Gönderen Konu: DUYURU : -VERGİ BORCU OLANLAR DİKKAT - ARTIK YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATI ÇIKARMA -  (Okunma sayısı 32787 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
bız lüks jıp alıpta borcum var dıye kurban kesmeyen mılletız ıkı katlı evı olupta komur alacağım beleş dıye kavga eden mılletız ınsan 1 tl atsa kenara gene pul parasını bırıktırır neden o kadar cok parada cogumuz  cezasıyla yatırıyoruz vergıyı bende daha yatırmadım pulu almadım su an param yok ama param varkende usencımden yatırmadım e sımdı suc devletınmı
sen konuyu karıştırmışsın kardeşim
konu avcılık harcını veya avlanma pulunun parasını ödememek değil
istersen konuyu baştan sona bir oku ondan sonra yorum yap..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
bir avukat aracılığı ile dava açılması gerekirse o avukat arkadaş kim olur.sitemizde hiç avukat yok mu?
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Barış MERSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avcılık harç borcu denilse tamam hemfikirim.ama bu etik değildir.herşeyin ceremesini halktan çıkarıyorlar
1978 bursa

Çevrimdışı Gökmen UZUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sadece vergi borcu değil, ödenmemiş trafik cezanız varsa da borcu yoktur yazısı vermiyorlar. 1000 lira altı diye bir durum yok, borcunuz varsa vergi dairesi size yazıyı vermiyor. Dün 300 liralık cezam olduğu için yazıyı alamadım, ödeyince verdiler.
1973-İstanbul

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
devlet her şeyden vergi olur oldu üretmiyor özeleştiriyor satıyor o parayı bazıları yiyor IMF borcumuz var diyorlar e neyapalım zam ne yapalım vergi alalım e ne yapalım çalalım çırpalım geçen arabayı ara sokakta bir yere koydum markete gittim geldim araba yok çekici çekmiş ceza kesilmiş birden delendim acaba araba çalındımı 15 senedir aynı yerde ikamet ediyorum burada çekici çekmiştir diyor kaldırıma park etmişim pazar günüydü neyse park edilmez levhası varmı diye baktım yok gittim oto parka konuştum 70 tl çekici parası verdim 10 tl otopark aradım bazı yerleri durum böyle böyle birde ceza gelecek itiraz edin birde arkadaşımın arabasını çekmişler beliarabalara dokunmuyor yabancı gördülermi şerefsizler çekiyor kaldırım diye birşey yok yola sıfır gelin gösteriyim dedim çekici vala orda olsaydı elimden 1 Allah hın kulu alamazdı yemin ediyorum delendim şerefsizler tabela koymuyor ispark her yere koydular araba alıyorsun %46 vergi şerefsiz bunlar beli yabancı araç gördümü hemen kaçır lan bir levha koy muhtara gitmiş ceza gittim konuştum dilekçe verdik oraya tabela konulsun diye ama cevap gelmedi böle çekilecekmi diye yapacak bişe yok diyor gelin kaç araba var burada bakalım bana yapılan bir cezamı dedim sinir sinir  gözlerime vurdu e iyi vergi alıyorlar ne veriyolar yandaşlarına kışın asvalt döktürüp bazı yerleri kazıp kapatıyorlar ev yaptırıyor kentsel dönüşüm diye miletin arabasından sokağa giremiyoruz  madem kentsel dönüşüm kapalı otopark yaptır 20 daire yapıyor 3 4 arabalık yer evin önünde saçmalık vala saçmalık kontürlü telefondan bile vergi alıyor elektirik telefon internet su herşey vergi 100 miliyonluk yakıtın 72 tl si vergi olurmu ya iyice zıvanadan çıktu bu hükümet
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
ya arkadaşlar boşa konuşuyoruz bız 10 tl malbora ıcıyoz yıllık vergiye cok dıyoz afedersınız tuvalete arabayla gıdıyoz vergı cok gecın bu ıslerı bence 280 normal 

Haklısınız ama 77 milyonun içinde vergi mükellefi olup ta vergi borcunu ödemeyen insanlar var.Sayısal verilerini bilmiyorum..Vergi konusunda da adaletsizlik olunca bizler tepki gösteriyoruz..Hırsızın, haramzadenin borcunu ödemek zorumuza gidiyor.Aksi halde 280 değil 580 verelim.
1982 Konya

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
Haklısınız ama 77 milyonun içinde vergi mükellefi olup ta vergi borcunu ödemeyen insanlar var.Sayısal verilerini bilmiyorum..Vergi konusunda da adaletsizlik olunca bizler tepki gösteriyoruz..Hırsızın, haramzadenin borcunu ödemek zorumuza gidiyor.Aksi halde 280 değil 580 verelim.
Hasan abi sonuna kadar katılıyorum
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Hakan ATUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bence devlet bu konuyu tekrar düşünmeli futbol klüpleri trilyonlarca lira vergi kaçırırken 27 lira harç verip av sporunu yapmaya çalışanların peşine düşmesin önce onları halletsin sonra alt tabakalara insin saygılarımla...
1982
ARTVİN

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
4 Şubat tarihli Avcı Dergisi Yazımdır
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004020843196&sk=photos

KIYMETLİ DOSTUMUZ SERHAT ÇELEBİOĞLU'NDAN BOMBA GİBİ BİR YAZI...

Bu Kanunun Geçmesine Nasıl Göz Yumduk
 Birlik Olmadan Dirlik Olmaz Üstüne Üstlük Bir de Tembeliz

Avcılık hayatımıza her geçen gün yeni bir şey monte edilip duruluyor. Kimi zaman durup düşünüyorum; neler oluyor, nasıl çıkacak avcı bunca yükün altından, yazık değimli. Hiçbir şey vermeden ya da verdiğini zanneden yöneticiler, bizi adeta yok saymaktan ne zaman vazgeçecek. Aslında cevabı da çözümü de bizde saklı birlik olamıyoruz dirlik olamıyoruz. Üstüne üstlük bir de tembeliz. Hal böyle olunca avcı istemiyorum dese bile, avcıya yapılan montalama devam edip gidiyor. Biliyorlar ki avcı camiası birlik olmaz. Siyasette olduğu gibi bizde de kuvvetler ayrılığı galiba. Birileri avcı camiasına, kendi doğrularını kabullendirmek adına diktacılıktan vazgeçemiyor. Oysa ki, tabanının sesini yok sayan bir sistem ve her ne hikmetse bu sisteme inanmış bir sürü insan… Yazık.Bakın şimdi eleştirilerimin yegane sebebi ne ve neyi anlatmak istiyorum .
 Avcılar örgütlendi sivil toplum kuruluşları oldular dernekler, federasyonları, federasyonlar, konfederasyonu oluşturdu. Peki bu kadar sivil toplum kuruluşu nasıl oldu da bu kanuna geçit verdi.
11/09 /2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan Tahsilat Genel Tebliği
492 sayılı Kanun, VI – Meslek erbabına verilecek tezkere, vesika ve ruhsatnamelerden alınacak harçlar’’ bölümünün 16 numaralı alt bölümüne konu, silah taşıma ve bulundurma vesikaları ile yivsiz tüfek ruhsatnameleri talepleri üzerine yapılacak işlemler sırasında vesika/ruhsatı veren kamu kurum ve kuruluşları bu belgeleri vermeden önce vadesi geçmiş borç durumunu gösteriri belge arayacaklar, bu Tebliğ ile belirlenen tutarın üzerinde vadesi geçmiş borç bulunması halinde talep edilen vesika verilmeyecektir. Ancak borçlunun tahsil dairesine olan borçlarını ödemesi ve ya sair sebeplerle,belgenin verilmesini engelleyen durumun kalkması üzerine, yeni alacağı belgeye göre belgeyi verecek kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli işlem yapılabilecektir.
İşte bu kanun maddesi sessizce girdi hayatımıza ya da monte edildi. Milyonlarca liralık ev, arsa, otomobil, alınırken aranmayan borç ne hikmetse av tüfeği almak isteyen avcının önüne ‘’senin borcun var tüfek falan alamasın git borcunu öde öyle gel’’ diye çıktı. Bizi temsil etmek için seçtiklerimiz bu konuda ne yaptı merak ediyorum. 60 gün itiraz süresi olan bu madde, avcıyı temsil etmek için kurulan hiçbir sivil toplum kuruluşu tarafından dan itiraz edilmeden,işte bu kanunda, böyle ulu orta hayatımıza girmiş oldu. Avcılar, yukarıda oturanlardan bir şeyler beklerken, yukarıdakiler bu konuya görünen o ki, hiç müdahil olmamış. Kusura bakma ama KAMİL abim sınıfta kaldık. Avcının sırtından para kazanan yayın kuruluşları dergiler, tv ler, silah sanayi, fişek sanayinin patronları, hiç düşünmediniz mi bu kadar önemli bir konuda nasıl oldu da sessizliğinizi bozmadan bu olaya seyirci kaldınız. Bu ülkenin avcısına tüfek satmak için milyonlarca lira reklam bedeli öderken böylesine önemli bir kanun çıkarken ‘’üç maymun’’u oynamak Avcılar yani biz birilerine güvenmekten artık vazgeçme zamanı çoktan geldi geçti. Tırnağın varsa başını kaşıyacaksın demek ki. Bu konu artık ne yaparsak yapalım geriye dönüş yolları kapalı. Haydi hayırlı olsun.

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar vergi borcu olanların ruhsat alamamaları hayal kırıcı bir olay,sizlerle paylaşmak istediğim bir bilgi var eğer yapılandırma yaptıysanız içerdeki memurlada biraz iyi iletişim kurabilirseniz borcu yoktur yazısını alabilme imkanınız vardır dilerseniz gecikmeden başvurabilirsiniz..
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimiçi Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Bu konu ile ilgili güzel bir söz aklıma geldi''Bizi anlamayanlara birde ANLATAMAYANLAR eklendi''..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar vergi borcu olanların ruhsat alamamaları hayal kırıcı bir olay,sizlerle paylaşmak istediğim bir bilgi var eğer yapılandırma yaptıysanız içerdeki memurlada biraz iyi iletişim kurabilirseniz borcu yoktur yazısını alabilme imkanınız vardır dilerseniz gecikmeden başvurabilirsiniz..

Mehmet bey,bahsettiğiniz hususta iyi iletişime gerek yok. Yapılandırma yapıldığında borcu yoktur yazısı alınabilir.

1984 Ankara

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
      Mehmet bey,bahsettiğiniz hususta iyi iletişime gerek yok. Yapılandırma yapıldığında borcu yoktur yazısı alınabilir.

Ömer bey yapılandırma sonucu ilk taksitler başlamış durumda eğer aylık taksitleriniz yüksek ise borcu yoktur yazısını alabilmeniz için en azından ilk taksiti ödemiş olmanız gerekiyor,hatta bazı durumlarda yapılandırdığınız borcun minimum %10 ödenmiş olması gerekiyor,bende bu yüzden daha taksitler yeni başlamışken ödiyecek durumu olmayanlar için bilgilendirmek istedim...(bugün birebir yaşadığım bir olaydır)burda yazmak çok doğru değil ama kös kös oturup evrağı bekleseydim bu mümkün olmıyacaktı...
1974 kocaeli/gölcük