Gönderen Konu: GLAVPATRON AV FİŞEĞİ  (Okunma sayısı 19008 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
GLAVPATRON AV FİŞEĞİ
« : 28 Ekim 2013, 11:02:24 »
GLAVPATRON AV FİŞEĞİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TÜRKİYE PİYASASINA GİRİŞ YAPACAKTIR FİŞEK ŞUAN GÜMRÜKTE BEKLEMEKTEDİR RUS YAPIMI OLAN BU FİŞEKLERİ ŞUAN AZ NUMUNE OLDUĞUNDAN İTHALATCISININ ELİNDE BİR KAÇ FİŞEK DENEME ŞANSIM OLDU 32 GR.GLAVPATRON FİŞKLERİ BANA BAYA SERT MAGNUM AYARINDA GİBİ GELDİ NEDENİ İSE KENDİ KULLANDIĞIM İMPERİAL 32 GR. FİŞEK İLE KIYASLADIĞIMDA PATLAMA ŞİTDEDİ VE SES OLARAK ARADA DAĞLAR KADAR FARK OLDUĞUNU GÖRDÜM 32 GR. BÖYLEYSE 34-36 GR. NASILDIR ACABA DİYE KENDİ KENDİME SORDUM İLERLEYEN ZAMANLARDA ÖRDEK AVCILARININ VAZGEÇİLMEZ FİŞEĞİ OLABİLİR BU GLAVPATRON FİŞEKLERİ DİYE TAHMİN EDİYORUM PİYASAYA ÇIKINCA BU FİŞEĞİ DENEYEN ARKADAŞLAR YORUMLARINI YAZARSA ÇOK İYİ OLUR RASTGELE SELAMLAR...

resİm yÜkleme

resim gönder
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2013, 11:03:32 Gönderen: Halil KARADENİZ »
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
Ynt: GLAVPATRON AV FİŞEĞİ
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2013, 12:59:36 »

Sn. Halil Bey,

Yazınızda İmperial 32 gr kullandığınız yazmışsınız... Ben İmperial fişekleri hiç kaliteli bulmuyorum ve sizin av bayisi olduğunuzu da düşünürsek en kralları eliniziden geçiyor neden IMPERIAL.... ? çok mrak ettim tabi cevap vermek zorunda değilsiniz ama ne kutusu kutu , ne kovanı kovan ne randımanı iyi ?...

Umarım sorumu yanlış anlamazsınız... Kayseri' den selamlar.....

Taşkın...
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2013, 13:32:33 »

Sn. Halil Bey,

Yazınızda İmperial 32 gr kullandığınız yazmışsınız... Ben İmperial fişekleri hiç kaliteli bulmuyorum ve sizin av bayisi olduğunuzu da düşünürsek en kralları eliniziden geçiyor neden IMPERIAL.... ? çok mrak ettim tabi cevap vermek zorunda değilsiniz ama ne kutusu kutu , ne kovanı kovan ne randımanı iyi ?...

Umarım sorumu yanlış anlamazsınız... Kayseri' den selamlar.....

Taşkın...
Taşkın bey evet çok farklı fişekler var elimde ama hem ekonomik hemde güzel fişek ben çok memnunum imperial fişeklerinden bıldırcın 28 gr. keçe çulluk için 32 gr. keçe keklik için 34 gr. plastik tapa olandan kullanıyorum kovan felan beni alakadar etmiyor bana avda verdiği performans önemli çok yumuşak fişektir imperial başka bir nedeni yoktur benim kendi şahsi tercihimdir SELAMLAR.

resim

The following users thanked this post: Murat ALTAY 35

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #3 : 28 Ekim 2013, 13:40:33 »
Web sayfasını buldum.

http://www.glavpatron.ru/main.php?l=1&skin=1

Bu arada İmperial fişekler çok randımanlı bana göre.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #4 : 28 Ekim 2013, 17:37:55 »
kapsulunden tutun Tapa ,kovan,sacma,barut  tamamiyle  BP ye ayit.galiba italya da bp tarafindan dolduruluyor.yanlisim var ise duzeltin.saygilar...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 28 Ekim 2013, 18:14:32 »
Imperıal 32 g keçe tapa ile soğuk havalarda bir müddet baıkal çifte ile avlanmıştım.keklikte mükemmel randımanlı idi
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 28 Ekim 2013, 20:05:56 »
Nasıl YAF Cheddite ürünlerini, Meca, MKE falan Maxam'ınkileri kullanarak markasını oluşturmuşsa bunlar da Pellagri ile Glavpatron olmuştur. Öyle olmalı.

Sitelerinde fişeklerin süratlerini de yazmışlar. Sayılara (rakamlara değil) bakarken gözlerim boyoz gibi oldu  :o Çok süratliler. Ilıman havada randıman alınacağından şüpheliyim ama keskin soğuklarda çok verimli olabilir. Bu durumda ihtiyacım olmayacak bir fişek. Yine de yazdıkları basınçlara bakarak emniyetle kullanılabileceklerini görüyorum. Sert tepeceğine şüphe yok ama tehlike yok.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2013, 20:27:56 »
rus yapımı her şey gibi bu fişekler de kışın iyi randuman verecek anlaşılan. Fişekler gelince bir deneyelim. Malum önümüz kış:)
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #8 : 29 Ekim 2013, 09:38:24 »
Nasıl YAF Cheddite ürünlerini, Meca, MKE falan Maxam'ınkileri kullanarak markasını oluşturmuşsa bunlar da Pellagri ile Glavpatron olmuştur. Öyle olmalı.

Sitelerinde fişeklerin süratlerini de yazmışlar. Sayılara (rakamlara değil) bakarken gözlerim boyoz gibi oldu  :o Çok süratliler. Ilıman havada randıman alınacağından şüpheliyim ama keskin soğuklarda çok verimli olabilir. Bu durumda ihtiyacım olmayacak bir fişek. Yine de yazdıkları basınçlara bakarak emniyetle kullanılabileceklerini görüyorum. Sert tepeceğine şüphe yok ama tehlike yok.
Benimde dediğim gibi soğuk havalarda ördek avcılarının vazgeçilmesi olabilir...

Fişek piyasaya girdiğinde gelecek olan deneme numunileri ile hedefe atış yapıp şaçma dağılımınada bakacağız

resim

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 30 Ekim 2013, 20:25:58 »
Kullanılan barutun cinsi yanında gördüğüm kadarıyla miktarını da yazan tek firma, kaliteli malzemeler ile doldurulmuş bir fişek bende merak ettim.
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

Çevrimdışı Ali LORTOĞLU

• Müdavim Üyemiz
  • hayat kimseyi kıracak kadar uzun değildir
« Yanıtla #10 : 30 Ekim 2013, 20:56:44 »
trap ı da gelirse denemek isteriz
Ali LORTOĞLU
1975 istanbul

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2013, 21:02:20 »

baschieri pellagri den malzeme alıp doldurmuş tek farkı saçması rus..bende numunelere baktım kestim...piyasadaki 32 gram 34 gram pellagri ile barutu tapası aynı..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2013, 21:04:23 »
pellagri malzemelerle doldurulmuş ama neden pellagri ile hız farkı var çok hızlı bu fişekler
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 30 Ekim 2013, 22:07:17 »
Sebebi barut oranları ve kapsül kombinasyonu..soğuk memleket rusya..bu yüzden barut biraz daha fazla..Lambro nun brown 33  ile rc sr 33 tıpatıp aynı malzeme..ancak lambro da kapsül farklı  ve barut oranı 0,05 daha fazla.sıkıştırma oranını bilemem.ancak deneyince brown daha başarılı çıkıyor..bunlarda öyle olsa gerek.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #14 : 30 Ekim 2013, 22:43:00 »
İnternet sitesi çok düzgün. 34 gr 12 kalibre high speed fişeği gördünüzmü ? V1 hızı için 468,4 m/s yazmışlar. Kabus gibi doğru mudur acaba :)
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 30 Ekim 2013, 22:49:30 »
GLAVPATRON AV FİŞEĞİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TÜRKİYE PİYASASINA GİRİŞ YAPACAKTIR FİŞEK ŞUAN GÜMRÜKTE BEKLEMEKTEDİR RUS YAPIMI OLAN BU FİŞEKLERİ ŞUAN AZ NUMUNE OLDUĞUNDAN İTHALATCISININ ELİNDE BİR KAÇ FİŞEK DENEME ŞANSIM OLDU 32 GR.GLAVPATRON FİŞKLERİ BANA BAYA SERT MAGNUM AYARINDA GİBİ GELDİ NEDENİ İSE KENDİ KULLANDIĞIM İMPERİAL 32 GR. FİŞEK İLE KIYASLADIĞIMDA PATLAMA ŞİTDEDİ VE SES OLARAK ARADA DAĞLAR KADAR FARK OLDUĞUNU GÖRDÜM 32 GR. BÖYLEYSE 34-36 GR. NASILDIR ACABA DİYE KENDİ KENDİME SORDUM İLERLEYEN ZAMANLARDA ÖRDEK AVCILARININ VAZGEÇİLMEZ FİŞEĞİ OLABİLİR BU GLAVPATRON FİŞEKLERİ DİYE TAHMİN EDİYORUM PİYASAYA ÇIKINCA BU FİŞEĞİ DENEYEN ARKADAŞLAR YORUMLARINI YAZARSA ÇOK İYİ OLUR RASTGELE SELAMLAR...

resİm yÜkleme

resim gönder
merhaba halil bey eğer anlattığınız gibiyse bu fişekler otomatik tüfelerde oldukça iş görür yalnız dedeğiniz gibi 32 gramda magnum etkisi yapıp patlıyorsa fazla  geri tepme ve sarsıntı gibi eksileri olursa süper poze ve çiftelerde pek işe yayrıyacağını sanmıyorum rastgele
1985
BURSA

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 30 Ekim 2013, 23:06:21 »
ben size v1 hızı 475 m/s fişek yapayım ancak önemli olan v2 ve v3 yani 10 ve 30 metrelerdeki hızı ne olacak? ...göz boyamak için v1 hızını pakete yazarlar...ancak önemli olan fişeğin hızlı çıkıp yorulması değil stabil bir hızda çok fazla gücünü kaybetmeden hedefe varmasıdır.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #17 : 30 Ekim 2013, 23:09:54 »
Hızları yüksek göstermişler ama mesela Nobelsport sitesindekilerle doğrudan da kıyas yapamayız. NObelsport namludan 2,5 m ötedeki hızını veriyor. Bu sanıyorum 1 m ötedekini. Bence asgari 10 m/s daha yüksek görünür ama gene süratli. Basınç sorun olmaması gerek ama sürat artınca da silah etkilenir. Kilitlerdeki zorlanma daha fazla olur. Normal silahta sorun olmasa da kilitleri boşluklu veya kalitesiz silahlarda zorlanma biraz daha fazla olacaktır. Kullanan hisseder zannediyorum. Fakat kaliteli malzeme kullanıyorlar, denemeye değer.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 31 Ekim 2013, 07:52:01 »
tabiki denenebilinir.ancak ben ne olusa olsun pellagriden çok farklı olacağını düşünmüyorum.bu fişek ege ve akdeniz dışında kışın kullanılabilir diye düşünüyorum..her tüfekle kulanılması sıkıntı doğurabilir.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Birol KEÇECİ

• *
« Yanıtla #19 : 31 Ekim 2013, 09:54:15 »
BENCE BP GİBİ BİR FİŞEKLE AVLANIRKEN MACARAYA GEREK YOK.
Birol KEÇECİ
1980 SİNOP

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #20 : 31 Ekim 2013, 15:50:00 »
BENCE BP GİBİ BİR FİŞEKLE AVLANIRKEN MACARAYA GEREK YOK.

Senelerdir vazgeçemedin şu B&P'den Birol abi :)
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 31 Ekim 2013, 19:59:47 »
normal bir av fişeği 370 m/s civarı dır.çok daha hızlı fişeklerde sürtünme daha fazla olmaktadır.bu test daha önce yapılmış 40 mt gibi mesafelerde farklı hızlardaki iki fişeğin saçmalarının aynı hızlara geldiği tespit edilmiştir. bunun haricinde fişeğe bişey diyemeyeceğim.bende yıllardır hep en ucuz  fişekleri kullanırım.gayette memnun kalmışımdır.gözlemlediğim şu ki ithal fişekler içerisinde mirage  clever markasını çok beğenirim.soft bir patlama harika bir grupman ve ekonomik bir fişek.şiddetle tavsiye ederim......rasgele
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 31 Ekim 2013, 22:27:04 »
          Sert fişekler beni hiç sarmıyor.Yumuşak geri tepmesi , grupmanı ve uygun fiyatı ile bende mirage fişeklerini çok beğeniyorum.Ama uygun gramajı bulursanız yerli fişekler de çok güzel.Yalnız yerli firmaların üretimlerinde aynı kalite ve standardı tutturmaları gerekiyor.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 02 Kasım 2013, 06:10:41 »
Fişeklerin hızları gerçekten çok remington long ranger, winchester süper speed, rc jk6 falan bu hızların yanında hacı murat kalmış. Arkadaşlara katılıyorum. özellikle otomatik tüfek için kilit çok önemli bu basınç darbelere karşı nasıl dayanacak, hal böyle olunca sadece sıcaklığın - olduğu yerlerde tavsiye olunmalı. Ama saçma dağılım testinde de başarılı olursa.
Ruslar bence kendi tüfeklerine göre fişek yapmışlar.

Allah'a emanet olun.
Rastgele.

1984 ORDU

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 22 Aralık 2013, 22:48:59 »
deneme amaçlı 5 fişek aldım yanıma..34 gram 4 no...3 tahtalı cansız..biri çok yüksekte vuruldu..diğerleri normal mesafede ancak etkili vuruş...miroku 71 cm poze 1-2 şok poze ile iyi sonuç...hava sıcaklığı 0-1-2 derecelerde rakım ortalama 700 metre olan bir avlakta avlandım..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama