Gönderen Konu: 3mü Yoksa 5mi :)  (Okunma sayısı 2648 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
3mü Yoksa 5mi :)
« : 02 Kasım 2013, 17:43:00 »
Selamlar,

Ben bu konuyu daha önceden danışmıştım ve uygun cevabını aldım. Fakat malum memlekete gideceğimden tam techisat gideceğiz herşey hazır olsun derken döndük dolaştık bu şok konusuna geldiiik...

Şimdi bende 71cm pompalı maverick var. Ve içinde sadece 3 numara şok çıktı. Tüfeği detaylı inceleme şansım olmadığından standartlara uygun grupman testi yapamadım fakat yakın geçişlerde çok karavana attım. Kullandığım fişekler lambro tordo 32di. Fakat en sonunda aynı şokla Tordo dispersante ile kısa mesafeden ilk avım olan tahtalıyı cansız düşürdüm. Ve saçmamıdır bilmem ben yakın atışlarda power tapa ile de verim alabilmeyi istediğimden bitanede 5 numara şok almaya karar vermiştim kii... Karşıma Lambronun Direct modelinin testleri ve anlatımları çıktı . Bilen birine sorduğumda onları kullanarak 5 numaradan bile alamayacağım kadar yakın mesafelerde sıkı verim alacağımı söyledi.

Şimdide sizlere soruyorum. Bu konudaki fikriniz nedir? Kaç kişiye sorduysam 3 numara her avda iş görür diyor. Ve bende boş yere 35 euro bi demir parçasına vereceğime kutu kutu fişek alırım daha iyi. Lütfen düşünce ve tavsiyelerinizi benimle paylaşırmısınız ?
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2013, 17:45:01 Gönderen: Enes AHMET »
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: 3mü Yoksa 5mi :)
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2013, 19:18:00 »
Sorunun cevabını zaten kendin vermişsin Enes,avın durumuna göre fişek seçersen sorunsuz kullanırsın.Rasgele.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2013, 19:33:00 »
Erol abi saolasın. Fakat bu yakın mesafe meselesi aklıma takılıyor. Seninle hemşehriyiz bilirsin bizim buralarda potak (karatavuk) avıda yapılır yakın kalktıkları için dispersante fişekler uygun grupman oluşmasına yetermi dersin ?
1993 Gümülcine

resim yüke

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #3 : 05 Kasım 2013, 18:04:38 »
Yeterde artar bile
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 06 Kasım 2013, 21:16:16 »
Ben karatavuk(geçit avı) için hep 4* kullanmışımdır. Yanında da RC1 28 g 9,5 no. Bu fişekle 30 m dahilinde bir çok av yapılabilir. Şoku daraltınca biraz daha öteye iş görüyor.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 06 Kasım 2013, 22:05:07 »
ben direct 32 ve tordo dispersante ve ikinci fiisegide tordo 32 veya 5 series 28 kullanmayi dusunuyorum volkan abi.. rclerden burda yok veya ben duymadim... bi fisek var SZ grade diye duymuslugun veya bilgin varmi bunlarla ilgili volkan abi??
1993 Gümülcine

resim yüke

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 06 Kasım 2013, 22:17:49 »
İlk defa senden öğreniyorum. Açılımı nedir ki SZ'nin? Denemek gerek ama yerlilerde bir kutu diğerini tutmadığında sinir oluyorum. SZ veya bilinmedik hangi marka olursa olsun istikrarlı olmasını aramak gerek. Araştırmakta haklısın yani. Öğrenirsem buraya yazarım. Sen şimdilik sülünü başka fişekle avla; ne olur ne olmaz :D
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 06 Kasım 2013, 22:24:27 »
sulun degil yav karatavuk ve ardic icin dispersante.. bu sz ler babamdan kalma ve cok istikrarli gordum atislarda.. diyeceksin neye gore degerlendirdin.. hani biseyi alir ve dersinya iste bu diye... ozellikle deliciligi cok kuvvetli uzak mesafeden fakat ustunde gram fln yazmiyor... e tabi malum babam dusuk gramaji sevdiginden bunlari kullanma diye tembihledi :D
1993 Gümülcine

resim yüke

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 06 Kasım 2013, 22:37:11 »
Ona yetiyordur gramajı da ondan. Ne diye daha kuvvetlisinden dayak yesin ;) Dediğin gibiyse onaylanmış fişek o. Bence de ziyan etme. Karatavuk için ziyan.
1968

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 06 Kasım 2013, 23:08:54 »
Yok bu fisegi konu disi sordum zaten :) Karatavuga atsam hayvanin pekmezi akar degmez :) ancak tavsan gibi avlarda gercekten super verim alinabilir diye dusunuyorum.. ondan sordum belki kullanmisliginiz vardir diye
1993 Gümülcine

resim yüke