eskiden 2,kilometre yol yórúdúgúnde, yuze yakin keklik alayi bulunurmus, dórt bes noktadan keklik alaylari kalkarmis,
eski ihtiyar avcilarin avlandigi mekanlarda, bazi keklik alaylari eski keklik bulunan ayni noktalarda olmasada keklik alaylari,
otuz sene sonra, ayni yerlerde ayni yol ústúnde 2,kilometre yol úzerinde bizler, 25,30, civari keklik bulurduk górúrdúk,
simdi ayni yol úzeri, ayni mekan,daha fazla yol yórúyorsun 5,kilometre gibi gitdigin ve yórúdúgúnde, 5, adet bir yerde, 4, adet bir yerde keklik adeti górúldúgú,
nerden nereyi gelmisiz,
bundan 40, sene ónce, dag kecisi olduguna sóglerlerdi, bundan otuz sene ónceyi kadar, zirtlan olduguna górenler var, bundan 50, sene ónce akbaba, dedigimiz kel kartal adiylada anilan kartallarin oldugu, benim cocuklugumda disari cikar, bir yeri oturur, dagin en yúksek noktasi ve acik noktasinda uluyan kurt seslerine dolun ayda dinlerdim,
kuzgun adiyla anilan kuslar yoktu, benim cocuklugumda daha sonra kuzgun kuslari gelmis, eskiden cokmus kuzgun, kara kus adiyla anilan, orta asyada avcilikta kullanilan kartal túrú vardi beraber avlandigim kartallar, ben o bólgeden ayrildiktan sonra úc sene gibi bir zaman icinde kaybolmuslar ordan,
diyeceyim, kurt kapanlari, eski kurt avcilari, domuz avcilari,
hele dórt avci, biri, amcam bundan úc sene ónce kaybetdigim, yúzyasinin ústúnde biriydi, diyer arkadaslari, ayni yaslarda ayni akren olsalarda avci arkadaslari amcamdan yirmi ve yirmi bes yil gibi ónce rahmetli oldular,
bu dórt mesur avci, domuz, keklik ,kurt, tavsan, avcisi olan, oldugu zamanda dag kecisi avlamislar, NASIL AVCILARMIS SÍZLERÍ UYGUN BÍR ZAMANDA YAZARIM,