Gönderen Konu: HUĞLU 701 GB 66 NAMLU İÇİN FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM...  (Okunma sayısı 11387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
merhabalar değerli forumcular.sizlere ilan başlığında da belirttiğim 20 kalibre huğlu yarı otomatiği soracağım.kendim 2008 den beridir 12 kalibresini yani huğlu 601 gb modelini kullanmaktayım.evde franchi fırs class yarı otomatiğim -ussr baikal çiftem  -üzümlü pozem - huğlu pozem ve huğlu çiftem olmasına rağmen elimden düşüremediğim ve bir türlü vaz geçemediğim tüfeğim ise huğlu yarı otomatiğimdir.bu arada tüfeklerimin tamamı malesef 12 kalibre.601 ga otomatiğimden oldukça memnunum.takılma nedir bilmez.senede bir temizlesen yeterlidir.çok fazla fişek seçmez.nişana gelmesi çok iyidir.yani dediğim gibi çok memnunum ve şuanda aynı markanın aynı modelinin 20 kalibresini düşünüyorum.elinde olup kullanan veya bir yakınında olup kullanan varmı ? bu tüfekler hakkında bilgisi olanlar varmı ? acaba aynı memnuniyetim 20 kalibrede de devam edermi ? hangi avlarda kullanacaksın derseniz.kupayla tavşan avında - keklik avında ve domuz avında.namlu boyu tercihim şayet olumsuz yorumlar gelmesse 66 olacak.değerli yorumlarınızı bekliyorum.herkesin bayramını kutlar , sağlık mutluluk ve huzur diliyorum.

not:aynı köylümde 20 kalibre 701 gb modeli var.tüfek çok kullanılmamasına rağmen , uzakta vuruşu ,saçma tesiri  ve en önemlisi de hafifliği ve kullanışı ile gerçekten mükemmel ama yinede siz değerli forumcuların yorumları benim için çok önemli.fiyatı 900 tl civarı ve bütçemde en fazla zaten bu...

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=877
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2013, 19:57:41 Gönderen: Osman ŞAHİN »
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Selamlar G601i kullanlyorum bende çok memnunum 701  alırsanız    701 hakkında bilgi isterim   ...
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
Selamlar G601i kullanlyorum bende çok memnunum 701  alırsanız    701 hakkında bilgi isterim   ...

inanın görüntü itibarı ile olsun , ele yüze gelişi olsun , nişan alma kolaylığı olsun  çok iyi.hafif ve gevenilir duruyor.aslında armsan olsun ata olsun onlarda güzel ama huğluya olan güvenim vede mekanizmadaki fişeği şarjörü çekip bıraksakta ağzına almaması çok güzel ve güvenilir bir durum.birde bizim köylü vatandaş ,kendi doldurduğu fişeklerle bile tüfeğininin hiç takılmadan tıkır tıkır çalıştığını ve otomatik yaptığını söylemişti ki aslında hiçte yalan söylemeyen birisi doğrudur yani inanırım.hatta o tüfekle ilgili şöylede bir anım var.bir av günü köylümle karşılaştık.tüfeğini incelemek istedim.tüfeği doluydu.nişana nasıl geliyor diye yüzüme almak istedim kii birde ne göreyim.bizim buralarda karatavuk dediğimiz ve kış aylarında çokta yağlı olan bir kuş 30-35 metre civarında süzüle süzüle gidiyor.emniyeti açıp ,iyi bir nişan aldıktan sonra tek atışla kuş tepe takla düştü.gidip getirdiğimde ise kuşta hiç kan yoktu.3 gün öncesinden ölmüş gibiydi.sorduğumda da fişeği kendim doldurdum demişti.bu olay sanırım 5 yıl kadar önce olmuştu.o gün bugündür 701 gb lere ilgim vardır...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
601 ile arasında ne yönden fark(lar) olabilir diye düşünüyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
601 ile arasında ne yönden fark(lar) olabilir diye düşünüyorum.

601 g ye göre daha kibar.diyer yönlerden ise hiç bir fark yok bildiğim kadarı ile.herşey aynı olsa gerek.ama şunu farkettim Volkan abi ,yan yana incelendiğinde 20 numara yani 701 601 e göre çok muazzam tutumlu.ya aslında ben bu konuyu açmadan gidip direk 701 alacaktım ama av bayii arkadaşım şuana kadar sayısız 601 sattım ama bi tane bile 701 satmadım  deyince bir an tereddüt yaşadım hala da yaşıyorum...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

• Onursal Üyemiz
Ben de aynı düşünüyorum Osman Bey kardeşim. Çap dışında ne fark olabilir ki? Burada birini sadece vitrinde görmüştüm. Aynen yazdığınız gibi kibar, hoş tüfek. Ama ne var; herkes "yerli işi şans işi" diye diye atasözüne döndü ;D Ben de o noktadayım doğrusu. Çevremde 601 kullanan vardı ve hepsi de memnun. 701 yok. Satılmıyorsa şöyle kıyak bir indirim yaparlar inşallah ;)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
Ben de aynı düşünüyorum Osman Bey kardeşim. Çap dışında ne fark olabilir ki? Burada birini sadece vitrinde görmüştüm. Aynen yazdığınız gibi kibar, hoş tüfek. Ama ne var; herkes "yerli işi şans işi" diye diye atasözüne döndü ;D Ben de o noktadayım doğrusu. Çevremde 601 kullanan vardı ve hepsi de memnun. 701 yok. Satılmıyorsa şöyle kıyak bir indirim yaparlar inşallah ;)
abi en son 850 tl dediler.ellerinde de yokmuş sipariş ile gelecek.acaba diyorum madem sipariş ile gelecek mesala boyumu versem ,sonra solak bir atıcıyım , hafif sol avanslı istesem bilmem nasıl olur.daha doğrusu olurmu acaba...ha bu arada fiyat araştırdığım kadarı ile çok iyi.çoğu yer 900-950 istiyor.
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

• Onursal Üyemiz
Belki solak mekanizma da vardır, olmaz mı? Hele ters avanslı dipçik bence çok feci. Böyle birini yüzlediğimde bir garip geldi ama ters avansı bir anda düşünemediydim. Neyse de, acayip bir histi. Şahsen öylesiyle yapamam. Fiyat, evet yükselttiler. 850 fena değilmiş.
1968

• Onursal Üyemiz
Dipçik uzunluğu çok çok önemli değil aslında. Neden? Ciddi ölçü boyla değil, prova ederek alınmalı; İnsan biraz farka uyum sağlıyor; Kıyafet değişince o hesaplar altüst oluyor; Dipçik lastiği diye bir şey var. Kışlık giyimle ideale yakın ölçüdeyse, yazın dip lastiği takılıp aradaki fark dengelenebilir. Bence uygun olan bu.
1968

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
solak mekanizmaya benim açımdan gerek yok abi.601 imde de sağda hiç sıkıntı yok.bu arada şimdi av bayiii arkadaşa bana bir tane 701 getirtecek olsam sağ sol felanda demesem ne gelir acaba.ben solağım.boyumuda söylesem boyuma göre dipçik yollarlarmı acaba.fiyat farkı falan olurmu ?
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

• Onursal Üyemiz
Ynt: HUĞLU 701 GB 66 NAMLU İÇİN FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM...
« Yanıtla #10 : 16 Ekim 2013, 22:28:10 »
Naçizane 601 uygunsa aynısının sorun olmayacağını düşünüyorum. Solak için fark almazlar diye biliyorum. Fakat önceki solak değilmiş, bu solak olunca birinden biri ters gelmez mi?
1968

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #11 : 16 Ekim 2013, 22:30:23 »
Dipçik uzunluğu çok çok önemli değil aslında. Neden? Ciddi ölçü boyla değil, prova ederek alınmalı; İnsan biraz farka uyum sağlıyor; Kıyafet değişince o hesaplar altüst oluyor; Dipçik lastiği diye bir şey var. Kışlık giyimle ideale yakın ölçüdeyse, yazın dip lastiği takılıp aradaki fark dengelenebilir. Bence uygun olan bu.
abi bu konuda hem fikiriz.bende mekanizma ve dipçik ölçüsüne takılmıyorum.ama sağ sol avans konusundan ise hiç anlamıyorum.6 tane tüfeğim var hangisi sağ hangisi sol bilmiyorum.ben solağım ama belkide bendekiler hep sağ avanslıdır :) sonra avansın farklı olması ne gibi farklılıklar doğurur onuda bilmiyorum.acaba benim elime sol avanslı bir tüfek geçse nasıl olur ? dipçik avansının önemi nedir volkan abi düşüncelerini alabilirmiyim.birde sipariş aşamasında solak bir atıcı olduğumu belirtsek acaba sol avanslımı gelir ,yoksa standart deyip avans konusunu kaparlarmı ?
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 16 Ekim 2013, 22:47:11 »
Ben birinin Perazzi'sini ortada görünce incelemek için kaptıydım :) Omuzladım, bir acayip... Hedefe oturtmak biraz zor geldi. İndirdim everip çevirmeye başladım, neden diye. Sonra sahibi geldi. Beni izliyor. Yav dedim bir garip bu, nişana zor geliyor. Solak o dedi. Baktım, hakkaten... :)

İnce dipçikli tüfeklerde avans olmasa da pek aramazsın ama bizdeki çoğu tüfek öyle değil. Omuzlayınca hedefe kilitlenmek zor olur. Boynun 8 olur ;) Başka neticeleri de olabilir, kişiye göre. Tüfeği namlu ve el kundağından tutup dipçiğin alt kenarı tavana bakacak şekilde çevirdiğinde, namlu ekseni ile dipçik tabanı aynı hizadaysa avanssızdır. Değilse bir tarafa avans vardır. Kolay anlarsın. Avanssız tüfeklere de rastladım ama ince dipçikliydiler. Bizdekiler nerdeyse hep sağ avanslı.
1968

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #13 : 16 Ekim 2013, 22:56:12 »
Ben birinin Perazzi'sini ortada görünce incelemek için kaptıydım :) Omuzladım, bir acayip... Hedefe oturtmak biraz zor geldi. İndirdim everip çevirmeye başladım, neden diye. Sonra sahibi geldi. Beni izliyor. Yav dedim bir garip bu, nişana zor geliyor. Solak o dedi. Baktım, hakkaten... :)

İnce dipçikli tüfeklerde avans olmasa da pek aramazsın ama bizdeki çoğu tüfek öyle değil. Omuzlayınca hedefe kilitlenmek zor olur. Boynun 8 olur ;) Başka neticeleri de olabilir, kişiye göre. Tüfeği namlu ve el kundağından tutup dipçiğin alt kenarı tavana bakacak şekilde çevirdiğinde, namlu ekseni ile dipçik tabanı aynı hizadaysa avanssızdır. Değilse bir tarafa avans vardır. Kolay anlarsın. Avanssız tüfeklere de rastladım ama ince dipçikliydiler. Bizdekiler nerdeyse hep sağ avanslı.

o zaman şöyle sorsam abi mesala huğlu 601 ler de avans varmı yoksa hepsi ortada avanssızmı ?
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 17 Ekim 2013, 22:53:25 »
Yani şu anda aklımda değil. Baktımmıydı onu da hatırlamıyorum. Ama omuzladığımda iyi gelmişti :) Dipçikları kalın olduğu için, düz bile olsa bana gelmezdi. Yine de yukarıda yazdığım şeyi yaparsanız kendiniz görürsünüz. Mesela daha kolay yol; tüfeğin şeridi üzerine masaya yatırıp koyun sonra namlu ucuna yakın bir yerden dipçik tarafına bakın. Bunu yaparken dikkatiniz dipçik üzerindeyken, ikincil olarak yani göz ucuyla namlunun doğrultusundan baktığınıza da emin olun. Namlu dipçik dibiyle aynı hizadaysa avanssızdır.
1968

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #15 : 21 Ekim 2013, 11:59:43 »
konu hakkında değerli yorumlarınızı beklemekteyim.özelliklede kullanıcılarından...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Vedat DURAN

• Müdavim Üyemiz
  • Epagneul Breton:Minimum ebatta Maksimum Performans
« Yanıtla #16 : 21 Ekim 2013, 13:39:55 »
501, 701 gb serisinden yıllarca problemsiz kullandım .
Fiyat  performans oranı oldukça iyi bir yarı otomatik.
  • Epagneul Breton, Winchester Select Lıght Gold
  • Epagneul Breton, Beretta 391 Light
  • Epagneul Breton, Fabarm L4S
  • Epagneul Breton, Zabala Side Look Çifte
  • Epagneul Breton , Akus Çifte
  • Epagneul Breton Benelli Vinci
Vedat DURAN
1974 Çan ÇANAKKALE
0 543 831 32 24
Mininum Ebat Maksimum Performans

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #17 : 23 Ekim 2013, 12:02:13 »
seçeneği ikiye çıkardım ama birisi biraz pahalı.20 kalibre ata neo kombo set.bakalım hangisini alabilecez.şahsen iki firmada çok güvendiğim ve haklarında nerdeyse olumsuz duyumlar almadığım nadir firmalardan...ata neo combo set 1750 huğlu tek namlu ise 850.sanırım yine huğlu alacam arada çok fark var...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 27 Ekim 2013, 12:09:12 »
Osman 701 in bilgisi için teşekkürler.
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #19 : 27 Ekim 2013, 12:49:43 »
Osman 701 in bilgisi için teşekkürler.

estağfurullah.şimdi yeniden 12 kalibre yerli bir yarı otomatik alıyor olsam belkide ata veya armsan alırım.çünkü huğlu 601 im bunların yanında biraz kaba saba duruyor.ama iş 20 kalibreye geldimi biraz deyişiyor.ata ve armsanın 20 kalibreleri gibi huğlunun 20 kalibreside oldukça zarif ve hafif.nişan alma kolaylığı vs yönden ben fark görmedim doğrusu.o yüzden hem bu yönü ile hem fiyat yönü ile huğlu ağır basıyor.ama şunuda belirtmek isterim ki çevrem de hem atanın hem armsanın 20 kalibre combo setleri var.onlarda set olarak gerçekten çok güzel...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
« Yanıtla #20 : 15 Kasım 2013, 20:44:53 »
701 e az kaldı.aldığmda ve kullanmaya başladığımda yorumları sizlerle paylaşacağım...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
« Yanıtla #21 : 06 Kasım 2014, 06:36:01 »
Osman Bey 701'i aldınız mı acaba?
Nuri 15
1972 BURDUR