avbis zımbırtısını , sosyo kültürel ve geleneksel yapı olarak bizim anlamamız zor gibi görünüyor . AVRUPADAN ALINMIŞ , VE BİZE UYGULANMAYA ÇALIŞILAN DAYATMACI BİR SİSTEM . . KÜLTÜREL YAPI OLARAK BİZE HİÇ UYGUN DEĞİL . . ÜLKELER , BU tür kanunları yasalaştırırken , toplumun maddi ve manevi , sosyal ve kültürel yapısını göz önünde bulundururak yasları koymalıdırlar , ve genel olarakda durum böyledir . . ama bizim BÜROKRASİ ÇILGINI BÜROKRATLARIMIZ , MAAALESEF bu durumu hiç göz önünde bulundurmamışlar . . biz yaptık oldu gibi basiretsiz bir uygulamayla vatandaşını bu şekilde mağdur etmeye yönelik , TÜRK halkına göre tuhaf bİ uygulama içine girmişler ............
avbis yapı itibariyle bize uygun değil . . avbis e hiç girmedim , girmeyide düşünmüyorum . vermişim vergimi , almışım pulumu , ava açık günlerde gider avımı yaparım . avbis i mavbisi iplemem . . bu ne böyle ya , belge üstüne belge , uygulama üstüne uygulama , başka işimiz gücümüz kalmadı , bunlarla uğraşacağız . .
......... girmeyin avbise , protesto edin , bakalım ne yapacaklar . . .
............... zaten bi kaç sene bu sistemi oturtmaya çalışacaklar , sanmıyorum ki avbisten izin almadan avlanan avcılara ceza kesilsin , belki bi kaç sene sonra cezai işlem uygularlar ama bu sene sorun olacağını tahmin etmiyorum . . .
. . yeni bi uygulama yapmadan önce , pilot bölge belirleyip , işlerin nasıl gittiğini görmek için bi kaç sene deniyorlar , sistem işlerse yurt genelinde uyguluyorlar . . bu bi kaç senede deneme aşaması olacak . . eğerki talep var , avbise giren var , bi kaç sene sonra uygulamaya harfiyyen başlarlar . . selam ve dua ile . .