madem alıyorsun , çift namlulu al , 71 namlunun avı başka olur , 61 namlunun avı başka olur . 71 namlunun performansını , 61 de bulamazsın , 61 namlunun performansını 71 de bulamazsın . . . yeri gelir 55 namluyu bile arasın . . hiç 50 beygir arabayla 100 beygir araba bir olurmu . .
....................... olsun iki namlu , kekliğe ördeğe giderken 71 , çulluğa bıldırcına giderken 61 . . bu 66 namnu tüfekler , tüfek gereksinimi tek tüfeğe indirgemek için moda oldu sanırım . . benim gözümde hiç bir cazibesi yok . . her avın tüfeği farklıdır , tek tüfekle her avı aynı kalitede yapamazsın . bu şuna benziyor ; tek taşla üç kuş
yemezler tek taşla üç kuşu...
................... tek namluyu 250 tl civarı yapıyorlar , çift namu ise 400 civarı ( ortalama olarak ) . al 2 namlulu bi combo set , gerisini etme dert . . .
66 tavsiyemdir..daha çabuk göze gelir..
tüfeğin nişan hattı düzgün olsun , 66 ile 76 arasında hiç bir fark olmaz . . tüfeği yüzleyince , şeridin üzerinden dümdüz arpacık görünüyorsa 66 76 hiç fark etmez . ama dipçik size uygun değilse 66 olsa ne yazarr olmasa ne . .................... bir çoğumuz , ördek veya çullukta , sabah beki veya akşam beki yapmışızdır . . biriside çıkıp derseki , şeridin üzerinden ben arpacığı ve uçan kuşu , o karanlıkta görerek atış ediyorum derse , bende hiç bir şey bilmiyorum . . olay tamamen şu , o karanlıkta , yaptığımız , sadece tüfeğin üzerine yatıp , namluyu ava doğrultup , şeridin üzerine denk getirmeye çalışarak ateş etmektir . arpacığa bulup görene kadar
. namlu şeridinin üzerine denk geldiği zaman tetiği çekeriz , arpacığıda göreyim diye vakit kaybetmeyiz , zira çok hızlı uçuyor keratalar . . . yoksa 66 veya 76 veya 61 namlulu tüfekle daha iyi nişan alınır diye bir şey yok . .