TÜRKİYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
İletişim
Giriş Yap
Kayıt Ol
TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
»
SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY
»
FİŞEKLER HAKKINDA HER ŞEY
»
en iyi yerli tek kurşun.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: en iyi yerli tek kurşun. (Okunma sayısı 12310 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tolga SEKU
AVCILIK AVCI SAYFASI
en iyi yerli tek kurşun.
«
:
01 Kasım 2013, 16:28:21 »
Malum federal ve remingtonun pahalı ve piyasada bulunmamasi durumu pek çok domuz avcısıni derinden üzdü. Bu durumda alternatif olarak rc ve bp tek kurşunlar kullanılmaya başlandı. Ancak benim gibi maddi durumu müsait olmayan arkadaşlar yerli fişek kullanmak zorunda. İşte problem burada başlıyor. Hangi yerli tek kurşun ve modeli. Sadece markayı yazmak yermiyor modelde çok önemli. Tesir ve güvenirlilik açışından hangi yerli fişeği tavsiye edersiniz. Özellikle çok kurşun atan ve pratik yapan arkadaşlar için yerli kurşun kullanmak bir zorunuluk haline geldi.
Ayrıca hedef ve domuz üzerindeki tahrip gücü hakkında da yorumlarınızı bekliyorum. Pek çok kurşun şekli var. Brennekeden, gualandiye kadar değişik tiplerden gördüm. Bu tiplerin tesiri ve etkisi mutlaka ki farklıdır.
Son olarak sık ormak içinde olası bir atışda yaralanan domuz çok tehlikeli olmaktadır. Bu sebeple ihriyaç olduğunda patlamayan fişek ayrıca bir tehlike oluşturacaktır. Güvenirlilikde bu açıdan çok önemlidir.
Yorumlarınız ve tecrübelerinizi paylaşdığınız için simdiden teşekkürler. Allaha`a emanet olun.
Saygılar.
1976 MANİSA
Akif ARSLAN
Ynt: en iyi yerli tek kurşun.
«
Yanıtla #1 :
01 Kasım 2013, 16:56:21 »
YAF speedy öneririm. 200-300 metreye atışlarda atıcının arkasından dürbünle bakınca kurşun net bir şekilde gözüküyor. bir çok kurşun seyrettim yaf yerli fişeklerde en düzgün ve düz giden kurşun. deneyin istersenin görürsünüz. öğleden sonra güneş arkadan ya da yandan olursa daha iyi olur. bazı kurşunlar resmen yalpalanarak gidiyor. yaf'da hiçbir sapma olmuyor. ben ve arkadaşlarımın yarışmalara hazırlanırken attığımız kurşunlar 30-40 koli vardır heralde.hiç patlamayan olmadı. ama domuz avında hiç kullanmadım.yıkıcılığı nedir bilemiyorum. RC atarım domuza. Fakat yerli atsam bu kurşunu atardım.
«
Son Düzenleme: 01 Kasım 2013, 16:58:35 Gönderen: Akif ARSLAN
»
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN
Tolga SEKU
AVCILIK AVCI SAYFASI
«
Yanıtla #2 :
01 Kasım 2013, 17:00:43 »
Peki yaf brenneke modeli ( palla ) ve meca rifled slug için görüşleriniz nelerdir?
1976 MANİSA
Akif ARSLAN
«
Yanıtla #3 :
01 Kasım 2013, 17:22:17 »
rc ve yaftan başka fişek kendim atmadım. bu seyrettim dediğim kurşunlarında markalarına hiç dikkat etmedim gerçekten. öyle bir durum denk gelirse sizin için dikkat etmeye çalışırım ama av sezonu açıldı ya kapanana kadar atışlar olmaz malesef
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN
Ahmet ÖZKAN
05347677315 TOROS KARTALI
«
Yanıtla #4 :
02 Kasım 2013, 01:22:27 »
Benim Jaws'la denemediğim kurşun kalmadı,yerlilerde en çok hoşuma gideni Sterling'di,tabi işi bozmayıp aynı ayarda üretirlerse.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut
Ahmet ÖZKAN
05347677315 TOROS KARTALI
«
Yanıtla #5 :
02 Kasım 2013, 01:28:49 »
Elbetteki Remington ve Federal ayrı dünyanın ürünleri fakat,o paralara onlara verinceye kadar,Rc palla'dan şaşmayın derim.Müthiş bi kurşun yav,bu iki markaya kafa tutan tek marka diyebilirim.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut
İlhan GÜNEN
Müdavim Üyemiz
«
Yanıtla #6 :
02 Kasım 2013, 05:53:31 »
Bizzat avda kullanıp beğendiğimiz en iyi yerli 1. sırada zuber palla target ve 2. sırada yaf speedy. Tabiki bunlar bir federal ve remington değil bunu unutmamak lazım. Bu nedenle domuza kesin etkili yani, öldürücü atışlar mesafe olarak 50 metre içinde yapılmalıdır. Bu durum fiyat olarak da kendini belli ediyor zaten
Örnek:
Yaf ve zuber 10 adeti 10 Lira
Bp ve rc 10 adeti 25 lira
Reming.Fed. 10 adeti 50 lira
Sonuç olarak kendi düşüncem Sürekli domuz avı yapan biri için Fiyat ve performans bakıldığında kesinlikle zuber ve yaf birinci sırada.
Allah'a emanet olun.
Rastgele
1984 ORDU
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
»
SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY
»