Gönderen Konu: Ata neo mu yoksa stoeger mi? acil yardım  (Okunma sayısı 15161 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet KARASAKAL

• *
Ata neo mu yoksa stoeger mi? acil yardım
« : 21 Ekim 2013, 14:11:56 »
ilk defa otomatik tüfek alıcam bu tüfekleri kullanan arkadaslardan ve ustalardan yorum bekliyorum. farklı marka kullananlarında  tavsiyelerine acıgımm
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2013, 14:20:41 Gönderen: Mehmet KARASAKAL »
Mehmet KARASAKAL
1986-Isparta  tüfeğin iyisi sıkı seçmez...

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ata neo mu yoksa stoeger mi? acil yardım
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2013, 15:14:49 »
Ata neo kullanıyorum . İlk aldığımda çalışmasında bazı sıkıntılar vardı ancak daha sonra çözüldü. Şu an kusursuz çalışıyor. Benzer şikayetleri başkalarından da duydum ancak Ata nın fabrikası bu tür şikayetleri mutlaka gideriyor. Stoeger hiç almadım. Çok fazla şikayet duydum hatta yakın zamanda sitede stoeger ile ilgili çok yazıldı çizildi. Tanıdık bir av bayii arkadaş 3 tane satmıştı 3 tüfekte de sorun çıkmış ve geti getirilmiş. Ayrıca fabrikanın arızalı tüfekler konusunda müşteriye davranışının da sıkıntılı olduğunu duydum.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2013, 16:33:56 »
Ata neo kullanıyorum . İlk aldığımda çalışmasında bazı sıkıntılar vardı ancak daha sonra çözüldü. Şu an kusursuz çalışıyor. Benzer şikayetleri başkalarından da duydum ancak Ata nın fabrikası bu tür şikayetleri mutlaka gideriyor. Stoeger hiç almadım. Çok fazla şikayet duydum hatta yakın zamanda sitede stoeger ile ilgili çok yazıldı çizildi. Tanıdık bir av bayii arkadaş 3 tane satmıştı 3 tüfekte de sorun çıkmış ve geti getirilmiş. Ayrıca fabrikanın arızalı tüfekler konusunda müşteriye davranışının da sıkıntılı olduğunu duydum.

müşteriye davranışları çok iyide,yalnız arızadan dolayı gönderdiğiniz tüfek sezonu fabrikada geçirir gibi geliyor..ben bugün yine aradım tüfeği göndereli bir ay oldu hala açmamışlar kutusunu bakmamışlar..öğleden sonra arıyacakdı erhan bey hala aramadı beni.sözde 10 gün içinde yapılıp gönderilecekti bana tüfek..sezon sonu bile çıkacağından şüpheliyim..yarın tekrar arayıp geri göndermelerini söylicem..tırnak ve tırnak yayı değişecekti..mekanizmayı sıfır alıcam kaç lira tutarsa artık..uğraşamıcam tamir ettirmekle..bekleye bekleye bi hal oluyor insan valla çekilmez.eziyetten rezillikten başka birşey değil..paranla rezil oluyorsun..ellerinden iş çıkmıyor..deli oldum artık..yakınlarınızdaki bir ustaya verin masrafı ne tutarsa yaptırın bence.. stoegeriniz arıza yaparsa fabrikaya göndermeyin..sırf namlu kalitesinden dolayı çekiyorum bu eziyeti..yoksa tüfek bi sene gelmese yine aramam.

ilk defa otomatik tüfek alıcam bu tüfekleri kullanan arkadaslardan ve ustalardan yorum bekliyorum. farklı marka kullananlarında  tavsiyelerine acıgımm

valla Mehmet kardeşim stoegerin namlu kalitesi yıkıcılığı çok güzel,arıza yapar arızalı çıkar genelde kaşıkları sorunlu basit bir müdahele ile geçiştiriliyor....ondan sonra zaten leblebi gibi yer her gramajda fişeği kıstırmaz..

ama atada her türlü sorun var..36gr fişeklerde bile fişek kıstırdığından,namlusunun yıkmadığından çok şikayetler geliyor..sen bilirsin 2side aynı ...laciverti bence..imkanın varsa bi A300 al yoksa 2si arasından yazı tura at demiyeceğim ama sen bilirsin..
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2013, 16:38:33 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2013, 12:56:12 »
 O0

kullanıcı olarak yazıyorum profesyonel tüfek ustası değilim::

Bende ata neo 66 var alalı 1 yıl kadar oldu.Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Yaptığım testler 24 gr züber 30 gr rc 32 züber 32 bp 34 rc bunların bilimum tüm saçma boyutlarını attım .( test için ) 5-10 ar adet. desteklide attım omuzlaMADANDA ATTIM ( TÜFEK KURMAZ DİYORLAR KENDİNİ )ama hiçbir sıkıntı yaşamadım Maşallah.şimdi gelelim yıkıcılığına .28 gr 9 numara saçmayla süper üveyik yaptımmmm . 28 gr bıldırcın.da cansızzzz..indirdi.30 gr keklik 7 numara cansız indirdii. şimdi birde hanivardırya avcı arkadaşınız. 4 yıldır ata kullanır benim arkadaş 66 namlu. çoook gördümm çullukta 8 numara ile tavşanın cansız yuvarlandığını. diyecem oki .Arkadaş yerli tüfekler neredeyse hepsi ayı sistemde yapılır.Bak beni iyi dinle yaşına bakamadım gerçi benden büyüksen naçizane tavsiye küçüksen mutlaka bunu yapp  :D :D git bir av bayiine al eline atayı omuzla cuuukkk diye nişan hattı gözünün önünde ise sorun yok mıncıkla oyna tüfekle  :D içine böyyyyyle sindiğinii hissettiğin tüfeği AALLLLL Ama birkez daha hatırlatırım ben ata kullanıcısıyım ata yı bu yüzden biraz övmemm normalll :D :D ama ATAA al derimm.
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 22 Ekim 2013, 13:36:43 »
 elimde oldukça fazla tüfek olmasına rağmen bitane ata yok. ama yinede neo 12 -66cm almak isterim. hafif kullanışlı pek arıza vermeyen(çevremde kullanan bir arkadaşımdan dolayı biliyorum) her ava uygun bence.
 ama yok ben sürekli  ağır fişekler kullanırım dersen stoeger.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2013, 16:00:33 »
Ata Neo 12 kullanıyorum ve de memnunum. Ancak, kanaatim odur ki yarı otomatik yerli tüfek tamamen şans işi...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 22 Ekim 2013, 23:12:21 »
           Stoeger m2000 kullanıp çok memnunum.Ata neo kullanmadım, ama ata marocchi otomatik kullanıp hayal kırıklığı yaşadım.Stoeger'den çok memnunum.Sadece ağır dolularda değil, 28-30 gr yaz fişekleriyle de çok iyi randıman alıyorum.Daha bir kez tutukluk yapmadı.Ata neo 3,150 kg, stoeger ise 3,2 kg. geliyor.Birine ağır, diğerine hafif diyenlere çok şaşıyorum.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 22 Ekim 2013, 23:20:49 »
           Stoeger m2000 kullanıp çok memnunum.Ata neo kullanmadım, ama ata marocchi otomatik kullanıp hayal kırıklığı yaşadım.Stoeger'den çok memnunum.Sadece ağır dolularda değil, 28-30 gr yaz fişekleriyle de çok iyi randıman alıyorum.Daha bir kez tutukluk yapmadı.Ata neo 3,150 kg, stoeger ise 3,2 kg. geliyor.Birine ağır, diğerine hafif diyenlere çok şaşıyorum.

evet stoeger md2000 hafif gramaj fişekleri çok seviyor bu doğru..7,8,9 numara 28 gr rc2 , 30.5 gr mirage ,28gr saga gibi..A300de öyle..oysa otomatik tüfeklerde hep ağır doluları tercih ederlerdi,tavsiye ederlerdi eskiden.. ama nedense bu tüfeklerle hafif dolularda daha iyi randıman alınıyor..30gr yada 28 gr olduktan sonra yerli fişek olmuş yabancı fişek olmuş hangi marka olursa olsun farketmiyor artık..av çaput..

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 22 Ekim 2013, 23:36:04 »
Hocam eline yatani yuzune geleni baayiden sartli al fatura kestirme ruhdatina isletme birazda paraya kiy cesit cesit bolca fisek al testini nasil istiyorsan yap.
Icine sinerse ruhsata islet

Ayrica stoeger m2000 kullanicisi olarak siddetle tavsiye ediyorum
3 ncu sezona girdim 0 hata kullaniyorum maasallahi var.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 23 Ekim 2013, 00:24:15 »
oysa otomatik tüfeklerde hep ağır doluları tercih ederlerdi,tavsiye ederlerdi eskiden..

Geçenlerde bir arkadşımla buna benzer bir konuyu tartışmıştık. Onun sözüyle aktarayım(ben de katılıyorum), "Eskiden A-5 den başka otomatik mi vardı? Onlar hafif fişekle çalışıyor muydu? Çalışmadığı için otomatikte ağır fişek, fazla barut önerirlerdi."
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
« Yanıtla #10 : 23 Ekim 2013, 06:47:09 »
Yorum yapan tüm arkadaşlara tşk ederim en iyisi alip denemek galiba herkese kazasız belasiz avlar diliyorum
Mehmet KARASAKAL

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #11 : 23 Ekim 2013, 09:37:41 »
kanaatim odur ki yarı otomatik yerli tüfek tamamen şans işi...

Alkan Abime aynen katılıyorum.
15 yılı aşkın 5+1 Franchi Black Magic kullanıyorum daha tık demedi.

• Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #12 : 23 Ekim 2013, 10:03:32 »
Stoeger M2000 le 4. sezona girdim sıfır hata ile çalışıyor ama her 2 markayıda kötülememek lazım sonuçta hepsi mekanik çalışmadımmı çalışmıyor işte şans işi desek iyi olur stoegerde yakıcılık harika sorun yaşamadığım için tavsiye edebilirim 24 Gr.50 Gr. kadar her fişekle çalışıyor
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Birol KEÇECİ

• *
« Yanıtla #13 : 23 Ekim 2013, 10:13:32 »
ATA KULANIYORUM ÇOK DA MEMNUNUM AMA STOEGER KULLANANLARDA MET EDİYORLAR.
Birol KEÇECİ
1980 SİNOP

Çevrimdışı Deniz YILDIRIM

• *
  • yalana itiraz yok herkeze RASTGELEE
« Yanıtla #14 : 23 Ekim 2013, 12:22:34 »
abi  bende ata kullandım  gerek çalışmasında gerek öldürmesnde hiçbir sıkıntı yaşamadım bence yerli tüfeklerin içinde en iyi olanıdır...

Elektrik Teknikeri izmir/kiraz TEDAŞ 0554 732 32 33

• *
« Yanıtla #15 : 25 Ekim 2013, 14:19:12 »
Değerli yprumlariniz için TSK ederim herkese yeni sezonda kazasiz belasiz bol avlar
Mehmet KARASAKAL

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 25 Ekim 2013, 18:45:01 »
Sonucu paylasirsiniz artik

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 08 Kasım 2013, 00:23:21 »
Mehmet bey Akdaş AK 212 ye bakmanızı öneririm büyük usta Sadık Akdaş ın tasarladığı üründür ve bütün test atışlarına ulaşabilirsiniz  saygılar

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 08 Kasım 2013, 02:00:33 »
ıspartada oturuyorsun dibinde avrupada yılın tüfek ödülünü almıs YILDIZ (burdur) var     .kinetik istersen 1960 lı yıllardan itibaren imalatcı hatta yuRt içi ve avrupa ya fason yapan ANT. ÖZKANLAR. var.bence türkiyenin en iyileri.arıza nedir bilmezler. olsa bile kulağın dibinde git 1 saatde yaptır.ama arıza yapması zor. kaliteli yerli bunlar ikiside 1960 yıllardan gelen imalatcı firmalar.tecrübeliler
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Şükrü SUNAR

• *
  • ÖRDEK AVCISI
« Yanıtla #19 : 08 Kasım 2013, 02:23:23 »
selamlar mehmet bey bende ıspartalıyım daha dogrusu manısalıyım ama 4 yıldır ıspartada ogrencıyım sıze otomatık tufek konusunda kesınlıkle pısman olmayacagınız bı tufek soyleyecegım ARMSAN A 612W sorun arastırın bu tufegı ınanın ben otomatık tufekten nefret etmeme ragmen bu tufegı aldım ve ıyıkı almısım su an tufegın basına bısey gelse ınanın yıne gıder aynısından alırım su an 3 arkadasımda da bu tufekten var ve sıze de onerırım ama ılla stoeger mı ata arms mı dersenız ata arms derım ama ucunu secenek olarak koyarsanız armsan derım arastırın ıstersneız goreceksınız selamlar...
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2013, 02:26:46 Gönderen: Şükrü SUNAR »
Şükrü SUNAR 1989
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)
        Sultaniye köklü Bağ Fidanı yetıstırıcısı
                         P-A-Ş-A [email protected]

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #20 : 08 Kasım 2013, 07:52:03 »
ardaşlar merhaba bendede ata vardı öldürmüyordiye sattım.arkadaşımda da neo vardı 71 cm namlu kromu 2. bıldırcın sezonunda kalmış tüfek şuan fabrikada.ne kurşun sıkar nede 30 gr ın üstünde fişek.onuda geçtik bıldırcından başka bişeyde fazla avlamaz.ama hakkını verelim o ata benim sattığımdan daha yıkıcıydı.bende şuan stoeger yada girsan mc 312 arasındayım
  • Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 08 Aralık 2013, 16:17:18 »
Naçizane tavsiyem Ata Otomatik ten uzak durun ÖLDÜRMÜYOR-ÖLDÜRMÜYOR-ÖLDÜRMÜYOR...2009 da aldığım  Ata CY Ahşapı  sattığım bayii
tüfeği başka bir yere satmış  tüfek oradanda  bayiiye geri gelmiş üstelik  tüfeğin ruhsatını  o  adama devrettiğim halde....Bayiiye  sordum
benim tüfeği alan adam  memnun mu diye?
Senin tüfeği  alan adam  tüfeği geri bıraktı  burada duruyor dedi... inanamadım aldım  eski tüfeğimi elime  baktım  hakikaten benim tüfek .
Adam ben bununla tavşan filan vuramıyorum diyerek geri bırakmış... işin ilginç tarafı  ne biliyormu sunuz?  tüfeği devrettiğim adam bana " silahın vurmayanı yakmayanı olmaz" demişti....
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 08 Aralık 2013, 21:16:29 »
Bu konu hiçbir zaman çözüme kavuşmaz bunun bilincindeyim.Çünki çok marka tüfek üreticimiz var
Çok fazla tüfek ismi var.geçenlerde bir arkadaşımız bu tüfek işini TÜRKİYEDE   beyaz eşya ya benzetmişti
Çokda haklı idi kimisi ata alır süper der ( naçizane bendeniz gibi.) kimisi stoger alır süper der kimisi hiç almaz ama genede
yorum yaparr yaparr yaparr.bu tüfek seçme işinde kimseye güvenemezsin bizim memlekette .Nedeni bu ..ben memnunum sen değilsin diğeri memnun öteki değil.Mesleğimin de askerlik olmasından dolayı gönül rahatlığı ile biraz bu konuda uzun yazdım kusura bakma.

Gelelim sonuca : Yaşınıza bakmadım uslubumda bir kusur olursa affola .
Bugün yani 08/12/2013 tarihinde keklik avında idim yukarıdan yanlamasına gelen kekliği ata 66 namlu kinetik tüfeğimle b&p 34 gr 4 no saçma ile yaklaşık 40 metreden tek atışta cansız aldım.35-40 mt mesafeden kaçak bir tavşanı ikinci atışta yatırdım şükür .Arkadaş ya biz ölüm olayını bilmiyoruz yada bu hayvanlar çok iyi rol yapıyolar. ;) :D.

diyorumki bir av bayiine git.tüfekleri tek tek omuzla savur.omuzladığın anda arpacık gözüne geliyorsa o tüfeği bir kenara ayır.aynı şekilde bir kaç tüfek daha test ettt.sonra FİYATINA göre seç alll.Türkiyedeki tüfeklerin çoğu taklit çoğu aynı teknoloji tek fark FİYATTTT.REKLAMMM.
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
« Yanıtla #23 : 17 Aralık 2013, 09:28:55 »
sonunda bende stoegerden yana tercihimi kullandım aşırı çok memnunum. gurupmanı süper. ben uzak avlayan biriyim çok hoşuma gitti .sterling fişeke bile çok hoşuma gitti
  • Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
« Yanıtla #24 : 17 Aralık 2013, 09:30:04 »