İsmail bey ben Denizlili yim burasıda il dışından çok avcı alır aydın ,muğla,antalya,izmir çevre illerden gelirler belgesini alan vergisini ödeyen herkez ava açık yerlerde limitler dahilinde avlanır kimse karışamaz ama dediğiniz gibi kızmamak elde değil avcılığında bazı yazılı olmayan etik kuralları vardır mesela 10-15-20 kişi bir meraya girilip son kuş vurulana kadar av yapılmaz ( özellikle yukarıda yazdığım illerden biri bunu çok yapar adını vermiyorum) 10-15 kuş olan bir alayın 5-6 sını vur bırak ki bazı durumlarda bu bile fazladır hayvan nesline devam etsin, ama bunu artık pek takan yok ''ulen ben okadar yol geldim para harcadım ne kadar denk gelirse vururum'' diyen avcı ve insan müsveddeleri çok, işte bu durum o bölgenin avını hatırı sayılır şekilde azaltıyor nerde ormancı av limitini denetleyenler, paraları toplayanlar nerde yok yok yok, önceden avcılık babadan oğula yada yaşadığın büyüdüğün çevreden yayılırdı şimdi internetten ve tv lerden bilinçsizce milyonlarca kişiye ulaşıp virüs gibi yayılmakta av kolu nedir , avda nasıl silah tutulur, nasıl fişek atılır ,her uçana kaçana fişek atılır mı, avcılık av vurmak mı yoksa doğayla iç içe olmak mı,av meraya göre havaya göre nerde olur v.b sorularının cevaplarından zerre kadar haberi olmayanlar, ne kadar fazla kuş + o kadar iyi avcısın mantalitesiyle avcılık adı altında katliyam yapmaktadırlar ve ne yazık kı bunu belgeleyerek foto veya video ile ayrıca kendi reklamlarını da yapmaktadırlar çözüm nedir bilemem ama vay halimize diyorum
saygılarımla