Gönderen Konu: YERLİ SANAYİİ  (Okunma sayısı 3851 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ferhatatasoy

• Ziyaretçi
YERLİ SANAYİİ
« : 01 Kasım 2013, 16:58:58 »
ÖNCELİKLE TÜM AVCI DOSTLARIMA SELAMLAR.SÖZÜM TÜM TÜFEK SANAYİNDE UGRAŞAN ÇALIŞAN USTALARA. SİTEM OLARAK ALGILANMASIN SADECE YENİLİK SEVDİĞİMDEN YAZIYORUM.                     NEDEN BİZİM SANAYİİMİZDE BÖYLE GELİŞMELERLE UGRAŞANLAR YOK? 3ATAR ARTIK AVIN SON ATARI OLDU MALUM 3TANE ALACAK SİLAHLARIMIZ   VE ASIL ÖNEMLİ OLAN BENDE POZE VE ÇİFTELERDE NİYE ALT GÖZ 12 CAL İKEN ÜST GÖZ 20 CAL.     VEYA ÜST 20 CAL İKEN ALT 28CAL VEYA36 CAL OLMASIN AVANTAJLARI TARTIŞILIR. BENCEE ÇOOOOK AVANTAJ SAĞLAR. Bİ DÜŞÜNÜN ZOR BİŞEY DEYİL BENCE.   SAYGILAR

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: YERLİ SANAYİİ
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2013, 17:16:11 »
Ferhat bey o görünen zaten bizim sanayimizin ürünü AKKAR MAMMUT.Selamlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 01 Kasım 2013, 18:05:40 »
tek namluyla aynı işi yapmak varken 3 namluda pek ağır gelir bee..taşınmaz bu küskü gibidir mağşallah bide .. yerine göre süper pozeler bile ağır geliyor..71 namlu Huğlu 103C çelik kasayı iyi inceledim elektronik terazide tarttım bugün..3.130 geldi..baya hafif ve çok dengeli..gelişme var Huğlu'da..eski 103D poze 3.300 civarıydı.birazda namluların daha ince oluşundandır belki ama kasada daha ensiz daha zarif geldi eskilere göre..baya da yakışıklı tüfek.

Çevrimdışı İbrahim ÇELİK

• *
  • Gonyalı
« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2013, 19:10:08 »
iyi güzelde ağır olur taşırım diyen yaptırsın

İbrahim ÇELİK
1983-Konya
''Kamil odur ki koya her yerde bir eser ,. Eseri olmayanın yerinde yeller eser.''

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #4 : 01 Kasım 2013, 20:46:02 »
Ferhat bey o görünen zaten bizim sanayimizin ürünü AKKAR MAMMUT.Selamlar.

http://www.akkar.com.tr/mammut-triple-barrel-shotgun,2,476

iyi güzelde ağır olur taşırım diyen yaptırsın
3,950 kg. yani 4 kilo, taşırım diyene hayırlı olsun...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 01 Kasım 2013, 20:53:27 »
Biri başka, öbürü başka çap namlu başta faydalı gibi görünüyor ama pek öyle değil aslında. Diyelim ki biri 20 diğeri 12 numara olsa hangi çap diğerinden çok farklı. 12 lik varsa küçük çapların yerini tutar zaten. Eğer 20 lik bana yeter diyen varsa yanındaki 12 liği ne yapsın? Yanında iki, üç farklı çapta fişek bulundurmak da diğer bir karmaşa.

Böylelerinin yivliyle yivsiz kombine edilmişleri mevcut. Hem yivliyle avlanacak hem yivsizle avlanabilecek değişik avlar aynı tüfekle yapılabilir. Fakat 12 ile 20 ya da herhangi iki yivsiz çapın birarada olmasının bir avantajını göremiyorum. Şimdi aklıma gelen bir avantaj, "eğer avantaj sayılırsa" avlanacak hayvanın cüssesine göre küçük veya büyük çap namluyu seçebilmek olabilir. Mesela tavşan avında bıldırcın rastlaması gibi. Düşünemediğimiz ama gerekli kılan başka yanları olabilir mi ki?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 01 Kasım 2013, 20:56:42 »
bu 3 namlulu tüfeklerde hangi namluyla ateş edileceği nasıl seçiliyor ani atışlarda onu merak ederim hep..tek tetik birde.

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 01 Kasım 2013, 21:24:25 »
gereksiz bir yapı.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #8 : 01 Kasım 2013, 21:48:19 »
koleksiyon için gayet güzel bir tüfek. zaten akkarın bu tüfeği yapmaktaki amacı satmaktan çok prestijini yükseltmek olsa gerek. fiyatı uyarsa ileride sırf keyif için alabilirim. bize tüfek olsun da isterse 5 namlulu olsun :)
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Ali ÖZ

• *
« Yanıtla #9 : 01 Kasım 2013, 22:41:22 »
Türkiye sınırları içerisinde yaşamak ,suç bence.,,,Üretilen herşeyin en iyisini biz yurt dışına satarız.kendi halkımıza en kötüsünü iyisiymiş gibi gösteririz.Satarız...Yurd dışındaki markalarla yarışabilmemiz için ilk önce,Ucuza satmak için Kaliteden ödün vermeyecez.bide cok calısacaz..
Yurd dışındaki silah fabrikalarının ARGE için ayırdıkları bütçe bizde 5 tane silah fabrıkasını komple satın alır...aradaki fark bu bence..
Ali TEKİRDAĞ Şalgamlı (POMAK)
15.01.1978

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 02 Kasım 2013, 09:22:50 »
Gecenlerde bakanimiz dedi biz arge'nin "ar" kismindayiz diye. Tum sektorlerde boyle olunca silah sanayi ne yapsin o da ayak uyduruyor. Ancak artik bir urun gaminda dunya markasi olma hedefiyle ilerlemeli ve bunun devlet politikasi olmasi lazim.

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Kasım 2013, 09:47:52 »
Selamınaleyküm.bence yivsiz üzerinde yapılan her yenilik değişiklik var olan bi değişiklik yüzlerce tüfek fabrikası var ama hepsi aynı yapabiliyomuyuz bi çelik kasa y.oto yada pompalı.tmm paradox namlu yasak yasak olmasa yapılabilinirmi düşündürücü.hepsinin kasa aynı namlu aynı gazlı tüfek biri 1500 lira diğeri 700 lira vs vs.ben domuz ve tavşan avı yapıyorum ormanlarımız sık orman ve o yokuşları çıkıp inmek sabahtan aksama geziyoruz hiçte hafif tüfek aramıyorum sevmiyorum hafif tüfek sevdalı avcılarımızın yoğun talepleri yüzüne tüfeklerin kalitesi düştü diye düşünüyorum şahsi fikrim o yolu yürüyomuyosan avda ne işin var yaşım tecrübem gereği cahilce konuşmuş olabilrim kusura bakmayın.adam bi kuşa bi avuç saçma atcak yok yakmadı yok fitilleme yok 65  71 namlu yok şoktu fişekti gramdı.bizim avcı büyüklerimizde hala 16 cal çifteyle domuz tavşan avı yapıyolar 16 cal bulmak zor ama adamların tüfeği patlasın yeterki.bir abimiz daha var tüfeğinin markasını vermicem y.oto yerli fişeklerle gram filan bilmez ama adam kıyma makinası gibi ben çoğu teferruatı gereksiz buluyorum saygılar.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 02 Kasım 2013, 12:23:23 »
bizim birtek devlet politikamız var oda halk dan ne koparırsan kar,,, vergi vergi vergi zam zam zam,,, en iyi bu işi yaparlar..

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 02 Kasım 2013, 21:18:30 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 17:45:42 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980