TÜRKİYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
İletişim
Giriş Yap
Kayıt Ol
TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
»
KÖPEKLER HAKKINDA HER ŞEY
»
KÖPEK SAĞLIĞI - VETERİNER HEKİME DANIŞALIM
»
Tükürük bezi tıkanıklığı başına gelen var mı ? veteriner arkadaşlardan yardım ?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Tükürük bezi tıkanıklığı başına gelen var mı ? veteriner arkadaşlardan yardım ? (Okunma sayısı 3786 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hüseyin ANIK
«
:
21 Ekim 2013, 13:22:14 »
Tükürük bezleri tıkalı olduğu için salya ağızdan dışarı çıkamıyor ve deri altına nüfuz ediyor şırınga ile alınıp boşaltılıyor ama bir hafta sonra yine şişmeye başlıyor var mı acaba başına gelen yada veterinerlerin tavsiyesi var mı acaba ne yaptıksa 3 tane veteriner gezdim yok çaresi ameliyat ama oda türkiye de yapılmıyormuş...
Fatih YILMAZ
Müdavim Üyemiz
Beypazarı/ANKARA 1979 0533 394 71 93
Ynt: Tükürük bezi tıkanıklığı başına gelen var mı ? veteriner arkadaşlardan yardım ?
«
Yanıtla #1 :
21 Ekim 2013, 14:59:20 »
benim köpeğime de aynısı olmuştu. ankara üniversitesi vet fakültesinde sayın prof ömer beşaltı bey ameliyat etti. köpek iyileşti. ama ameliyattan sonraki 15 günlük süreç çok zordu. (köpeğin bakımı)
Fatih YILMAZ 1979
BEYPAZARI- ANKARA 0533 394 71 93
Hüseyin ANIK
Ynt: Tükürük bezi tıkanıklığı başına gelen var mı ? veteriner arkadaşlardan yardım ?
«
Yanıtla #2 :
21 Ekim 2013, 20:00:13 »
peki fatih abi ameliyattan sonra köpekte bir farklılık oluyor mu ? koku ve av gibi farklılıklar mesela yada köpeği rahatsız edecek her hangi bir şey
Hüseyin ANIK
«
Yanıtla #3 :
22 Ekim 2013, 19:20:52 »
Bugün adnan menderes üniversitesi veterinerlik fakültesi cerrahi ana bilim dalı ile görüştüm 31 ekim 2013 tarihine gün verdiler. Tükrük bezinin üç çeşit ameliyatı oluyormuş uzaktan geleceğim gel git yapamam deyince aynı gün muayene ve cerrahi operasyon dediler.Allah izin verirse kurtulacağız bu hastalıktan...
Yücel MERT
Müdavim Üyemiz
Paylaşıyorsan, işte o zaman AVCISIN...
«
Yanıtla #4 :
22 Ekim 2013, 20:09:20 »
geçmiş olsun kardeşim, acil şifalar dilerim, emeğin içinde şahsım adına Allah razı olsun, selamlar...
Yücel MERT
1976 Manisa/Diyarbakır
Gökhan AKDOĞAN
Müdavim Üyemiz
«
Yanıtla #5 :
22 Ekim 2013, 21:21:17 »
Allah sifa versin umarim en kisa zamanda iylesir av arkadasiniz, kopegim yokken pek anlamiyordum ama simdi icim burkuluyor bisey olunca.
Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988 / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA
Hüseyin ANIK
«
Yanıtla #6 :
22 Ekim 2013, 23:11:15 »
Teşekkür ederim umarım ameliyat sonrası tekrarlama yapmaz.
Her ikimiz de rahat bir nefes alırız.
Adem ALDEMİR
AVCILIK AVCI SAYFASI
«
Yanıtla #7 :
22 Ekim 2013, 23:31:43 »
Resimde tıkanıklıktan çok Tükürük bezi apsesi ne benziyor. Veteriner hekimler antibiyotik tedavisi uyguladılar mı? Birde ordan alınan sıvı da kültür yaptılar mı? Çünkü tükürük bezi iltihabı kedi ve köpeklerde sıkca görünen bir durum. Lincomisin gurubu ankibiyotikler etkili oluyor. çoğu şişlik ilaç tedavisinin 3-4 günü küçülmeye başlıyor. genellikle hayvan o bölgeyi kaşırken şişlik açılıp apse boşalıyor. Köpek konusunda ihtisas sahibi bir veteriner hekime gösteriniz. İlaça cevap vermiyorsa tabii ki son çare ameliyat Yanlız ameliyat için verilen süre hayli uzun.
geçmiş olsun
«
Son Düzenleme: 22 Ekim 2013, 23:39:46 Gönderen: Adem ALDEMİR
»
1976 istanbul
Kadir GONAYDIN
Müdavim Üyemiz
«
Yanıtla #8 :
23 Ekim 2013, 08:14:46 »
Geçmiş olsun inşaallah en kısa sürede sağlığına kavuşur
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü
Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.
Hüseyin ANIK
«
Yanıtla #9 :
23 Ekim 2013, 08:56:55 »
Antibiyotik kullandım augmentin 1000 mg ve bir merhem ama adını unuttum ayrıca antibiyotik iğnesi de yapıldı.Tamamen sıvı boşaltımı da yapıldı ama 1 hafta da yine eski haline döndü maalesef son çare olarak veterinerlik fakültesine götüreceğim 31 ekim de muayene olacak en sağlam ve garantisi o gibi geldi bana daha fazla köpeğimin karaciğerini yormak istemiyorum açıkçası 3 haftalık süre zarfında 3 iğne ve 2 kutu antibiyotik bitirdik boş o nedenle veterinerlik fakültesine götüreceğim teşekkürler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
»
KÖPEKLER HAKKINDA HER ŞEY
»
KÖPEK SAĞLIĞI - VETERİNER HEKİME DANIŞALIM
»
There was an error while thanking
Thanking...