Gönderen Konu: SZ Grade Fisekler  (Okunma sayısı 1805 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
SZ Grade Fisekler
« : 07 Kasım 2013, 15:36:39 »
Merhaba, Dun aksam bahse konu fisekleri arastirdim ve birkac kisiye de danisarak edindigim bilgiler dogrultusunda sizlerle paylasmak istedim... Ve acaba turkiyede bunlardan goren veya kullanan oldumu ?? Fisegin acilimi Spyros Zagoraios'mus.. 3 sene once sahibi olan adamin vefatindan dolayi uretim durdurulmus.. Baska biryerde bu fisegi danistigimda bana ozellikleri ile ilgili bilgiler sundular. Bende babamdan kalma eski fisekler arasinda bulmustum bunlari ve denedigimde ozellikle delicilik testinde butun digerlerine oranla acik ara farkliydi..

Kovan: Cheditte
Kapsul: cx 2000
Barut: C7 Perfecta
Sacma: 34 gr yari sert
Tapa:Gualandi

yükle resim

çoklu resim yükle

Goren,bilen,duyan veya kullanan varmi acaba ?  :)
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2013, 17:56:36 Gönderen: Enes AHMET »
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: SZ Grade Fisekler
« Yanıtla #1 : 07 Kasım 2013, 21:44:45 »
Hala tanıdık gelmedi. Küçük, yerel bir firmaydı herhalde. İhraç etmemiştir zannımca. Fakat Lambro'nun bundan daha iyi olacağını düşünüyorum. Malzeme bilgisi, tecrübesi arttıkça daha güzelleri çıkacağına dayanarak, Lambro'nun aynı barutlu, saçma numaralı fişeğini bununla kıyaslamanı önereceğim. Lambro saçması da bahsettiğin gibi orta sertmiş (%2 Antimon). Bu sertlik magnum olmayan, trap için olmayan tüm fişekler için ideal bence. Daha yumuşağı saf kurşun, daha serti de kısa mesafede, düşük gramlarda gereksiz ve belki daha az verimli olur.

Bence hassas terazi varsa içindeki barutu( ve istersen saçmayı) tartmayı dene. Hatta mümkünse tapasını da çekebilirsen bir görelim, neyin nesi, kimin fesiymiş.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: SZ Grade Fisekler
« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2013, 23:17:50 »
ayni barutlu gramajli ve sacma numarasi olan Lambro Vendetta var Volkan abi. Fakat sacma ozelligini bilmedigimden birebir aynimi onu bilemeyecegim. bi abime daha sordum Lambro A1 ve NSI super speed buna es deger olanlari dedi.. Benimde ilgimi cekmisti lambronun o iki serisini kismetse deneyecegim. Zagoreos dediklerinde hatrima geldi. Babam bu zagoraios fiseklerin disinda neredeyse baska fisek kullanmazdi fakat adam unutmus olacak ki ona sordugumda bilmiyorum deyip cikti isin icinden :D hassas terazim yok volkan abi olsa olcerdim kesinlikle
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke