Gönderen Konu: RANDIMANLI FİŞEK - KALİTELİ TÜFEK VE SONUÇ  (Okunma sayısı 20172 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
Ynt: RANDIMANLI FİŞEK - KALİTELİ TÜFEK VE SONUÇ
« Yanıtla #25 : 29 Ekim 2013, 13:47:11 »
Bunca zamandır avlarımda fitillenmiş saçma da oldu, ağzından bir şeyler geldiği de. Fakat hiç üzerinde durmadım. Yani hangi tüfekle, fişekle oldu diye dikkat etmedim. Sanıyorum bazı tüfekler ve fişekler bunu hep yapıyor. Yine de öyle mi değil mi bilmiyorum. Eğer bu tüfeğe ve fişeğe veya her ikisine birden bağlıysa, aynı tüfekle aynı kutudan çıkan tüm fişekler ve içindeki tüm saçmalar bu özelliğe sahip olabilir. Ya da olur mu? Açıklama olmasa da ziyanı yok, sadece sorduklarıma bilenler cevap yazsa kafi.

Peki tüfeği ve sıkısı aynıyken her kuş cansız mı düşüyor? Her sefer sarı su geliyor mu? Her seferinde, her giren saçma fitil yapabiliyor mu? Bazen olmuyorsa sebebi ne olabilir? Tüfek mi, fişek mi? Sarı suyu getiren fitil yapan saçma mı?

Bu fitille sarı suyu duyarım ama ayrıntısını bilmiyorum. Öğrenmek için soruyorum.

Volkan Abi sen benim açtığım avla ilgili konuların çoğunu görmüş ve cevap yazmış birisin.
Benden yalan sadır olmayacağını da tahmin edersin.
Bozacının şahidi şıracı babında değil  :)

Çok merak edenler açtığım konulara bakabilir.(Bu site,face veya başka siteler)
Yıllarca Rc S4 kullandım çok güzel sonuçlar aldım ama sıcaklarda çok tepiyordu lâkin Armusa sıcak havada tepmiyor ve bana göre daha başarılı.

Otomatik Franchi Black Magic tüfeğimle S4 daha başarılı ama Armusa soğuklarda Franchi ile başarılı değil.
Beretta 71 namlu 1/3 şok S56 ve 32 Gram Armusa fişekle çok güzel sonuçlar alıyorum.

8 numara üveyk keklik,6 numara tavşan ördek.
Uzak yakın üveyk keklik tavşan ördek farketmiyor.

Fitil hemen hemen bütün avlarımda var.

Vurduğum avların fotolarına bakın kesik av var mı hiç?
Kesilmiş av varsa ya kanadı kırma ya da diğer arkadaşlarımın avlarıdır genelde.
%90-95 vurduğum avları kesmiyorum çünkü cansız düşürüyorum.

Aynı S56 ile 28-30-32 gram başka markalarda(keçe,bior,pover tapa) attığım zaman yaralı kanlı düşen,vurulup ilerde düşen,hiç düşmeyen çok avım oldu.

Sarı su olayının ise tüfek fişek hava uyumuyla ilgili olduğunu düşünüyorum.
Yüzde ile oranlarsak %50-60 sarı su olayını yaşıyorum.

Hemen hemen hepimizin eline diken batmıştır,bıçak kesmiştir,ayağına çivi batan vs. olmuştur.
Elektrikçiyim şantiyelerde inşaatta ayağıma bi iki kere çivi battı ayağım uyuştu müthiş canım yandı yere oturdum hemen yürüyemedim.
Çivi deliğinden kan yerine sarı su geldi.
Elime batan diken derine girince çıkaramadığım zamanlar su topladı 2 gün sonra sıktım dikenle beraber su çıktı kan çıkmadı.
Mikrop kapan enfeksiyon olan olan kesik yaraları neden sulanır?
Nedenini bilmediğim olaylar bunlar.

Tek saçmanın avı düşürdüğünü hatta sıyırıp geçen tek saçmanın bile bazen avı durduğunu söylediğim zaman inanmayanlar oldu.
25 Yıllık Av hayatımda 5-6 sefer başıma geldi.
Avı yoldum veya derisini yüzdüm tek saçma sıyırıp geçmiş olduğunu ya da tek saçma vurduğunu(can alıcı yeri değildi) gördüm.

Volkan Abi Yazdıklarımın içinde 1 harf yalan yok.
Yazdığın yorum ve yaklaşımların kırıcı değil,itham edici değil bundan dolayı Seni Seviyorum  :D   

« Son Düzenleme: 29 Ekim 2013, 13:52:05 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #26 : 29 Ekim 2013, 20:03:47 »
Biliyorum Ziya Efem, içi dışı bir adamlardansın, inanmadığını, bilmediğini yazmayacağını biliyorum. Bu konuya da o şekilde katıldığını bildiğim için ve tecrübeni de dikkate alarak bir bildiği vardır dedim. Onun için de sordum. Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışarak, itham etmeden, yanlış anlamalara imkan vermeden tartışmaya çalışırım ama seni de öyle gördüğüm için ona göre dikkat ettim. Sen de sağol efem.

Detaylı açıklamışsın, eline sağlık. İyi ki de yazmışsın. Şöyle yüzeyden bakınca yine tüfeğe uygun fişek gerektiği, daha verimli olduğu her avcının itirazsız kabul edeceği meseleler. Ölümcül yere gelmeyen tek saçmayla avın öleceğine de inanırım, öleceğini beklerken ölmeyeni de. Ne de olsa doktor da değiliz, veteriner de, uzman da... Oluyor ama. Defalarca derisinden öteye işlemeyen saçmayla ölmüş kuşlar oldu mesela.

Sarı suya gelince :) ona da tamam, gelmiyorsa neden geldi densin ki? Konu bu değil. Fakat bazı tüfekten çıkan saçmaların sebep olmasını anlayamadım hala. Eğer her saçma yapıyorsa tüfeğin fonksiyonu ne burada? Ama yine diyorum, olayın varlığından şüphe duymuyorum. Yaralarda ortaya çıkan sarı sıvı, kan serumu gibi bir şey diye eskiden beri duyarım. Yaranın kapanmasına, varsa yara içerisindeki yabancı maddelerin dışarı itilmesine, iyileşmesine yardım ediyor diye biliyorum. Bunu araştırmadım, yanlışım olabilir.

Bu yara konusu beni bir hayli aşıyor :) Esasını öğrenene kadar daha fazla kurcalamam gayrı. Ama yine de bunları öğrenmemiz iyi oldu. Her kısmın ayrıntısının doğrusunu bilenler aydınlatır artık. Ben en çok, her saçmanın her sefer bu işi yapmadığını anladım. Sanıyordum ki bazı tüfekle her saçma fitilliyor, her sefer sarı su geliyor. İyi, öyle değilmiş.

Sabrın, anlayışın için teşekkürler efem :) Saygılar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 29 Ekim 2013, 21:18:10 »

Tek saçmanın avı düşürdüğünü hatta sıyırıp geçen tek saçmanın bile bazen avı durduğunu söylediğim zaman inanmayanlar oldu.
25 Yıllık Av hayatımda 5-6 sefer başıma geldi.

Bu cümleni okuyunca geçen gün bir alıntıyı paylaştığım konuyu hatırladım.... başlığı da avı düşüren saçmadaki elektrik olabilirmi gibi bir şeydi. Orada da elektrik çarpmasıyla hayvanın ağzından sarı su geldiği yazıyordu. Demek senin avlar elektrik akımıyla ölüyor Ziya abi kanla değil hani şu ecnebilerin hayvan vahşetindeki gibi..!!!
Ben diyem de vebali üstüme kalmasın mundar oluyor vurduğun hayvancıklar hele de onlarıda yediysen vay haline

En iyisi sen o elektrikli  boruyu da değiştir tüyü ciğere kadar iten fişekleri de vurduklarını da sakın yeme   :) :)

Hem boşver be efem kılı tüyü kanı suyu nasıl oluyorsa oluyor ecel gelince inan tüfeğin sesinden korkarda gene düşer ne olduğunu anlayamazsın.

İşin şakası elindeki tüfek içindeki fişek sana güven veriyorsa gerisi kısmet. Allah keyifli avlarını daim etsin.

Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 30 Ekim 2013, 08:13:55 »
Kadir Kurbanım tek giren veya sıyıran saçma avı öldürüyor cansız düşürüyor demedim.
Durduruyor dedim iyi oku  :D
Elbette yaralı düşen avı bismillah-i allahuekber deyip kesiyorum.
Ama vurduğumuz av cansız düşürüyorsa zaten hükmen kesmiş olmuyor muyuz?
Prof.Dr.Cevat Akşit hocanın Av ile ilgili hadis videosu var onu izlemesini herkese tavsiye ederim .
Kadir Kurbanım Allah'a(c.c) emanet ol.
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : 30 Ekim 2013, 08:45:10 »
ben de sarsılmazla pozemle ne zaman tavşan vursam,ya kaka yapıyor ya da işiyor ben,m tüfek de iyi yakıyo demek ki,

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #30 : 30 Ekim 2013, 09:25:27 »
ben de sarsılmazla pozemle ne zaman tavşan vursam,ya kaka yapıyor ya da işiyor ben,m tüfek de iyi yakıyo demek ki,
Selçuk abi senin tüfek yakmaktan çok hazmı kolaylaştırıyor sanırım :D
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : 30 Ekim 2013, 09:51:52 »
Selçuk abi senin tüfek yakmaktan çok hazmı kolaylaştırıyor sanırım :D

valla ahmet kardeşim bana mı öyle denk geliyo bilmiyorum geçen sene bi tavşan vurmuştum o da cırcır olmuş cantam batmıştı hep,

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #32 : 01 Kasım 2013, 22:33:45 »
Yıllarca Rc S4 kullandım çok güzel sonuçlar aldım ama sıcaklarda çok tepiyordu lâkin Armusa sıcak havada tepmiyor ve bana göre daha başarılı.

Otomatik Franchi Black Magic tüfeğimle S4 daha başarılı ama Armusa soğuklarda Franchi ile başarılı değil.  Demişsin ya ...

Ziya Efe ben kendi bildiğim gadarını sana söleyem diremde ölçekte az olduğuna bakma yapışır tezeksi ama hassas ölçüde AĞIR çeker bu S4n barutları çift bazlı duble base denilenden oluyo yani %48 nitro selüloz +%48 nitro gliserin ve başka elementlerin garışımından NOBEL SPORT da yapılıyomuş ve SONBAHARDA İYİCE GÜNEŞ YÜKSELMEDEN hava ısınmadan önce çok yüksek randıman veriyomuş bide  SOĞUK  havalarda eyi güzel av öldürüyomuş
 BARUT avcılık 2 ana kategoriye ayrılr
Tek bir baz ile 1 olanlar: Soğuk hava ile iyi yapma ve kuru, sıcakhava barutları
(A0, A1 özel, A1, A2, As, Sidna, C7, 205L, GM3, ilk olarak,
206, B-JK6, JK4, JK3, Kemira, DL, Aquila, Rex ...)
BARUTLARI nitroselüloz için

Bu 2-çift BAZLI BARUTLAR: Soğuk hava ve nemli ısı verme
(N Tecna, S4N, Sipe, RS1, Winchester Ball Powder YENİ YILDIZ, DN n, ...)
nitroselüloz ve nitrogliserin% 48 +48%.

Bu 3 çift modifiye bazLI BARUTLAR: (ancak tüm BARUTLAR & Baschieri Pellagri oluR:
G2000, G3000, GP, MB, F2, Anigrina Reed, NIKE, M92S, Toz WIN JK8)
nitroselüloz ve nitrogliserin% 10 +20%.

BARUTLAR VE SICAKLIKLAR soğuk ile gitmek iyi barutlar şunlardır: SOĞUK = İÇİN
Tecna - A1 - AO - GP - JK6 - MB - PETS - S4 - C7 - NIKE.

Isı ile gitmek iyi BARUTLAR şunlardır: SICAK İÇİN ==
GM3 - REX - JK6 - KÜRESEL BARUT - 206 V - D20 - PSB1-DRAGON.

'Nem' ile gitmek iyi BARUTLAR şunlardır: NEM '= İÇİN
PETS - S4 - SUPERBALESTITE - GP - MB - F2-Anigrina Reed-MB209 - TÜM B & P.
'S + veya-teori gider budur.

İtalya dan bi avcı söledi RASGELE
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2013, 22:50:09 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #33 : 01 Kasım 2013, 23:00:52 »
Konuyla ilgisi yok fakat aklıma gelmişken yazayım.
HASTANE ZİYARETİNDE BİR GÜN

-Benim hastalığıma da bir ilâç tavsiye eder misin?
-Hastalığını söyle.
-Benim hastalığım günah hastalığı. Çok günah işliyorum.
-Ben günah hastalığından anlamam. Ben delilere ilâç hazırlıyorum.
Parmaklığının arasından konuşulanları duyan bir deli,(!)
-Gel, gel ! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi.
delinin yanına sokularak:
-Söyle bakalım, benim derdime çare nedir?
Deli (!) şu ilâcı tavsiye etti:
-Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır. Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir. Akşam-sabah bol miktarda ye. O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi.

-Hey gidi dünya hey!
Demek, seni de deli diye buraya getirmişler. :))
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 02 Kasım 2013, 12:22:08 »
Metin Abim ATIN İYİSİNE DORU YİĞİDİN İYİSİNE DELİ derler.  :)
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 03 Kasım 2013, 22:29:27 »
geçen yıl avda 15 metre deki tavşana arkadaşım rc 34 gram sipe attı, köpekler tavşanı zor yakaladı. sonra tavşana giren saçmalara baktık. tavşanın tüyünü  içine fitilleyip sokmuş yani tüy rulo halinde saçmayla içeri girmiş, tavşan tabi ölmedi köpekler zor yakaladı.bence fitilleyen tüfek veya fişek iyi değil
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 04 Kasım 2013, 14:33:51 »
rc 34 gram sipe yokk..32 gram var..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 04 Kasım 2013, 18:55:47 »
geçen yıl avda 15 metre deki tavşana arkadaşım rc 34 gram sipe attı, köpekler tavşanı zor yakaladı. sonra tavşana giren saçmalara baktık. tavşanın tüyünü  içine fitilleyip sokmuş yani tüy rulo halinde saçmayla içeri girmiş, tavşan tabi ölmedi köpekler zor yakaladı.bence fitilleyen tüfek veya fişek iyi değil

tavşanın tüyüyle kekliğin tüyü aynımıki iyi değil diyorsunuz .. 15 metreden hangi fişeği sıksan tavşana  hepsi  takla attırır...sizin fişek nem almış barut yanmamış .............
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 05 Kasım 2013, 12:19:30 »
Polat'ta söylemiş sipe 34 gram yok.
S4 te alternatif bir fişek diye duymuştum.
Deneme amaçlı 1 paket 8 numarasını aldım ama armusa 32 ile randıman tutturunca macera aramadım.

Ramazan Abinin dediği gibi 15 metreden tavşanı vurmayan sıkı olmaz.
Geçtiğimiz sezonlarda bıldırcının son zamanı 15-20 metreden 10 numara saçmayla tavşan yıktığım oldu.
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2013, 12:20:51 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Ahmet ERTOĞRUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 02 Aralık 2013, 17:36:55 »
sari su mideden gelir , fitilleme kusun beynine bir sacma aldiginda olur ( tavugun kafasini kesin birakin kalkip kosdurur ) fitillemenin mantigi su , kalp duzensizce atmaya devam eder :)
1991 MAGOSA KIBRIS

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #40 : 02 Aralık 2013, 19:01:05 »
Fitilleme olayının tadı kaçtı hatta tavşanın pisliği çıktı  :D bari ona bir çözüm yolu anlatalım abi biz tavşanı vurduğumuzda eğer yakın bir yerde temizleme yapma imkanımız yok ise midesine ve bağırsaklarına elimizle baskılı ovalama işlemi yapıyoruz böylelikle tavşanın içindeki dışkı atılmış oluyor. Yeni öğrendiğim bir şey de nefes borusunu
ve göğüs kafesinin üst kısmını bıçakla açıyorlar ve kısa bir müddet ağaca arka bacaklarından asıyorlar maksat içinde kan toplanmamasıymış (bence çokta mantıklı değil tavşanda kan bitmez).     
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 03 Aralık 2013, 00:11:57 »
sari su mideden gelir , fitilleme kusun beynine bir sacma aldiginda olur ( tavugun kafasini kesin birakin kalkip kosdurur ) fitillemenin mantigi su , kalp duzensizce atmaya devam eder :)
sarısu olayı.sacmanın girdiği yere(mide ciğer vs) bağlı.afedersin kıcına girse sarısu çıkmaz .ama fitilleme sacma ve namluda çok fark eder.fitlleme bir nevi şok gibidir hayvan yıldızları sayar kalır ve o an için diridir fakat kacamazda.
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 03 Aralık 2013, 17:13:56 »
O zaman bende şöyle söyleyeyim benim tüfek sarsılmaz concorde lx fişek herkesin bildiği yerli malı yurdun malı züber (bazen üstünde yazanla içinde çıkan saçma aynı olmuyo bile :):):)) her avın tüyünü içine fitilledi sadecece agzından değil her yerden sarı su geldi demekki benim tüfek ve seçtiğim fişekler on numara gerek yok tonla para verip fişek almaya tüfek olayına birşey demiyorum o tercih ve bütce :):):):):)
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #43 : 03 Aralık 2013, 17:41:02 »
Ziya Hocam Saygılar

Bende nacizane bıldırcınların kalbini çiğ çiğ yutarak çantacılıktan dededen babadan çekirdekten ava başlayanlarım...Havada çabut olan kuşların,phirelli lastik gibi yuvarlanan tavşanların,düştüğünde çiğeri patlayan kazların hikayeleriyle büyüdük.Ne kadar avcılığa bilimsel yaklaşırlarsa yaklaşsınlar ben bu işin özünü sözünü atamdan babamdan senin gibi öğrendim...Biz kağıda değil kayaya ateş ederiz,saçma yakıyomu siyahmı,sertmi beyazmı siyahmı...Toplu attığını ağacın dalına atarak anlarız...Yıllarca bismillah dedik bastık tetiğe...Sarı su çıkarma mevzusunu hiç duymadıysam belki 50 avcıdan duymusumdur.Kayseride kuşa 1 LADES KEMİĞİNE atarlar 2 iyi tüfek kuşu vurdumu sarı su çıkarır...20 cal 20 gr doldurduğumuz hatta agzına sacma eksik kalınca bulgur koyduğumuz kayalama  fişekler(OTUNU TUTTURDUĞUMUZ) yazın sıcagınca cat diye patlar amma kuştan sarı su çıkarır...Neden sarı su çıkardığını sorarsanız tüfek cok güzel sacma cıkarır hayvanıda delmeden kaya gibi çarparak öldürür...Benim nacizane fikrim görüşüm budur..Ama usta avcılarada sorup fikirlerini paylaşacağım...Kayserideki kustan sarı cıkaran avcılar benim diyen avcıları askılığa takıp kuş gibi dağda gezdirir...Diğer fikirlerede saygı duyarım..Alttaki resimdede sarı su cıkaran avcılar ve tüfekler mevcuttur...

Rastgele Hocam

S55 ŞERİTSİZ BERETTA,S56 BERETTA,S57 BERETTA....

« Son Düzenleme: 03 Aralık 2013, 18:14:43 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 03 Aralık 2013, 19:22:05 »
abicim hayvan ölmüş tüm kas iskelet sinir sistemi boşalmış videon 1 dk 33 sn önceside vardır elbet  ,tepe taklak tutuyosun hayvanı yer çekiminden dolayı kursağındaki yada sindirim sistemindeki hayvanın içmiş olduğu su ağzından burnundan yere boşalıyor.
Kanatlilarin cok basit sindirim sistemi vardir.
renginin sarı olmasının sebebi ise yemiş olduğu tohumların kursağında çay gibi demlenip içtiği duru suya rengini vermesidir
 bende sana şunu sorayım ölen insanın makatına neden pamuk basarlar çenesini neden bağlarlar ?
Kucuk yada buyuk bas hayvan kesilirken cisini kakasini neden koyverir ?

sen aynı  hayvanı sopayla vur öldür o pozisyonda tut dakikalarca o sarı su yine gelir.

veteriner ,doktor yokmu aramızda yahu sizde yorumlayın şu durumu ?
BUNLAR BASTAN ASAGI HIKAYE HURAFE
Sacma deliginden sari su videonuzu bekliyoruz.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 04 Aralık 2013, 12:24:10 »
Ahmet beretta S serileri tüfeğin paşasıdır  8)
Kim ne derse desin yaşadığımı bilirim  8) bende de S56 var  :)
25 yılı aşkın av hayatımda yerli yabancı 25 den fazla silahı kullandım tecrübe ettim.
Şu an yerli yabancı 6 tane tüfeğim var.

Kimseye dayatma yapmıyorum,yaşadığımı ve gördüğümü söylüyorum,paylaşıyorum.
İsteyen inanır istemeyen inanmaz,kimi sever kimisi sevmez.
Zorla güzellik olmaz. Başkalarının görüşü ve fikrine de saygı duyarım.   

Koca Kurtlar hep yaşamış tecrübe etmiş ve öyle konuşmuştur  :)
Kurtlar sofrasına oturmayan anlamaz   8) Ahmet sende Kurtlar Sofrasına oturmuşsun belli  O0
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Sabri KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 04 Aralık 2013, 13:13:25 »
S serileriyle her avcı avı vuramaz.İyi tutmak gerekir,iyi tutarım diyorsanız 40 - 50 metreden cansız avı alırsınız.Herkes heveslenmesin
Kekligede öyle her avcı tüfek atamaz.Melekesi iyi olan heycan yapmayan,pratik atan vurur.
Sabri KESKİN
keskin nişancı
1979-Kayseri

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 04 Aralık 2013, 14:31:35 »
Benim en sevmediğim Beretta  S serisi tüfeklerdir..av vuramayan birinin bu tüfeği alıp harikalar yaratacağı da yoktur.sağlam tüfeklerdir..malzeme kalitesi iyidir..bana göre dizaynı ve tipi kötüdür...bana göre kullanışlı değildir.

tabiki bu benim fikrim.benim sevdiğimi başkası sevemez bunu biliyorum..ancak bir çok tüfek gören kullanan beni anlayabilir..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #48 : 04 Aralık 2013, 15:22:50 »
Benim en sevmediğim Beretta  S serisi tüfeklerdir..av vuramayan birinin bu tüfeği alıp harikalar yaratacağı da yoktur.sağlam tüfeklerdir..malzeme kalitesi iyidir..bana göre dizaynı ve tipi kötüdür...bana göre kullanışlı değildir.

tabiki bu benim fikrim.benim sevdiğimi başkası sevemez bunu biliyorum..ancak bir çok tüfek gören kullanan beni anlayabilir..

Polat abi sen deme bari sunu...Tüfek ne kadar iyi olursa olsun bu hafta 5000 dolarlık 20 cal benelliyle aynı kusu 2 defa vurdular ve kus düşmedi...28 gr fişek kullandıklarından...Aynı tüfeğin bi alt modeliye diğer arkadaş 25 gr bornaghi yada bp ile cansız düşürdü kekliği...

Bizdede her marka tüfek mevcut ve halada çıldırmıs gibi tüfek alıyoruz....Zamanın en güzel tüfekleri bunlar...O zaman robustlar,saintertienler,onlarıda salla gitsin şimdi daha fazla model daha güzel tüfekler var...Kullanış meselesinde tüfeği sevdikten sonra avı vurduktan fişeği tutturdukdan sonra pompalı olsun isterse...

S 55 berettada ben 32 gramın üstünde fişek atmadım daha...Fişek uzmanı olarak sevip sevmemek ayrı bir nokta zevk  renk meselesi ama  Bu tüfekleri S geçme ;D
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2013, 15:24:13 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 04 Aralık 2013, 18:55:48 »
ben sevmiyorum Ahmet Kardeş ama kimseye sevme demiyorum :)..malzeme kaliteli tüfek sağlam ama dizaynı bir şey ifade etmiyor benim için..yerli sanayinin kolaylıkla klon benzerlerini (avsan-.ifsan üzümlü vursan vs gibi ) yaptıkları silahlar bunlar. bana bedava verseler alıp kullanmam :)  bu reno araba ile tofaş araba gini bir şey :) onu seven bunu sevmez...ben browning miroku gibi tüfekleri severim..merkel gibi Cz gibi tüfekleri beğenirim..bunlara bakınca çok sıradan ve sönük kalıyorlar...ben etrafımda bir çok iyi avcının beğenmeyerek bu tüfekleri sattığını biliyorum..bir çok avrupa tüfek arayan arkadaşın  merakla alıp hala kullandığını biliyorum...Çiftelerine bir lafım yok beğenirim..ama S serilerinin değerinin üstünde satılmasını garipserim..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama