Gönderen Konu: av  (Okunma sayısı 20562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail ERTAŞ

• *
av
« : 02 Kasım 2013, 15:14:00 »
av
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2013, 11:13:35 Gönderen: İsmail ERTAŞ »
İsmail ERTAŞ
1974 GÖLBAŞI ANKARA

Çevrimdışı Sedat BABAOĞLU

• *
  • [quo3.msg
Ynt: açılışta şok oldum
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2013, 15:21:16 »
geçen sene bizde aynı olayı yaşadık avucumuzu yalayıp eve döndük bir daha haymana mı asla gitmem dışardan gelen avcı  çok ben bile o kadar yolu giderken yoruluyorum adamlar bursadan izmirden yalovadan iyi geliyorlar hayret
sedat babaoğlu 1976 mardin. 5323861267batıkent{ANKARA
resim upload servisleri

Çevrimdışı Mustafa YAKAN

• Free Üye
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • www.baskentavshop.com
« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2013, 15:48:06 »
Başkent Usta Avcılar Dernek Başkanı olarak herkeze Rastgele
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2013, 16:57:10 Gönderen: Mustafa YAKAN »
BAŞKENT AV SHOP-1961 Ankara Demetevler

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
« Yanıtla #3 : 02 Kasım 2013, 15:48:21 »
iki sene önce beypazarı'na avlanmak için gittiğimde 10 araba saydım ankara dışı hepside aynı yerden gelmişler.herbirine 4 avcı koysan eder 40 avcı hadi sana hayırlı olsun.herkes kısmetini yer ama isterim ki katliamda yapmasınlar herkes limitleri dahilinde avlansın.500 km.yol geleceksin yarım saatte 2 keklik aacaksın ve arabaya döneceksin kimse beni inandıramaz.500 km.yol gelip yarım saat avlanmak olurmu diyip avlanmaya devam ondan sonra kısmetinde varsa 3 veya 5 keklik daha al.ondan sonra çıkalım buraya keklik yok diye kıçını yırt. keklik var var da avlanmasını bilirsen limitine uyarsan.herkese rastgele
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara

Çevrimdışı Uğur ASLAN

• *
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2013, 16:18:35 »
İsmail bey ben Denizlili yim burasıda il dışından çok avcı alır aydın ,muğla,antalya,izmir çevre illerden gelirler belgesini alan vergisini ödeyen herkez ava açık yerlerde limitler dahilinde avlanır kimse karışamaz  ama dediğiniz gibi  kızmamak elde değil avcılığında bazı yazılı olmayan etik kuralları vardır mesela 10-15-20 kişi bir meraya girilip son kuş vurulana kadar av yapılmaz ( özellikle yukarıda yazdığım illerden biri bunu çok yapar adını vermiyorum) 10-15 kuş olan bir alayın 5-6 sını vur bırak ki bazı durumlarda bu bile fazladır hayvan nesline devam etsin, ama bunu artık pek takan yok ''ulen ben okadar yol geldim para harcadım ne kadar denk gelirse vururum'' diyen avcı ve insan müsveddeleri çok, işte bu durum o bölgenin avını hatırı sayılır şekilde azaltıyor   nerde ormancı av limitini denetleyenler, paraları toplayanlar nerde yok yok yok, önceden avcılık babadan oğula yada yaşadığın büyüdüğün çevreden yayılırdı şimdi internetten ve  tv lerden bilinçsizce milyonlarca kişiye ulaşıp  virüs gibi yayılmakta av kolu  nedir , avda nasıl silah tutulur, nasıl fişek atılır ,her uçana kaçana fişek atılır mı, avcılık av vurmak mı yoksa doğayla iç içe olmak mı,av meraya göre havaya göre nerde olur v.b sorularının cevaplarından zerre kadar haberi olmayanlar,   ne kadar fazla kuş + o kadar iyi avcısın mantalitesiyle  avcılık adı altında katliyam yapmaktadırlar ve ne yazık kı bunu belgeleyerek foto veya video ile  ayrıca kendi reklamlarını da yapmaktadırlar  çözüm nedir bilemem ama vay halimize diyorum
saygılarımla
Uğur ASLAN
1984-Denizli

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 02 Kasım 2013, 16:25:46 »
Bu konuda tüm türkiye avcısı haksız sadece ankara. Avcısı haklıdır....dagdaki Allahın yrattıgı kuşu bile kıskanıyorsunuz... yeri gelince herkes nasibini yer dersiniz,işinize gelmeyince nasip felan iplemezsiniz.... maktada aynen böyle oluyordur herkes kendi bölgesini kıskandıgindan yasak olsun limit bir olsun neyse hadi iki olsun,av günü üç olsun mümkünse sadece hafta sonu olsun yani iki.... adamlarda bu istekleri onaylayinca vayyy mak şöyle mak böyle diye destanlar yazılsın...... artık köycülükten aşiretçilikten bölgecilikten hemşehricilikten kurtullmanın zamanı gelmedımi sizce..........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 02 Kasım 2013, 16:42:38 »
Farzedelim görevimiz icabı sürekli yer değiştiriyoruz..Yeni gittiğimiz şehirde av popülasyonu yoksa bu bizim suçumuz mu? Siz avlanın bizde seyredelim o zaman beyler..Eğer bende vergimi veriyorsam Türkiye geneli pulumu alıyorsam istediğim yerde paşa paşa avlanırım...Her sene Eber gölüne dünyanın avcısı gidiyor hangi biri eli boş dönüyor..Herkes nasibini kısmetini bi şekilde alıyor..
Ben şuan Hatayda görev yapıyorum burda keklik yok diyelim çektim Urfaya gittim..Oranın vatandaşı bana sen hataydan geliyorsun burada avlanamazsın demesi kadar saçma birşey olamaz..Benim Hatayda olmam benim suçummu yani? Yoksa sizin avı bol merada yaşamanız sizin şansınız mı?
Uzun lafın kısası herkes limitler dahilinde adam gibi avlandığı müddetçe isteyen istediği yerde avlanabilir...BU VATAN HEPİMİZİN BEYLER..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 02 Kasım 2013, 17:10:00 »
bizim burdur ve ısparta olarak misafirlerimiz oluyor(antalya.denizli.aydın .izmir.muğla.tabiki gelsinler birde bu gelenler teyp kuruyorlar 2 .3 gün kamp yapıyorlar teyp  far alanda avı kurutuyorlar.su avis mi abismi bir tam uygulansada limitli bir sekilde avlak yerleri kontajyanlı avcı gitsin.1 km alanda 25 50 arası avcı oluyor birbirlerini vurmamaları mucize.saygılar
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Yavuz AKDERE

• *
« Yanıtla #8 : 02 Kasım 2013, 17:13:50 »
Bu konuda tüm türkiye avcısı haksız sadece ankara. Avcısı haklıdır....dagdaki Allahın yrattıgı kuşu bile kıskanıyorsunuz... yeri gelince herkes nasibini yer dersiniz,işinize gelmeyince nasip felan iplemezsiniz.... maktada aynen böyle oluyordur herkes kendi bölgesini kıskandıgindan yasak olsun limit bir olsun neyse hadi iki olsun,av günü üç olsun mümkünse sadece hafta sonu olsun yani iki.... adamlarda bu istekleri onaylayinca vayyy mak şöyle mak böyle diye destanlar yazılsın...... artık köycülükten aşiretçilikten bölgecilikten hemşehricilikten kurtullmanın zamanı gelmedımi sizce..........
       beyler en azından dışardan gelen avcılar açılıştan evvel avlanmıyor dışardan gelen avcı karambole gelmiyor hepimizin eşi dostu var oralarda biz ta buralardan duyuyoruz ankaralı avcıların daha avlar açılmadan çilleri kınalıları nasıl vurduklarını[genelleme gibi oldu kusura bakmayınlafın kimlere gittiği belli] siz duymuyorsunuz heralde keşke bu durumada sitem etseydiniz dahada iyi olurdu
A. Yavuz AKDERE
1978 karşıyaka  İZMİR

Çevrimdışı Mustafa ÖZTÜRK 06

• *
  • çıtak (nicelik biyere kadar sonuna kadar nitelik)
« Yanıtla #9 : 02 Kasım 2013, 17:44:08 »
bilinçli avcıya eyvallah ama süren yapar gibi 5 araba 15 adam 15 köpekle yapılan keklik avına hayır ondan sonrada yok diye sitem ediyolar utanmadan
                                                                                                            mustafa öztürk 1982 Ankara kızılcahamam 0RH+

Çevrimdışı İbrahim EBİL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 02 Kasım 2013, 20:01:29 »
;türkiye geneli avlanma pullarını kaldırmalılar ve ata sözünde denildiği gibi her horoz kendi bölgesinde ötsün el alemin avcısı gelsin ankarada avlansın ankara avcısıda avcunu yalasın ;

bu az olmuş daha ileri götürüp Ankara dışında ki avcıların ruhsatlarını da iptal etsinler
İbrahim EBİL
1969-İstanbul

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Kasım 2013, 22:28:17 »
Abi adam onun parasını veriyorsa hakkıyla oraya gelir avlanır kimseninde laf etmeye hakkı yok.. Bu yurt geneli pul iptalini konuşacağınıza avbis sisteminin iptali ile uğraşsanız.... Kapitalizmin getirisi bu parayı veren düdüğü çalar işte.. Türkiye avcısının başında onca dert varken ne konuşuluyor yazık ya adam Allahın dağındaki kekliği kıskanıyor!!
« Son Düzenleme: 02 Kasım 2013, 22:30:47 Gönderen: Enes AHMET »
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 03 Kasım 2013, 00:37:40 »
İsmail bey..bugün itibarı ile açılış yapmak için bir grubumuz Haymanada,2 ci grubumuz Eskişehirde,3 grubumuzda Gökçeadada.10 T..VEYA 10 C..diye devam eden plakalar Gönene aittir..Ben İpsalada ördek avında;Adanalı abilerimizle,Tekirdağlılarla ve İstanbullularla yanyana çok avlandım..Ama şöyle bir sözde vardır derler;MİSAFİR MİSAFİRİ,EV SAHİBİ HİÇ BİRİNİ SEVMEZ DERLER..ne kadar doğrudur bilmem..Bölgenizi kıskanmanız ilginç ve gereksiz..Çünkü bizim bölgelerimizede çevre illerden gelip üveyikleri vuruyorlar..kişi sayısı fazla oluncada malum vurulanda fazla oluyor ancak M.A.K kuralları gereğince yapacak birşey yok..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Murat ANDALLI

• *
« Yanıtla #13 : 03 Kasım 2013, 11:57:16 »
herkese selam arkadaşlar neden bukadar kızıyorsunuz ki ankaralı bursalı istanbullu veya sakarya lı haymanada avlanamaz diyebir kanun mu var adam vergisini ödüyorsa türkiye cumhuriyeti nin tüm illerinde avlana bilir sizler bu güne kadar hep kendi köyünüzdemi avlandınız saygılarımla herkese kazasız belasız avlar dilerim........

Murat ANDALLI
1978-Sakarya

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 03 Kasım 2013, 12:15:27 »
İsmail her görüşe saygım var ama maalesef sizinkinde saygı gösterilecek birşey göremedim.Ne yapalım izmirde yaşıyoruz.Bulunduğumuz ilde keklik yok diye siz vurun biz izleyelim öylemi. Duyarlı olalım bir zahmet.Avı zamanında yapan ve limite göre yapan herkez bu memleketin her tarafında avlanmalıdır.
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 03 Kasım 2013, 15:13:29 »
nedemek boyle bir düşünce olmamalı ya çok yanlış bir düşünce sanki gelenler türkiye vatandaşı değilmiş gibi düşünüyorsunuz. sizin neadar hakkınız varsa herkesin orda okadar hakkı var. hiçbiryer kimsenin babasının malı değil. bu ülke hepimizin ortak malı. herkes heryere gider kimseninde buna karışma hakkı yoktur
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #16 : 03 Kasım 2013, 15:17:39 »
HERKES KENDİ BÖLGESİNDE AVLANSIN BEN YABANCI AVCIYA MUSAMA GÖSTERMEM ,..
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 03 Kasım 2013, 15:31:36 »
arkadaşlar kimsenin kimsenin musadesine yada müsamahasına ihtiyacı yok. kimsenin babasının malı değil avlaklar.
Ancak aynı bölgede çok fazla avcının avlanması da hoş bir durum olmuyor gerçekten. bunun çözümü var ama Türkiye de uygulanması henüz mümkün görülmüyor. bence her bölgenin kendi av kulübü olmalı ve bu klüplere avlaklar zimmetlenmeli. ancak klüp yöneticileri avlakları babasının malı gibi yada sadece orada yaşayanların malı gibi görmemeli. bölgedeki av popilasyonuna göre günlük kaç avcının avlanabileceğini belirlemeli ve bunun kaçının yerli kaçının dışarıdan olacağını belirlemeli. avcılarda başka bir bölgeye ava gideceği zaman o bölgenin yönetiminden iznini almalı. ancak dediğim gibi bugünün şartlarında çok zor, devlet zaten işin maddi yönüne göz dikmiş durumda, avcılar birbirini kıskanıp kuyusunu kazma peşinde.....
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 03 Kasım 2013, 16:16:34 »
İlk 2 günde saydığımız plakalar Elazığ zaten müdavim olmak üzere Malatya K.maraş Diyarbakır !!! pes dedik oda ayrı mesele hep mersedes 15 kişilik minübüsler 3-5 kanat kuş kalmıştı oda devlet eli ile yok oluyor.heee bir de soruyorsun neden diye bizim oralar bitti sırada burası var diye pişkin pişkin cevaplar v.s v.s 10 kişinin gireceği yerde  50 kişi
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 03 Kasım 2013, 16:30:45 »
arkadaşlar kimsenin kimsenin musadesine yada müsamahasına ihtiyacı yok. kimsenin babasının malı değil avlaklar.
Ancak aynı bölgede çok fazla avcının avlanması da hoş bir durum olmuyor gerçekten. bunun çözümü var ama Türkiye de uygulanması henüz mümkün görülmüyor. bence her bölgenin kendi av kulübü olmalı ve bu klüplere avlaklar zimmetlenmeli. ancak klüp yöneticileri avlakları babasının malı gibi yada sadece orada yaşayanların malı gibi görmemeli. bölgedeki av popilasyonuna göre günlük kaç avcının avlanabileceğini belirlemeli ve bunun kaçının yerli kaçının dışarıdan olacağını belirlemeli. avcılarda başka bir bölgeye ava gideceği zaman o bölgenin yönetiminden iznini almalı. ancak dediğim gibi bugünün şartlarında çok zor, devlet zaten işin maddi yönüne göz dikmiş durumda, avcılar birbirini kıskanıp kuyusunu kazma peşinde.....

Aslinda en guzel fikir bu. o avbis denilen sey bence bu ise yarasaydi cok daha iyi olurdu avlaklara kota koyacagina avcilara kota koysa daha iyi bir duzen olurdu.. Ama benim aklimi kurcalayan biseyde var.. Su kocaman Turkiyede birtek bu bahse konu avlaklardami kus ve hayvan var ?? Diger yerlerde yokmu yani adam taa ordan kalkip kac km yol geliyor ???? Valla ben burda boyle birsey gormedim. Elbette var ama cok az...
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 03 Kasım 2013, 16:32:47 »
av 7 gun olsun.. kimsenın kimseye lafı olmaz ozaman..
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Kıvanç KENİR

• *
« Yanıtla #21 : 03 Kasım 2013, 19:12:00 »
bugün mihallıçık tarafına ava gittik dağ taş aramadığımız yer kalmadı keklikten eser yok tabiki girmediğimiz tel örgüler dışında bir tanıdığı aradık o köylü cumartesi günü 20 kadar araba vardı çoğu bursalı boşuna gezmeyin oralarda dedi başka yere yönlendirdi gittiğimiz yerde meraların olmassa olmazı bursalı ve İstanbullu avcılar çoktan merayı işgal etmişlerdi bile tekrar yerdeğiştirip arabayla başka bi meraya geçiyordukki tel örgü içinde avlanan iki kişi gördük tam oanda kekliği kaldırdılar vuruş anını bile gördüm hemen durduk tabiki hepsi meydana çıktı altı kişi yanımıza geldi çantalar dolu milli parkları aramıştık ama adamlar çoktan yola koyuldu bunlarda Bilecikliydi be ş..... herifler biz salakmıyız avlanmıyoruz yasak alanda avlancaksan limitler dahilinde kurallar gereği avlan adam gibi avlan
.Dönüşte bi çeşme başında oturalım dedik arkadaş çeşmede bile İstanbullu avcı yanlarında kim var rehberleri tabiki oda beylikovalı yani bu işin içinde kendi memleketlimizde var.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2013, 19:20:38 Gönderen: Kıvanç KENİR »
Kıvanç KENİR
1985 eskişehir

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 03 Kasım 2013, 22:49:16 »
yok öyle müsama göstermem falan. babanızın malımı oralar. herkes heryerde avlanacak kardeşim.
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 03 Kasım 2013, 22:59:19 »
HERKES KENDİ BÖLGESİNDE AVLANSIN BEN YABANCI AVCIYA MUSAMA GÖSTERMEM ,..

Ahmed bey musama göstermeyip ne yaparsınız acaba çok merak ettim şimdi
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 03 Kasım 2013, 23:28:17 »
Ahmed bey musama göstermeyip ne yaparsınız acaba çok merak ettim şimdi

+ 654327535 ;-)
1993 Gümülcine