Gönderen Konu: sökede basımıza gelenler  (Okunma sayısı 17243 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan DALGIÇ

• *
sökede basımıza gelenler
« : 19 Ekim 2013, 22:01:14 »
arkadaslar bugun basımıza çok üzücü bi olay geldi sabah itibarı ile av sahasına geldik arabamı yol kenarına müsait biyere  park edip köpekleri arabadan indirdik bu arada arkadaslar ile beraber yeleklerimizi cizmelerimizi giyip avlanmaya baslayacaktıkkı köpeklerimin acı acı bagırması ile yerimden fırladım köpeklerimin yanına gitiiğimde ise   buyuk olan köpegimin cansız yerde yattıgını kücük olan köpegiminse feryat ederek can çekiştiğini gördüm o telas ile köpegimi yattıgı yerden kaldırmaya calıstım ve o anda köpegin neden feryat ettiğini anladım elektirik carpmıstı köpeklerimi kurtarmaya calısırken aynı anda bende akıma kapıldım ve arkadaslarımın yardımı ile kurtuldum koskoca söke ovasını ortasında insanın elektiriğe carpılacagı insanın aklına gelirmi köpeklerimin ölmesi bi yana canımızı zor kurtardık ciddi sekilde elektirige çarpıldım işin aslı sonradan anlasıldı aklıllı tarla sahıbı tarlasına domuz girmesin diye elektirik telini tarla etrafına (elektirik teli degim sey   çamasır ipine benzeyen garip birsey) çekmiş ve tahminimce 220 volt yada daha yuksek  elektiriği tele vermiş ve köpeklerimin ölmesine ve benimde ciddi sekilde elektiriğe çarpılmama neden oldu olayı jandarmaya ve savcılıga intikal ettirip gerekli tespitleri ve tutanakları tutturduk ama tarla sahibi kurdugu teskilatı jandarmadan önce gelip  elektirigi üreten jenaratör yada herneyse  ortadan kaldırmıs delilleri yok etmiş savcılık tarafından ölçüm için gönderilen elektirik sirketi yetkilileri öldürücü derecede voltaj olmadıgını ancak bu bölgede bu tur sistemlerin kullanıldıgını elektiriği üretmek için jenaratör yada güneş paneli kullanıldıgı belirtti  ve tarla sahibi hakkında gerekli işlemleri baslattık  hakkımızı sonuna kadar arıyacagım gözüm gibi baklıtıgım ölen köpeklerimin ve benim yasadıklarımın  baskasının basına gelmemsi için hesabını soracagım, sizden ricam bana hukuki  konularda bilgisi olan yardım edebilecek arkadaslardan yardım istiyorum yaptıkları bu tarla sahibinin yanına kar kalmaması için yardımlarınızı bekliyorum ölen benim köpegim degil , ben yada herhangi bir insan yada birinizin yakını, olabilirdi (ilgili fotografları eklemeye çalısacagım) yardımlarınızı ve degerli fikirlerinizi bekliyorum tel.0532 473 2216--0532 5411984

« Son Düzenleme: 22 Ekim 2013, 08:52:30 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Serkan DALGIÇ
1975 İZMİR

Çevrimdışı Batuhan EFE

• *
Ynt: sökede basımıza gelenler
« Yanıtla #1 : 19 Ekim 2013, 22:06:39 »
geçmiş olsun kardeşim sökede nereye gittiysen onuda yazki insanlar o
mevkiye gitmesinler O0 O0 O0 >:(
Barış Öğüt
1974 karşıyaka

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #2 : 19 Ekim 2013, 23:20:06 »
geçmiş olsun. ilk defa böyle bir şey duyuyorum. umarım bir sonuç alabilirsiniz.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Mehmet YÖRÜK 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 19 Ekim 2013, 23:20:34 »
öncelikle geçmiş olsun... bildiğim kadarıyla tarlalarda yabani hayvanları veyahutta inek gibi evcil hayvanların tarlalarının dışına çıkmaması için tarla kenarlarına renkli iplere benzeyen ince iletken kablolarla elektrik verildiği ki bunu benim akrabalarımdan birçoğuda yapıyor... ilginç olanı sizin veya köpeğinizin akıma kapılmış olması.. bu sistemi tarlaya kurabilmek için öncelikle bir cihaz bulunuyor. bu cihazda saniye bir elektrik akımını kabloya veriyor ve kesiyor yani sürekli bir elektrik akımı bulunmuyor... hayvanların veya insanların zarar görmemesi için bu cihaz olmayınca kabloya dolandınız mı yüzde doksan ölürsünüz.... sizin anlattığınızı okuduğum kadarıyla muhtemelen bu tarla sahibi bu cihazı kullanmadan direk olarak muhtemelen SANAYİ ceryanı kullanarak elektrik vermiş ki tahmin ediyorum buda yasaktır... hukuki olarak tam net bilmiyorum sizin için araştıracağım ancak öncelikle polis veya jandarmaya giderek tutanak tutturmanız gerekiyor. bu işlemlerin sonrasında olay savcılığa intikal ettikten sonra bilirkişi incelemesi yaptırılması lazım ki bunu zaten savcı dosya kapsamında yaptırır.... ama jandarmanın da olaysonrası olay yerine giderek görgü tespit tutanağı düzenlemesi gerekirdi yani tarlayı ve tellerin şeklini bir kroki olarak tutanak düzenlemesi gerekirdi. tarla sahibinin düzeneği kaldırmadan önce eğer sizin çektiğiniz fotoğraf varsa bunu dosyayı takip eden savcıya iletmenizi tavsiye ederim... tekrar geçmiş olsun dileklerimle..
1984-izmir

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 19 Ekim 2013, 23:29:12 »
Bir de ikaz levhası gerekmiyor mu? Ben ne bileyim o şeyden akım geçtiğini?

Geçmiş olsun, üzücü...
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2013, 23:32:09 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Davut KONUŞ

• *
« Yanıtla #5 : 19 Ekim 2013, 23:59:06 »
Geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış size birşey olmamış. Allah beterinden korusun inşallah...
Davut KONUŞ - 1975-Afyon - 0 RH (-) Negatif - 0.507.603 00 39

Çevrimdışı Enes KOÇAK

• ASİL_1
  • *
  • ASİL_1
« Yanıtla #6 : 20 Ekim 2013, 00:29:15 »
Çok geçmiş olsun.Hepimizin başına gelebilirdi. Uyarı levhası olması kesinlikle şart, iyi bir avukatınız olursa işiniz oldukça kolay olur,aksi takdirde jandarma her zaman köylü ile içiçe olduğu için dezavantajlı olan biz avcılar olur.
ASİL_1 Sabahattin  KOÇAK
1966-İzmir AV BİR İPTİLADIR MÜPTELALARA SELAM OLSUN

Çevrimdışı Ali GÜMÜŞ

• *
  • BUCA AVCILAR DERNEĞİ BŞK.YRD.
« Yanıtla #7 : 20 Ekim 2013, 01:07:37 »
Öncelikle çok geçmiş olsun Serkan Bey,

Bu hafta bende Sökede avlandım ve yol kenarında bulunan bir tarlada elektirikli tel olduğunu gördüm,

Geçen yıl da Buca dan bir arkadaşımızın köpeği elektirikli tele temas ederek ölmüştü.Fakat arkadaşım o moral bozukluğu ve olayın şokuyla hiçbirşey yapmadan dönüp gelmişti.

Son zamanlarda bu elektirikli telle tarlaların yaban istilasından korunma yöntemi fazlaca yaygınlaştı ama istenmeyen sonuçlarda bununla birlikte hayli fazlalaşmaya başladı.

Bu acı olayın birdaha yaşanmaması için mutlaka gerekli hukuksal mücadeleyi vermeniz gerekir ki başka avcı arkadaşlarımızın da canı yanmasın,

Saygılar.
  • Beretta AL 391 Urika 2
  • Bereta AL 391 Urika Gold
  • Beretta S686 Essential
  • Pointer Lusi
Ali GÜMÜŞ
1981 İZMİR(BUCA)

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 20 Ekim 2013, 01:57:12 »
Geçmiş olsun,gayet üzücü bir durum..Bu tip enerji uygulanan bölgede kesinlikle ÖLÜM TEHLİKESİ ibaresi bulunan levha şartı var..tarla etraflarına bildiğim kadarı ile öldürücü olmayan anlık şok veren ince krom nikel alaşım tel ile tarla etrafı çevrelenen bir düzenek kurulur..bu düzenek aküden aldığı 12 voltu manyeto dediğimiz etkiye çevirerek anlık çarpma yapar ve geri keser..bu şekilde çarpmayı hisseden hayvana kaçma şansı verilir.yabani hayvan kovma makinası dediğimiz bu düzenekte şimdiye kadar hiçbir hayvanın öldüğünü duymadım vede görmedim..şimdi sizin olayınıza gelecek olursak;hiç bir şahış ölüm tehlikesi yaratacak şekilde gelişi güzel açıkta enerji bırakamaz..kaynağı ister jeneratör ister trafo olsun..bu hükümler elektrik mühendisleri odası, iç tesisat ve alçak gerilim enerji iletim prosedürleri ile belirlenmiştir.bölgenizdeki elektrik mühendisleri odası ile irtibata geçmenizi öneririm.ikinciside tüm bölgelerde enerji dağıtımıda özelleştiğinden dolayı o bölgedeki dağıtım şirketi ile temasa geçerek onlarında bu olayda bilirkişi olmalarını sağlayın..delil yok etmek suçtur..Savcı ile gerekirse birebir görüşün..unutmayınki ortada ölüm unsuru(hayvanda olsa) ve yaralanmaya sebebiyet unsuru oluşmuş durumda..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 20 Ekim 2013, 02:15:15 »
geçmiş olsun Serkan Bey....üzüldüm..Allah beterinden korusun.

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 20 Ekim 2013, 09:57:08 »
çok geçmiş olsun, çok üzücü bir olay ama size birşey olmaması teselli edici.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Barış ÜNSAL 11

• *
« Yanıtla #11 : 20 Ekim 2013, 10:26:05 »
geçmiş olsun...allah beterinden korusun
Barış ÜNSAL
1982--eğirdir-ısparta/selçuk - İzmir

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 20 Ekim 2013, 10:28:30 »
    Üzücü bir olay. Yıllar önce iki arkadaşımızın köpekleri aynı şekilde ölmüştü. Geçmiş olsun.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Harun DERE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 20 Ekim 2013, 11:39:13 »
yazık çok yazık  :( ölen bir insanda olabilirdi.çokkk geçmiş olsun diyorum.

''her köpek HAVLAR ammmmma her köpek AVLAMAZ'' davşan avcısı 1977-KÜTAHYA MERKEZ

Çevrimdışı Aziz MİSKUTULAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 20 Ekim 2013, 12:50:53 »
Geçmiş olsun arkadaşım.
Aziz MİSKUTULAR
1968 Antalya

Çevrimdışı Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 20 Ekim 2013, 13:18:03 »
geçmiş olsun üzücü bir olay
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 20 Ekim 2013, 14:08:13 »
Gecmis olsun aydinda ovada sık karsilasiyoruz bu tellerle bir kac kez benim kopeklerde carpildi ancak akima kapilani hic olmadi buyuk gecmis olsun
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #17 : 20 Ekim 2013, 14:41:38 »
çok geçmiş olsun ama olan olmuş artık.şahsen ben tarla sahibinin aynı şeyi bir daha tekrarlayabileceğini hiç sanmıyorum.bu arada bir kurbanlık iş olmuş.sizin canınızı kurtarabilmeniz mucize.aynı şekilde bizim burada 19 yaşında pırlanta gibi bir genç can verdi.neymişte eve hırsız girmemesi için vatandanş kapıya elektirik vermiş.gençte bayram ya komşusuyla bayramlaşacak ,dedim ya pırlanta ,oracıkta can vermiş.bence siz kurtulduğunuza dua edin dua etmeklede kalmayıp birilerini sevindirin, verilmiş sadakanız varmış.cehalet çok zor ama birazda düşünmek lazım.hangi çağdayız.ev kapısına tarlaya elektirik vermekte ne oluyor.neyse çok çok geçmiş olsun...acınız çok taze ,sizi çok iyi anlıyorum , yalnız naçizhane ben olsam davacı olmazdım ,,,bu dava sürdüğü sürece her an olayı , o anı yaşayacaksınız ,ama davayı konuyu kapatırsanız unutmanız daha kolay olacaktır.hep birlikte size bir av yoldaşı buluruz acınızı biraz daha hafifletmiş oluruz inşallah...
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2013, 16:51:09 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı M.Özer BİLENBAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 20 Ekim 2013, 15:52:45 »
Geçmiş olsun. Üzücü bir durum. Verilmiş sadakanız varmış.
1963-AYDIN/KUŞADASI

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 20 Ekim 2013, 21:14:01 »
 O0
Çok geçmis olsun.
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 20 Ekim 2013, 23:10:38 »
geçmiş olsun,öncelikle köpeklerin ceryan çarması sonucu öldüğünün raporunu alın,olayın şahitlerinin yazılı ifadelerini alın,olay hakkında fotoğrafları çekin ,hepsini dosyalayıp dava cı olduğunuzu belirten dilekçe ile hepsini savcılıga elinizle teslim edip ,işlem kayıt numarasını elinize alın.aksi halde olayı saptırır yada örtbas yapabilirler.konuyu dava açmayın unutun diyen arkadaşda yanlış düşünüyor,ateş düştüğü yeri yakıyor.siz ölebilirdiniz,yada bir başkaları.....küçük çocuklar ,o kişiden maddi ve manevi tazminat davası açın,buolayında tkipçisi olun,peşini bırakmayın.saygılar.
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul

Çevrimdışı Kadri KASAPOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 20 Ekim 2013, 23:23:30 »
geçmiş olsun. ilk defa böyle bir şey duyuyorum.Allah korumuş sizi..

Kadri KASAPOĞLU  05374961110
1985 ANTALYA / ALANYA

Çevrimdışı Serkan DALGIÇ

• *
« Yanıtla #22 : 21 Ekim 2013, 00:19:21 »
arkadasların yazıklarına cevaben

jandarmaya gerekli tüm tutanakları tutturduk elektiriğe çarpıldıgıma dair saglık raporuna kadar hastaneden raporlarımız alındı ve bölgeye elektirik veren ilgili elektirik sirketine ölcüm yaptıldı  olay savcılıga intikal ettirilecek.
   işin baska tarafı bu sistemi kuran sirket ile görüstük arkadasların belirttiği gibi sadace uyarı ceryanı veren bir sistemmiş yani caydırıcı olsun diye dokundugunuz zaman sadece sarsacak sekilde aralıklarla elektirik veren bir sistemmiş. Ancak akıllı tarla sahibi bu sistemi kendi kafasına göre tam ölüm makinası haline getirmiş bunuda nasıl yapmıs sistemi devreden cıkartıp kablonun ucuna jenarator baglayıp direk 220 V olarak tellere vermiş ve bunun bu sekilde oldugunu belgeledik işin pesinide bırakmaya pek niyetim yok  çunku burda ölen köpeklerimiz  olmasaydı bizden bizden yada baska avcılar tele dikkatsizce dokunup ölecekti yada ölüm tehlikesi atlatacaktı  avlandıgımız yerde   3 araba insan  vardı biz bilgimiz halde köpekleri kurtaralım diye carpılıp ölüm tehlikesi atlattık  ayagımızda cizme oldugu için ucuz atlattık cizmesi olmayan biri olsaydı mutlaka ölen  yada agır yaralanan olurdu diye düsünüyorum artık hayırlısı yinede görüslerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum yorum yapan arkadaslara tesekkür edrim.
Serkan DALGIÇ
1975 İZMİR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 21 Ekim 2013, 03:13:17 »
çok geçmiş olsun ama olan olmuş artık.şahsen ben tarla sahibinin aynı şeyi bir daha tekrarlayabileceğini hiç sanmıyorum.bu arada bir kurbanlık iş olmuş.sizin canınızı kurtarabilmeniz mucize.aynı şekilde bizim burada 19 yaşında pırlanta gibi bir genç can verdi.neymişte eve hırsız girmemesi için vatandanş kapıya elektirik vermiş.gençte bayram ya komşusuyla bayramlaşacak ,dedim ya pırlanta ,oracıkta can vermiş.bence siz kurtulduğunuza dua edin dua etmeklede kalmayıp birilerini sevindirin, verilmiş sadakanız varmış.cehalet çok zor ama birazda düşünmek lazım.hangi çağdayız.ev kapısına tarlaya elektirik vermekte ne oluyor.neyse çok çok geçmiş olsun...acınız çok taze ,sizi çok iyi anlıyorum , yalnız naçizhane ben olsam davacı olmazdım ,,,bu dava sürdüğü sürece her an olayı , o anı yaşayacaksınız ,ama davayı konuyu kapatırsanız unutmanız daha kolay olacaktır.hep birlikte size bir av yoldaşı buluruz acınızı biraz daha hafifletmiş oluruz inşallah...
Osman bey günlük hayatımızda öyle BİRŞEY OLMAZZ tarzı olaylarla karşılaşıyoruzki,acısını yaşayan bilir.Davanın sürmesi gerekirki emsal teşkil etsin.Küçük bir örnek vereyim..hiçbir fren lambası yanmayan şahısın aracına arkadan vuruldu..kesinlikle fren lambalarının ikiside yanmıyordu.vurma ile beraber lambalar kırıldı.şahıs benim lambalarım yanıyordu bunlar vurunca kırdı diye ifade verdi.bu kişiye arkadan öyle bir vurmak vardıki ta ön camdan çıkması gerekirdi..işte o zaman anlardı 1 liralık 2 adet ampul için nasıl canı yanıyormuş..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #24 : 21 Ekim 2013, 09:42:15 »
Çok geçmiş olsun kardeşim verilmiş sadakanız varmış.
Kesinlikle bu işin peşini bırakmayın herkez yaptığının bedelini ödemeli.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul