Huğlu'ya bu konuda güvenebilirsiniz. Hiç tasalanmayın, aynı tüfekler başka ülkelere de gönderiliyor ve o yazdığınız testleri geçebiliyorlar.
Yakın zamanda bir üreticiye bu test konusunu sormuştum. TSE'ye göre 1200 bar fişeklerle test ediliyor dedi. Bu demek değil ki 1350 bar'a dayanmayacak. Fakat test edilmemiş olduğu için olanı açıklamak zorundalar.
Piyasada ithal fişeklerin çoğu 740 ve 1050 bar sınırlı olmak üzere iki farklı basıncı aşmayacak şekilde üretiliyor. 740 bar'lıklara açıklamaya gerek yok ama 740'ı geçiyorsa, kaç geçerse geçsin fişek 1050 bar sınıfına girer ve üzerinde MAX 1050 Bar diye yazar.
Tüfekler ise bu basıncın belli bir miktar üzerinde fişeklerle sınanır ama 1 seferlik.
Neyse böyle devam edersek uzayacak, CIP veya SAAMI standartlarına uygun üretilmiş fişekleri o tüfekle kullanabilirsiniz. Sadece fişeğin ve tüfeğin yatak uzunluğunun müsait olmasına dikkat edin.
Huğlu'dan gelen cevabı tekrar okudum da, bu sefer benim kafama takıldı
Neden 44 gramın üzerini yazmamışlar? Bence bunu sorun. Çünkü 44 gram olduktan sonra 56 grama kadar basınç 1050 bar sınırı içindedir. Yani 44 veya 50 veya 52 gram, tümünün basıncı 1050 veya daha azdır. Neden 44 gramla sınırlamışlar anlamadım. Anlamsız.