Merhaba benim 3 yaşında bir dd var köpeğim bu aralar hiçbir dediğimi yapmıyor ördek vuruyorum alıp gelmiyor ağzında sıkıp çiğner gıbı hareketler yapıp bırakıyor ne yapmalıyım yardımlarınizi bekliyorum
köpeğniz aşırı hırs yapmış. köpeğinizi kesinlikle dövmeyin. ava giderken de bu aralar tek getirin ava. başka köpek olmasın. köpeğinizle dialog kurun bu çok önemli. nasıl arkadaşınıza sohbet ediyorsanız onunla hatalarını iyilerini konuşun aferin deyin hata yaptı ise hayır deyin . bu demek değildirki köpek türkçe ne anlar dilden. zaten dilden anlamıyor köpekler sadece söyleme ses tonunuzdan ne istediğinizi idrak ediyor. farkıda iseniz her kelimeyi isannlar farklı nefes vurgu ile söyleriz. hayvanda bunu anlıyor.
aport yapmayor ise avı bırakın hemen köpeğinizle konuşurak hatta yalvara yalvara isteğin ondan sevdii bir yiyecek alın yanınıza ödül verin. çiğneme sorunuda zaten hırsından kaynaklı hırs yapmış . zamanla gecer bu hırsı merak etmeyişn. eğer yese idi sorun başka idi ama çiğneme olayı hırsından kaynaklı. köpeinizle bolca vakit geçirin sizi görünce ava gideceğin, anlasın her zaman.
ördek vuruyorsunuz alıp gelmiyor ona o heyacanı yaşatın sizde o heyacanı yaşayın. almıyor diye birşey yok. alacak ama sizinde zqamanınızı alacak.
abimin köpeğii vardı ördek ile hiç alakası yokdu işi gücü çulluk idi ama ne zamanki köpeği ben eğitime aldım. bu sefer köepiği gölden çıkaramz oldum . usta köpek olduktan sonra vurudğum ördeğin arkasına bile bakmazdım o sırayla peşpeşe hepsini kamışlarınçinde bulurdu getiridi bırakıp diğer vuruduğumu alır gekirdi sırayla. hatta şaşırdım köpeğe ördel almaya gidinde o bulana kadar ben 3 tane daha vurduğum olurdu ama görmediği halde yön göstermediğim halde heposini bulup gelirdi o derece usta yaptım köpeği.
ördek manyağı olup çıktı hatta bazen sert davranıyordum ben gölün i,çinde beliem kadar suda iken yanımdan ayrılmıyordu sadece burnu dışarda gerisi su içinde bekliyordu tekem atıyropdum canı yansın sudan çıksın diye ama nerde sudan çıkmak ne kelime tamtersi oluyordu.
ama y,inede bu kadar köpeği suda bırakmak ii birşey değil köpek için. sabişt kalmaması gerekli su içinde