Gönderen Konu: KİNETİK SİSTEM HUGLU FOREVER  (Okunma sayısı 56394 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan BİLGİ

• *
Ynt: KİNETİK SİSTEM HUGLU FOREVER
« Yanıtla #50 : 07 Ekim 2013, 20:31:28 »
Kasası Özkanlardan namlu kepi ve diğer dipçik , tetik v.s huğlu kasabası KDM firmasından.Tarafımdan denenmiş olup harici küt ( dik ) kasa olarak piyasaya verilmiş bir tüfekdir.genel olarak bakarsak huğlu kooperatifinin yaptığı yeni 401 ile çok büyük fark olmamasına karşın , kasa ve ele gelişi daha güzeldir.Resimolarak 2 çeşidi var , onlarıda bulursam
paylaşırım.Selamlar...
Hakan BİLGİ
1977-Adana
İki kişinin bildiği sır ,,,,,,,, sır değildir ..

Çevrimdışı Haydar ÇAĞDAŞ

• *
« Yanıtla #51 : 09 Ekim 2013, 19:19:38 »
sezon başından beri huglu forever 1 kulamıyorum bu sene aldım gerçekten güzel bir tüfek çok hafif üveyik avındaki yıkıcılığı mermiyi yakışı çok güzel türkiye şartlarında bu paraların en iyilerinden biri diyebilirim çok araştırdım çok baktım firma gayet hızlı çalışıyo gerçkten küçük bir problem yaşadım tüfeğim 2 gün içinde geri geldi kesinlikle tavsiye ediyorum
Haydar ÇAĞDAŞ
1990-Konya

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #52 : 10 Ekim 2013, 12:35:44 »
sezon başından beri huglu forever 1 kulamıyorum bu sene aldım gerçekten güzel bir tüfek çok hafif üveyik avındaki yıkıcılığı mermiyi yakışı çok güzel türkiye şartlarında bu paraların en iyilerinden biri diyebilirim çok araştırdım çok baktım firma gayet hızlı çalışıyo gerçkten küçük bir problem yaşadım tüfeğim 2 gün içinde geri geldi kesinlikle tavsiye ediyorum
tşk haydar kardeş ..üveyikte acaba hangi fişeği ve numarayı kullandınız
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #53 : 11 Ekim 2013, 03:44:03 »
Düzgün çalışan bir kinetik otomatikte pozenle hangi fişeği kullanıyorsan aynını kullanabilirsin kardeşim. Ben bu sene meca 9 no 30 gr ile hem üveyik hem bıldırcın avladım süper verim aldım. Gerçi benim otomatik gazlı ama sıkıntı olmadı. tavşana mirage gerisine meca bu sene düşüncem bu, barut artığı bırakıyor ama temizlik imandanmış.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 11 Ekim 2013, 11:24:32 »
Düzgün çalışan bir kinetik otomatikte pozenle hangi fişeği kullanıyorsan aynını kullanabilirsin kardeşim. Ben bu sene meca 9 no 30 gr ile hem üveyik hem bıldırcın avladım süper verim aldım. Gerçi benim otomatik gazlı ama sıkıntı olmadı. tavşana mirage gerisine meca bu sene düşüncem bu, barut artığı bırakıyor ama temizlik imandanmış.
mahmut abi ben 5 yıl üssan marka otomatik kullandım lakin bir türlü fişeğini bulamadım verim alamadım .. yaz başında yıldız spzme süperpozemi aldım lakin okul dolayısı ile kullanıp fişek deneme şansım olmadı ... meca yı denedim yaf denedim poze ile ama çok sert patladı ........ huglu forever kullanan arkadaşlar acaba hangi fişeklerden memnun ..
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #55 : 11 Ekim 2013, 12:06:49 »
mahmut abi ben 5 yıl üssan marka otomatik kullandım lakin bir türlü fişeğini bulamadım verim alamadım .. yaz başında yıldız spzme süperpozemi aldım lakin okul dolayısı ile kullanıp fişek deneme şansım olmadı ... meca yı denedim yaf denedim poze ile ama çok sert patladı ........ huglu forever kullanan arkadaşlar acaba hangi fişeklerden memnun ..

bende geçen sezon ortasında kral marka bir süper poze almıştım hafif oluyor falan diye..sıkısı güzel diye duymuştum..ancak hiçbir fişekle hiçbirşey vurmadı..dibimdeki kuşa atardım kuş kalkar giderdi..namluya ve şoklara hiç saçma sürtünmez ne kadar atarsan at ne barut izi nede saçma izi olur hep tertemiz..tek avantajı temizleme zahmeti olmaz....namlu iç çapı 55,60 kusurdu heralde..bildiğin su borusu..su borusu lazım olsa araya ek olarak bile kullanmam üzümlü menşeli silahların namlusunu...bir çeyrek su borusunu takmışlar üstüne boyamış sürmüşler piyasaya..ee çeliği işlemek zor iş.pahalı zahmetli ;D 
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2013, 12:16:40 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #56 : 11 Ekim 2013, 15:28:59 »
o zaman söyle söyleyeyim 71 namlu tüfege 4-5 sok ile 7,8,9 no fisek. Gıram 28,30 gr. 66 cm tüfege ise 3 sok, gr ve no aynı. Üveyik avında atıs, bıldırcında köpek egitimi yapılır. Bu avlarda vurmayan ve öldürmeyen tüfeginde fiseginde yeri çöp kovasıdır. Haa atıcıda atmasını bilecek, sise veya teneke dikip vurmakla avcı olunmaz. Avcıda dogustan olunmaz. Zamanla avlanacagın gr.mıda kendin bulacaksın fisegide benim tavsiyem tek bir tüfegine yogunlas ölcüleri sana encok uyana esas olay orda gerisi hikaye onuda sen yazarsın baskalarının masallarına gerek kalmaz
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #57 : 13 Ekim 2013, 11:37:39 »
benim usta foreverla bıldırcında 24 gr yaf skeet atıyo.bende seyrettim avda gayet güzel. hem yumuşak patlıyo hem etkili. bende aynısını 401le yapıyorum.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #58 : 25 Ekim 2013, 12:46:22 »
yaf ile bıldırcına gitmiştim eski otomatikle bior tapa kullandım lakin vurduğum kuşlar hep canlı idi ölmediler  kesmek zorunda kaldım ..... bir sorum olacak degerli abilerim huglu forever kinetik tüfegimi bayramda aldım ve ruhsatıma işlettim lakin makenizmanın döner başlıgı fişegi namluya verirken veya boşta makenizmayı kurarken biraz yavaş bırakınca tam oturmuyo yuvaya sert bırakınca oturuyo  acaba ilk alınan kinetikler hep bu şekildemidir ...... atışta sorun olmuyo sadece makenizmayı yavaş kurarken oluyo...
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #59 : 25 Ekim 2013, 18:24:20 »
yaf ile bıldırcına gitmiştim eski otomatikle bior tapa kullandım lakin vurduğum kuşlar hep canlı idi ölmediler  kesmek zorunda kaldım ..... bir sorum olacak degerli abilerim huglu forever kinetik tüfegimi bayramda aldım ve ruhsatıma işlettim lakin makenizmanın döner başlıgı fişegi namluya verirken veya boşta makenizmayı kurarken biraz yavaş bırakınca tam oturmuyo yuvaya sert bırakınca oturuyo  acaba ilk alınan kinetikler hep bu şekildemidir ...... atışta sorun olmuyo sadece makenizmayı yavaş kurarken oluyo...
Merak etme kardeşim benim bütün 401 lerim öyleydi. Bunlarda zaten aynı 401'le sistem olarak. normal yani. hiçbişey olmaz.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #60 : 25 Ekim 2013, 19:44:19 »
eyvallah akif abi dedim acaba bir sıkıntı mı var .... abi birde şu yaftan hiç güzel bi verim alamamıştım hep canlı düşüyordu bıldırcınlar......  neden canlı düşüyor fişekten midir bu sorun
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #61 : 25 Ekim 2013, 21:02:14 »
401 le aynı derken namlusu hareketli mi? Bir iki fotoğrafını görsek fena olmazdı. Namlusu harektliyse bir tane de el kundağı çıkarılmış şekilde. Hayırlı olsun inşallah.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #62 : 25 Ekim 2013, 21:23:25 »
401 le aynı derken namlusu hareketli mi? Bir iki fotoğrafını görsek fena olmazdı. Namlusu harektliyse bir tane de el kundağı çıkarılmış şekilde. Hayırlı olsun inşallah.
tşk ederim volkan abi lakin hareketli namlu değil
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #63 : 25 Ekim 2013, 21:24:18 »

Bıldırcını delip geçiyor saçma ondan ölmüyor yada canlı düşüyordur..züber kullanıncada kuş biraz uzayınca tesirsiz kalıyor yakın atmak istiyor...yakın mesafedede çok parçalıyor...en güzeli yaf yine..30gr bior tapası çok güzel saydam , açık yeşil yada açık mavi renkli olanlar..kolay kolay yaralı gitmez kuş çokda salmamak lazım 5 şok takılı olduktan sonra çok salmaya gerek yok kuşu.15 - 20 metre mesafelerde 30 gr 9 numara bior tapayla güzel bıldırcın avları yapılır.

kinetiklerde genelde öyle oluyor çok yavaş sakin bırakınca oturmaz döner başlık..biraz alışıncaya kadar 34,32 gr atın..zamanla daha az kuvvetle kilitleyecektir mekanizma bıraktığınız zaman..normalde çalışırken sorun olmaz,atış esnasında yani...birde tüfekte fişek yokken mekanizmayı geride kilitleyin..ilk fişeği kaşığın üstüne atıp mekanizmayı serbest bırakın kendisi alsın fişeği..önce şarjör borusuna sürüp ordan kaşığa düşürüp kurma kolunu çekip bırakınca tırnak yuvaya oturmayabilir yeniyken.

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #64 : 25 Ekim 2013, 21:29:01 »
bilgiler için tşk ederim şahin abi lakin yafın bior tapasını kullandım 28 gr 8 numara  bıldırcında vurdugum tüm küşlar canlı idi .. cevremdeki bir kaç avcıdan da yafın avı öldürmediğini duydum artık başka bir markayı deneyecem ...
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #65 : 25 Ekim 2013, 21:33:24 »
bilgiler için tşk ederim şahin abi lakin yafın bior tapasını kullandım 28 gr 8 numara  bıldırcında vurdugum tüm küşlar canlı idi .. cevremdeki bir kaç avcıdan da yafın avı öldürmediğini duydum artık başka bir markayı deneyecem ...

ben 28 gr yaf hiç atmadım o yüzden bilemicem biraz daha hızlı geliyor demekki gramaj ne kadar düşük olursa saçma daha hızlı oluyor , delip geçmede öyle..daha evvelki tüfeğiniz neydi bilmiyorum ama bu tüfekte 30gr yafla çok iyi randıman alırsınız...30.5gr mirage atın bior tapa oda çok güzel..ama yafa göre pahalı işde..kutusu 18liraydı bu yaz sanırım..her çeşit fişek gelmiyor işde küçük bayilere bizim burda her aradığın bulunmuyor..meca 28 gr bior tapalarda güzeldir kanımca..zamanında görmüştüm bi bayide almadım şimdi yok işde.

8 numara biraz iri bu arada..küçültün biraz,9,10 numara deneyin birde.
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2013, 21:34:29 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #66 : 25 Ekim 2013, 21:45:11 »
şahin abi daha önceki 65 namlu üzümlü yapısı üssan vardı onunla avlandım ... birde 30 gr deneyeyim bari ....bazı arkadaşlar apollo ve sterlinginde güzel oldugunu söylüyorlar .... yani burda benm sorma amacım en azından avcı abilerim hangi fişeklerden memnun kaldılarsa söylesinler ki en azından  o fişekleri deneyeyim .. yoksa bir sürü fişek var abi  uygun fişeği bulana kadar cüzdan boşalır valla  malum öğrenciyim ..... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #67 : 25 Ekim 2013, 21:52:50 »
şahin abi daha önceki 65 namlu üzümlü yapısı üssan vardı onunla avlandım ... birde 30 gr deneyeyim bari ....bazı arkadaşlar apollo ve sterlinginde güzel oldugunu söylüyorlar .... yani burda benm sorma amacım en azından avcı abilerim hangi fişeklerden memnun kaldılarsa söylesinler ki en azından  o fişekleri deneyeyim .. yoksa bir sürü fişek var abi  uygun fişeği bulana kadar cüzdan boşalır valla  malum öğrenciyim ..... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

yok yok 30 gr dene..ama numarayı küçült..9 yada 10 numara at..8 numara iri..delip geçiyor..yaralı değilde ölü düşenide paramparça olur 8 numarayla. :D

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #68 : 25 Ekim 2013, 22:02:25 »
sagolasın abi tşkler 30 gr bior tapa deneyecem ... keklikte de yıldız pozem ile  b&p kullanmayı düşünüyorum internetten aldıgım 30gr 7 numara dan biraz var ... bakalım sezon bir açılsında ......
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #69 : 25 Ekim 2013, 22:06:20 »
sagolasın abi tşkler 30 gr bior tapa deneyecem ... keklikte de yıldız pozem ile  b&p kullanmayı düşünüyorum internetten aldıgım 30gr 7 numara dan biraz var ... bakalım sezon bir açılsında ......

bekliyoruz bakalım dört gözle sezonu.. hayırlısıyla açılsında bi.  :)

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #70 : 25 Ekim 2013, 22:09:57 »
Hic resim yokmu....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #71 : 25 Ekim 2013, 23:18:52 »
birol abi şu anda tüfek yanımda değil okuldayım  o yüzden resimleri yok lakin internetteki resimlerinden bir kaç tane atayım zaten aynısı

jpg upload

resim yüke
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #72 : 25 Ekim 2013, 23:39:29 »
Bior tapada 30 gram daha iyidir bence. hatta 28 gramdan daha yumuşak patlar. Benim denediklerim öyleydi.ama markayı hatırlayamıyorum. bıldırcına mümkün olduğunca ince saçma kullanmak iyidir. Bir de YAF'ı yeni tüfeğinle dene. Farkı göreceksin diye düşünüyorum.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #73 : 25 Ekim 2013, 23:45:48 »
Bior tapada 30 gram daha iyidir bence. hatta 28 gramdan daha yumuşak patlar. Benim denediklerim öyleydi.ama markayı hatırlayamıyorum. bıldırcına mümkün olduğunca ince saçma kullanmak iyidir. Bir de YAF'ı yeni tüfeğinle dene. Farkı göreceksin diye düşünüyorum.
abi bakalım inş okula geldim şimdi sadece deneme amaçlı bir kaç atış yaptım çalışmasını inceledim 28 ve 30 gr ile yaklaşık 20 kadar fişek attım sorunsuz çalıştı ava götürme fırsatım olmadı  en yakın zamanda deneyecem inş
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #74 : 25 Ekim 2013, 23:48:42 »
hayırlı olsun ersin.kazasız bol avlar