Gönderen Konu: SAAT 00:01 VE AVBİS GÜNLÜK AVCI LİMİTİ DOLMUŞTUR.  (Okunma sayısı 11455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
Ynt: SAAT 00:01 VE AVBİS GÜNLÜK AVCI LİMİTİ DOLMUŞTUR.
« Yanıtla #25 : 31 Ekim 2013, 16:58:07 »
en güzeli belgeli bohçacılık ,,,,,,,alternatif kalmadı başka...

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #26 : 31 Ekim 2013, 17:34:51 »
avbis zımbırtısını  ,  sosyo kültürel   ve geleneksel yapı olarak bizim anlamamız zor gibi görünüyor . AVRUPADAN ALINMIŞ , VE BİZE UYGULANMAYA ÇALIŞILAN  DAYATMACI BİR SİSTEM . .  KÜLTÜREL YAPI OLARAK BİZE HİÇ UYGUN DEĞİL . . ÜLKELER , BU tür kanunları yasalaştırırken , toplumun maddi ve manevi , sosyal ve kültürel  yapısını göz önünde  bulundururak yasları koymalıdırlar , ve genel olarakda durum böyledir . . ama bizim BÜROKRASİ ÇILGINI BÜROKRATLARIMIZ , MAAALESEF  bu durumu hiç göz önünde bulundurmamışlar . . biz yaptık oldu gibi basiretsiz bir uygulamayla vatandaşını bu şekilde mağdur etmeye yönelik ,  TÜRK  halkına göre  tuhaf bİ uygulama içine girmişler ............
avbis yapı itibariyle bize uygun değil . . avbis e hiç girmedim , girmeyide düşünmüyorum .  vermişim vergimi , almışım pulumu ,  ava açık günlerde gider avımı yaparım . avbis i mavbisi iplemem . .  bu ne böyle ya , belge üstüne belge , uygulama üstüne uygulama , başka işimiz gücümüz kalmadı , bunlarla uğraşacağız . .
 ......... girmeyin avbise , protesto edin ,  bakalım  ne yapacaklar . . .
............... zaten bi kaç sene bu sistemi oturtmaya çalışacaklar ,  sanmıyorum ki avbisten izin almadan avlanan avcılara ceza kesilsin , belki bi kaç sene sonra cezai işlem uygularlar ama bu sene sorun olacağını tahmin etmiyorum . . .
 . . yeni bi uygulama yapmadan önce , pilot bölge belirleyip , işlerin nasıl gittiğini görmek için bi kaç sene deniyorlar , sistem işlerse yurt genelinde uyguluyorlar . . bu bi kaç senede deneme aşaması olacak . . eğerki talep var , avbise giren var , bi kaç sene sonra uygulamaya harfiyyen başlarlar . . selam ve dua ile . .

Avbis adı üstünde AVCILIĞI BİTİRME SİSTEMİ .

Yusuf yazdıklarına imzamı atarım.

Bir birimizi yerken Bizi Yiyecekler .

Devam edin devam edin yiyin birbirinizi  >:(

Şu avbis ne menem bi şeydir diye sitesine bile girmedim , avbisi kendisi ile başbaşa bırakın Allah(c.c) aşkına
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 31 Ekim 2013, 17:47:59 »
Her topluluk hakedildiği şekilde yaşar .......av camiasıda öyle ,anlayana.....Taze boka toplanmış sinekler gibiyiz tabiri caizse yeni çıkan ne varsa atlıyoruz ağzımızla tepki gösterirke ellerimizle herkesden önce sisteme kayıt yaptırmaya çalışıyoruz,bu tavrımız kime o zaman.hepmi birbirimize karşı saygısız ve hain olup kendi kendimizi mahvedeceğiz biz böyle bölündükçe bu avcılığı zaten zenginlere altın tepside sunmuş olmuyormuyuz?eee naparsın efeliğin sonu cazgırlıkmış bizede çantacılık yakışır haniiiii
kalın sağlıcakla,çok vuran değil keyifli avlanan ,avı sadece can almak değil bir vicdani yaşayış olarak düşünen eli silahlı katillerden arındırmadıkça bu iş sona geldi gibi...
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Onur TAVACI

• *
  • Ava gelmez kuş olmaz...Başa gelmez iş olmaz....
« Yanıtla #28 : 31 Ekim 2013, 19:00:16 »
avbis zımbırtısını  ,  sosyo kültürel   ve geleneksel yapı olarak bizim anlamamız zor gibi görünüyor . AVRUPADAN ALINMIŞ , VE BİZE UYGULANMAYA ÇALIŞILAN  DAYATMACI BİR SİSTEM . .  KÜLTÜREL YAPI OLARAK BİZE HİÇ UYGUN DEĞİL . . ÜLKELER , BU tür kanunları yasalaştırırken , toplumun maddi ve manevi , sosyal ve kültürel  yapısını göz önünde  bulundururak yasları koymalıdırlar , ve genel olarakda durum böyledir . . ama bizim BÜROKRASİ ÇILGINI BÜROKRATLARIMIZ , MAAALESEF  bu durumu hiç göz önünde bulundurmamışlar . . biz yaptık oldu gibi basiretsiz bir uygulamayla vatandaşını bu şekilde mağdur etmeye yönelik ,  TÜRK  halkına göre  tuhaf bİ uygulama içine girmişler ............
avbis yapı itibariyle bize uygun değil . . avbis e hiç girmedim , girmeyide düşünmüyorum .  vermişim vergimi , almışım pulumu ,  ava açık günlerde gider avımı yaparım . avbis i mavbisi iplemem . .  bu ne böyle ya , belge üstüne belge , uygulama üstüne uygulama , başka işimiz gücümüz kalmadı , bunlarla uğraşacağız . .
 ......... girmeyin avbise , protesto edin ,  bakalım  ne yapacaklar . . .
............... zaten bi kaç sene bu sistemi oturtmaya çalışacaklar ,  sanmıyorum ki avbisten izin almadan avlanan avcılara ceza kesilsin , belki bi kaç sene sonra cezai işlem uygularlar ama bu sene sorun olacağını tahmin etmiyorum . . .
 . . yeni bi uygulama yapmadan önce , pilot bölge belirleyip , işlerin nasıl gittiğini görmek için bi kaç sene deniyorlar , sistem işlerse yurt genelinde uyguluyorlar . . bu bi kaç senede deneme aşaması olacak . . eğerki talep var , avbise giren var , bi kaç sene sonra uygulamaya harfiyyen başlarlar . . selam ve dua ile . .
kesinlikle bende imzamı atarım..hiç girmedim arayüzünü bile görmedim bizler ne kadar ilgi gösterir tıklarsak, dediklerine uymaya çalışırsak o derece başarılı olurlar.Yusuf Bey in dediği gibi hiçbirimiz girmemeli ve yanımızda yöremizde bulunan dostlarımızıda uyarmalı işin vehametinden haberdar etmeliyiz...
  • Cesa Valment 61
  • Stoeger M3000 Peregrine 71
Bir Acayip Mühendis®

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 31 Ekim 2013, 19:42:03 »
benim ilçemde bu yıl yetişmemişler avbis sistemine gerek yok şuan ama seneye yetiştireceklermiş ve avbisten izin alınarak gidilecekmiş ava seneye o şekilde olursa seneye belgemi iptal ettirmeyi düşünüyom ben havanın durumuna göre pazar sabahı seçiyom avlanacağım avlağı ve yürüyerek gidiyorum ava şuan bana yakın bir veya iki av yeri var buraların kotası dolunca ben nereye kadar yürüyebilirim bu yüzden avbis gelirse belki önümüzdeki sezon aralığa kadar devam ederim ondan sonra iptal ettiririm belgemi nasıl olasa kaçak avlanmaya zorluyolar....
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 01 Kasım 2013, 00:01:38 »
Ya yuh artık .Bu olayın İstanbullusu İzmitlisi bursalısı ile ne alakası var . Ankaralı arkadaşım zaten kotanın en az %50 si en çok %70 i o ilin avcısına ayrılmıştır.Daha ne bekliyorsun . Sende o zaman ankaradan başka yere gitme .Çulluğa gelme bu tarafa.Böyle düşünürseniz daha çok vuran olur belimize.Ben de izmitten senin bahsettiğin yere alacaktım 7 kişi gelecektik . 3 kişi kota aldı 4 kişi kota alamadı diye başka tarafa gidecez.Ekip bölündü.Kontrol olmaz deme kesinlikle kontrol olacaktır.Çatır çatır da ceza keseceklerdir.Pazar günü için de ben kota aldım ama arkdaş keklik için alamadı 1 tavşan kotası aldı .Şimdi nolcak tavşan mı arıcak sadece keklik fermasında ki köpeğine olmaz hayır oğlum ona iznimiz yok mu diyecek .Atacak kekliğe doğal olarak da belkide yiyecek cezayı.
Tek suçun bu salak sistemde olduğu düşünülmeli.Biz birbirimize girersek bu sistem için , bu sistemi kuranlarda bize girmeye devam eder bu kadar basit.
  Ben merak ediyorum kota alamadığı halde o avlağa gidip avlanacak kaç kişi var . Her biriyle kavga dövüş ceza keseckler belkide jandarma ile yapacaklar bu işi çünkü güçleri yetmez tek başlarına . Sen vergi öde pul al , av günü git , avın açılışını bekle .eee sonra sen 12:01 de giremediğin için orda avlanamazsın.Bu çok komik ya . Bu hafta çok olay olacak çook.
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2013, 00:11:36 Gönderen: Ersin TETİK »
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : 01 Kasım 2013, 09:59:18 »
ersin bey zonguldakdan benimde davet ettiğim arkdaşlarım var genelleme yapmıyorum hepsi için söylemiyorum en cok istenmeyen avcı bu bölgeden cıkıyor bu bütün iç. anadoludaki illerde böyledir,,,, dikkat ederseniz asıl birbirine düşmesi grekenle avcılar deil büyük başlar dedim,,, ve allah c.c dan kormayana ne nasihat işler ne öğüt dedim yani biz ne sölesekde o insanlar yine bildiklerini okuyacak,,, benim bu yazdıklarım bir önceki konuya cevaptı genel olarak değil,,,

asıl olan bu işllerin başındakilerdir sataşılacaksa onlara sataşılmalı,,, sağlıcakla ersin..

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #32 : 01 Kasım 2013, 10:11:05 »
Arkadaşlar bence yok yerli avcı, dışardan avcı kotası artsın azalsın diye tartışmamız bile yersiz, Haksızlığı kabul ediştir.

Adamın biri bir yerinden (beyninden :) ) bir icat çıkarmış,
Biz avcılarda meleyerek, itaat ederek, biat ederek, kabullenerek, düşünmeyerek, tartışmayak, söz söylemeyerek buna uyacağız, uymamız bekleniyor,  MAALESEF UYUYORUZ...........

Birbirimize nasıl düşüyoruz........

Kotalar komedi, muhataplar bilgisiz, ilgisiz.......

Bu Bölge MAK TEMSİLCİLERİMİZ NEREDE?

Anlı şanlı Avcı FEDERASYONLARI, KONFEDERASYONLARI nerede;

SES VERİN BEYLER, ALLAH RIZASI İÇİN SESİNİZ ÇIKSIN............
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Mesut KARABEYİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 01 Kasım 2013, 10:19:27 »
Avcı sendikası kuralım.Bizim de korunması gereken birçok hakkımız var.Böyle forumlarda feryat etmekle bir yere varılmaz.Sendikaya binlerce avcı katılıp destek verirse o zaman istediğimiz sonuca varırız.
1993 İSTANBUL
(memleket KASTAMONU)

Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde adı yabancıları titreten bir millet olduk.

Çevrimdışı Deniz YILDIRIM

• *
  • yalana itiraz yok herkeze RASTGELEE
« Yanıtla #34 : 01 Kasım 2013, 10:49:52 »
bi avbis muhabbeti çıktı herkes yöneldi avbise arkadaşlar girmeyin şu sisteme yaa siz bu sisteme girerek adamlarn yapacağı paralı avcılığın ekmeğine yağ sürüyorsunuz.elin çobanı yıl 12 ay av yapsın tüfeği elinden düşürmesin ben  avlanma pulunu belgesini alayım bir dünya para ödeyeyim her sene birde toplamı 8 hafta keklik avı yapayım o  milli park gelsin bana dağda evraklarıma baksın birde izin almadığım için sıkıysa bi ceza yazsın bu kadar  da rezalet olamaz artık yaa desteklemeyin şu avbis i

Elektrik Teknikeri izmir/kiraz TEDAŞ 0554 732 32 33

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 01 Kasım 2013, 11:02:11 »
en güzeli belgeli bohçacılık ,,,,,,,alternatif kalmadı başka...
:):)
1976  istanbul

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 01 Kasım 2013, 20:50:16 »
Arkadaşlar AVBİS i sallamayın demekte yanlış .Neden giriyorsunuz demek te yanlış . Sebebine gelince zaten bir çoğumuz kıt kanaat geçinip bu hobimiz için epey para harcayan insanlarız.Ben burdan 500 km yol gidecem kota alamadın diye adam bana hem ceza kesecek hem kavga edicem hemde üstüne beni avlaktan çıkaracak . Bu kadr riski göze almak gerçekten zor.Yarın gerçekten işler karışacal özellikle Ankarada.Ankaranın kendi avcısı hatta mera içindeki köylerdeki belgeli avcılar bile bu kota durumundan çok şikayet etmekte ve il dışından gelen avcılara sarmakta. Yarınki durue m şu Bölge avcısı ve il dışından gelenler papaz olacak ,  köylü keni merasına gelene uyuz olacak .Memurlar izin almadan girenlere ceza kesmeye çalıştıkça bide onlar papaz olacak . İnşallah kazasız belasız bir keklik açılışı olur .
Milli parklardan konuştuğum üst düzey yetkilinin bana bugun söylediklerini aktarayım size.Söylediklerinin özeti şu idi .Asla taviz yok , kota almayana ceza kesilecek , Bölge için izin alanlar var fakat keklik dolduğu için domuz almış diyelim ki o zaman o avlaktan seni çıkartamaz üzerinde keklik olmadığı sürece.Fakat üzerinde keklik tavşan gbi diğer her hayvan için ceza i işlem uygulanacak .
 Komik gelen de şu : bu işleri düzeltecez diye uğraştıkça bu kadar boka batmalarıdır.
herkese rastgele
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : 01 Kasım 2013, 21:00:32 »
bana kalırsa pul ve vize parası almasınlar artık bundan sonraki yıllarda madem..nasılsa bir işe yaramıyor..boşuna yolunmanında anlamı yok..avbisden çıktı alıp alıp çıkalım ava...ben belgeli bohçacı olmıyacağım..belgesiz bohçacı olucam bundan böyle bu avbis olayı heryere yayılırsa...bir işe yaramayan şeye para yatırmam giderim o parayla fişek alırım bol bol.
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2013, 21:02:27 Gönderen: Şahin BİTEN »