Gönderen Konu: pointer kopegim avi cigniyor ve aport yapmiyor  (Okunma sayısı 4369 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Avni İLHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
pointer kopegim avi cigniyor ve aport yapmiyor
« : 01 Kasım 2013, 15:19:19 »
4,5aylik pointerim var bu gun canli bildircin ile egitim yaptirmak icin evin yakinlari da buyuk bir bahcede bildircini saldim ben bile bilmiyordum yerini kopegim buldu ferma verma verdi komutumla kusu kaldirdi kus fazla ucamadi 20mt ileride kusu yakaladi getirmedi seslendim ama getirmiyor ben gittigimde kaciyor ve kiyma gibi yapti bildircini aport yapmak istemiyor ne yapmam gerekiyor pointer ustalarindan tavsiyelerini rica ederim
1988 düzce/gölyaka

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: pointer kopegim avi cigniyor ve aport yapmiyor
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2013, 20:07:51 »
4 aylik diyorsun canli kusla kopegin kafasini karistiriyorsun..... nekadar aport egitimi nekadar itaat egitimi verdinki canli kus gosteriyorsun.......sorun kopekte degil sende.... kopegini safkan pointer yavrusu olarak kabul edip oyle yazdim... bulasiksa kafana gore takil......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 01 Kasım 2013, 20:45:25 »
Birol abim yazmış gereken cevabı..aynı şeyleri yazarız bizde olsak.

feyzullahgüclü

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2013, 21:42:33 »
pointer kac yaşında tam anlamıyla av yapıyor ??

Çevrimdışı Avni İLHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2013, 13:08:22 »
Annesi de babsida safkan kanundan yana bir sıkıntı yok göstermemek daha mi iyi sizce birde ava giderken getiriyorum yanimda geziyor sizce getirmelimiyim birol bey
1988 düzce/gölyaka

Çevrimdışı Noyan ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 07 Aralık 2013, 18:29:05 »
bence köpeğinizi eğitin. önce temel itaat eğitimi verin ki anlasın kimin patron olduğunu. sonra aport u çalıştırın bence boya rulosu ile. canlı kuşu çiğniyorsa atın buzluğa bir vurduğunuz kuşu donsun onla aport yaptırın bakın bir daha yapmayacak o çiğneme olayını.
ama eğitim şart o köpek şimdi sevilme çağında, köpeği av şovu yaptıracam diye bıktırırsanız köpeğede yazık
07.01.1986
Mersin

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2013, 01:25:46 »
Her köpek bir olmaz,bazısı 3-4 aylıkken harikalar yaratır,bazısı da 2 yaşına gelene kadar saç baş yoldurtur.Saksağan diye eti ve derisi pek tatlı olmayan bir kuş var,bulabilirsen vur birtane ve onunla alıp başını gidemeyeceği kapalı bir alanda at getir yaptır,o kuşu geveleyeceğini zannetmiyorum.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Lokman SAYHAN

• *
« Yanıtla #7 : 06 Şubat 2014, 02:16:14 »
Bence yaşı ile alakali deyil şansta olabilir ben ikibucuk aylik pointer yavru aldim hayvan sanki yilardir beni taniyordu ilk egitimi aportla basladim ve canli yaban bildircinla egittim tam yedigun tek bildircin kulandim birak cignemeyi en ufak incitmedi incitmedi sonundada bildircini canli kaybetik komsunun bahcesine kacti tel orgu vardi alamadik simdiye kadarda iki defa keklik avina goturmusum toplam onunde 3 keklik vurdum keklikleri bana varmaya bir metre kala önüme yere birakti hep.ilk defada kopek besliyom sifir tecrubem var .

Lokman SAYHAN
22.02.1973 BATMAN
insan güzel şeylere laiktir