Gönderen Konu: ORMANCILARA VE AVCILARA SALDIRI........  (Okunma sayısı 3969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
ORMANCILARA VE AVCILARA SALDIRI........
« : 09 Kasım 2013, 23:47:46 »
ankarada işler karıştı,, KAN AKTI beypazarı avlağında hiçbir  ankaralı av izni alarak avlanamadı buna beypazarlı avcılarda dahil ,,  tabi bu duruma doğal olarak bozulmuşlar adamların kendi avlanacak dağları ava kapalı düşünsenize evinizin bahçesinden cıkıp ava gidemiyorsunuz,, bide istediğiniz halde kota vermiyorlar,,,

bu gün bir çok avcıdan duydum dışardan gelen avcılara ateş etmişler ve vurulanlar olmuş ve milli parklar görevli lelerine de  avcılar toplu halde zerlerine yürüyüp bir arbede yaşanmış,,, bu olayı bir çok arkadaşımızda sorduğumda doğruladı....

sayın yetkililer alın size avbis,,, sayın avbis destekleyicisi , batı taklitçisi , yurdumun kendine has alışkanlıklarına göre bir sistem çıkarmak yerine bu batılıların sitemlerini ülkemize empoze etmek isteyenler ve buna yardım eden yoz beyinli dar kafalı cıkarcı şahıslar,, alın size avbis,,,

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ORMANCILARA VE AVCILARA SALDIRI........
« Yanıtla #1 : 10 Kasım 2013, 00:06:01 »
Allah ıslah etsin av için insan insana tüfek atarmı
yazık söyleyecek kelime bulamıyorum
İnşallah doğru değildir. :-[
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 10 Kasım 2013, 17:20:34 »
inş doğru değildir,,,,, bizmde temennimiz bu

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 10 Kasım 2013, 17:44:11 »
Belki yanlis dusunuyorum ama  evimin arka bahcesinde av yapamayacaksam ceza yazilackasa kusura bakmasinda kimse yapmasin o zman.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2013, 18:16:21 »
Av hayvanları tıpkı orman ağaçları gibi evin arka bahçesinde bile olsa şahsa veya bir zümreye ait varlıklar değil,öncelikle bunun bilinmesi lazım hatta avlayan avcılara bile ait değil zaten öyle olmuş olsa ücret mücret ödenmezdi veya cezası olmazdı usulsüz avlanıldığında.Peki kime ait o zaman?Özelde o ülke halkına genelde de tüm insanlığa ait,yani kamu malı milli servet bağlamında.Biz avcılar bırak birbirimizden kıskanmayı diğer avlanmayan avcı olmayan şahıslardan imtiyaz isteyerek onların lütfuyla avlanma hakkımızı elde edebiliyoruz.İşin özü bu.Yani rasgele avlanmak olmaz olmamalı.kanunen serbestmidir bilmiyorum ancak kendin üretirsin belgelersin bunu ve o hayvanları istediğin gibi avlarsın belki ama tamamen yabani doğal üremiş av hayvanı herkesin malıdır belli kurallara mutlak uyum zorunluluğu var tıpkı yol benim istediğim gibi giderim başka taşıt sokmam diyemeyeceğin gibi.

Bu sebeple belli kaideleri yerleştirmek için avbis icad edildi ama ben inanmıyorum ki kotalar sağlıklı bir şekilde oluşturulabilmiş olsun.Elbette ta nerden gelen adam avını yapacak ben kota alamadığımdan burnumun dibindeki avı yapamayacağım serzenişi durum her nekadar son derece asap bozucu olsa da şu sisteme göre haksız ve yabancı avcının şuçu değil bu ki o kişiler cezasını çeksin.Avbis olmadan belki 50 kişi gelecekti ve tekrar tekrar gelecekti şimdi max 15 kişi gelecek ve kota muhtemelen dolmuş olacağından tekrar gelemeyecek yani av için daha hayırlı gözüküyor.Yerli avcıya yasak bir durum yok zaten kota alabilirse o da avını yapar ama alamıyoruz dolmuş deniyor fakat onun da çözümü yok 1000 yerine 10000 kota da verilse gene yabancı avcılar tarafından doldurulabilir bu biraz erken davranma meselesi herkes için sanırım.

Avbisin tek zayıf noktası sanırım kotaların sallamasyon olma ihtimali.

Son söz olarak:ormancı yerli avcıyı yakaladı iki keklikle avbis kağıdın var mı yok abi alamadım dolmuştu,iyi hadi geç bi daha almaya çalış,bizim geleneklerimize göre bu olabilir belki gelenekten bahsedeceksek ama bu kolaylığı da kurnazlık edip suistimal etmemek lazım avbisten kota almaya çalışmak lazım(en azından girdiğini ama alamadığını gösterir bir çıktı alması lazım).
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2013, 18:37:25 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #5 : 10 Kasım 2013, 23:11:14 »
sanırım birisi ankaralı olmasına rağmen ankrara da avbisten izin alamıyorum diye bir konu açmıştı.bende altına bakalım bu sene kaç kişi kaç kişiye tüfek sıkacak kaç görevli görevi başında saçmalara magruz kalacak demiştim.keşke benim dediğim olmayaydı.ama acı bir gerçek var ki olur.ve devamıda malesef gelir.ben kendi dağımda avlanamayacam.elin yabancısı gelecek avlanacak.e bende internet yok avbisten izin alamıyorum.e yangın çıktımı ilk ben koşuyorum ama.o zaman nerde yabancı avcılar.ama ben devletten de önce koşuyorum.traktörümle tankerimle.ama iş ava geldimi herşeyim var avbisim yok.e ben ne yapacam.evde tüfeğe harbi çekecem.heee işte olmaz tutmaz malesef.avrupada olurda burda olmaz.avrupada kimse burası benim memleketim deyip traktörünü çorunu çocuğunu alıp yangına devletten önce müdehale etmez.ama TÜRKİYE de eder.ama ava geldimi de avbisi mavbisi sallamaz...ha dışardan gelen avcıda gitsin avbisten izin almadan ama bende giderim...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 10 Kasım 2013, 23:12:20 »
Av  7 gün olsa bu sıkıntıların hiçmbiri yaşanmaz... hem 3 gün hemde avbis dersen bu işin cacıgı çıkar....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #7 : 10 Kasım 2013, 23:14:39 »
Av  7 gün olsa bu sıkıntıların hiçmbiri yaşanmaz... hem 3 gün hemde avbis dersen bu işin cacıgı çıkar....

tamam prosüdür ruhsat vergi pul olsun da bu kadarıda çoookkk fazla...
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2013, 10:00:07 Gönderen: O.Şahin İNCE »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Atilla KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2013, 00:12:27 »
Bu kota alamama mevzusu,Beypazarının neresi için acaba.Gönen avlağına avın açıldığı ilk günden beri ne zaman istesem kota aldım.Bu işte bir tuhaflık var.
1969 ankara B-80 / FP 1201

Çevrimdışı Sedat BABAOĞLU

• *
  • [quo3.msg
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2013, 15:12:54 »
şehir efsanesi inanmıyorum
sedat babaoğlu 1976 mardin. 5323861267batıkent{ANKARA
resim upload servisleri

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #10 : 13 Kasım 2013, 15:40:06 »
Avlanan insan kanunlara ve ahlak kurallarına uygun avlanıyorsa kimin ne deme hakkı var?
Yerli avcıya kota kalmaması dışarıdan gelen avcının suçumu?
Bırakınız dağdaki av hayvanını İnsanın Dağa Bayıra Parka Diktiği Suladığı Büyüttüğü Fidanı Kızıp Kesme Hakkı mı Olabilir?
Kabadayılıkla ancak haklı olduğunuz bir konuda HAKSIZ konuma düşersiniz..!
Sistemin kabahatini MİSAFİR BİLİNMESİ gereken KANUNLU AHLAKLI VİCDANLI AVCIDAN çıkaramazsınız..
İnşallah asparagastır bunlar..
Bu tip olaylar hem aramızı birlik ve bütünlüğümüzü bozar  hem kamuoyu önünde bizi küçük düşürür..
Herkes yaptığının bedelini birgün öder Dünyada yada Ahirette..
Selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2013, 15:41:42 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI