Gönderen Konu: çam ekili arazide avlanma mümkünmü  (Okunma sayısı 2467 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İlker YÜKSELEN

• *
çam ekili arazide avlanma mümkünmü
« : 12 Kasım 2013, 13:21:50 »
meraya çıktığımız zaman görüyoruz çam ekilmiş etrafı telle çevrilmiş ama ardan uzun süre geçmiş ne tel örgü kalmış çamlardan büyüyen büyümüş tutmayan kurumuş biz hala buraya girip av yapamıyoruz sizce bu doğrumu  ben bu konuyu araştırdım herhangi bir bilgiye ulaşamadım meşe ormanına giripte av yapabiliyorsak niye çamlıkta av yapamıyoruz vereceğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim
İlker YÜKSELEN
1977-Bursa

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
Ynt: çam ekili arazide avlanma mümkünmü
« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2013, 13:38:11 »
İlker Kardeşim, MAK 7.Madde "b) Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve/veya diğer kurumlar tarafından ağaçlandırılmış veya erozyon kontrol çalışması yapılan etrafı çitle çevrilmiş ikaz ve işaret tabelalarıyla belirtilmiş sahalar ile çitle çevrilmiş olmasa dahi üzerinde fidan bulunan sahalarda," avlanmak yasaktır diyor. Bahsettiğin araziyi bu maddeye göre değerlendirmek sana kaldı çünkü araziyi gören sensin.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Mesut KARABEYİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2013, 13:41:25 »
Ağaçlar fidan olmaktan çokmışsa bir avlanmanın bir sakıncası yoktur diye düşünüyorum.Ama denetleme memurları ne düşünür onu bilemiyorum.  :)
1993 İSTANBUL
(memleket KASTAMONU)

Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde adı yabancıları titreten bir millet olduk.

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2013, 20:28:32 »
Sevgili arkadaşım,fidanlama sahalarında avlanmak yasak,sebebine gelince iğne yapraklı ağaçların  tepeleri yaralandığında daha sürüm yapmamaktadır.Saçmayla tepeleri kestirilen genç fidanlar tekrar tepe sürgünü vermeyeceğinden bu tür çamlatın sahadan çıkarılması gerekmektedir.
Bu tür durumlarla karşılaşılmaması için fidanlar belli bir boya varıncaya kadar bu sahalara girmek dahi yasaktır.Etrafıda tellerle bu yüzden çevrilmektedir.
Konuya hepiz duyarlı olmalıyız.Ormanlar hepimizin,servet kaynağımızdır.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2013, 21:06:26 »
Peki bu çitle çevrilmiş alanlar ağaçlar yeterince büyüdükten sonra hemen kaldırılıyor mu? Çitlemişken öyle kalsın demiyorlarsa her avcı memnuniyetle bekler.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
« Yanıtla #5 : 12 Kasım 2013, 21:33:13 »
Milli Parklar görevlisi bir mühendise sorduğumda, "ağaçların kutürü 10 cm'yi geçtiyse, o alanın ormana teslimi yapılır. Ormana teslim edilen alanlarda ise avlanabilirsin. Ancak teslim edilmesi ise ve şikayet sözkonusu olursa cezai işleme maruz kalabilirsin" demişti. Yalnız bu söylediğim tamamen teknik bir ifade değil. Aklımda kalanı yazdım.
Nuri 15
1972 BURDUR

Çevrimdışı İlker YÜKSELEN

• *
« Yanıtla #6 : 13 Kasım 2013, 09:18:41 »
ağaçlandırma sahası diye yazmış kimin boyu nerdeyse 4-5 mt kimi 2mt kimi zaten hiç büyümemiş kimi hiç tutmamış  bu sefer çelişkide kalıyorsun bir avcı olarak ne yapacağımızı bilemiyoruz  yorum yapıp bilgi veren  arkadaşlara teşekkür ederim
İlker YÜKSELEN
1977-Bursa

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #7 : 13 Kasım 2013, 21:58:58 »
Av a çıktığımız zaman görüyoruz ağaç ekilmiş etrafı telle çevrilmiş ama aradan çok uzun süre geçmiş ne tel örgü kalmış ağaçlar  büyümüş tutmayan kurumuş biz hala buraya girip av yapamıyoruz. Buralarda Av yapılması için mutlaka çaba gayret gösterilmelidir.
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle