Gönderen Konu: Kota Olayları  (Okunma sayısı 3839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Kota Olayları
« : 30 Ekim 2013, 00:44:28 »
Merhaba Arkadaşlar ;
Bir şekilde genel avlak devlet avlağı kota lar derken yeni bir sezon daha devam ediyor . Bu kota olaylarında söylemek istediğim bazı şeyler var :
1- Keklik avı 2 Kasım da açılıyor ve bazı avlakların keklik kotaları cumartesi ve pazar günü doluyor.Yani bazı avlaklar önümüzdeki haftadan sonra keklik avına kapanacak .Bu nasıl sistemdir ?
2-Avlaklardan yer alabilmek için saat 12 olunca sıraya girmek kadar saçma bir şey olamaz. 2 dakika içinde 100 kontenjanlı avlak doluyor.O sırada çalışan bir insan nasıl yer alabilecek de orda avlanacak .
3- Yüzlerce kilometre yol git , vergini öde , pulunu al , av tarihlerine riayet et , tüm kurallara uy . Ama izin alamadığın bir avlakda avlanırken yetkililer tarafından avlanma izin belgen yok diye 270 tl civarı bir para cezası ödemek zorunda kal yada yetkililerle sonuna kadar kavga et.

Başıma gelen bir olayı da paylaşayım bu konuyla ilgili .Bir avlağa gitcez keklik için aylar öncesinden ayarlamışız 8 arkadaş.Saat 12 oluyor sistem açılmamış 12:02 sistem açılmamış .  12:04 avcı kotası dolmuş . Şimdi biz oraya 8 kişi gidecektik5 arkadaş izin alabildik 3 arkadaş izin alamadı . Şimdi biz napalım siz söyleyin İzin alamayanlar yoluna mı diyelim ? :) Yoksa devlet gözzünde yasak av yapan insan durumuna mı düşelim ? Sisteme baak ya
Bunca saçmalıklar yaşanırken daha keklik sezonu açılmadan bir çok yerden haber geliyor bohçacılar talan etti bile burayı diye . Bu nasıl bir sistemdir allah aşkına ya akıl sır ermiyor.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Süleyman AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Kota Olayları
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2013, 15:01:58 »
evet bu sıstem ERSİN bey , masa basında kararları alınan dogadan avcılıktan haberı olmayan kısılerın aldıgı bır sıstem ..( tek türkiyede uygulanır lapbadanak) saygılarımla rasgeleyın.
Süleyman AYDIN
1973-İzmir

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2013, 15:42:32 »
Abi gerçekten işiniz çok zor.. Burda öyle birşey olmasın bütün avcılar iptal eder belgelerini avcılığı bırakır. Öyle sistemmi olur ya abi Ben yarın ava gideceğim yeri bildirecem devlete peki ya kuş yoksa başka merayada gidemeyeceğim.. Böyle saçma şey olmaz abi kimse kusura bakmasın...
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2013, 17:27:21 »
Arkadaşlar bir çok bölgede özellikle Erzincan ilinde devlet ve genel avlaklarda zaten bir çok avlağa da keklik kotası verilmemiş durumda.Zaten amaç belliydi.Sır gibi sakladılar kotaları.ancak bu işin temelinde o ilin av komisyonu ve dernekleri de var.Artık şu bilinmeli keklik avı avbis ile değil muhtarla yapılacak ya da ava gidilmeyecek.Meralar üzerinde avcı baskısı ister istemez olacak o bölge ya da köy halkı zaten avcıya düşman edilmiş.Herkes avcıdan bir şeyler koparmanın peşine düşmüş...Nasıl yapılacak av...Rahat bırakacaklar mı avcıyı..Mümkün değil..Yazıklar olsun.Bayramın geleceği arifeden belli..Birileri makam işgal etsin dursun..Şak şakcıları da alkış tutsun. İşte av, işte avlak git de göreyim. Kotalı avlak uygulamasında yedi gün serbestlik var dediler de avlakların  içine kuş yazmayı unutmuşlar...Haydi rasgelsin

Çevrimdışı Erkan ÖZTÜRK

• *
  • CENNET PET SHOP... HER ÇEŞİT MAMA BULUNUR.
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2013, 18:05:37 »
S 3 dk kada kotalar dolmuş. kusura bakmayın ama bunlarıu biz böyle yapıyoruz. birlik olamadık bir türlü.. bu işi kenetlenip hiç kimse kota almamakla başarabiliriz. bu gün ben gidemedim yarın sen gidemessin...yeter artık. Böyle saçmalıkmı olur. benim her şeyim tam.. vergimi vermişim pulumu almışım,neymiş efendim giremezmişim,, yazıklar olsun boyle sisteme..
Erkan ÖZTÜRK
1967 MANİSA

image hosting sites

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2013, 02:02:55 »
Bunlar daha iyi günlerr.
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 31 Ekim 2013, 02:18:06 »
Herkesin derdi aynı aslında. Hiç kota falan almadan gidilebilir meraya . Ordaki herkese ceza kesmeye kimsenin de gücü yetmez bence .
Ufuk abi aynen katılıyorum hatta bu evrak olayını bu şekilde iptal ettireceğini duyduğum çok arkadaş var . Seneye hepberaber aynı şeyi bir yapabilsek o zaman anlarlar sanırım .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Bülent KARAKUŞ

• *
« Yanıtla #7 : 31 Ekim 2013, 16:09:25 »
bu konuyu 250 kisi okumus 3-4 yorum var demekki herkes memnun bende yorumumu sildim .... hadi herkese kolay gelsin . O0 O0 O0 O0
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2013, 17:09:02 Gönderen: Bülent KARAKUŞ »
Bülent KARAKUŞ
1967-GEMLIK-BURSA

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 31 Ekim 2013, 16:39:46 »
şöle diyelim ozaman bülent abi,,, ankarada bakanlığın önüne gidecek avcı arkdaşlar  aranıyor,,,

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2013, 22:27:28 »
Milli parklar tepkiler yüzünden geri adım at tı :) 1000 keklik kotası verilen bir avlağın keklik kotası 2 gün içinde dolunca .Kota 2000 küsürlere çıkartıldı. Demekki tepkiler ile bişeyler değiştirilebiliyor .Buda herkese ders olmalı aslında. Neye ne zaman tepki vereceğimizi bilmek ve birlik olmak şart ! ! !
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Fatih ARAYICI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 04 Kasım 2013, 11:26:32 »
arkadaslar bende yeni ava baslayacak arkadaslar arasındayım.kotadan vesayreden haberım bıle yoktu...bu gıdisle avdan vazgececegım zaten yada pul felan almıycam..dayanısma dersenız ben hertürlü her yola varım..istanbulda ıkamet edıyorum ve her türlü yardımada hazırı...arastırdıkca burnumdan gelıd bu avcılk olayı..keske hıc bakamadan dırek meraya ava gıtseydım..adım bohcacı olurdu fakat en azında ıstedıgım gıbı8KATLIYAM YAPMADAM TABİİİ)av yapardım....
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2013, 13:55:18 »
Bunlar daha iyi günlerr.
İyi günleerr..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976