Gönderen Konu: LÜTFEN BİLENLER YORUMUNU ESİRGEMESİN...ÇARESİZİM...  (Okunma sayısı 6068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
merhabalar değerli forumcular.geçtiğimiz perşenbe günü öyleden sonra saat 14:50 de çok talihsiz bir trafik kazası geçirdim.kızımı eşimle birlikte hastahaneye götürüyordum.kızım ayağından rahatsızdı.sürekli git gel tahlil vs. 2 şeritli bölünmüş bir yoldan ,yolun karşı tarafına geçecektim.geçmek istediğim yerde herhangi bir işaret veya trafik lambası yok.sadece karşıya geçebileceğim şekilde röfüj arasında 7-8 metre kadar bir boşluk var.yani karşıya geçmek serbest.karşıya geçmek istediğim yolun sağından(bu araç kendi istikametinin sol şeridinden geliyordu) bir araç geldiğini gördüm.hızı tahmini 20-25 km idi.aracın bana olan mesafesi 30 metre civarıydı.benimde karşıya geçeceğim mesafe en fazla 5 metreydi.hızlı bir şekilde olmasam da ağır bir şekilde bile hareket etsem gördüğüm araç gelmeden yolun karşısına rahatlıkla geçebilirdim.tam 1. vitese takıp hareket etmiştim ki bir anda yine sağımdan gelen ve benim gördüğüm araç deyilde benim gördüğüm aracı sağından sollayan bir başka araç be hızı en az 70-80 km ile (hız sınırı 50) bana çarptı.sonra polis geldi rapor vs.az önce sonucu aldım.suçlu olarak beni bulmuşlar.şimdi ben size bunu kendi çizimlerimle anlatmaya çalışacağım.daha sonra sizlerden yorumlarınızı ve tecrübelerinizle ben bu kaza raporuna itiraz etsem birşey deyişirmi? yoksa illa da suçlu olan benmi olurum???.lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.gerçekten zor durumdayım.çok şükür bin şükür hiç birimize bir şey olmadı ama çok ciddi bir kazayı çok ucuz atlattık.bu kaza sonucunda her şey olabilirdi.her sonuç çıkabilirdi.ilk başta araba hiç mühim deyil diyordum ama sanırım kazanın şokunu atlattıktan sonra artık birazda olsa aracımı da düşünmeye başladım.size çizimle bunu anlatmaya çalışacağım.değerli yorumlarınızı bekliyorum...teşekkürler saygılar...

gif upload
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2013, 22:17:46 Gönderen: O.Şahin İNCE »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
Ynt: LÜTFEN BİLENLER YORUMUNU ESİRGEMESİN...ÇARESİZİM...
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2013, 22:00:55 »
burda üzerine basarak bazı şeyleri vurgulamak istiyorum.bana çarpan araç sol şeritten deyil , sol şeritteki aracı sağından geçen araç.aslında püf nokta burası,bana çarpan araç solundaki aracı sağından geçtiği için vede bana çarpan araç sol şeritten gelen aracın sağ çaprazında kaldığı ve benim görüş açımda olmadığı için ben o aracı göremedim.
bir diyer husus hız sınırı 50 iken görgü tanıklarının da ve benim de anladığım kadarı ile bana çarpan aracın hızı en az 70-80 di.benim aracın ön tarafı havalanarak geriye dönüyor ve röfüjü tam ortalıyor diyer bana çarpan araç bana çarptıktan sonra duramayıp gidip birde telekomun yol kenarındaki kutusuna vurup öyle duruyor.benim sol şeritte gördüğüm ve hızı 20-25 km diye tahmin ettiğim araç zaten kazayı görünce hiç bir yere çarpmadan olduğu yerde duruyor.şimdi bu durumda ben görmediğim bir araca nasıl yol verebilirim.eğer bana çarpan araç gördüğüm aracı sağından deyilde solundan geçseydi yani kural ihlali yapmasaydı zaten ben sollama yapan aracı görür ve yol verirdim.bu durumda ben nasıl suçlu olabilirim hala aklım almıyor.şunuda diyebilirsiniz.yolun tamamen boşalmasını bekleyip karşıya sonra geçseydin.öyle bir şansım yok.çünkü kaza yaptığım yola 200 metre kadar geride 3 tane ayrı trafik lambası var.ve sürekli olarak lambanın birine yeşil yanıyor.yani mutlaka yoldan gelen birisi olacak.bende bu durumda anca gördüğüm bir araca yol verebilirim.görmediğim ve sağ şeritten sollama yapan bir araca nasıl yol verebilirim ki ??? yorumlarınız çok öenmli lütfen yorumlarınızı esirgemeyin...
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2013, 22:04:25 Gönderen: O.Şahin İNCE »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #2 : 04 Kasım 2013, 22:29:24 »
Geçmiş olsun Şahin bey size ve ailenize bir şey olmamış işin sevindirici yanı bu gerisini bence kafanıza takmayın... Allah beterinden hepimizi korusun.
siz nasıl çaprazdan geleni göremediyseniz o da sizi görememiş olabilir, görsede yol hakkı onda olduğundan bence kusurun büyük kısmı sizde :(
ağır gelen aracın geçmesini yada dönmesini bekleyip, yolun tam kontrolünü sağlamadan geçiş için yola çıkmamak lazım dı diye düşünüyorum...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2013, 22:33:56 »
Geçmiş olsun Şahin bey size ve ailenize bir şey olmamış işin sevindirici yanı bu gerisini bence kafanıza takmayın... Allah beterinden hepimizi korusun.
siz nasıl çaprazdan geleni göremediyseniz o da sizi görememiş olabilir, görsede yol hakkı onda olduğundan bence kusurun büyük kısmı sizde :(
ağır gelen aracın geçmesini yada dönmesini bekleyip, yolun tam kontrolünü sağlamadan geçiş için yola çıkmamak lazım dı diye düşünüyorum...

cevabınız için çok teşekkür ederim.kesinlikle haklısınız.hiç birimizede birşey olmaması kesinlikle bundan daha güzel birşey olamaz.ama işte kaza halini sebebinide bir türlü kabüllenemiyorum.yolun tamamen boş olması çok zor bir ihtimal.çünkü mersinin en yoğun yollarından biri.ve o yola sürekli olarak yeşil ışık yanıyor.yani o yolda mutlaka araç oluyor.ama işte kontrollü bir biçimde ve en uygun zamanda karşıya geçiş gerçekleşiyordu ki son sefer olmadı :(
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Davut KONUŞ

• *
« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2013, 22:49:50 »
Şahin kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. Trafik polisi değilim ama mesleğim gereği bu tür kazalarla çok karşılaştığım için maalesef kusur sizde. Ara yoldan ana yola her ne sebeple çıkarsanız çıkın yol hakkı ana yoldan gelen araçtadır. Siz durumunuzda itiraz etseniz bile kusurun en fazla %25 ini diğer araca verirler. Onun sebebide Hız limitini aşmaktan tali kusurlu olur. Sizde %75 oranla ana kusurlu olursunuz...
Davut KONUŞ - 1975-Afyon - 0 RH (-) Negatif - 0.507.603 00 39

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2013, 22:54:05 »
Şahin kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. Trafik polisi değilim ama mesleğim gereği bu tür kazalarla çok karşılaştığım için maalesef kusur sizde. Ara yoldan ana yola her ne sebeple çıkarsanız çıkın yol hakkı ana yoldan gelen araçtadır. Siz durumunuzda itiraz etseniz bile kusurun en fazla %25 ini diğer araca verirler. Onun sebebide Hız limitini aşmaktan tali kusurlu olur. Sizde %75 oranla ana kusurlu olursunuz...

çok teşekkür ederim çok saolun.ben bana verilen raporda herhangi bir 100 de göremedim.sadece suçlu olarak beni göstermişler.raporu veren arkadaşa 100 de niye yazmıyor dediğim de ise artık tek suçlu oluyor yüzde yazılmıyor dedi bana.yani bu durumda tek suçlu ben olmuş oluyorum...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2013, 22:55:53 »
ben şahsen diyer aracı sağından geçiyor diye sonuç deyişir diye düşünüyordum ama demekki yanılmışım.
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 04 Kasım 2013, 23:04:39 »

Çok geçmiş olsun Allah korumuş canınıza birşey olmamış.
Bende Tuncay hocayla aynı fikirde olduğumu üzülerek belirtmek isterim.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Davut KONUŞ

• *
« Yanıtla #8 : 04 Kasım 2013, 23:06:05 »
Şahin kardeşim tek suçlu olacak diye bir kural yok. Diğer tarafa kusur oranı belirtilmemişse sizin %100 kusurlu olduğunuzdandır. Yoksa iki tarafında kusurlu olduğu bir çok kaza yaşanıyor. Sizin dediğiniz gibi olsa mahkemeler de bu gibi durumlar için binlerce dava açılır.
Davut KONUŞ - 1975-Afyon - 0 RH (-) Negatif - 0.507.603 00 39

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2013, 23:18:34 »
Trafik polisligide yapmış emekli memur olarak kazanın kusurlusu sizsiniz diyorum.. diger sürücünün kural ihlali varsa bile tesbit etme imkanı varsa sadece ceza yazılabilir....ama kaza raporunda kusur verileme z.... gecmişolsun......
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2013, 23:22:35 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 05 Kasım 2013, 04:10:06 »
geçmiş olsun,Allah beterinden korusun..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 05 Kasım 2013, 08:38:05 »
yüce allahım beterinden sakınsın büyük geçmiş olsun . sevdiklerinizde sizzde üzücü bir durum yoksa ki yoktur inşallah üzücü bir durum.
  ancakkk. evet malesef siz hatalısnız. kesinlike vede kesinlikle tam emin olmadan yola çıkmamalıydınız. o arkadaşda ceza yemiştir  belki hız sınırını aştığı için ama onu bilemem yanlız çi,zdiğiniz krokide yol hakkı o şahısların. siz demişisnizki gördüüm aracı sağ tarafından solladı. eve t ama bunu siz söylüyorsunuz. karşı tarafata hayır kardeşim ben normal sağ şeritte gidiyordum birden önüme atladı geçiş hakkı zaten bizim demiştir. yırtmıştır suçluda olsa.geçiş üstünlüğü kuralına göre vede çizdiğin krokşye göre kaza tespit ne göre malesef suçlu siz siniz. ne kadar üzücü olsada siz o kişilerin yoluna arkasını görmeden yoal girmişsiniz ,
  büyük geçmiş olsun
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 05 Kasım 2013, 09:04:25 »
Çok geçmiş olsun.
Konuyla ilgili yorum yapamayacağım ama şer gibi görünen pek çok şeyde hayır vardır.
Allah cana vermesin.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #13 : 05 Kasım 2013, 09:08:13 »
herkese iyi dileklerinden dolayı çok teşekkür ederim.çok saolun.ALLAH razı olsun.benim yaşadığım duyguyu MEVLAM kimseye yaşatmasın.helede beraberinizde ki araçta ailenizden birileri varsa.insan resmen kazadan sonra şoka giriyor.gelen yorumlardan da anlaşıldığı üzere benim gelen trafik kaza raporuna itiraz etmem sonucu deyiştirmeyecek.onun için hiç itirazdı vs uğraşmama da gerek yok.yalnız Adem beyin dediklerine istinaden , bana çarpan aracın sağdan hatalı geçiş yaptığı çevrede kamera kayıtlarından vede olayı gören polis ekiplerinden rahatlıkla anlaşılabilir bir durum.yani bana çarpan aracın ben normal sağdan gidiyordum deme şansı yok.ama yazılanlardan şunu anlıyorum ki öyle bile demiş olsa , yani ben sağdan hatalı sollama yapmıştım bile demiş olsa sonuç yinede deyişmeyecek.benim adıma çok üzücü bir durum.kendimce ben haklıyım.nasıl olurda sağ çağrazımda kalan bir aracı görebilirim.o aracın sağ çaprazımda kalması tamam suç deyil ama solundaki aracı sağdan geçmese ve kural hatası yapmış olmasa bana çarpma ihtimali hiç yok.normal olarak kurallara uygun sollama yapsa ben zaten aynı durumda sollama yapan aracı görürüm.sağımda kalmamış olur ve ummadık bir anda sağdan çıkma ve bana çarpma gibi bir durumda söz konusu olamaz.neyse evet malesef olan oldu.artık sinemize çekip , bir an önce unutmak lazım sanırım...
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2013, 09:09:14 Gönderen: O.Şahin İNCE »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 05 Kasım 2013, 09:34:38 »
kardeşim sakın yanlış anlama beni  çok şükür ailenize size bir şey olmamış ama deidğimiz gibi çizidğin duruma göre siz sıuçlusunuz ki şöyle bir durum.
  kaza yı geçtim ben siz arkasını iyi görmediğiniz neyin geldiği gelmediğini bilmediğiniz bir durumda yola çıktınız hem sizin hem ailenizin sağlığını tehlikeye attınız. suçlmaka babında değilde en garanti gördüğünğüz anda yola girmeniz gerekli idi örnek vermek gerekirse
   hep ne denir ışıklarda yeşil yansa bile hemen aracı hareket ettirmeyin duramayan veya bilerek durmayan biri olur. yaya  ya yeşil yandığı zaman hemen yola atlamayın aracın freni tutmaz kayar bilerek durmaz gelir vurur size. bu da sizinle aynı şeyler siz size soldan yakşana raca nasıl sa yavaiş diye düşünüp geçtiniz ama trafikde yanlız değiliz görüş açınız olmadığı halde yola çıkmanız zaten sizn yanlışınız. yavaş gelen aracın geçmesini beklese idiniz vede görüş alanınız komple açıkken yola çıksa idiniz bu talihsiz kaza olmazdı zaten göre göre lades olmadınız. 
   ama yine diyorumartık geçelim bu olayı allaha şükür olsun sizde bebeğiniz eşinizde ailenizde brşey yok. araba yapılır herzamn sağlığınız yerinde olsun. buda size ufak bir küpe olsun garanti görmeden ayı hatayı yapmasınız. gerçi o an belki aklınzı başka yerde idi kaza bu. zaten kazalar bişlerek yapılmaz anlık hatalar ile olur.
  önemli olan bu ufak işten ders almak :))) geçmiş olsun saygılar
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 05 Kasım 2013, 19:06:49 »
öncelikle geçmiş olsun , mal bulunurda can bulunmaz  . . bu tür kavşaklarda , geçiş üstünlüğü daima sağ taraftaki araçtadır .  her araç , öncelikli olarak sağ tarafındaki araca geçiş üstünlüğünü tanımalıdır . .  geçmiş olsun . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 05 Kasım 2013, 19:34:19 »
herkese iyi dileklerinden dolayı çok teşekkür ederim.çok saolun.ALLAH razı olsun.benim yaşadığım duyguyu MEVLAM kimseye yaşatmasın.helede beraberinizde ki araçta ailenizden birileri varsa.insan resmen kazadan sonra şoka giriyor.gelen yorumlardan da anlaşıldığı üzere benim gelen trafik kaza raporuna itiraz etmem sonucu deyiştirmeyecek.onun için hiç itirazdı vs uğraşmama da gerek yok.yalnız Adem beyin dediklerine istinaden , bana çarpan aracın sağdan hatalı geçiş yaptığı çevrede kamera kayıtlarından vede olayı gören polis ekiplerinden rahatlıkla anlaşılabilir bir durum.yani bana çarpan aracın ben normal sağdan gidiyordum deme şansı yok.ama yazılanlardan şunu anlıyorum ki öyle bile demiş olsa , yani ben sağdan hatalı sollama yapmıştım bile demiş olsa sonuç yinede deyişmeyecek.benim adıma çok üzücü bir durum.kendimce ben haklıyım.nasıl olurda sağ çağrazımda kalan bir aracı görebilirim.o aracın sağ çaprazımda kalması tamam suç deyil ama solundaki aracı sağdan geçmese ve kural hatası yapmış olmasa bana çarpma ihtimali hiç yok.normal olarak kurallara uygun sollama yapsa ben zaten aynı durumda sollama yapan aracı görürüm.sağımda kalmamış olur ve ummadık bir anda sağdan çıkma ve bana çarpma gibi bir durumda söz konusu olamaz.neyse evet malesef olan oldu.artık sinemize çekip , bir an önce unutmak lazım sanırım...
şahin bey durumu anlamışsınız... kural sudur,yol guvenliyse gececeksiniz,arkadan vurma gibidir bu olayda,öndeki fran yapti yesil yaniyorken durdu, vs  durumlar sonucu degiştirmez,kural derki güvenli mesafeden takip edin..yani frene bastıgınızda durabilecek mesafeden takip edin der,bu kazada tek suclu sizsiniz,bu kazayi on kamera çekmiş olsa bile bu durum degişmez.... çünkü kazaya sebebiyet veren sizsiniz.....biraz daha bekleyip yol yüzde yüz güvenli oldugunda geçiş yapmaliydiniz.... size çarpan araç önündeki aracın üzerinden uçarakda gelip size çarpsaydı gene siz kusurlu olurdunuz...  tekrar gecmis olsun...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
« Yanıtla #17 : 05 Kasım 2013, 19:44:08 »
Gerçekten büyük geçmiş olsun, daha kötü şeylerin olmaması sevindirici. Ama kusur konusuna gelince sanırım konuyu Birol Demirtaş ağbimiz özetlemiş. Mantık olarak siz haklı olabilirsiniz ama Trafik kural ve kanunları farlılıklar gösterebiliyor... Geçmiş olsun...
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı İbrahim EBİL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 05 Kasım 2013, 20:37:14 »
geçmiş olsun mevla canınızı korumuş geçen hafta benimde böyle bir kaza başıma geldi iki şeritli yolda sol şeritten sinyal verip sağ şeride geçiyordum koltrolsüz sürücü siteden çıktı geldi bize çarptı tutanak tutuldu suçu bana verdiler şerit ihlali yapmışım ne kadar anlattımsa boş sonuçta kural böyle diyor Allah can sağlığı versin tekrar geçmiş olsun
İbrahim EBİL
1969-İstanbul

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #19 : 05 Kasım 2013, 21:45:59 »
Herkese iyi dileklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederim.düşmanım yok çok şükür ama Allah böyle birşeyi düşmanıma dahi yaşatmasın.aracı kaportacıya teslim ettim ve yaşananların sitresini atmak için yarın ava gidecem.malesef bu yıl sezonu kazadan ve kızımın rahatsızlıgından dolayı geç açıyorum.insallah güzel bir av günü ile iyce bir sitres atarım...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 14 Kasım 2013, 20:42:38 »
Sayın osman kardeşim bu kazada %100 siz kusurlusunuz, eger karşı tarafın fren izi yoksa hızıda tespit edilemez, bu yüzden siz kusurlusunuz,kural olarak sola dönüş yapan sürücüler direk geçecek araçlara yol vermek zorundadır,ayrıca o araç kendi şeridinden gidiyor.o geçme sayılmaz.size geçmiş olsun allahtan beterinden korusun.
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur