Gönderen Konu: BUGÜN İTİBARI İLE ERZİNCAN KOTALARI  (Okunma sayısı 7555 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
BUGÜN İTİBARI İLE ERZİNCAN KOTALARI
« : 31 Ekim 2013, 15:07:08 »
AVCI İLE NASIL DALGA GEÇİLDİĞİNİ GÖRÜN BİR ÇOK AVLAĞA ZATEN KEKLİK KOTASI HİÇ VERİLMEMİŞ..SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL ARTIK YAZMAKTA YA BİRLİK OLUNACAK YA DA KİMSE ŞİKAYET ETMESİN ARTIK.

PELİTSIRTI AVLAĞI

VAHŞİLER AVLAĞI

TOPKAPI AVLAĞI

OTLUKBELİ AVLAĞI

KURANKÖY AVLAĞI

KÖROĞLU AVLAĞI

OĞUL VEREN AVLAĞI

KIZILMAĞRA AVLAĞI

KONARLI AVLAĞI

KARADAĞ AVLAĞI

ÇATALARMUT AVLAĞI

BÜYÜKGÜMÜŞ AVLAĞI

BAĞLICA AVLAĞI

BULMUŞ AVLAĞI

ACEMOĞLU AVLAĞI

ARABENK AVLAĞI

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: BUGÜN İTİBARI İLE ERZİNCAN KOTALARI
« Yanıtla #1 : 31 Ekim 2013, 15:34:14 »
daha keklik sezonu açılmadan keklik avlanmadan kota dolmuş, sanki avlananları saymışlar gibi karşısına yazmışlar yuvarlak hesap,
 hiç bulaşmayacaktınız avbise nediye oturmamış bir sisteme alet oluyorsunuz, avlanma iznimi türkiye geneli pulumu aldım limitler belli harita belli, başka ne izni alacağım söylermisiniz, bu yetmiyorsa aldıklarım neci ozaman.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2013, 15:43:48 »
Şaka gibi sadece gülüyorum... :)
Nasıl dizginleyecekler bakalım bu kadar avcıyı...
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Zafer ATASOY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
    • C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\329CANON\IMG_2885.JPG
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2013, 17:40:43 »
BUrak  halendaha  ne dizginlemesinden  bahsediyorsun  kardeşim  bunlar  ceza yazabilmek  için  kural  koydular bAK bu  yıl  çevre  ve  ormöan  bakanlığı  nasıl  ciro  yapacak  tarfikçiler  bunların  yanında  hiç  bişe  kalacak ve sezon  başlasın  ozaman  göreceğiz  hep  beraber millete  nasıl  döşüyecekler  cezaları  belki  bu  döşenenlerin içinde  bizlerde  olacaz  ama hayırlısı  ALLAH'TAN
Zafer ATASOY
TRABZON 1983

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2013, 17:42:44 »
Zaten dizginlememek için yapıyorlar Burak...
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2013, 18:15:17 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2013, 17:54:08 »
daha keklik sezonu açılmadan keklik avlanmadan kota dolmuş, sanki avlananları saymışlar gibi karşısına yazmışlar yuvarlak hesap,
 hiç bulaşmayacaktınız avbise nediye oturmamış bir sisteme alet oluyorsunuz, avlanma iznimi türkiye geneli pulumu aldım limitler belli harita belli, başka ne izni alacağım söylermisiniz, bu yetmiyorsa aldıklarım neci ozaman.

Hasan bey ben zaten bulaşmam ne bu avcılık sistemi kültürüme uygun, ne de  kimse doğru kullanmayacak ..Örnek verecek olursak, o avlağın adını yazmayayım . Aynı avalakta hangi kotayı açtılarsa dolmuş..Tilki..domuz keklik kaya güvercini,Tahtalı vs.. Şimdi bizim avcılar zannediyor ki *Ben bileti alıp vapura bineceğim*...yok öyle yağma hasan'ın böğreği..Sen o avlakta kotasını aldığın avdan başka av yapamayacaksın..Yaparsan cezayı yersin tabi yakalanırsan. Bu avlaklara daha önceden yapılan taleplerde belli. Örnek verecek olursak 1350 bıldırcın kotası olan yerde sadece 10 adet yani bir avcı avlanmış, o arkadaş da muhtemelen keklik var mı yok mu diye girmiştir avlağa..Bir başka popüler avlakta neredeyse bıldırcın için verilen kota ha doldu, ha dolmuş.  O avlağı iyi bilirim kekliğin ana vatanı gibidir.Kimse kimseyi kandırmasın şu an ki yönetim biçiminde yakalanma korkusu yaşamayana ve vicdanı rahatsız olmadan bu işi yapana her yerde av var..Ancak bir şehre yabancı plakalı bir araba ile gidiyorsanız işte o zaman yandı gülüm keten helva ..Allah muhafaza yerler sizi, hemde çiğ çiğ..Demem o ki açılışta söz verdiğim üzere keklik avına gideceğim  açık olan hangi bir yere ..Ne kotaya bulaşırım ne de bunlardan kota alırım..Eeee alana da niye alıyorsun diyemem.Başımı belaya sokacak değilim..Nereye gitsen açık olmasına rağmen bir engelleme ile karşılaşıyor avcı..Ben keyifle avcılık yapmak istiyorum.Orada  olmayı seviyorum..Başımı ağrıtıp strese sokamam kendimi..Herkese rasgele

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 31 Ekim 2013, 17:55:57 »
BUrak  halendaha  ne dizginlemesinden  bahsediyorsun  kardeşim  bunlar  ceza yazabilmek  için  kural  koydular bAK bu  yıl  çevre  ve  ormöan  bakanlığı  nasıl  ciro  yapacak  tarfikçiler  bunların  yanında  hiç  bişe  kalacak ve sezon  başlasın  ozaman  göreceğiz  hep  beraber millete  nasıl  döşüyecekler  cezaları  belki  bu  döşenenlerin içinde  bizlerde  olacaz  ama hayırlısı  ALLAH'TAN
Bizim millet cezayı sever Zaferim sen üzülme..Keklik avlaklarında aynı gün domuz ve tilki kotalarııda dolmuş alan alana

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #7 : 31 Ekim 2013, 17:58:09 »
Avcılar Avcı olalı böyle zulum görmedi :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 31 Ekim 2013, 18:15:54 »
Avcılar Avcı olalı böyle zulum görmedi :(
Zulmün adı AVBİS

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 31 Ekim 2013, 18:35:12 »
şu avbisin adını duyduğumda tüylerim diken diken olmaya başladı artık ,sinir katsayım yükselmeye başlıyor  :(

aklıma çocukluğumda yaşanan bir olay geldi , bir zamanlar orman bir karar almıştı keçilerin ormana girişi yasaklandı ,çalıları yiyor diye ,,

çobanlarda toplandı ormana bir yazı gönderdi ,, ya keçilerin affı,, ya ormanın affı ..sonra orman tekrar keçilere serbest etti ormanı ...

bizde toplanıp tek yumruk olmassak ,bize daha avbis gibi şamar vuran çok olur ,,,,malesef herşeyde olduğu gibi sadece okumakla kalıyoruz ,sadece yazıp çiziyoruz işte  :(

Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 31 Ekim 2013, 19:04:20 »
şu avbisin adını duyduğumda tüylerim diken diken olmaya başladı artık ,sinir katsayım yükselmeye başlıyor  :(

aklıma çocukluğumda yaşanan bir olay geldi , bir zamanlar orman bir karar almıştı keçilerin ormana girişi yasaklandı ,çalıları yiyor diye ,,

çobanlarda toplandı ormana bir yazı gönderdi ,, ya keçilerin affı,, ya ormanın affı ..sonra orman tekrar keçilere serbest etti ormanı ...

bizde toplanıp tek yumruk olmassak ,bize daha avbis gibi şamar vuran çok olur ,,,,malesef herşeyde olduğu gibi sadece okumakla kalıyoruz ,sadece yazıp çiziyoruz işte  :(

Ramazan abiye katiliyorum. Bu sistem sizi bitirir. Insanin tadi tuzu kalmaz insaf be.. !!
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #11 : 31 Ekim 2013, 19:24:46 »
Okkalı bir küfür savurmak geldi içimden şu sistemi kim icat etmişse........... diye ama, düşündüm de kendime yakıştıramadım.
Ben avbise girmedim girmeyi de düşünmüyorum.Gerekirse  Bohçacı olurum ama o sisteme girmem...
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2013, 19:46:38 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
« Yanıtla #12 : 31 Ekim 2013, 19:58:22 »
O zaman bohçacı olacaksak bütün avcılar ile olmalıyız ki bişeye benzesin. Ormancı dağda kaç bohçacıya ceza kesecek ki ! Ama avcı olarak hep birbirimizin yanında olmalıyız ki  ormancı  illallah desin gitsin.bu mesele benim meselem değil demeyelim. Bugün ona yarın sana....
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara

Çevrimdışı Engin MAKAS

• *
« Yanıtla #13 : 31 Ekim 2013, 22:19:30 »
 Ben yasal avcı olarak kendimi salak diye tanımlıyorum. Millet tüfeğe bile tenezzül etmiyor. Bunlar hala kotaymış, limitmiş saçma sapan aslı, dayanağı olmayan işler peşinde koşuyor.

« Son Düzenleme: 31 Ekim 2013, 22:22:48 Gönderen: Engin MAKAS »
Torungil
İzmir / Kemalpaşa. 1979
arh +
KALİTE KONTROL AUDATÖR
Bazı tüfekler fişek seçmez. Bazı avcılar tüfek seçmez.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 31 Ekim 2013, 22:50:19 »
Ben yasal avcı olarak kendimi salak diye tanımlıyorum. Millet tüfeğe bile tenezzül etmiyor. Bunlar hala kotaymış, limitmiş saçma sapan aslı, dayanağı olmayan işler peşinde koşuyor.

güzel teknik..ama en sevmediğim şey atmacayla av yapmak,birde böyle canlı yakalamak projektörle..tüfeksiz yapılan tüm avlardan nefret ederim..ne zevk alırlarsa..birde marifetmiş gibi videosunu çekmiş yayınlamışlar üşenmemiş adamlar..dediğiniz gibi salak hissetmemek mümkün değil videoyu izleyince.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 31 Ekim 2013, 23:52:13 »
Ya böyle bişey olamaz ya .Kota deyince walla tüylerim diken diken oluyor ya . 8 arkadaş aylar öncesinden keklik planını yaptık ama .gece 12:04 te keklik kotası doldu .alabilen 4 kişi diğer 4 kişi alamadı.Ve doğal olarak ekib bölündü 2 ye .Çünkü adım gibi biliyorum gelecekler kontrol e yok ceza idi yok kavga gürültü ağzımızın tadı da kaçacak . Avında tadı kaçacak.Lanet olsun sisteminize ya . Keklik bu hafta açılıyor ama yurdumun yarısında keklik kotası doldu.ee keklik avı başladı bitti o zaman . Bu lanet bişeydir ya . Bu yıl kesinlikle bişiler yapılmalı .yoksa bu iş daha da kötüye gidecek.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 01 Kasım 2013, 09:32:07 »
Bu işin en sıkıcı tarafı verilen kota miktarları .Yapılan müracaatlar aslında avcının dürüstlüğünün ispatıdır. Gel gör ki DKMP yetkilileri avcısına güvenmemekte ısrar etmeye devam ediyor...Edecek de...Kotalar da oldukça komik zaten hiç vermeseydin türünden.Umarım bir daha ki MAK toplantılarında avcılar birlik olur ne MAK ne DKMP hepsini ezer geçer..Duyda inanma :)

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 01 Kasım 2013, 09:48:26 »
bu saatten sonra bohçacı hareket engellenemez.... ferman padişahınsa  dağlarda bizimdir....

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 01 Kasım 2013, 10:01:20 »
Okkalı bir küfür savurmak geldi içimden şu sistemi kim icat etmişse........... diye ama, düşündüm de kendime yakıştıramadım.
Ben avbise girmedim girmeyi de düşünmüyorum.Gerekirse  Bohçacı olurum ama o sisteme girmem...

Zaten istesen de giremezsin Alkanım :)

Bu gün itibarı ile yazıyorum. Yarın av açılacak, Eşmeli avcıların bilgileri AVBİS e girilemiyor.
Uşak Milli Parkları aradık, giremiyoruz dedik. El cevap:
Girememeniz normal. Çükü biz sizi henüz sisteme tanıtmadık. Kulüp başkanının bilgilerini girmemişler yani.

Ben kendimi tutmadım artık....... Koyverdim gitti..................
Yanlış anlaşılmasın, umutlarımı yani :) :) :)
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı S.Ahmet TANER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 01 Kasım 2013, 12:31:16 »
bu avcılara verilen kotaları nasıl vurulduğunu belirleyecekler .her avcı kendisine verilen kotayı doldurabilecekmi..avı vurduğunu kim bilecek..dağda bulup kuşu vurabilecekmi,

avbis avcılığı bitirtmek istiyor galiba ama biz olmassak onlarda olmaz..zandediyorum seneye bu kota olayından dolayı seneye çok avcı pul almayacak..resmen bohçacılığa teşfik ediyorlar adamı...
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2013, 12:39:53 Gönderen: S.Ahmet TANER »
S.Ahmet TANER

1965
MUĞLA

Çevrimdışı Metin YÜREĞİL

• *
« Yanıtla #20 : 09 Kasım 2013, 12:39:51 »
bunlarınan ancak sandıkta görüşülür....
Metin YÜREĞİL
1962 KAYSERİ

Çevrimdışı Ahmet KARA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 09 Kasım 2013, 16:22:33 »
Dün aceleyle avbisten avlağa giriş yaptım.Sonra farkettim ki 09 yerine tarihi 08.11 olarak girmişim iptal etmek istedim.Ama hiç bir düğişiklik yapamadım.Yani gidemeden giriş için bir gün iznim gitti.Avbise giriş yapıp belki düzeltirler diye girdim ama yazdırmak için belgeyi bulamadım.sadece avlağa giriş sayım +1 olmuş.Siz siz olun çıktıyı hemen alın.Olaki elektrik kesilir çıktı alamazsanız öylece ortada kalırsınız...maalesef yanlışı bile doğru yapamıyoruz.Allah hepimize sabır versin....
1979 SAMSUN

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #22 : 02 Kasım 2014, 03:45:56 »
ben akşam 10:30 da randevu aldım çıktı almadım zaten yazıcıda yoktu.
gece 03:00 gibi çıktımı alayımda yavaştan hazırlanayım dedim.
rezervasyonlarıma bir girdim rezervasyon bulunamıyor diyor.
meğer gece  saat 12 den sonra çıktı alınamıyormuş rezervasyonu
önceden yapsan bile :) saçma ben gece avınamı çıkıyorumda
12 den sonra sayfamı göremiyorum
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.