Gönderen Konu: SAAT 00:01 VE AVBİS GÜNLÜK AVCI LİMİTİ DOLMUŞTUR.  (Okunma sayısı 11454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih ÖZCAN

• *
Arkadaşlar gece saat 00:01'de sürekli art arda avbise girerek tarihin atlamasını bekledim ve tarih bir sonraki güne atladı.O da ne Beypazarı Devlet Avlağı Avcı kota sayısı 115 kişi 2 saniyede dolmuştur.Bursalı,Adapazarlı,İzmitli avcılar sağolsunlar gelip kotayı doldurup avlanacaklar biz Ankara avcısı ise kota doldu diye o bölgeye ava gidemeyeceğiz.Böyle adaletin taaaaaa ................ koyayım.Gidin kardeşim kendi memleketinizin dağlarında avlanın sizin yüzünüzden kendi dağlarımızda avlanamaz olduk.Ama bu sene nerde yabancı avcı görürsem hususi avını bozacağım.Alın size AVBİS.
  • BROWNING B25 B2G SUPERPOSED
  • BERETTA 486 PARALLELO SXS
Fatih ÖZCAN
BURDUR/1983

Çevrimdışı Gürkan ZAN

• *
Ynt: SAAT 00:01 VE AVBİS GÜNLÜK AVCI LİMİTİ DOLMUŞTUR.
« Yanıtla #1 : 31 Ekim 2013, 08:17:42 »
kapulu hamamlar
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2013, 13:34:27 Gönderen: Gürkan ZAN »
GÜRKAN ZAN
1974 SAKARYA
Ey Türk Oğuz Beyleri! Üstten gök çökmedikçe, alttan yer delinmedikçe bil ki Türk ulusu, Türk yurdu, Türk Devleti, Türk töresi bozulmaz. EY ÖLÜMSÜZ TÜRK ULUSU! KENDİNE DÖN! SU GİBİ AKITTIĞIN KANINA, DAĞLAR GİBİ YIĞDIĞIN KEMİKLERİNE LAYIK OL! ''Bilge Kağan''

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2013, 08:33:04 »
GÜRKAN BEY TAMAM YASAL HAKKINIZDA SİZDE SAÇMALAMIŞSINIZ. ADAM MEMLEKETİNDE AVLANAMADIĞI İÇİN KIZGIN VE ULAN BİZDE PARA VERİYORUZ DİYO Kİ HAKLILIK PAY SIFIR DEĞİL KESİNLİKLE. HERKESİN BAŞKA İLLERE GİDİP AVLANMA LÜKSÜ YOK. BURASI TÜRKİYE BEYEFENDİ İZLANDA İSVEÇ VEYA AMERA DEĞİL. ÇOK AVCI TANIYORUM KIT KANAAT GEÇİNİP BABADAN KALMA TÜFEĞİYLE AVLANAN. HAK VERMEK LAZIM. HAAA İİŞİN DİĞER BOYUTUNA BAKARSANIZ BEN BU HAFTA AVLANACAĞIM AVBİSTE KOTA DOLU OLSADA AVLANACAĞIM OLMASADA. YABANCI AVCI OLSADA AVLANACAĞIM EKİBİMLE OLMASADA. TINNNN YANİ. RASTGELE SİZLERE.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

• *
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2013, 09:02:59 »
SİZİNDE HAKLI OLDUĞUNUZ YERLER VAR GÜRKAN BEY. YANLIŞ ANLAMAYIN BENİ. DİĞER ARKADAŞTA REST ÇEKER GİBİ YAZMIŞ SİZDE TEPKİNİZİ ORTAYA KOYDUNUZ AMA SERT OLMUS SAÇMALADIĞINIZI DÜŞÜNDÜĞÜM YER BURASI ZATEN GELİN KAVGA EDELİM DER GİBİ. ADAMIN CANI YANMIŞ DOĞAL OLARAKTA VERMİŞ DUMANI BENCE ALTTAN ALIN DEMEK İSTEDİM. BU KONUDA HERKES HAKLI. BEN BİLE:D
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2013, 09:09:02 »
Ne Avbis miş beeee... Şimdiden avcılaı birbirine düşürmeye başladı bile...
Arkadaşlar lütfen karşılıklı saygı çerçevesinde tartışmaya özen gösterelim. Herkese rastgele...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Fatih ÖZCAN

• *
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2013, 09:39:01 »
Gürkan bey buradan atıp tutmakla olmuyor efelik,izin alamasamda bende orada olacağım merak etme inşallah denk gelirizde orada görürüm efeliğini.Bir meraya 40-50 kişi birden çıkıyorsunuz ondan sonra insanlıktan bahsediyorsunuz.O hayvanların hiç mi kaçmaya hakkı yok tabi canım nasıl olsa Ankara avlağı çokta umrunuzda değilmi.Adamlar köpeklerinizi zehirliyor ondan sonra köylüyü suçluyorsunuz ama şunu hiç düşünen yok biz bu dağa kaç kişi geldik diyen yok.Otobüs dolusu kişi başı 50 TL'ye ava doluşup gelmekle avcı olunmaz.
  • BROWNING B25 B2G SUPERPOSED
  • BERETTA 486 PARALLELO SXS
Fatih ÖZCAN
BURDUR/1983

Çevrimdışı Resul YASAK

• *
« Yanıtla #6 : 31 Ekim 2013, 09:39:41 »
girmeyin şu avbise kardeşim. gidin avlanın gelin... siz bu tür şeylere prim verdikçe daha çoook başınıza kural koyarlar....
Resul YASAK
1977 HATAY

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 31 Ekim 2013, 10:23:47 »
girmeyin şu avbise kardeşim. gidin avlanın gelin... siz bu tür şeylere prim verdikçe daha çoook başınıza kural koyarlar....

aynen , her zaman söyleniyor girmeyin avbise diye..ama dinleyen yok..avcılar avbise girdikçe bu iş tuttu diyerek dahada güçleştirecekler zamanla av işini.hatta hiç avlanamıyacağız..prim vermeyelim lütfen bunlara.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2013, 16:16:17 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Noyan ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 31 Ekim 2013, 10:37:42 »
çok çok yapacakları yerel kotaları ve dışardan gelen kotaları ayırmak.
07.01.1986
Mersin

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #9 : 31 Ekim 2013, 10:41:18 »
1998 yılından beri Ankaraya keklik avına gitmiyorum epey sene olmuş.

Haymana da sabah yolun kenarına oturmuş havanın ağarmasını beklerken kaç tane 16 plakalı pejo 18+1 minibüs geçti sayamadım.

Ankara ve Eskişehir avlakları  İstanbul,İzmit,Kocaeli,Bursa vb illere yakın oldukça bu yoğunluk hiç azalmayacaktır.

Şimdiden cuma gününü sabırsızlıkla bekleyenler var.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 31 Ekim 2013, 11:32:33 »
bitirin kekliği de avcıda kurtulsun,ormancı da kurtulsun,orman işleride kurtulsun,kurutun kökünü,girin bi avlağa 300-500 kişi,seneye görücem ben modern avcıları

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #11 : 31 Ekim 2013, 11:50:10 »
abiler birbirinizi kırmayın lütfenn

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #12 : 31 Ekim 2013, 11:57:12 »
Biz millet olarak çok meraklıyız vesselam,burda atarız tutarız ama yinede yapacağımızdan geri durmayız.Ben şahsen bakmak için bile girmedim,niyetimde yok.Adamların ekmeğine yağ sürüyoruz,onlarında istediği tam olarak bu.Herkese rasgele.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
« Yanıtla #13 : 31 Ekim 2013, 11:58:00 »
Arkadaşlar bir keklik için yapmayın böyle şeyleri...kısmetinde kimin varsa o alır...sen 500 km. Yoldan gelirsin tüfek atamassın öbürü 50 km.yoldan gelir takır takır tüfek atar. Burda böyle konuşursanız dağda karşılaştığınız vakit birbirinizi vurursunuz mazallah. Değer mi bir keklik için... Kendine güvenen yakalanmayı göze alan cezayı göze alan kalkıp gider.ne diyor yukarda arkadaş ben kota dolduğu için izin alamadım ama ekibimle orda olacak diyor. Bakalım romancılar kanıyla baş edecek. Biraz mantığınızla hareket edin hislerinize yenilmeyin. Allah'a şükür buranın kekliği kolay kolay bitmez biz yeter ki hırslı olup akşama kadar avlanıp 10 keklik vurmayalım 2 keklik yerine.. Hepinize rastgele..
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara

• *
« Yanıtla #14 : 31 Ekim 2013, 12:06:24 »
ben sözlerimi heriki taraf içinde geri alıyorum arkadaş. av için değmez kırıp dökmeye.   önceden avbis mi vardı çık avlan nerede avlanmak istersen. bizim ekipte 86 yaşında adam var akşamdan avbise girip kotaya dahil olcak ha:D:D:D:D efeliği ormancıya yaparım ben:D en kötü ihtimal paramı yatırıp legal avcı olmama rağmen kaçarım söve söve:D
 rastgele tekrar
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #15 : 31 Ekim 2013, 12:18:28 »
Her iki tarafta aynı şeyleri düşünüyor,hatta biraraya gelseler çoğu konuda ortak birbirlerini haklı çıkarırlar ama izah tarzı biraz yanlış diye düşünüyorum.Başkası yapsa neyse ama avcının avcıyı tehdit eder gibi konuşması yanlış yakışık almaz.Lütfen olayları kişiselleştirmeyelim.Ortak noktada buluşup tartışalım görüş bildirelim...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #16 : 31 Ekim 2013, 12:27:49 »
sistem yanlış.avbis ne yav.adam zaten pulunu almışsa avbiste ne oluyor.bu kadar saçmalık olurmu.utanmasalar ,kaymakam dan izin muhtar dan mühür isteyecekler.TÜRKİYE geneli avlanma pulu verilebiliyosa demekki herkes istediği yerde ava gidebilir.ammaa şöylede bir durum var.örnek verecek olursak.mesala benim köyümün üzeri avlanmaya açık bölge.ve avbisten izinini alan elin 40 kat yabancısı gelmiş orda avlanacak ,ben o köylüyüm ,her türlü belgem var vede başka illerede gidebilecek kadar da zengin deyilim, durumum da yok,internetim olmadığı içinde avbisten izin alamadım ve milletin tüfek sesini dinleyecem...haaa o zaman bu avbisin de çıkaranın da geri kalanının da der söze başlarım...böyle saçmalık olmaz.köylü ahmet amca köyünde interneti yoksa ki bir çoğunda yok , avbisten avlanmak için kendi köyünün çevresinden izin alamayacak sonra dağ taş yabancı avcı olacak ahmet amca elinde tek kırması harbi çekecek.ben bu avbise diyorum ki biraz adam olun...mantıklı olun.hep zengini deyil biraz da garibanı kollayın...bakalım bu sene kaç avcı birbirinden av kıskanacam derken birbirini vuracak veya kaç görevli garibim devletin bu saçma emrini yerine getirecem derken görevi başında canından olacak.bu  bohçacılar varya işte en kıralı onlar.şimdi onları daha iyi anlıyorum...

haa bu arada ben eğer o köylüysem , köydeki en küçük bir yangında, en küçük bir doğal afette traktörüme binip yangını söndürmek için devletten önce gidiyorsam kendi köyümde başkaları kadar benim de avlanma hakkım olduğu gibi avlanırım vede avbisten izin alamadım kota dolmuşmuş saçmalıklarını dinlemem izin alamasam da yine de avlanırım...bu arada birbirlerimizi kırıp dökmektense sitemimiz sisteme olmalı.bizi birbirimize düşüren de yine sistemin yanlış olması...
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2013, 12:54:54 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 31 Ekim 2013, 13:10:07 »
bence de yanlış bir sistem aynı merada yığılmalara neden olacak ve kekliğin o bölgedeki varlığı tehlikeye girmiş olacak,avcı o kadar yol yapacak diyelim ki 4-5 kekliğe denk gelse illaki tüfek atacaktır,çünkü masraf yapmıştır,kekliğin neslini ne avbis korur ne de orman bakanlığı ,keklik varlığını bilinçli avcıya borçludur,hiç bir avcı yaban dostu olan kekliğe saygısızlık yapmamalıdır,bugün var olan yarın kalmayabilir.

Çevrimdışı İlhan FİLİZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 31 Ekim 2013, 13:20:46 »
2013-2014 MAK Kararları Madde: 10 Bend
i) Sürek avı dışında av baskısı ve can güvenliği nedeniyle 15 avcıdan fazla avcının aynı anda bir alanda avlanması yasaktır. Denilmektedir.
Buna uyan var mı Avbis tartışılıyor. Kota tartışılıyor. Lütfen arkadaşlar kırıcı olmayalım. Bir birimizi kırmayalım. Ne avbismiş kendileri yukarıda ki kararı alıyor ondan sonrada ver kotayı 50 kişiye 100 kişiye sonuç işte böyle kırıcı sözler. Lütfen kızgınlıkla her şey olur. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Sakin olun aklı selim düşünün bir av yüzünden sonra pişman olacağınız sözler ve hareketlerden kaçının.Herkese rast gele kazasız belasız avlar.
  • Symbol Süperpoze
  • Franchi Otomatik
İlhan FİLİZ
1959/SİVAS

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #19 : 31 Ekim 2013, 13:40:27 »
bence avbis e kimse girmemesi lazım giren oldukça adamlar demek ki istenilince oluyormuş deyip başka hengameler çıkaracaklar.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #20 : 31 Ekim 2013, 13:45:09 »
bildiğim bir mera için başkanı aradım.durum ne oluyor nasıl oluyor nedir bu avbis vs.nerdesin başkanım bu hafta dedim oda benim gitmek istediğim yerden yer ayırttırmış.ben 45 . ci kişiydim dedi ve ben oraya gitmekten vazgeçtim.çünkü 45 kişinin kısıtlı bir alanda avlanabileceğini düşünemiyorum.o bahsi geçen yerde de keklik zaten yok 10-15 arası tavşan olacak bir yerdi sanırım artık bu hafta sonu onlarda kalmaz...ben her yıl dediğim yerin karşısına ava giderdim benden başka 3-5 kişi daha olurdu.bu sene nasıl 45 kişi gidecek anlamadım.sanırım bu avbis çıkınca millet kendinde gitme zorunluluğu hissetti.ben gitmeden bitirirler vs
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 31 Ekim 2013, 14:20:25 »
avbis zımbırtısını  ,  sosyo kültürel   ve geleneksel yapı olarak bizim anlamamız zor gibi görünüyor . AVRUPADAN ALINMIŞ , VE BİZE UYGULANMAYA ÇALIŞILAN  DAYATMACI BİR SİSTEM . .  KÜLTÜREL YAPI OLARAK BİZE HİÇ UYGUN DEĞİL . . ÜLKELER , BU tür kanunları yasalaştırırken , toplumun maddi ve manevi , sosyal ve kültürel  yapısını göz önünde  bulundururak yasları koymalıdırlar , ve genel olarakda durum böyledir . . ama bizim BÜROKRASİ ÇILGINI BÜROKRATLARIMIZ , MAAALESEF  bu durumu hiç göz önünde bulundurmamışlar . . biz yaptık oldu gibi basiretsiz bir uygulamayla vatandaşını bu şekilde mağdur etmeye yönelik ,  TÜRK  halkına göre  tuhaf bİ uygulama içine girmişler ............
avbis yapı itibariyle bize uygun değil . . avbis e hiç girmedim , girmeyide düşünmüyorum .  vermişim vergimi , almışım pulumu ,  ava açık günlerde gider avımı yaparım . avbis i mavbisi iplemem . .  bu ne böyle ya , belge üstüne belge , uygulama üstüne uygulama , başka işimiz gücümüz kalmadı , bunlarla uğraşacağız . .
 ......... girmeyin avbise , protesto edin ,  bakalım  ne yapacaklar . . .
............... zaten bi kaç sene bu sistemi oturtmaya çalışacaklar ,  sanmıyorum ki avbisten izin almadan avlanan avcılara ceza kesilsin , belki bi kaç sene sonra cezai işlem uygularlar ama bu sene sorun olacağını tahmin etmiyorum . . .
 . . yeni bi uygulama yapmadan önce , pilot bölge belirleyip , işlerin nasıl gittiğini görmek için bi kaç sene deniyorlar , sistem işlerse yurt genelinde uyguluyorlar . . bu bi kaç senede deneme aşaması olacak . . eğerki talep var , avbise giren var , bi kaç sene sonra uygulamaya harfiyyen başlarlar . . selam ve dua ile . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #22 : 31 Ekim 2013, 14:47:22 »
AVBİS NE ? BİRİSİ BANA AÇIKLASIN :)

Bırakın Kardeşim Avbisi falan gidin avlanın kurallara uyalım , Limitlere uyalım ne yaptığımızı bilelim , açık merada avlanalım yeter. Ben AVBİS'İ TANIMAM :)
Böyle saçma kurallar koyarak Avcılığı bitirecekler kimse girmesin Avbis'e sorun ortadan kalkacaktır.Oyuncak gibi Avbis sitesine girip çıkar sürekli böyle izin alırsak daha böyle çok zorla yaptırımcı kurallar koyarlar... Bizler her zamanki gibi yapacaklarımızı yapalım Kurallara uyalım yeter. Avbis olayına gelince 10-11 no keçe tapa saçma iyi gider yapıştırın... Size izinlimisiniz diyenlere biraz SERT çıkın devlet bu saçmalığı derhal bitirmesi lazım , aksi halde çok görevli saçma yer sorunlar çıkar üzgünüm ama Devlet bunu hak ediyor başlarım AVBİS'ine Ağzımı bozmak istemiyorum Herkeze RASTGELE.........
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2013, 15:02:22 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 31 Ekim 2013, 15:59:28 »
BİR ANKARALI OLARAK  şunu söyleye bilirim,, evet istanbul izmit kocaeli bursa zonguldak avcıs dendiği zman aklımıza melesef hiç güzel düşünceler gelmiyor,,, avlandıkları için değil kızgınlığımız gecen sene haymanada ve diğer avlaklarda yaşananları herkes biliyor gelin avlanın abi ama İNSAN GİBİ avlanın adamlar ankaranın meralarını hor kullanıyorlar ne limit var ne adet,,bu ayrı konu  o şehirlerin düzgün avcısı oldğu gibi belgeli bohçacısıda var evet bu ayrı konu allah c.c dan kormayana ne nasihat işler ne öğüt anladığı dilden konuşacaksın buda benim felsefem

ancak avcının birbirine kızmaması gerek zira kota doldu o bölgeye diğer hafta başka şehirlerden de gelemeyecekler orası kapancak artık yani dışardan gelen avcı aslında bunu fırsat bilmekle hata yapıyor senede bir kere ankaranın genel avlağında avlanabilecekler ama genel avlak olmasaydı sürekli avlana bileceklerdi sezon boyunca genel avlaklara ilk karşı cıkanın diğer illerin avcıları olaması lazım aslında ama onlar bunu fırsat bilip avbis girip kota aldılar kendileri bilirler

gelecek tepkilere kendilerini hazırlasınlar evet haklı olabilirler ama alacakları yok malesef

ayrıca asıl kzılması gereknlerde sesisi sedasız olan biteni izliyor büyük başlara selam söleyin yeyip içip göbek büyütsünler onları oaralara işleri çözmeleri için seçenlerde nekdar hata yaptıklarını anlasınlar   

bununla birlikde şu saatten sonra tek kural tek yasa tek kanun vicdanımdır vicdanımın izin verdiği herşeyi yaparım avcılık vicdan işidir,,allah c.c dedğine bakarım avımı yaparım herkese rastgele

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 31 Ekim 2013, 16:32:28 »
o kadar söyleniyor girmeyin diye..illa girip kota alıcam diye uğraşan arkadaşlar var..sonrada kotalar dolmuş diye üzülenler..ben girmiyorum avbise falan.avbis yokmuş gibi avlanıyoruz biz..kota dolmuşmuş,dolmamışmış hiiçç umurumda olmaz açıkçası benide bağlamaz...girmezsiniz bi daha avbise ,o kotanın dolu gözüktüğü meraya gidersiniz , avbis yokmuş gibi avlanırsınız olur biter hiç başınız ağrımaz..gelipte denetleyen olmaz merak etmeyin...paralı avlak olsa yine kontrol edemezler..kim kontrol edicekmiş..şikayet ettiğin halde gelmiyor adamlar denetlemeye...yaban TV dekiler alsın kotayı avbisten.ben il geneli pulumu almışım istediğim yerde elimi kolumu sallıya sallıya avlanırım.kimse hesapta soramaz karışamazda..heleki avda ...belgesiz,ruhsatsız avlanıyor millet elini kolunu sallıya sallıya..biz belge çıkartmakla,pul almakla yaptık zaten en büyük enayiliği...:D
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2013, 16:36:26 Gönderen: Şahin BİTEN »