Gönderen Konu: Power tapa fişek ve saçma çıkışı.  (Okunma sayısı 5193 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selçuk BİRDEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Power tapa fişek ve saçma çıkışı.
« : 26 Ekim 2013, 11:11:11 »
Herkese hayırlı günler arkadaşlar. Benim cevabını bulamadığım bir sorum olacak. Power tapa fişek ateşlendiğinde namludan önce saçma mı çıkar yoksa saçmalar tapa ile beraber mi çıkar. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
1956 İSTANBUL

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Power tapa fişek ve saçma çıkışı.
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2013, 11:31:37 »
Fişek ateşlendiği anda saçmalar power tapanın içinde tapayla birlikte belli bir mesafeye kadar hiç dağılmadan gider daha  sonra tapanın kenarları yırtılarak saçmalar dağılmaya başlar.
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2013, 11:37:22 »
sanırım Selçuk beyin kafasına takılan soru SAÇMALAR TAPANIN İÇERİSİNDE NAMLUYU TERK EDİYOR İSE NAMLUNUN SAÇMA ÜZERİNDE BİR ETKİSİ VARMIDIR.

• Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Selçuk BİRDEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2013, 11:43:00 »
Evet Mustafa arkadaşımın dediği gibi bende saçmanın namluyu tapa ile terk ettiğinden dolayı  namlu şokunun işe yaramadığını düşünüyorum ama sorduğum arkadaşlarda konu hakkında yorum yapamıyorlar.
1956 İSTANBUL

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2013, 11:54:10 »
pover tapa namludan çıkıncaya kadar saçmayı sürer,ve şok yapısına görede ağzında genleşir,, namludan çıktıktan sonra saçmayı bırakır ,şokun farkı vardır ,ben bunu denemiştim,,30 metrede her şokla dağılımı farklıydı ,,bunu sizde deneyebilirsiniz,3 şokla  50 cm açıyorsa ,5 şokla 80 cm ye kadar dağılım oluyor,

« Son Düzenleme: 26 Ekim 2013, 11:55:13 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Günday ŞENGÜL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 26 Ekim 2013, 12:54:03 »
Selçuk bey
Gerçi bu konuda siz bneden daha tecrübelisinizdir ama bende bi kaç fikrimi yazmak istedim mutlaka atış yaptıktan sonra namlunun ucuna bakarsaniz kurşun sivanmasini gorursunuz burda tapanin tamamen sacmayi sarmadigini zaten fişeğe bakınca tapa boyundan bir miktar daha fazla saçma olduğunu görürsünüz dolayısıyla namluya surtunen sacmada olacaktır ama sacmanin daha fazla miktari tapa içersinde namluyu terk etmektedir.

Saygılarımla.
1987 Muğla

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #6 : 26 Ekim 2013, 13:06:24 »
Selçuk abi;
barut yandığında basınç ortaya çıkıyor. basınç ile tapa namlu içinde ilerlemeye başlıyor. kucağındaki saçmaları da önüne katarak götürüyor. namluyu beraber terk ediyorlar. hız kazanan saçmalar namludan çıkınca tapadan hızlı gittiği için, hava, tapaya engel olduğu için, saçmalar tapadan ayrılıyor ve araları açılmaya başlıyor.

Şok mevzusunda da Ramazan abinin dediği gibi denemelerden edinilen bilgiye göre, şokun saçma dağılımı üzerinde etisi mevcuttur.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #7 : 26 Ekim 2013, 13:29:36 »
dağılım üzerinde etkisini kabul ediyorum...pekii yakıyor yıkıyor namlu sarı su çıkartıyor deniyor...saçmanın büyük çoğunluğu tapa içerisinde çıkıyor ise

namlu saçmaya ne yapıyorki yukardaki söylemler oluşuyor...ben 2 senedir elden geldiğince bior ve keçe tapa kullanıyorum...çokta memnunum..
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Selçuk BİRDEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 26 Ekim 2013, 13:34:13 »
Değerli arkadaşlarım düşünce ve tecrübelerinizi paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca Ramazan beyinde denemelerini ve sizlerinde görüşlerinizi paylaştığından dolayı netleştiremediğim sorum mantıklı olan power tapa da olsa fark edeceğidir. Herkese sağlıklı ve huzurlu günler dilerim. Saygılar, sevgiler ve rast gele.
1956 İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet AYATA

• *
« Yanıtla #9 : 26 Ekim 2013, 13:36:10 »
power taba olunca tüfeğin namlusu altından olsun isterse hiçbir etkisi olmaz tüfek namlusu ne olursa olsun power tapa olunca hiç bir özelliği kalmaz
Ahmet AYATA
1982 - KAYSERİ

Çevrimdışı Ahmet AYATA

• *
« Yanıtla #10 : 26 Ekim 2013, 13:41:46 »
yani power tapa da tüfek saçmayı şöyle yakar böyle yakar olayı gerçeşlemez bence ister berattayla at fişeği ister benelli ile power tapa sadece biraz daha uzağa atar o amenna ama saçmaya namlu bi özellik katmaz bence
Ahmet AYATA
1982 - KAYSERİ

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 26 Ekim 2013, 13:44:11 »
tabiki tapa saçmayla beraber çıkıyor namludan ve belli bir mesafe saçmalar tapanın içinde gittikten sonra açılıyor. yoksa namludan ayrı ayrı çıksa tapaların hiçbir anlamı kalmazdı. keçe tapa ile aynı dağılıma sahip olurdu :D
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.