bakır karışımlı namlular , damaskus çeliğinden namlular , sarma namlular . . . geçmiş zamanlarda av yapan avcılar kendi fişeklerini keçe tapa ve kağıt kovan ile kendileri doldururlardı . şimdiki gibi ENVAYE ÇEŞİT , fişek bulabileceklerini zannetmiyorum .
öyle POWER TAPA , BİOR TAPA , DİSPERSANTE TAPA , KEÇE TAPA , SEMİ MAGNUM SUBER MAGNUM 3 MANGUM FİŞEK SEÇME SANŞLARI YOKTU . . ŞİMDİ fişekler pilastik ve power tapalar ile daha iyi grupman yapmaları için , tüfeğin namlusuna deymeden çıkıyorlar namludan . . saçmaların her tarafı plastik . . öyle namluya sürtünüp bakır karışımlı namlulardanda elektirik alma gibi şansları yok . şimdiki namlularda sert çelikten başka bir şey yok zaten . . 89 mm magnum yataklı fişekleri atabilmeleri için , son derece sert çelikten yapılıyorlar . . geçmiş zamanlarda olsa ELEKTİRİKLENME OLABİLİR , DERDİM . onuda neye göre , keçe tapa kağıt kovan , kromsuz namlu ve özel yapım elde yapılan namlulara dayandırarak . ama şimdi değil , çünkü , namlular hep kromlu ve fişekler hep pilastik . kovan plastik , tapa plastik . . plastikte bildiğim kadarıyla iletken bir madde değil. . . hayvanı öldüren saçmadır . . ateşli silahlarla öldürülenler , kurşun ile ölür . . ben hiç duymadım elektrik çarpmasından öldü
diye . .
, ESKİYE RAĞBET OLSAYDI BİT PAZARINA NUR YAĞARDI . . .
. . . . . hangimiz eski bir tüfeğe güvenerek 34 - 36 gram bir fişekle ava çıkarız av yaparız . . kimse güvenmez çeliğinin sağlamlığına . . çünkü şimdiki namlulara göre çok daha yumuşak çeliklerden yapıldığını biliriz . . . ve 34 - 36 gram fişeklerin bu tüfeklere ağır geleceğine . . bu av kıtlığında 40 gram fişekleri zorlar oldu uzak mesafelerdeki avları vurabilmek için . . işin elektiğiyle melek tiriğiyle kimsenin uğraşacak hali yok . .