eski avladan biraz paylasivereyim sizlerle,ibrahim okuverin gari,
bir tane túfek tamircimiz vardi, yaslica túfeklerimize ona yaptiridik, baska tamircimi var o zamanlada,
biraz kalin camli gózlúkleri vardi, yakina gózlúkle baka uzagi kafasina asagi eyerek gózlúklerin ústúnden bakadi,
birgún gel sana keklik avina gótúreyim dedim, gózlerinin ici parildimaya durdu, geldile senin bu gúzel av kópeyin cinsinden kópekleri vardi, dórt tane falan vardi kópek,dórt akides geldile,
keklik buldula ates etdile, keklik dúsmús ama bir túrlú bulamiyola, ortaligi kópeklerle birlikte tar mar ediyola, dúsen yarali kekliye bulamiyola,
yasim daha 17,18, gibi, saygidan agiz alaskanligi benden bóyúk olmalarina ramen bana abe surayi dúskú keklik bulamiyoz dedile, keklik nereyi dústú dedim surayi dedile bunla yanlis yerde keklik ariyo bulamiyo dedim,
sóóógle bir araziye baktim, kekligin dústúgú yeri tahmin ederek kekliyin girdigi caliya buldum kekliye buldum, sesime cikarmadim ne yapcekle bakayim diye,
ikide bir dónúyola bana abi yardim et bize diyorlar, gúlcem gúlemiyom ayip olmasin diye, en son gelin alin kekliyinize calinin icinden dedim, aldilar kekliye calinin icinden birsey demediler orda bana,
avlanmayi devam, etdik, bizim yasli tamirciye bir kac el kekliye ates etsin hefesine alsin dedim, ne górsemki, górdúgú kekliye aman vermiyo bizim yasli tamirci avcimiz, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiile dubeken dedim sen kimsin dedim,
demesinmi bana, sizler daha yeni dúnyayi geldiginizde bizler uyduruk atis poligonu yaptik kendimiz, orda yatigimiz atis calismalarimizla, avrupa aticilik yarismasinda ikinciligimiz var demesinmi bana ihtiyar,
ileeeeeeeeeeeeee sen ónce bize neden sóglemedin bu durmu dedim dedim ama anladim caktim olayi, sóylersem sen bana kekliklerin yerine góstermessin dedi, bizim uyanik túfek tamircisi,
hangi túfeklerle katilmislar bu atis yarismasina biliyormusunuz, simdiki avcilarin efsane denilen italyan mali súperpoze, S.55.S.56,S.57, berattalarla, katilmislar yarismalari,
ve avrupa ikinciligi úcúncúgú varmis adamlarda, neeeeeeeeeeeeeerden bileyim,
bunlar bana pamuk tarlasina cagirdila bildircin avina, daha sonra, bir bildircin, iki bildircin, derken dokuz bildircin furdum bir sagat gibi súrede, bunlar tek bir tane bildircin furamadi,ates bile edemediler yanimda, birde su cullugu vurdum, is bitdi,
daha sonra anlatmis durmuslar, yahu bir avci cocuk va sógle bógle diye, ben daha sonra arkadaslari olan enistemden duydum, ardimdan konusulanlari,
hepsi gelip gecti, bir súrú av hikayeleri, keklikle kecilerin koyunlarin otladigi yerleri gizlenirler, keci koyun cok koku biraktigindan etrafi, keci koyun kokusu keklikleri iyi gizler, bunu cok avci bilmez, ilk defa bógle yerleri gelen kuscu kopaylari bu keci koyun kokusuna yadirgar, keklik bulamaz, daha sonra keci koyun kokusuna alisirsa ondan sonra kópekler keklik bulmayi baslar, ilk baslarda kópekler agir keci koyun kokusundan etkilenir bulamaz,
bu durumu cok avci fark etmez,
eski usta tavsan avcilari bile, ónce yagmurlar yagacak daglardaki keci koyun insan kokusu gidecek ondan sonra tavsan avina baslarlar, iyi randimanli tavsan avi yapabilmek icin,
bir gún dr, avci keklik avinda, iki tane gúzel kópeyi var, keklik avina gelmis avlanmis avlanmis keklik bulamamis, baktim sógle keklik buldunmu dedim bulamadim dedi, gel bakalim dedim, aldim bizim dr,ra, doooooooooooogru kekliklerin icine kópekleri ile birlikte,
biraktim gitdim keklik kaltdi bir saga bir sola ates etdi, furamadi, baslamis beni aramayi surayi bir tanimadigim bir avci geldi aldi beni kekliklerin icine kópeklerim ile birakip gitdi kim bu arkadas, sonra bana ulasti geldi bir kac yil beraber avlandik bol bol keklik furmustuk beraber,
masal gibi hepsi, saglikla kalin,