Gönderen Konu: Avı öldüren saçmadaki elektrik olabilirmi?  (Okunma sayısı 19199 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: Avı öldüren saçmadaki elektrik olabilirmi?
« Yanıtla #50 : 17 Kasım 2013, 21:35:13 »
O da olur, çivi de olur ;D

Burak kardeşim bırak kutuyu, ben şu süngerli kılıflardan bile hoşlanmıyorum. Kendime süngersiz, branda bezinden kılıf yapmayı düşünüyordum ama galiba tahtadan yapsam daha iyi olacak. Üstüne de "dikkat! oturmayın batar" etiketi.
Oturma yok zaten Volkan abi. Herhalde yanlış anlaşıldım. Zaten tüfek üstüne oturmak pek akıl işi değildir herhalde. Tüfekleri belimize doğru itip dayanmak sureti ile koltuğa oturmayı ima etmiştim. Herhalde yanlış anlaşıldım.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #51 : 17 Kasım 2013, 22:50:05 »
Oturma yok zaten Volkan abi. Herhalde yanlış anlaşıldım. Zaten tüfek üstüne oturmak pek akıl işi değildir herhalde. Tüfekleri belimize doğru itip dayanmak sureti ile koltuğa oturmayı ima etmiştim. Herhalde yanlış anlaşıldım.
Cüneyt Bey kardeşim böyle anlaşıldıysam üzüldüm. Senin onu kastetmediğin yazdıklarından belli zaten. Sen koltuğun arkasındaydı yaslandık diye yazdın, ben üstüne oturmaktan bahsettim. Yazdığını yanlış anlamadım. Sadece ileri derecede abarttım gülmece olsun diye. Fakat acaba Cüneyt Bey yanlış düşünür mü, açıklasam mı diye de düşündüm ama şaka yaptığımı açıklamadım. Keşke yazsaymışım. Aman Cüneyt kardeş, yazdığın yanlış anlaşılmadı. Yine de bilmeden bile üzdümse özür dilerim. Sevgiler
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #52 : 18 Kasım 2013, 11:29:40 »
Estağfurullah abi özür dileyecek bir şey yok ki... Ben sadece yanlış anlaşılmak istememiştim onu ima etmek istedim..  Esas sen kusura bakma ben özür dilerim... Yukarıdaki mesajımı tekrar okuyunca esas ben yanlış  bir cümle kurmuşum, kızıp alınıp cevap vermişim gibi olmuş.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #53 : 18 Kasım 2013, 21:23:51 »
İyi o zaman, sevindim. Sevgiler..
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ahmet ERTOĞRUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 02 Aralık 2013, 17:33:09 »
namlu yapiminda genelde 2 cesit celik kullanilir , birisi daha once bahsedilen 4140 chrome moly steel digeride  416 stainless steel ki bunun icine % 10 miktari kadar chrome ve birazda sulfur bulunur . Onemli olan bunlarin nasil yapildigidir , namlular 3 cesit seklde yapilir ( biraz arastirma ile blunabilir, monoblock ve demiblock ) . Bunlar genelde standarddir , fabrika cikisli tufekler genelde monoblock(beretta browning etc ) olur , yapimi daha kolay oldugu icin .

Kusu olduren etkenler ise  , evet hayvanin kutlesinin bilmem kaci kadar agirlikta bir darbe almasi ve bu darbenin vital  bolgelere gelmesi gerekir ( beyin  , omurga , kalp , ciger ). bununla beraber kullanacagimiz dogru gramaj dogrultusunda sacmanin cok isinmamasini  veya cok sert kalip kan akitmamasini saglamamiz da bize baglidir . Tufeklerin namlularinin ayni  oldugunu varsayarsak burda bize sadece dogru fisegi dogru havada secmek kalir :) yani , yagmurlu bir havada 24 gr fisekle keklik vurmaya kalkarsaniz size gulerler  fakar 34 gr bi  fisenk kullanirsaniz %90 ihtimal vurdugunuz kuslar  duusucekdir

Fisenk secimine gelince , kece dolumlar ( bior degil , fibre load ) kecenin extra esnekliginden dolayi power tapa dolumlara gore biraz daha yumusaktir , ayrica tufegin kendi gaz gacirtma sistemi ve geri tepme onleme sistemide  burda bayagi bir etki yapiyor :) vaktim oldugunda hangi havalarda nasil fisenk kullanilmasi gerektigini de aciklarim

Mak.Muhendisi Ahmet Ertogrul
Beng Hons University of nottingham

1991 MAGOSA KIBRIS