ettik.ben kendi şahsım olarak kişilerin esnaflık taklaşımını geçektn ayıpladım hangi ve ne tür iş yapan bir esnaf olursa olsun arkasıda duramadıgı ve sattıgı malda magdur olan bir kişiye bir magduriyet teşakkürü edemeyen birisi kesinlikle esnaf deyildir.bu benim görüşüm mehmet bey magduriyetinizde sonuna kadar haklısınız.bence bu konuyu direk olarak tüketici haklarına bildirmeniz en dogrusu..saygılarla..
Turgay BEGİT
1979 Sungurlu ÇORUM

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #19 : 22 Kasım 2013, 11:49:07 »
bence en iyi yerli YAF
Sterling hiç almadım atmadım lafta yerli malı ama adı bile ecnebi  ;)
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #20 : 22 Kasım 2013, 12:20:58 »
bir de sektörde yerli fişek kullanın yerli malı yurdun malı geyiklerini yapıyorlar, hiç patlamayan remington fişek duydunuz mu? :) Türkiye bu sektörde (sadece fişek sektöründen bahsediyorum) çok yol katetmesi lazım, mesela tüfek konusunda çok başarılı kendini dünyaya kanıtlamış markalarımız var, yıllık ithalatları birçok dünya devini sollamış durumda  ama fişek için aynısını söylemek zor, bir üretici de elini taşın altına koysun Türk avcısına öyle bir ürün sunsun ki evet budur, Türk avcılarına "artık yabancı fişek almam" dedirtsin, şimdi herkes şu güzel bu güzel, şu marka bahsettiğiniz gibi diye yorum yapacak ama başta söylediğim gibi "hiç patlamayan remington fişek duydunuz mu" ??? umarım anlatabilmişimdir, kimse kendini avutmasın gerçekleri görmek lazım...
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı B.Kemal ÖZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 22 Kasım 2013, 13:22:36 »

Bende yeni tüfeğimi aldığım zaman kullanıcı yorumlarından yararlanarak MECA aldım. tüfeğimde 28-36 çatır çatır attı. ertesi gün aynı bayiden deneme amaçlı 1 kutu sterling attım. rezaletti. tüfekten soğuttu sanki. arkadaşımın tüfeğinde devamlı kullandığı fişekti. artık almıyoruz çevremizede aldırmıyoruz sterling.

Bayidekiler de sorun olabilir olmayabilir bilmiyorum ama biz soğuduk ve defterden sildik sterling markasını.

Trap vs atışlarda Meca kullanacağım ama ava giderken kesinlikle rc bp gibi kaliteli fişeklerden kullanacağım.

iyi forumlar dilerim.

1984 istanbul

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #22 : 22 Kasım 2013, 13:47:53 »

[/quote]
bir de sektörde yerli fişek kullanın yerli malı yurdun malı geyiklerini yapıyorlar, hiç patlamayan remington fişek duydunuz mu? :) Türkiye bu sektörde (sadece fişek sektöründen bahsediyorum) çok yol katetmesi lazım,

Adem bütün esnafı töhmet altında bırakmamak lazım.
10 yıldan fazla Manisa Soma'da YILDIZ AV BAYİİ den (Ayhan Yıldız) alış veriş yaparım.
Sattığı her malın arkasındadır.
Yıldız Av Bayii kendisinden almadığım ama ürün portföyünde bulunan malı bile değiştirir.
İzmir Aliağa'da RASGELE AV BAYİİ Mustafa Savran sattığı her malın arkasındadır. 

Mustafa bütün yerli sanayiyi kastedmek yanlış.
Remingtonu bilmem hiç kullanmadım ama winchesterde başıma geldi 1 kutu fişekte 2 tane patlamadı.
Bıldırcında devamlı Yaf atarım en az 5 koli attım bir tane hatalı çıkmadı.
Yafla Trap atıyoruz hiç sorun yok.
Yiğidi öldür ama hakkını ver demişler.

Meca kullandım iyi fişektir.

Sterling hiç alıp atmadım ama zaten adına gıcıkım almadım bu saatten sonra da almam.
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 22 Kasım 2013, 14:44:30 »
Birol Bey,
İşin aslı biz o satın aldığımız 10 paket fişeğin sadece üç paketini o da sorunlu "iki çakar bir patlar" şekliyle kullandık. Diğer paketler açılmış veya zarar görmüş olduğu için sadece paketi açılmamış dört adedini ürünün arızalı olduğunu belirtmek amacıyla değiştirme talebinde bulunduk. Sipahiler yetkilisi bize "Her ne sebeple olursa olsun fişek iade kabul etmiyoruz. İsterseniz bir gün önce almış olun fark etmez." demiştir.
Bırakınız 10 numara 28 gram av fişeğini 7,5 numara 24 gram atış fişeğiyle bile çulluk avlanır. Ayrıca, fişek bayatlıyor mu ki!  Sonraki av dönemlerinde niye kullanılmasın, eğer arızalı değilse?
Biz burada 12,5 Lira çarpı 4 eşittir 50 Liranın, anlık çıkar üzerine menfaat fırsatçılığı yapmıyoruz.
Biz burada hatalı bir üründen bahsediyoruz ve tüketicinin hakkı olan ama yıllardır tersi uygulanmaya çalışılan "satılan mal geri alınmaz" sözde kuralının günümüzde (bilgi/internet çağında) hala yutturulmaya çalışıldığının bilgilendirme paylaşımını yapıyoruz.

bilgilendirmeniz için teşekkür ederim... bayikeşke degişim yapsaydı.. benim söylemek istedigim bayii degişim yapamıyoruz şu şu sebeplerden dolayı demiş olsaydı bayiyede hakverebilirdik... ama ilk kutudada durumu farkedip iade etmek isteseymişsinizde sonuç degişmeyecekmiş... bence bu bayiden alışveriş yapmak sıkıntılı olabilir... sterling fişege gelince hiç kullanmadım.. yerlide tercihim zuber olmuştur....  4 kutu fişekde birşekilde av harici harcanabilir...rastgelsin...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 02 Ocak 2015, 07:17:51 »
Eski bir konu olacak ama cevap yazmak istedim.

Sipahilerden hep alışveriş yaparım tüfeğimde sipahidir.Oradan bir kutu sterling aldım hiç nefes aldırmadan attım bir tane bile patlamayan sterling yada muadil bir fişek olmadı.Bu tarz ürünler gıda gibidir açtığınız an değişim eğer tanıdık değilseniz yapılacak birşey değil.

Ben kendileriyle çok alışveriş yaptım hiç aksi bir durum olmadı.Gidip farklı bir ürünle değişim talep etmişsiniz hemde avrupa fişekle.Mantıklı satıcı bu değişim isteğini kabul etmez zaten.Siz bakkal olsanız ısırılmış gofreti geri alırmıydınız ? Ayrıca fişekler sorunlu çıkıyorsa bu sterlingin suçudur turaçla iletişim kurulmalıydı.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası