Gönderen Konu: Muhtarlar Avcıya Karışamaz Avcının Avını Bozamaz Hakkı Yoktur  (Okunma sayısı 3028 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa YAKAN

• Free Üye
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • www.baskentavshop.com
Ben Başkent Usta Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanıyım Geçen Hafta Bir Üyem Aradı ve Ankara Ayaş Sinanlı Köyünde Avcılık Pulunu Benden Almasına Evraklarının Eksiksiz Olmasına Rağmen Köyün  Muhtarı Önüne Geçerek Serbest olan yerde avlanmasına izin vermemiş ve üyem telefonla bana bildirdiğinde şok oldum sonra Miili Parklara Şikayette bulundum ve Ayaşta bi avcılar Dernek Başkanının Köylüyü ve Muhtarı Kışkırttığını duydum aradım ve neden böyle yaptığını sorduğumda tekrar şok oldum avcılar başka memleketlerden gelip köyün avını bitiriyorlar dedi ve limiti aştıklarında ise vurdukları avı vuramayanlara verip limiti dengeliyor dedi ve bende Buna hakkının olmadığını söylediğimde köylüyü örgütleyen benim gerekirse köyümüze ava gelen avcıları köye geldiğine pişman eder araçlarına zarar veririm gibi sözler söyledi ve Köylüsüne yabancı avcı avlanırken gören tüfeğini alsın sağa sola ateş etsin avını bozsun dedi ve şok etti beni Böyle durumlarda avcılarımız dilekçeleri yazıp kaymakamlığa dilekçe verebilir Çevre ve orman Bakanlığı Bu işlerde biraz geri planda kalıyor..Avcılık Pulunu Alan Vergisini Her Yıl Yatıran Evrakları Eksiksiz ve Ava Açık Sahalarda Belli Günlerde İstediği Gibi Avlanmalıdır.
www.baskentavshop.com
BAŞKENT AV SHOP-1961 Ankara Demetevler

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
bu sene sıkıntılar geçen yıllara göre çok daha fazla :( inşallah kazasız belasız bir sezon olur,
bundan sonra o köyde aracına zarar gelen birisi direk bu dernek başkanını şikayet etse daha iyi sonuç alınır :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Hüseyin EKİNCİ

• *
  • 5334751516
mustafa bey evet haklısınız ama ben bu hafta basıma gelenı soyleyeyım ben burdurluyum kendı merama ava cıkarken benımle bırlıkte 10 arac meraya cıktık genelı 48 plaka 7 arac 3 arac 20  plaka aracların bırı munubus ıcınde 8 adam ben tek basıma e arkadasım evet hepımız avcıyızda bırseyınde adabı var bence adamların bırıne merayı  2yıl once bırı soylemıs bu sene 25 kısıler merada 30 40 keklık vardı oda bıttı bu hafta seneye yok elbette herkezın hakkı var avlanmakta ama bu sekıldede degıl yanı bırde dıyor gecen sene coktu ne olmus kusa e ne olacak 30 kısı her hfata ava aynı gelınırse kus ne yapsın yazık ınanın yazık koylude bu duruma kızmakta haklı bence kendı meramda ben avlanamıyorum o kalabalıkta bırde ben sunu ogrendım kımseye bırsey soylemeyeceksın bu avcılıkta adamı bu hafta ava gotur haftaya 5 kısı baska ekıple avda bu sene keklık cok az avcı cok fazla sanırım yaban tv bu konuda tesvıkı cok fazla bır kac sene sonra bız keklıgı ruyamızda goruruz sanırı

,
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2013, 17:19:38 Gönderen: Hüseyin EKİNCİ »
Hüseyin EKİNCİ
1982-Antalya

Çevrimdışı Mustafa YAKAN

• Free Üye
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • www.baskentavshop.com
sadece buda çözüm değil olay büyümemeli şikayette bulunduk ancak hiç birşekilde sesimizi duyuramadık Federasyona Şikayette bulunun dediler federasyona üye olmadığımızdan dinlemezler diye vazgeçtik

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
bırde ben sunu ogrendım kımseye bırsey soylemeyeceksın bu avcılıkta adamı bu hafta ava gotur haftaya 5 kısı baska ekıple avda bu sene keklık cok az avcı cok fazla sanırım yaban tv bu konuda tesvıkı cok fazla bır kac sene sonra bız keklıgı ruyamızda goruruz sanırım
Hüseyin Kardeşim avcının bilmediği yer yoktur, sen söylemesen de o bulur, ben mesela avı bulduğum mevkiyi bazen sır gibi saklıyorum. Hatta sayı azsa kendim bile gitmiyorum. Çünkü söylesem zaten 1 alayı bile bulmayan keklik sayısı önümüzdeki hafta garanti biter.

Muhtarlar konusunda direk jandarmayı çağırın, eğer jandarma  muhtardan yana çıkarsa (ki öyle çıkması muhtemel), size o alanda av yaptırmayacağına dair yazılı belge isteyin vermezse ava devam edeceğinizi ve doğabilecek zararlardan dolayı savcılık kanalıyla tutanak tutturacağınızı ve  herkesi mahkemeye vereceğinizi söyleyin. Yazılı belgeyi zaten veremeyecekleri için bu sefer sizden yana olup muhtarı ikna ederler.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2013, 17:44:57 Gönderen: Ümit TAŞER »
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Mustafa YAKAN

• Free Üye
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • www.baskentavshop.com
Ümit bey izin verse bile köylüye bi telefonla davarı sizin avlanacağınız yöne doğru sürüyor sağa sola boşa atış yapıyor avcının avını bozuyor

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ne muhtarmış bu yavv..az daha okuyup iyiki vali olmamış..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
köylünün av merasına gerekli evraklar olmadan tüfekle girmesi serbest mi.bi yerde okudugum kadarı ile sadece bahçesi olan kişiler bahçesine giderken tüfeklerini avlanma belgeleri olmadan takoz olmadan taşıma yapabiliyolar.av sahasında bahçesi olmayan birinin girmesi direk cezai işlem yapılmasını gerektirmez mi.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
Ben Erzurum' luyum İzmir' de çalışıyor vede ikamet ediyorum. Bana kimse sen buraya niye geldin, ekmeğimizi bölüyorsun, bize ekmek iş kalmıyor demedi. Keza İstanbul, Bursa' da vb. buyuk illerimizde de o ilin evlatlarıyla ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bu nankör insanlar, ekmeğini paylaşan, insanlarla avını paylaşamıyor. Ayıp, bu sadece bizim memleketimizde oluyor. Bana avlanma hakkımı devlet veriyor. Muhtarda ne oluyormuş ?. Şükür, benim aracımı kundaklayan deg gelmedi gelse mudafa hakkımı kullanırım. Unutulmamalıdır ki, lastik kesmek, cam kırmanın hukuksal tanımı '' aracı kundaklamak, kullanılmaz hale getirmektir '' bu durum düpe düz eşkiyalık anlamına geliyor.
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

gülnar

• Ziyaretçi
4915 sayılı kara Avcılığı Kanunun 6.maddesinin 3. fıkrasında Bukonuda size yardımcı olacaktır..