Gönderen Konu: Erzincan'da Katliam Av  (Okunma sayısı 4753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sinan KARATAŞ 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Erzincan'da Katliam Av
« : 10 Ekim 2013, 00:23:38 »
Arkadaşlar bundan 2 yıl önce Erzincan Ilıç bölgesinde dünyanın kekliği vardı ne hikmetse o seneye kadar ava yasak olan bölge o yıl açıldı ve yıl içerisinde 600'e yakın keklik vuruldu.Kışın soğuk geçmesinden de çoğu donarak ölmüş.Şimdi ise keklik az hatta yok gibi 2,3 zurba var benim olduğum bölgede nasıl bunu çoğalımını sağlayabiliriz.Devletten yardım alabilirmiyiz?
1992 İSTANBUL

Çevrimdışı Zafer ATASOY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
    • C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\329CANON\IMG_2885.JPG
Ynt: Erzincan'da Katliam Av
« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2013, 09:28:35 »
Daha öceki  yıllarda  bu  soğuk  ardan  daha  fazla  kar  ve soğğuk  oluyordu  ozaman  neden  ölmüyordu  bu  hayvanlar   geçen  yıl  bu  sitede     ve  türkiyede  bütün  forumlarda  bu  konu  tartışıldı  ne  oldu  bu  kekliğe  diye  yani  avla  alakası  yok  orda  tek  yapılacak  iş  bölgeyi  ava  kapatmak    ve  denetimini  adam  gibi  yapmak   ve  2  yıl  sonra  eski  manzaraları  tekrar  yaşamak.

Bu arada  hoş geldiniz
Zafer ATASOY
TRABZON 1983

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2013, 09:51:57 »
Her yıl keklik avı üzerinde çeşitli spekülasyonlar yapılıp duruyor.Keklik kendi içinde göç eden bir kuş türü.Belki başka bir alanda oldukça fazla olabilir.Ayrıca İliç ve Erzincan'a bağlı bir çok mera da avlandım bu meralarda bu meralar ,için söylediğiniz çok normal rakamlar çünkü Merkez av komisyonu bu sistemle av sahalarını yönetirse bu sonuçtan kaçınılmaz.Sadece belirli bölgeleri ava açıp içerisine yüzlerce avcıyı doldurmaya mahkum ederseniz bu sonuçtan kaçamazsınız.İlk önce il av komisyonları bu katliamın sebebçisidir. Yabancı avcı avlanmasın diye her türlü oyun oynanıyor.Köylü elinde silah akşama kadar av peşinde ne belge var ne ruhsat,köy muhtarları avcıyı köyünden çıkartmak için tehtidi üstüne tehtid savuruyor.Oysa ki Merkez av komisyonunun aldığı karara hiç bir mülki amirin dahi müdahele etme şansı yok.Gel gör ki avlaklarda bu kanun da sökmüyor.Şimdiden yok söylentisi usul usul çıkartılıyor.Geçen yılda yok dediler ama her yerde keklik vardı, beynelminel meralarda zaten daha sezon açılmadan avlanarak keklik tüketiliyor.Tavsiye şu bir iki zorba kimse onların ismini yazın... Jandarma ,Dkmp ye şikayet edin..

Çevrimdışı Zafer ATASOY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 10 Ekim 2013, 10:09:23 »
Serhat abi  geçen  yıl  avlandığımız  en  az  on  meranın 2sinde veya 3ünde  kuş  bulabildik  ben  gördüğümü  yazdım  duyduğumu  değil.Ha sizin  şansınız   vardı   her  gittiğiniz  yerde  rastlamış  olabilirsiniz  ama  bir  önceki  yıla  kıyaslama  ile  nekadar  kalmıştı  bilemiyorum.Erzincanda Kemah  bölgesinde tabur  işi  kuş  varken  geçen  yıl  bir  çok  kişi  taban eti  talimi  yaptı  yani  bunlar   atmasyon  veya  asparagas  haberler  değildi.Keklikte   bir  kırılma  vardı  bu  da  gerçekti  bence  toparlanması  için  bazı  yerlerde  yasak  uygulaması  gerekirdi    bu yıl  için  en  azından  ama  dediğin gibi milli  parklar tarafından  yapılan  uygulamada  bu  işin  tuzu  biberi  oldu vur  abalıya  misali  hep  bir  tarafa  yığıldık  kaldık  hal  öyle  olunca  vaziyetin  vahim  olmaması  kaçınılmaz  oldu.
Zafer ATASOY
TRABZON 1983

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #4 : 10 Ekim 2013, 12:56:16 »
Zafer divriğde yıllardır yasak olan yerler var...kuş birbirinin üzerine basıyordu...geçen yıl oralardada kuş kalmamış...oralardamı avlandı...avlandı ise kim avladı...

kırılmış olsa muhakkak birisi meşhur olmak televizyona çıkmak için ölüsünü toplar şhow yapardı...oda olmadı....öyleyse bu kuşa ne oldu....iliçte kemahta divriğde bende avlandım...ordaki kuş avlamakla bitmezdi...

başka bir durum var ama nedir bilmiyorum....
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Kadri KASAPOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 10 Ekim 2013, 15:51:57 »
konuyala biraz ters ilişki ama ..amaç.. kekligi cogaltmak kışın soguktan , yemsizlikten ölmesin muhabbeti olunca aklıma geldi yazmadan sizlere sormadan geçemedim...! bu yaban tv nin kışın ki keklik yemleme kampanyasından bilgisi olan var mı ustalar ? baya bi yardımlar yapılmıştı bende karınca kararınca elimden geldigimce yardımda bulunmuştum  ama paralar toplandı 3 gün bi reklam oldu sonra yemleme kampanyasından bi daha hiç bi haber cıkmadı.. acaba bizim verdigimiz paralar birilerinin cebine mi gitti ki :( ???
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2013, 15:53:18 Gönderen: Kadri KASAPOĞLU »

Kadri KASAPOĞLU  05374961110
1985 ANTALYA / ALANYA

Çevrimdışı Zafer ATASOY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 10 Ekim 2013, 17:56:48 »
Zafer divriğde yıllardır yasak olan yerler var...kuş birbirinin üzerine basıyordu...geçen yıl oralardada kuş kalmamış...oralardamı avlandı...avlandı ise kim avladı...

kırılmış olsa muhakkak birisi meşhur olmak televizyona çıkmak için ölüsünü toplar şhow yapardı...oda olmadı....öyleyse bu kuşa ne oldu....iliçte kemahta divriğde bende avlandım...ordaki kuş avlamakla bitmezdi...

başka bir durum var ama nedir bilmiyorum....

Mustafa  abi  avlanıldığı  için    kuş  kalmadı mı  dedim  ben   ikimizde  aynı  şeyden  bahsediyoruz  ama  sen  yazımı  tam  okuyamadın  galiba
Zafer ATASOY
TRABZON 1983

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #7 : 10 Ekim 2013, 18:51:35 »
-20 dereceyi gören soğuklar oldu,kuş giribi oldu,bu memlekette her yıl kar buz tipi fırtına olur...Salgın hastalıksa nedir?Gene 3 5 tüfek attı herkez...Kırıldıysa hepsi kırılır...hani nerde ispatı kim görmüş kim eline ölüsünü almış?Hep varsayımlarla tahminlerle hareket ediyoruz...

Ortada bir durum var ama nedir bilinmiyor... :(
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 10 Ekim 2013, 22:03:50 »
Bunun gibi durumları sahada yıl boyu sorumlu birileri incelemeli. Tercihen aralarında Biyolog olmalı, hatta muhakkak olmalı. Geçen yıl neden, ne olduğu belirsiz halde, kuş az diye yemleme yapıldı. Gereken o muydu meçhul. Kötü olmadı, iyi oldu ama biraz kendimizi kandırmaca, biraz da...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #9 : 11 Ekim 2013, 14:51:22 »
.Keklikte   bir  kırılma  vardı  bu  da  gerçekti  bence  toparlanması  için  bazı  yerlerde  yasak  uygulaması  gerekirdi    bu yıl  için  en  azından 
Zafer yukardaki yazına istinaden bende yazımı yazdım..yazını gayet iyi okudum...aynı şeyden bahsetmiyoruz sen yasak olmalı diyorsun...

bende heryer açık DENETİM olmalı diyorum..:)
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #10 : 11 Ekim 2013, 19:57:00 »
Geçen yıldan beri Bu işin duyurusunu yapanlardan MİLLİ PARKLAR dahil hala bilimsel bir açıklama duyamadık, Hoş kekliğin azaldığını da avcılardan duymuşlardı :)

Sinan kardeşim o bölgede insanlar biraz duyarlı davranırsa ve kuşları tehdit eden bir salgın hastalık yoksa kısa sürede popülasyon eski haline gelir inşallah merak etmeyin...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Zafer ATASOY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #11 : 24 Ekim 2013, 17:37:48 »
Zafer yukardaki yazına istinaden bende yazımı yazdım..yazını gayet iyi okudum...aynı şeyden bahsetmiyoruz sen yasak olmalı diyorsun...

[/quot

Doğru  diyorsun    abi
Zafer ATASOY
TRABZON 1983