Gönderen Konu: çulluk zamanı ???  (Okunma sayısı 5004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet YÖRÜK 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
çulluk zamanı ???
« : 06 Kasım 2013, 22:44:58 »
yaklaşık 10 yıldır izmirin dışında idim işim gereği, geçen sene yeni dönüş yaptım memleketime,,, avdan bayağı uzak kaldık abilerim kardeşlerim bana izah eder misiniz çulluk hangi zaman arasında bizim meralarımızda oluyor ben ödemiş tire bayındır kiraz yöresinde ava gidiyorum...
1984-izmir

Çevrimdışı Ahmet AGAT

• *
Ynt: çulluk zamanı ???
« Yanıtla #1 : 07 Kasım 2013, 14:16:17 »
SEN GEL KARDEŞİM GİDERİZ.
Ahmet AGAT
1970-TİRE-İZMİR
05556537935

Çevrimdışı Hüseyin PİŞKİN

• DOZER
  • *
  • "Taş kırılır, tunç erir; ama Türklük ebedidir"
    • [url=http://2.imgland.net/Nrpt86.jpg][img]http://2.imgland.net/Nrpt86.jpg[/img][/url]
« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2013, 19:31:24 »
izmir ve ege bölgesinde çulluklar vurulmaya başlandı tabiki bu yağmurlardan sonra dahada çoğalır çünkü göç başladı şuanda yüksek kesimlerde olur tüm avcı dostlara rasgelsin

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2013, 20:10:59 »
egede  culluk   túrkiyenin hava sartlarina góre egede górúlúr,  simdiki zamani tam bilmek zor cúnkú hava sartlari iklimler  cok denisti, otuz yil gibi súrede,

kasimin ilk haftasinda  ege bólgesinde  havalar soguk giderse,  daha túrkcesi, túrkiyenin kuzeyi  iyice sogursa  kar yagarsa buzlanma olursa culluklar,  túrkiyenin gúneyine dogru kayar,

kasim ayinin ilk haftalarinda aksamlari ayaz yaparsa  hava,  culluklar  1600,1700, rakimli  daglik  yerlerde,  górúlmeyi baslar, aksam ústú gún batimi su akan derelerde górúlmeyi baslar,, sabah  cok erken  sagatlerde  gene su akan  derelerde bulunur,  daha sonra ormanin derinliklerine  cekilir,

genelde  sarimsi kaffe renkli  olan kuzgun  bitkisinin yogun oldugu  ve  cullugun rengine  benziyen yapraklari olan bu otun iclerine gizlenirler,  gúndúzleri,

biraz yerlesim yerlerine yakin  veya tarla kenarlarina  kóy ve tarla kenarindaki su yataklarina  su akan dereleri,   gelmeleri culluklarin  daglarin karla kaplanmasi, ve karin ve topragin buzlanmasi sonucu gibi zamanda gelir, górúlúr  culluk,

bu  hava sartlarinin iyice sovumasi demek,   biz zehmeri  ve hamsin  aylari dedigimiz,  aralik ocak aylaridir,   egede  iyi culluk avi  yapabilmek icin,

birinci sart ege icin havanin sovuk ve sert gecmesi baglidir. egede iyi  culluk avi yapabilmek icin, yúkseklerin karli gecmesi, alcaklarin  buzlu gecmesine baglidir, egede culluk avi yapmak icin,

nerde  culluk bulduysaniz  hangi ayda hangi zamanda ve hangi mekanda, ve hangi  hava  sartlarinda bulduysan cullugu, ayni yerde bes metre sapmadan  ayni noktada gelecek seneyide culluk bulursun,

bu gibi avciligin cok ince kurallarina bilirsen elinle koymus gibi av bulursun, ónce  culluk avinda  iyi culluk avi yapmak icin  culluk avinin  ústúnde bir sene gibi av deneyimin olusmasi lazim, ondan sonra daha sonraki seneler  verimli  culluk avi yapmayi baslarsin,

culluk   genelde  meselik yerleri sever, bórútlen  dedigimiz gúr  úzúmú dedigimiz, bu agac yapisi cali yapisi  icine girer  ve gizlenir,bu agaclar yapragina gec dóker, iyi gizleme yapar kusu, agaclar,
bir yerde mese varsa bol bol  yerde tonlarca mese yapragi varsa,  veya kavak varsa,kavak yapragi varsa, selvi  varsa,  bórútlen agaci varsa bol ve cok miktarda,
yogun sekilde,  ve  bol bol su dolaklari  ve akar sular varsa bu akar sularin ve nemli ortamlarda ve yakinlarinda kurumus bol miktarlarda kuru ot varsa,  CULLUK KESÍN VARDIR,

hele  yerden tas kopmuyacak sekilde yerler buz tutarsa, culluklar buz tutmuyan akar su  ve su góletlerin yanindadir,  tabi yukarda yazdigim bitki ve agat úrtúsú olmak sarti ile,

etraftaki toprak buz tutdugundan yerden sogulcan kurt cikartamayan culluk, buz tutmuyan zor cúrúyen  altinda sogulcan bócek yetismesine elverisli olan  mese  yapragi kavak yakraklarinin icinden  altindan sogulcan bócek bulmak icin orda olur,

« Son Düzenleme: 09 Kasım 2013, 14:43:50 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2013, 20:42:17 »
eskiden   2,kilometre  yol yórúdúgúnde, yuze  yakin keklik  alayi bulunurmus,  dórt bes noktadan  keklik alaylari kalkarmis,

eski ihtiyar avcilarin avlandigi  mekanlarda,  bazi keklik alaylari eski keklik bulunan  ayni noktalarda olmasada keklik alaylari,

otuz  sene sonra, ayni  yerlerde ayni yol ústúnde  2,kilometre  yol úzerinde bizler, 25,30,  civari  keklik bulurduk górúrdúk,

simdi  ayni yol úzeri, ayni mekan,daha fazla yol yórúyorsun 5,kilometre  gibi  gitdigin ve yórúdúgúnde,  5, adet  bir yerde, 4, adet  bir yerde keklik adeti górúldúgú,

nerden nereyi gelmisiz,

bundan 40, sene ónce, dag  kecisi olduguna sóglerlerdi, bundan otuz  sene ónceyi kadar, zirtlan olduguna  górenler var,  bundan 50, sene ónce akbaba, dedigimiz  kel kartal  adiylada  anilan kartallarin oldugu,  benim cocuklugumda  disari cikar, bir yeri oturur, dagin en yúksek noktasi ve acik  noktasinda  uluyan kurt seslerine dolun ayda dinlerdim,

kuzgun adiyla  anilan  kuslar yoktu,  benim cocuklugumda  daha sonra kuzgun kuslari gelmis, eskiden cokmus kuzgun, kara kus adiyla anilan, orta asyada avcilikta  kullanilan kartal túrú vardi  beraber avlandigim  kartallar, ben o bólgeden  ayrildiktan sonra úc sene gibi bir zaman icinde kaybolmuslar ordan,

diyeceyim, kurt  kapanlari,  eski kurt avcilari, domuz avcilari,

hele  dórt avci,  biri, amcam bundan úc sene ónce  kaybetdigim, yúzyasinin ústúnde biriydi,  diyer arkadaslari,  ayni yaslarda ayni akren olsalarda avci arkadaslari amcamdan  yirmi   ve yirmi bes yil gibi ónce rahmetli oldular,

bu dórt mesur avci, domuz, keklik ,kurt,  tavsan, avcisi olan, oldugu zamanda dag kecisi avlamislar,   NASIL AVCILARMIS SÍZLERÍ UYGUN BÍR ZAMANDA YAZARIM,
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2013, 14:39:13 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2013, 21:44:32 »
avcilik  iyi bir túfek, túfeyi iyi ayarlanmis yaz KIS fiseyi, avina góre ayarlanmis sacma numarasi, avladigin avin ózekliklerine bilmen, ve avina yaptigin hayvanlarin yasama sekli ve arazi yapisina ve   arazide hareketlerine bilmen, iyi bir atici olman, iyi kópek besleyip iyi kópek yetisdirmen iyitebilmen olsada avcilik, 

arazide iyi yórúyebilen  kosabilen, az yorulan,

sabirli olan,

iyi atici olman,

bunlari iyi yapabilen  basarabilen bir avci  iyi bir avcidir,  deyebiliriz,  amaaaaaaaaaaaa,  YALNIZ  AVCILIK  BUNLARLA  ÍBARET DEYÍLDÍR, AVCILIKTA  COK AVCININ AKLINA GETÍRMEDÍGÍ BÍRDE  FARK ETMEDÍGÍ  BÍR UNSUR VARDIR,

NEDÍR BU  RUHLA  BEDENLE  YAPILAN AVCILIK,      RUHUNLA   AVCILIK YAPAN TETÍGÍ CEKEYÍ  HAYVANI  VEYA FURDUGU  HAYVANI  KENDÍ  BEDENÍNDE RUHUNDA  SORGULAR,

ben furdugum   yarali hayvanin basina oturup, bes dakika yarali hayvanin gózlerinin icine bakarak   hayvanda bana  bakarak kemdime  sorgulamisimdir, vizdan muhasebesi yapmisimdir  kemdimi, ruhumun mahkemesine orda yarali hayvanin basinda yapmisimdir,

avcinin kendine sorgulamasi, avcinin olgunlasmasina, ve  nasil avlanmasi gerektigine,  ve  nekadar av furmasi gerektigine,  nekadar súre ile avlanmasi gerektigine,  nasil avlanmasi gerektigine ógretir,

« Son Düzenleme: 08 Kasım 2013, 09:29:49 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 07 Kasım 2013, 23:01:55 »
Çarşamba günü iki tane kaldırıp bir tanesini vurmak nasip oldu.Seyrek de olsa kuş gelmiş.Rasgele
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #7 : 08 Kasım 2013, 17:48:24 »
Kakaç geldi tek tük vuran var
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Mehmet YÖRÜK 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Kasım 2013, 21:23:52 »
Teşekkür Ederim bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için...
1984-izmir