Gönderen Konu: mersin ve tarsusda bıldırcın merası  (Okunma sayısı 3988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa BİLGİN

• *
mersin ve tarsusda bıldırcın merası
« : 20 Ekim 2013, 15:33:51 »
Selam avcı dostlarim Mersinde bıldırcın merası var mi arkadaslar adam akıllı  kurallara uygun av yapabilecegim
  • Beretta Al391 urika 1
  • Franchi Affinity
  • Armsan Phenoma
  • Ata superpoze
  • Epagneul Breton

Çevrimdışı Nadir TÜMEN

• *
Ynt: mersin ve tarsusda bıldırcın merası
« Yanıtla #1 : 21 Ekim 2013, 15:33:23 »
tarsusun her köşesi bldırcın yatagı ama cihaz kurmazlarsa ben bu sene bıldırcına silah kaldırmadan  sezonu kapattım  her merada bir cihaz var adamlar meraya bile sokmuyor  kısmetimi keklikte arayacam
Nadir TÜMEN
1973 MERSİN/ MEZİTLİ

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2013, 18:17:26 »
 13/10/2013 iki hafta evvel pazar günü tarsus ovasında bıldırcına gittik soyalar biçilmişti genelde kenar takım otlu bir tarla bulduk girelim dedik arabadan inip başladık kuş avına. bu arada kuzey istikametten boyna ikili üçlü silah sesleri geliyordu tamam dedik limitler bugün dolar ,biz takımda kuş bulamadık arabaya yola koyulduk eve dönmek üzere tüfek sesinin ardı arkası kesilmiyor arada susuyordu arkadaşlarla konuşup durduk bu adamlar ateş etmekten usanmadımı diye derken bir sigara molası saat 8,15 gibiydi bir ses kanalın diğer yakasından bıldırcın ötüyor ardı ardına arkadaşlar bu kaset dediler kanaldan karşıya geçit yok ne yapalım arabanın kornası havaya ateş bağırmalar adi adamlardan ses kesildi atladık arabaya karşıya geçit yok ARA TARA 25 DK SONRA KARŞI YAKAYA ULAŞTIK TARLA BOŞ ONLARCA FİŞEK ARAZİDE PARLIYOR Ş... LER YOK...

ortada  Kuş görmediğimiz gibi üstüne 50 metre civarında kasetli bir arazide gezmiş ve bozuk moralle evin yolunu tutmuştuk... tarsus ovada bu hep yaşanıyormuş ben ilki yaşadım sadece kurtulan kuş olduysa bize ne mutlu diyerek avunduk ama adamları ve kaseti elimizden kaçırdık vesselam.   
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2013, 08:44:02 »
Ben de sezon açıldığından beri 2 haftada bir gidiyorum ovaya. Eğer köpeğiniz varsa, limitleri dolduramasanız bile av yaparsınız. Fakat Murat Bey'in dediği gibi kasetçiler çok fazla. Eğer kaset kurmasalar, köpeksiz bile çok rahat limitler doldurulabilir.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Noyan ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 22 Ekim 2013, 09:51:03 »
Merhaba,
mersinde heryerde bıldırcın avı yapabilirsiniz doğru kaset kurulmadığı sürece :)
12.10 da bende ovadaydım iş çıkışı bir abimin ava gidelim demesiyle saat 2 gibi çıkıp ovaya gittik. 3 gibi besmele çekip başladık avımıza.
3 kişi toplam 12 bıldırcınla geri döndük köpeğimiz olsa hepimiz limiti doldururduk köpeksiz gitmiştik.
dediğiniz gibi ondan 2 hafta önce ovaya gittiğimizde dediğiniz kanalı geçtikden sonra ki arazida ben boş 50 fişek kutusu gördüm herhalde heryerde boş fişekler falan. o gün bende kuş görmeden geri dönmüştüm.
ovada yanlız sivri sinekler beni avlayacaktı kov almayı unutunca ısırılmadık yerim kalmadı giderseniz mutlaka kov alın yanınıza.
07.01.1986
Mersin

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2013, 14:27:43 »
Merhaba,
mersinde heryerde bıldırcın avı yapabilirsiniz doğru kaset kurulmadığı sürece :)
12.10 da bende ovadaydım iş çıkışı bir abimin ava gidelim demesiyle saat 2 gibi çıkıp ovaya gittik. 3 gibi besmele çekip başladık avımıza.
3 kişi toplam 12 bıldırcınla geri döndük köpeğimiz olsa hepimiz limiti doldururduk köpeksiz gitmiştik.
dediğiniz gibi ondan 2 hafta önce ovaya gittiğimizde dediğiniz kanalı geçtikden sonra ki arazida ben boş 50 fişek kutusu gördüm herhalde heryerde boş fişekler falan. o gün bende kuş görmeden geri dönmüştüm.
ovada yanlız sivri sinekler beni avlayacaktı kov almayı unutunca ısırılmadık yerim kalmadı giderseniz mutlaka kov alın yanınıza.

Çok fazla fişek atıyorlar ve meralar çok kalabalık ovada. Ben son avımda bıldırcından vazgeçtim.Kendim vurulmadan geldiğime şükrettim. Bir dahaki sezon gider miyim ovaya bilmiyorum.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Noyan ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 22 Ekim 2013, 19:41:26 »
valla hocam ben ovaya 2 kere gittim 1. gittiğimde hiç birşey bulamadık 1 tane bıldırcın bile göremedim ama uzaktan bir yerden baya bir tüfek sesi geliyordu ki kesin kaset kurmuşlardır diye düşündüm. öğlene kadar bulamayınca kuş geri döndük. diğer gittiğimizde ise dediğim gibi kuş vardı fakat köpeksiz olunca toplam 12 tane bıldırcın almışız. Bunada şükür kuş görmemekten iyiydi maksat gezmek av yapmak arkadaşlarımızla eğlenceli saatler geçirmek.
07.01.1986
Mersin

Çevrimdışı Yiğit IŞIK

• *
  • Oldurmekten degil,kopegimizden zevk alalim...
« Yanıtla #7 : 29 Ekim 2013, 15:50:49 »
Selam herkese.
Teypsiz cihazsız, sezon açılalı 6 av yaptık. 4'ünde limit doldurdum diğer ikisinde ise tadımlık (3-4) avlar yaptık. Tarsus  Adana Arası E-5'ten gelirken özellikle eski il özel idaresi binasının arkasındaki köyerde güzel kuş vardı. C.tesi ziyaret ettiğimde tüm gün gezdim 3 tane denk geldi. Ama meralar güzel, Köylüler çok iyi niyetli...
Yiğit IŞIK
İstanbul