Gönderen Konu: Avı öldüren saçmadaki elektrik olabilirmi?  (Okunma sayısı 19215 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
Avı öldüren saçmadaki elektrik olabilirmi?
« : 21 Ekim 2013, 20:17:59 »
Zaman zaman tartışma konusu olan namlunun yakıcılığı hususu acaba namlunun sürtünmeyle saçmaya elektik yüklemesinden kaynaklanabilirmi ve kaliteli tüfekler bu özelliği taşıyan namlulara mı sahiptir?

Bununla ilgili alıntı yaparak yorumlarınızı bekliyorum.

""Bu iyi namlunun özelliği ne derseniz? Avda iyi saçma süren, uzak yeri vurabilen namlu demek. Nasıl olur bu namlular derseniz? Genellikle bu namlular atış esnasında saçmayı kıvamında ısıtır ve iyi elektriklenme yapar. Bu namlular atış esnasında namlunun içinde giden saçma sürtünmeden iyi elektriklendirme olur. Bu elektriklenme namlunun ucundan bir mesafeyi kadar bu elektrik akımı saçma unsuruyla gider, yani bir simsek gibi yıldırım gibi bir akım olur. Bu akım avı isabet edince avı sanki elektrik çarpmış gibi av düşer bu iyi namlunun marifetidir. Bu namlular silah yapan satanlar bilir ama söylemezler sorsanız atıp saklarlar yok öğle şey derler geçerler. Bu görevi yapmayan namlular av düştükten sonra arkasından yakalamaya gidersiniz avı köpekle koşarak, ha havalı tek saçma tüfekle vurmuşun avı ha okla vurmuşun aynıdır bu namlular böyle av yapar. Çünkü namlu su borusu gibidir. İyi namlu böyle av yapmaz iyi namlunun avı vurduğunuz zaman kuşun ağzından sadece su gelir, kötü namlunun vurmuş olduğun avdan kan gelir. Ağzından neden iyi namlunun vurmuş olduğu namludan kusun ağzından su gelir çünkü o namluda saçma iyi elektriklenmiştir kıvamında ısınmıştır.

Namluyla av arasında şimsek gibi bir elektrik akımı olmuştur av çarpılmıştır. Bu akımdan kötü namlularda bu olmaz hep av yaralı kalır, iyi namlularda olur bu. Silahın kararı olan fişeği bulamadığınızdan olur sadece iyi namlularda kötü namlularda zaten kararlı olan fişeği bulamazsınız.

Nasıldır bu iyi namlular derseniz silahın namlusuna elinizle tutun biraz bekleyin sonra bırakın ne olacak namlunun üzerinde elinizin izleri kalacak iyi namlularda bu çok belirli kalır el izi namlunun üzerinde bu iyi bir namlu sayılır niye derseniz bu namlu insan ısısından form alıyor demektir. Bir insan ısısından form alan namlu barutun ısısından iyi form alır. Nedir bu form saçmayı iyi ısıtır, kıvamın da ısıtır namlu saçma namlu içindeki sürtünmeden de iyi elektriklenme olur. Bu yani silahın iyi av yapmasını sağlar. Yani bu silahların üzerinde elinizin şekli yani elinizin resminin belirgin çıkması gerekir. Bu silahlarda bakır karışımı çoktur. Bakır karışımı olan silahlarda elektriklenme çok olur bilirsiniz elektrik bakır kablolardan daha düzgün akım yapıyor. Bakır karışımı olan namlular kırmızı durur. Bu namlular İtalyan Fransız Rus markasında silahlarda vardır bu bakır karışımı Avrupa silahlarda hemen hepsinde namlu yapımında kullanılır hepsinde olmasa çoğunda vardır. Bazı namlularda çok belirgin kullanılır bakır silahın namlusuna güneşe tutunca renk yapar kırmızı mavi mor sari siyah karışımlı olur bu namlular bunun gibi renk yapar. Aşırı krom kullanılmış namlular siyah oluyor bunlar kısa mesafeli saçma sürer. Bakır karışımlı olanlar uzun sürer saçmayı her yönünden etkilidir.""
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
Ynt: Avı öldüren saçmadaki elektrik olabilirmi?
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2013, 20:30:03 »
ilginç. Ama bana sanki halk efsanesi gibi geldi. Bilimsel geçerliliği var mıdır? tartışılır.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2013, 20:44:10 »
valla benim elime hangi tüfeği verirlerse versinler kuşdan kan çıktığını görmedim..arada bir kan olur tamam ama genelde ağzından kan geliyor benim vurduklarımda kuşu almak için yanına gittiğimde ağzından kan gelmiş buluyorum bazen kuşları..bazende kuşu elinize alırken ağzından sarı su boşalıyor...attığında kuş cansız düşmüşse yaralı olarak kuşun peşinde koşmuyorsanız o tüfek iyidir.elektrik işi enteresan olmuş..tüfeğin penetrasyon gücüyle alakalı bişey bence saydığınız faktörler..kan çıkmış çıkmamış,fitil yapmış yapmamış bunlar kafa karıştıran şeyler hiç önemi yok kanasın kanamasın kuş ölü olsun yanına gittiğimde yeter..en sevdiğim sahne gerek stoegerLe gerekse berettamLa attğım vurduğum kuşların havada infilak etmesi :D..kuşun tozunu attırıyor poffffff..sanırsınız kuşa füze çarpmış  ;D
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2013, 21:04:35 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2013, 21:04:06 »
valla benim elime hangi tüfeği verirlerse versinler kuşdan kan çıktığını görmedim..arada bir kan olur tamam ama genelde ağzından kan geliyor benim vurduklarımda kuşu almak için yanına gittiğimde ağzından kan gelmiş buluyorum bazen kuşları..bazende kuşu elinize alırken ağzından sarı su boşalıyor...attığında kuş cansız düşmüşse yaralı olarak kuşun peşinde koşmuyorsanız o tüfek iyidir..kan çıkmış çıkmamış,fitil yapmış yapmamış bunlar kafa karıştıran şeyler hiç önemi yok kanasın kanamasın kuş ölü olsun yanına gittiğimde yeter..en sevdiğim sahne gerek stoegerLe gerekse berettamLa attğım vurduğum kuşların havada infilak etmesi :D..kuşun tozunu attırıyor poffffff..sanırsınız kuşa füze çarpmış  ;D
hayirli olsun abi aldin mi berattayi  ;D bu arada stoegerdan haber var mi en son fabrikaya gittiydi
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 21 Ekim 2013, 21:06:03 »
teşekkürler Gökhan aldım sağolasın.:D stoeger fabrikada hala..bir ay oldu...daha bakmamışlar..bu sezon umut yok stoegerden :D Beretta'yla yola devam..stoegerle attığım fişek sayısı kadar berettayla fişek atarsam tüfek benle bütünleşip bir parçam olucak ..yavaş yavaş elime yatıyor tüfek , alışmaya başladım baya.
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2013, 21:12:19 Gönderen: Şahin BİTEN »

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 21 Ekim 2013, 21:13:47 »
teşekkürler Gökhan aldım sağolasın.:D stoeger fabrikada hala..bir ay oldu...daha bakmamışlar..bu sezon umut yok stoegerden :D
Hayirlisi olsun abi senin icin yeni berattanla kazasiz belasiz avlar bu arada ben yeni akdas 312SE aldim namluya dokununca parmak izleri cikiyordu dokunmaya gelmiyor diye canim sıkiliyordu megerse iyi biseymis  ;D biraz gec geldi ama yapan ustalarin eline saglik.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 21 Ekim 2013, 21:17:16 »
Hayirlisi olsun abi senin icin yeni berattanla kazasiz belasiz avlar bu arada ben yeni akdas 312SE aldim namluya dokununca parmak izleri cikiyordu dokunmaya gelmiyor diye canim sıkiliyordu megerse iyi biseymis  ;D biraz gec geldi ama yapan ustalarin eline saglik.

hahaaaa bende berettaya dokunmaya korkuyom tuttuğum yerde beyaz beyaz el izlerim kalıyor sabah ayazında çiğ yağmış gibi .silip duruom tişörtün koluyla..hep lekesiz durmalı kötü bi alışkanlık aslında kuru kuru silmemek lazım namlu ve kasayı..eve gelince yağlı bezle sil kurula tamam..ama illada merada siliniyor işde kuru bezle..el izi kalıyor örümcek oluyor vs..

bu arada yeni tüfeğin hayırlı olsun..sevindim..kazasız belasız bol avlar dilerim. :)

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 21 Ekim 2013, 21:26:59 »
hahaaaa bende berettaya dokunmaya korkuyom tuttuğum yerde beyaz beyaz el izlerim kalıyor sabah ayazında çiğ yağmış gibi .silip duruom tişörtün koluyla..hep lekesiz durmalı kötü bi alışkanlık aslında kuru kuru silmemek lazım namlu ve kasayı..eve gelince yağlı bezle sil kurula tamam..ama illada merada siliniyor işde kuru bezle..el izi kalıyor örümcek oluyor vs..

bu arada yeni tüfeğin hayırlı olsun..sevindim..kazasız belasız bol avlar dilerim. :)
sagolasin abi.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 21 Ekim 2013, 22:24:12 »
Abi mantıken düşünürsek böyle bir şeyin olması mümkün değil. Makaleyi aslen yazan arkadaşta çok acayip sallamasyon yapmış yani öyle böyle değil :)
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2013, 23:56:20 Gönderen: Enes AHMET »
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 21 Ekim 2013, 22:40:41 »
öncelikle herkese selamlar makaleyi okudum lakin meslek icabı olsa gerek çok saçma geldi zira  bu mantıkla yaklaşırsak hadiseye power tapalı fişeklerin hiç randıman vermemesi lazım çünkü tapalar plastik olduğundan namluyla  sürtünen tapa olur plastikte elektrik iletmeyen bir malzemedir avın nasıl vurulduğuna ve saçma yanması konusunda ise iyi yakan tüfekler saçmayı en yüksek derecelere kadar ısıtan namlular dır iyi ısınan kursun sıvımsı bir forma kavuşur ve ava yada her hangi bir et parçasına çarptığında ısısıyla aynı oranda mantarlaşma gösterir ve üzerinde taşıdığı kinetik enerjiyi hedefe tamamen bırakmış olur bunu şöyle düşünürseniz mantığını anlamak çok kolaydır bazen deriz ki av çelgin düştü veya vurulduğu halde düşmedi bunun sebebi saçmanın avı delip geçmesidir delip geçen saçma üzerindeki enirjiyi ava bırakmamış demektir zira enerjiyi ava vermiş olsaydı daha fazla hareket edemez avın içinde kalırdı delip geçen saçma hareket işine devam ettiği için hala bir enerji taşıyor demek tir veya yakmayan namlularda bu çelgin düşme veya düşmeme olayına sebep vere bilir saçma yeteri kadar ısınmamışsa katı formda hareket eder buda mantarlaşma yapmadığı için av üzerindeki tahribatı istenen boyutlarda olmamış demektir ama bur da ki elektriklenme olayını kimyasal ve fiziksel bir reaksiyon olarak barutun yakılması ve katı formdan gaz formuna hızlı bir geçiş yapmasıyla oluşan gaz sıkışmasını yani basıncın saçma ve tapa yı iterek bu ikiliye kazandırdığı kinetik hareket enerjisi olarak tanımlaya biliriz...
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Cengiz ÖNGÖREN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 21 Ekim 2013, 23:01:07 »
siz hiç av hayvanını delip geçen saçmayı gözünüzle gördünüz mü (çok yakın mesafeden serçe kuşu belki.?) böyle birşey olabilirmi? hurafeleri bırakıp biraz gerçekçi olun.yivli tüfekle mermi mi atıyorsunuz. tüfek namlusunun bir tek görevi vardır; saçmaları topluca ve bıraz açarak belli bir hızda belli bir mesafeye iletmek,gerisi boştur.öldürmüyor dediğiniz tüfek veya fişeği bilimsel olarak test etmek gayet kolaydır.dikersiniz 35-40 metreye bir keklik veya ördek ve bağlarsınız kaçmasın diye,uygun saçma numaralı fişekle ateş edersiniz.bu kadar basit.
1956 İZMİR
özel ibn-i sina tıp merkezinde doktor

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 21 Ekim 2013, 23:21:20 »
cengiz bey ben çok gördüm 36 gr 4 numara remington longa range fişek ile tavşan vurduk avda 7 tane delik olmasına ramen içinde hiç saçma yoktu deliklerde çift taraflıydı giriş ve çıkış uşakta sülün avı yapmıştım ordaki sülünlerin çoğunda saçma yoktu orda da remington  36 gr 5 no  Hevi Shot marka fişekti
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Cengiz ÖNGÖREN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 21 Ekim 2013, 23:44:55 »
bakın extra bir durumdan bahsediyorsunuz. hem 4 numara yani iri bir saçma hem de long range,yani normalde 80-100 metre mesafede tesirli olacak şekilde yapılmış özel bir fişeği normal atış mesafesinden atıyorsunuz.o mesafede hızı ve enerjisi son derece yüksek. yinede şüpheliyim çünkü saçmanın bulunamaması delip geçtiğini kanıtlamaz,belki barsaklarında kaldı göremediniz vs. bir saçmanın avı öldürmesi için bana göre üç şey gerekir:1-öldürücü yerine gelmesi,(kalp veye akciğer gibi),2-av hayvanının ağırlığına oranla oldukça büyük bir saçma kütlesinin veya saçmalar toplamının yüksek enerjisinin canlı üzerindeki tahribatı veya 3-uçan hayvanın kanat gibi biryerine gelip ani düşmesi sonucu ölmesi.diğer hikayeler hikayeden öteye geçemez. bir  70 kg ağırlığı olan yetişkin bir insan üzerine 10 tane mermi sıkılsa ve bunlar bacak kol omuz gibi bölgelere gelse o kişi anında ölür mü? hayır.ancak geçtiği yerde kalın bir atardamarı parçalamışsa bir süre sonra kan kaybından ölür.ama birtek mermi kalbine veya beynine gelirse anında ölebilir.
1956 İZMİR
özel ibn-i sina tıp merkezinde doktor

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 21 Ekim 2013, 23:59:33 »
bakın extra bir durumdan bahsediyorsunuz. hem 4 numara yani iri bir saçma hem de long range,yani normalde 80-100 metre mesafede tesirli olacak şekilde yapılmış özel bir fişeği normal atış mesafesinden atıyorsunuz.o mesafede hızı ve enerjisi son derece yüksek. yinede şüpheliyim çünkü saçmanın bulunamaması delip geçtiğini kanıtlamaz,belki barsaklarında kaldı göremediniz vs. bir saçmanın avı öldürmesi için bana göre üç şey gerekir:1-öldürücü yerine gelmesi,(kalp veye akciğer gibi),2-av hayvanının ağırlığına oranla oldukça büyük bir saçma kütlesinin veya saçmalar toplamının yüksek enerjisinin canlı üzerindeki tahribatı veya 3-uçan hayvanın kanat gibi biryerine gelip ani düşmesi sonucu ölmesi.diğer hikayeler hikayeden öteye geçemez. bir  70 kg ağırlığı olan yetişkin bir insan üzerine 10 tane mermi sıkılsa ve bunlar bacak kol omuz gibi bölgelere gelse o kişi anında ölür mü? hayır.ancak geçtiği yerde kalın bir atardamarı parçalamışsa bir süre sonra kan kaybından ölür.ama birtek mermi kalbine veya beynine gelirse anında ölebilir.

Cengiz abi zaten deldigini soylememizde kacmasina neden olan sebeptir aslinda.  Dusunsenize o sacma girse bile vital organlarina denk gelmez ve delip gecerse ucar gider ve seninde dedigin gibi bir sure sonra olur. Delip gecme konusu gercekten olan birsey yani uydurma falan degil
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 22 Ekim 2013, 00:04:59 »
dediğiniz gibi hayvanın bağırsaklarında veya başka bir organın da kalması mümkündür lakin bu seferde deliklerin çift taraflı olmasını açıklayamayız yanı giriş ve çıkış delikleri olan bir avda saçmanın deip geçtiğine işeret eder ...
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 22 Ekim 2013, 00:09:14 »
boş vakti çok olan bir arkadaş bişeyler yazmış ama biraz boş yazmış.yahu millet uzaya çıktı  aşağıya inmeye başladı biz daha  nelerle uğraşıyoruz.saçmanın barut gazının tahrikiyle belirli bir hız alması ve saçmanın enerjisinin hedefe  bıraktığı enerji avın ölü olarak ele geçmesiyle sonuçlanır.burada  hayvanın kas ve iskelet sisteminin yeterince isabet alması gerekir.hızı ve enerjisi yeteri kadar olmayan hiç bir saçma avı öldürmez.bu hızda avın net olarak ele geçirilmesi için 200 M/S den aşağı olmamalı.yani normal bir av fişeğindeki hız 370m/s iken  bu hız yaklaşık olarak 35 mt  mesafede  215 m/s ye düşer.yani net ölüm için yeterli bir enerjiye sahip.şayet bu mesafe 40mt ve üzeri olursa  hız daha da aşağılara düşecek ve av muhtemelen isabet alsa bile  düşmeyecek yada daha ileri bir mesafeye düşecektir.zaten bütün yivsiz av tüfekleri 36,5m mesafede test edilir.bu arada bu mesafede ava atılacak saçma numarası seçimi ava  uygun olmalıdır.her saçma numarasının enerjisi farklı olacaktır.iri saçmalar kütle ağırlığı nedeniyle daha enerjili oldukları için daha uzak mesafelerde etkili olsalarda çok iyi grupman yapamazlar.ince saçmalarda tam tersine daha iyi grupman yapalarına rağmen  enerjileri daha  zayıftır.ince saçma sarar kalın saçma kırar diye bir tabir vardır.kişisel kanaatim 5 6 7 8 numaralı fişekler bütün avlarda kullanılabilecek en iyi fişeklerdir.şayet 35  40 mt iyi ölçe bilip  iyi bir atış yapıyorsanız  bu fişekler elertiriklenmeye gerek kalmadan her avı net olarak öldürür......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 22 Ekim 2013, 00:17:22 »
dünyada en uzağa grupman yapan fişek yanılmıyorsam remington du.60yarda  yani 55mt falan dı.ve dünyanın en hızlı fişeğide yine remingtondu.1700fps 500m/s nin üzerinde muazzam bir fişek....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 22 Ekim 2013, 00:22:25 »
Yahu ne elektriği arkadaş. Bunu yazan kendi ayağına sabot fişekle bir sıksın bakalım elektrik mi çarpıyor çekirdek mi çarpıyor ? Sonra bir daha yazsın bu yazıyı müthiş bilgi ve birikimiyle aydınlatsın bizi.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 22 Ekim 2013, 00:22:26 »
uzak avlarda saçmalar genelde deride kaldığı için ölmezler ama yakın atıpta saçmaların delip geçtiği avların kurtulduğunu görmedim ben. elektirik işide çok saçma bişey hayvanı öldürecek elektirik olsa atış yaptıktan sonra namluya değince çarpılmamız lazım
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 22 Ekim 2013, 00:37:28 »
10 gun önce 28 gr mirage no.9 ile vuruldum 15mt çivarında öle elektirik vs carpmadı. sağ şakagım da bir saçma var birde kafamın arkasında bunlar içerde olanlar. sırtıma koluma 4 saçma isabet etti allahtan ustum kalındı içeri girmedi ler ama saçmaların vurdugu butun YERler karardı ve şişti. MİRAGE NİN YAKMASI SAGLAM. TAVİSİYE EDERİM.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 22 Ekim 2013, 00:39:36 »
geçmiş olsun Gökhan Bey ..Allah haylamış.tekrar böyle kazalar yaşamamanız dileklerimle bol avlar.

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 22 Ekim 2013, 00:50:49 »
geçmiş olsun Gökhan Bey ..Allah haylamış.tekrar böyle kazalar yaşamamanız dileklerimle bol avlar.
EKSİK olmayın şahin bey cenabı hak kimseye böle bişi yaşatmasın.3cm daha gitese saçma gözümde idi allah korudu. kazasız belasız avlar dilerim herkese. rasgele.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2013, 13:35:06 Gönderen: Gökhan KAN »
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 22 Ekim 2013, 02:45:54 »
aquıla 32 gr 6 nolu fişekle vuruldum hala vücudumda 2 saçma var biri göğsümde diğeri kimbilir nerde.Vurulduğum an yanma değil çarpma hissettim arkadaşlar.Sol dirseğimi yarıp kolumun içine girdi gösümün sol  kısmına girdi bir tanesi pantolonuma en az 5 saçma isabet etti 40 metre civarıydı pantolonumu delemedi saçmalar.Ama göbeğimin sağına göğsüme sol kol dirsek altıma girdi.Sol serçe parmağımı sıyırdı.Dediğim gibi yanma hissetmedim göğsüme çarpan saçmadan nefesim kesildi kısa bir süre.Hele hele elektirk hiç çarpmadı :).Konuyu açan arkadaş yazdıklarını keşke bire kere de kendisi okusaydı.Namluda bakır kullanılırmı 4140 malzemeye bakır karışmaz hadi karıştı diyelim bakır yumuşak malzeme 500 bar patlamaya  nasıl dayanır ? . İkincisi saçmalar namluya sürtmüyorlar plastik yalıtkan malzemedir.Hadi elektirklendi diyelim saçmalar bunu depolayamazlar ki :D .Kondansatör mü bu mübarekler :D
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Burak TANRIKULU

• *
  • Ördek Avcısı
    • https://www.facebook.com/groups/266505830034073/?fref=ts
« Yanıtla #23 : 22 Ekim 2013, 04:20:49 »
Bencede Elektriklenme Bana da Saçma Geldi. Benim düşüncelerim Şudur Ki Çoğunuz benden Tecrübe Sahibisiniz,

Elimize En ufak Bi Metal PArçası Aldığımızda Örnek Vermek Gerekirse Matkabın Ucu Onu Bir Oduna Yada duvarı Deldiğimizde Çok Az bile Çalıştırsak Matkap ucundaki ısıyı siz Düşünün. E  saçmayıda söyle düşüne bilriz Barutun verdıgı ısı ve tepme gücüyle  Namluya sürtünerek NAsıl Bir Isıya sahip olabileceğini Düşünün Et'e de çarpınca Ufakda olsa  kurutma yapar Bence Normal Birşey Şuan Kurban Bayramında n Dolayı Çoğu kişide Et mevcut . Çatalı Ocakda Isıtıp  Dart Gibi Bir Et parçasına Sallayın Ve daha sonra sapladıgınız Yere Bakın Saçmada Aynı Şeyi Yapıyo.  Benim Fikrim Bu Abilerim kardeşlerim...
Burak TANRIKULU
1990 SAMSUN Ördek Avcısı

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 22 Ekim 2013, 08:34:25 »
Konu hakkında bilgilendirme yapanlara teşekkürler. konu anlaşıldı yazılarını alıntı yaptığım kilşi elektrikçiymiş :) ve konuya bu açıdan yaklaşmış ama onu da eksik düşünerek... Bu arada yaşadığı yaralanmalardan bahseden arkadaşlara geçmiş olsun. Allah cümlemizi böyle elim kazalardan muhafaza etsin.
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.