Gönderen Konu: Beretta 685 fix sok icin sacma secimi yardim  (Okunma sayısı 4984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özgür ŞENOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Beretta 685 fix sok icin sacma secimi yardim
« : 29 Ekim 2013, 23:08:00 »
Beretta s 685 e modeli tufegim alt gozu 18 4 ust goz 18 e 5 siki seciminde yardim edermisin? Tufegim sacmayi acmiyor!!! Bildircinlara el salladim bu hafta keklik ve bildircin icin siki seciminde yardim ederseniz cok sevinirim saygi deger usta abilerim
1986 AYDIN SÖKE

Çevrimdışı Özgür ŞENOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Beretta 685 fix sok icin sacma secimi yardim
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2013, 14:40:36 »
saygı değer usta abilerim 73 kişi konuya bakmış ama hiç cvp yok tecrübelerinizden faydalanmak isteriz beretta 685 kullanan  yokmudur aranızda acaba????
1986 AYDIN SÖKE

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2013, 14:54:00 »
siz hangi fişekleri kullandınız hangilerinden verim alamadınız,rc bp türkiyede genel olarak kullanılan ve memnun kalınan fişeklerdir,

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 15 Kasım 2013, 20:34:42 »
Beretta s 685 e modeli tufegim alt gozu 18 4 ust goz 18 e 5 siki seciminde yardim edermisin?
Sevgili Özgür Bey, bu "18 4" "18 e 5" ne demek? Beretta şokların üzerinde işaretler vardır. 5* ve 4* olanlar en genişleridir. Fakat 18 nedir?

Şokların doğru açıp açmadığını, silahın düzgün atıp atmadığını denemeniz gerek. Bunu yukarıdaki en geniş şoklar takılıyken 36,5 m (adım değil, metreyle) ölçerek kullandığınız fişeklerle 1x1 metre ebadında kağıda atmanız gerekir. Tam bu yazdığım şekilde deneme yaparsanız çok güzel yorum yapılabilir. Ama mesafeyi ve hedefin ebadını değiştirirseniz önceki kadar kesin bilgi veremeyiz. Bunları yapmadan kimse fazla yardım edemez. Yine de doğru şokları taktığınızdan emin olun. Çok yakın mesafeye ağır fişek, küçük saçmalı fişek atmadığınızdan emin olun. Siz bilgi verirseniz biz de ona göre bildiğimiz kadar yardım ederiz.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Hayati GÜNEŞ

Çevrimdışı Özgür ŞENOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2013, 18:39:13 »
Fix sok tufegım mobıl sok degıl uzerın de yazan sok numaraları bunlar alt namlu 4 yuvarlak üst namluda 1 yuvarlak bulunmakta bazı tüfeklerde yıldız oluyo benım tüfekte yuvarlak var! Sanırım 18 4 çeyrek sok ama 18 .5 i bende bilmiyorum ben 31 gr titano kullanıyorum saçmalar toplu gıdıyor fazla sürüyor saçmalar fakat açılmıyor
1986 AYDIN SÖKE

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2013, 18:59:16 »
Fix sok tufegım mobıl sok degıl uzerın de yazan sok numaraları bunlar alt namlu 4 yuvarlak üst namluda 1 yuvarlak bulunmakta bazı tüfeklerde yıldız oluyo benım tüfekte yuvarlak var! Sanırım 18 4 çeyrek sok ama 18 .5 i bende bilmiyorum ben 31 gr titano kullanıyorum saçmalar toplu gıdıyor fazla sürüyor saçmalar fakat açılmıyor

tüfeğinizin şokları üst göz 1 şok alt göz 4 şok...huğlu pozelerdede öyle..benim her 2 pozemdede üst gözde bir halka alt gözde 2 halka var..şokları 1/2 yani...alt gözün bıldırcında randıman vermesi lazım ama..28,30 gr bior tapa kullanın...titano çok sürer..bakmayın bior tapa olduğuna..ben 90 adımdan üveyik vurmuştum 71 namlu stoegerle..3 şok takılıydı üstünde attığım fişekte 8 numara rc titano...bıldırcında 30gr bior tapa yafı tavsiye ederim..birde pozeyle atıcağınız için 28gr bior tapa sterling..beyaz saydam fişekleri çok güzeldir.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2013, 19:02:23 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2013, 19:35:43 »
Merhaba özgür kardeşim
tüfeğin üzerindeki 18,4 18,3 olan yazılar o namlunun iç çapını ifade eder yani mermi yatağından tüfeğin namlusunun son 10 cm ne kadar olan bölümün iç çapının değeridir namlu ucundaki değerler daha dardır
muhtemelen tüfeğinizin alt namlusu 3 no üst namlusu 1 no şoka tekabül eden değerdedir.
size katılıyorum tüfeğinize benzer saint etienne pozemle mübalağasız 70 metrede rc titano kart kekliği perte çevirdi yıllardır keklik avlayan birisi olarak vay be dedim
bu şu demek ormanlık çalılık kayalık engebeli arazide bu fişeği kullanma demektir. rc titano uzun sürüyor dediniz katılıyorum.
size mirage nin 7 no 30,5 gram fişeğini öneriyorum. sert patlamıyor saçma dağılımı düzgün  ve etkili deneyin neticeyi de bana bildirin
32 gram fişeklerden power tapalardan uzak durun yazın 24 ve 28 gram kışın ise 30 gram atacaksınız o tüfeğin hakkı odur. ayrıca saçmanız 6,7,8,9,10 olacak bior ve keçe tapalı olan  fişekleri tercih edeceksiniz. benim tavsiyem bunlardır elçiye zeval olmaz
beretta 685 ler s 55 lerin atası durumundalar
selamlar.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2013, 19:37:23 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 21 Kasım 2013, 20:55:12 »
Özgür kardesim merhabalar, çulluk avı icin kesinlikle lambro'nun direct x serisini oneririm.ozellimle
Üst göze bu fisegi koyarsan full şok olan namlunla belli bir mesafade hata yapma sansini biraz daha azaltirsin.alt namluda ise 30 veya 32 gr. guvendigin kece , power veya bior tapa herhangi bir fisegi kullanabilirsin.hangi avlarda kullanxagini bilmiyorum ama keklik ve tavsan avi yapiyorsan kesinlikle 7 numarali sacma da vazgecme...
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2013, 21:36:09 »
Berettalar'da üst namlu çapının daha dar olduğunu biliyordum ama tersini altın daha dar olduğunu yeni gördüm. İlk yazdığınızda namlu çapı olabileceğini düşündüm ama yuvarlaklar da olduğunu yazdığınız için şimdi anladım. Sizin alt namlu 1/4 (çeyrek), üst namlu 1/1 (tam) şok. Benim çok eski özel yapım Huğlu pozede de aynıydı. O zamanlar sıkılarını kendim doldururdum. Pek hazır fişek kullanmamıştım.

Saçmayı açmadığını düşünüyorsanız dağıtıcı fişek kullancaksnız. Bayilerden Dispersante türünde fişeklerden birkaç çeşit alın tekrar deneyin. Çok açarsa keçe veya bior fişeklerden deneyin. Marka da yazarım ama sizin tüfekte hangisinin iş yapacağını denemeden kimse yüzde yüz bilemez.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2013, 23:18:44 »
Özgür bey 30 gram 10 11 12 numara kece tapa kullanin birde kusu biraz daha salin yada kundak size uygunmu degilmi kontrol edin
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Özgür ŞENOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 02 Aralık 2013, 18:41:47 »
Bu hafta bir suru fisek denedikten sonra 685 e en uygun ve yormayan dovmeyen fisek 30 gr rc olarak belirledim henuz keklikte deneyemedim ama haftaya onuda gorucez insallah! Beretta 390 da kullaniyorum attigimi dusuruyorum ve asla fisek secmez 30 gr 32 gr hatta 34 gr fisekler kullandim be tepti ne de yarali birakti sanirim 685 superpoze icin hala acemiyim :) biraz daha tecrube lazim :)
1986 AYDIN SÖKE

Çevrimdışı Oğuz ÖNAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2013, 08:14:42 »
emin Olgaç bey  yazmış  doğruda yazmış  onları  uygularsan randıman alırsın

DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ-Niğde