Acaba biz avcılardan vergi diyerek yoktan yere haksız kazanç elde eden bu devlete ne demeli.Asıl beni vergi mükellefi yerine koyup para alan bu devlet kul hakkına giriyor.Ben ticaret yapan,üstüme ticarethanesi olan bir insan değilim,sadece ve sadece sıfatım avcı,teskeremde de avcı teskeresi yazıyor.Murat Gürsel tic.ltd.şti yazmıyor.Birde biraz geciktimi ödemen eve 7 gün içinde ödenmesi koşuluyla haciz yazısı geliyor,ahlaksızlar.Sonra devlet senden kurallara uymanı istiyor.Devlet aldığı vergilerin karşılığında sana ne veriyor,koskoca bir sıfır,yasak yasak yasak,her yer yasak.Şikayet, kıskanç avcıların işi,ben yapamıyorum oda yapmasın ,mantık bu.Sen dürüstsen dürüstce avını yapacaksın,başkasının canını acıtıp zevk mi alacaksın,göğsün mü kabaracak,eline ne geçecek,bak doğayımı kurtardım diyeceksin.Boş ver devlet bizden aldıklarını maddi ve manevi olarak kendi işçisi ve memuruyla yasak avlanan,kaçakta avlanan,limitleri aşan,belgesiz avlanan,ruhsatsız avlanan,teyple avlanan insanlarla kendileri uğraşsın.Benim doğayı koruyacak kadar gücümün olduğunu sanmıyorum.180 lik çukura girdikten sonra bu devletin vereceği hesap bitmez.Bütün avcıların hakkı var bu devletten.Avlanan hayvanlar bugün varlar yarın yoklar,hafta da 3 gün avlanacaksın oda hava müsait olacak ta ben kuş vuracağım,yabancı devlette hergün açık vurda vur,bizim vurduklarımızla çeşitlilik bitmez,tükenmez.Tüyü bitmemiş asıl biz avcılarız,bir türlü tüylenemedik,devlet habire bizi yoluyor.İmkanı olan verdiği vergilerin hakkını almak isteyen,çektiği eziyetin,gittiği yolların,harcadığı paraların semeresini görmek isteyen avcı kardeşlerime derim ki,nasıl biliyorsan öyle avlan.Ben öyle yapıyorum,avcı kardeşimin nasıl avlandığı beni ilgilendirmez,ilgilendiren tek şey FAR avı yapmamaları nefret ettiğim avlanma metodu.Daha birçok iğrenç avlanma metodları vardır muhakkak ama iş değil bunlar.Benim yasaklara uymayan avcıları savunduğum yok,ama avcılar şartlara göre avlanmayı severler,bu şartları da her avcı kendi belirler.Ben her avcının ne yaptığını öğrenmeye kalksam ne param yeter,ne de zamanım yeter.Gerçek avcı kardeşlerime söyleyecek tek şey,RASGELE.Selamlar