Gönderen Konu: KİNETİK SİSTEM HUGLU FOREVER  (Okunma sayısı 56418 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı H.Ali ÇETIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: KİNETİK SİSTEM HUGLU FOREVER
« Yanıtla #25 : 05 Ekim 2013, 09:16:57 »
TOROSLAR AV DÜNYASI
MERSİN
0 324 336 06 03

özkanlar mersin bayisi
1985 ANTALYA

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 05 Ekim 2013, 11:45:26 »
TOROSLAR AV DÜNYASI
MERSİN
0 324 336 06 03

özkanlar mersin bayisi
h.ali abi ben ilçede oturuyorum ... bu bayinin net adresi varmı ...ben nette bulamadım.. büyk bir av bayisi değil herhalde
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı H.Ali ÇETIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 05 Ekim 2013, 19:03:48 »
telefon ac dıe numarasını verdık herhalde :D
1985 ANTALYA

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : 05 Ekim 2013, 20:51:25 »
resimlerde güzel gözüküyor ama,, ben olsam , yerli marka bir otomatik alıcaksam armsan 612 yada phenoma alırdım..hem çalışması kusursuz hemde yüze gelimi çok iyi..Türkiyenin berettası diyebiliriz..gerisini kafadan eledim..kinetikse şiddetle uzaklaşın derim.. 2 ay kullanmadan aldığınıza bin pişman olursunuz benim gibi..ben stoegeri fabrikaya gönderdim ne zaman geleceği belirsiz..o öfkeyle gittim beretta A300 aldım iyiki de almışım..çok memnumum açıkcası..şimdiye kadar tüfek kullanmamışım diyebilirim..berettaya param yetmeseydi eğer armsanlardan birini alıcaktım..o kadar şahane hafif yüze gelimi çok güzel zarif tüfek armsan...A 300'le hiç bir farkı yok işçilik olarak hatta daha fazlası var diyebilirim.armsan fan'ı falan değilim yanlış anlaşılmasın..sadece gözümün gördüğü ve yaşadığım tecrübeleri yazdım..yerlide kinetik tüfek alınmaz..

Not:  stoegeri almadan önce bende sizin gibiydim..gazlı tüfeklere kafamı bile çevirip bakmazdım..gazlı olduğundan basınç kaybı oluyor filan vs..şüphelerim vardı..illa kinetik olmalıydı..ya ata neo ya stoeger olucaktı..çok methediliyordu bu iki marka...tamam namluları güzel , boyası şusu busu kamuflaj kaplamaları güzel..reklamını yaparken hep bunu yazıyorlar..hiç kimse fişek diktiğinden,2 atıp bir kıstırdığından,1 atıp 2kıstırdğından,28gramla randımanlı çalışmadığından,marka fişek tablası gramaj seçtiğinden,tüm yükü tırnağın çektiğinden az bir kullanım sonrasında tırnak aşındığından,tırnak yayının esnekliğini çabuk kaybettiğinden,mekanizmanın yavaş çalıştığından,mekanizmanın kasanın her yerinde vuruntu  yaptığından , satış sonrası hizmetin sıfır olduğundan söz etmemiş..

gazlıda basınç kaybı olduğunu düşünmüyorum..şimdiki tüfeğim gazlı.kuşa ateş ettiğim  zaman havada ittiriyor kuşu..canlı düşende olmadı daha...parasını ödemediyseniz yada geri alabiliyorsanız paranızı vazgeçin bence kinetik sevdasından.
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2013, 21:17:27 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 05 Ekim 2013, 21:52:49 »
resimlerde güzel gözüküyor ama,, ben olsam , yerli marka bir otomatik alıcaksam armsan 612 yada phenoma alırdım..hem çalışması kusursuz hemde yüze gelimi çok iyi..Türkiyenin berettası diyebiliriz..gerisini kafadan eledim..kinetikse şiddetle uzaklaşın derim.. 2 ay kullanmadan aldığınıza bin pişman olursunuz benim gibi..ben stoegeri fabrikaya gönderdim ne zaman geleceği belirsiz..o öfkeyle gittim beretta A300 aldım iyiki de almışım..çok memnumum açıkcası..şimdiye kadar tüfek kullanmamışım diyebilirim..berettaya param yetmeseydi eğer armsanlardan birini alıcaktım..o kadar şahane hafif yüze gelimi çok güzel zarif tüfek armsan...A 300'le hiç bir farkı yok işçilik olarak hatta daha fazlası var diyebilirim.armsan fan'ı falan değilim yanlış anlaşılmasın..sadece gözümün gördüğü ve yaşadığım tecrübeleri yazdım..yerlide kinetik tüfek alınmaz..

Not:  stoegeri almadan önce bende sizin gibiydim..gazlı tüfeklere kafamı bile çevirip bakmazdım..gazlı olduğundan basınç kaybı oluyor filan vs..şüphelerim vardı..illa kinetik olmalıydı..ya ata neo ya stoeger olucaktı..çok methediliyordu bu iki marka...tamam namluları güzel , boyası şusu busu kamuflaj kaplamaları güzel..reklamını yaparken hep bunu yazıyorlar..hiç kimse fişek diktiğinden,2 atıp bir kıstırdığından,1 atıp 2kıstırdğından,28gramla randımanlı çalışmadığından,marka fişek tablası gramaj seçtiğinden,tüm yükü tırnağın çektiğinden az bir kullanım sonrasında tırnak aşındığından,tırnak yayının esnekliğini çabuk kaybettiğinden,mekanizmanın yavaş çalıştığından,mekanizmanın kasanın her yerinde vuruntu  yaptığından , satış sonrası hizmetin sıfır olduğundan söz etmemiş..

gazlıda basınç kaybı olduğunu düşünmüyorum..şimdiki tüfeğim gazlı.kuşa ateş ettiğim  zaman havada ittiriyor kuşu..canlı düşende olmadı daha...parasını ödemediyseniz yada geri alabiliyorsanız paranızı vazgeçin bence kinetik sevdasından.
şahin abi bilgiler için tşk ederim daha önce gazlı eski üzümlü yapısı üssan marka otomatiğim vardı lakin her atıştan sonra temizleyip yaglamak gerekiyo gaz deliklerinin pistonun oldugu yerler simsiyah barut kalıntısı 5 senedir bıktım söküp söküp  temizlemekten  ;D ;D kinetik sistem otomatik almayı bu yüzden istiyorum stoger dan bende uzak duruyorum hem çok agırhemde çok arıza cıkarıp servisinin de çok kötü oldugunu burdaki bir çok avcı abi söyledi  armsan güzel tüfek lakin hem gazlı hemde benim bütçem 800 900  tl arası
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #30 : 05 Ekim 2013, 22:29:10 »
Yerli otomatik tüfekte bu iş biraz beyaz eşya olayına benzer. En tutulan silahların bile sorun çıkardığı olur. Ben 15 yıllık 401 kullanıcısıyım. Çalınan ilk tüfeğimi 12 sene kullandım. En ufak bir sorun yaşamadım. Benim için muhteşem bir tüfekti. O çalınınca ikinci el aldım. Sıfırı yok çünkü artık. Yeni tüfeğimde vuruşuyla etkisiyle mükemmel ama fişekleri avdan önce kalıptan geçirmessem az da olsa kasıyor. Her kutu için 1 veya 2 kere. Hiç olmaması lazım. Sana sayfa sayfa yazarım yerli tüfekler hakkında yorumlarımı ama şimdi sana yazdıklarımı sen bütün yerli otomatikler için genelleyebilirsin. Kısaca özetlemeye çalışayım sana. Yerli tüfeklerin ne namlusu ne şokları ne kasası birbirine uymaz. Kimi namlu dardır kimi geniş. Aynı numara şokların kimi dardır kimi geniş. Aynı marka namlu aynı marka tüfeklerde birbirine uymaz. Bu yüzdendir ki bir çok kişi tüfeğinden memnunken arada her zaman yerli otomatiğinden memnun olmayan vardır. Ya kasar ya vurmaz vb..Yani ben şunu gördüm; on tane 401 otomatik tüfek ile aynı no şokları kullanarak grupman ve penetrasyon testi yap maksimum 7'si geçer 3'ü bir şekilde mutlaka sorun çıkarır. Bunların hepsi gözümle gördüğüm şeyler çünkü burda tüfek tamircisi bi abim var. Sözü geçer, bu işi iyi bilir. Her tüfekle bin bir şekilde testler yaptık. Anlatsam bitmez.
Sonuç olarak forever'a gelince. Bütün bu saydıklarım onun içinde geçerli. Eğer biraz önce bahsettiğim gibi 10tüfekten 3'üne denk gelmessen çok ama çok memnun kalacağın bir tüfektir. Kendim hala 401 kullanıyorum ama forever da herşeyiyle 401'le aynı sistem olarak. Görüntü olarak değil tabi. Ha bir de namluyu el kundağına bağlayan halkanın yeri farklı. O da aynı olsa 401'in namlusunu forever'a tak kullan yani.
Ben kullanmasam da etrafımda en az on kişiden yorum aldım bu tüfekten ve aynen dediğim orantı geçerli. birkaç tüfek fabrikaya gitti çeşitli sorunlarla ama şunu da belirteyim tüfek alan bir avcı genelde grupman testi yapmaz ince datayları bilmez. Yani tüfek sorunsuz çalışabilir belki ama saçmalar nasıl ve nereye gidiyor bilmez. Yani saçma dağılımı bazen hoş olmuyor. Şunu çok görüyorum; saçmaların merkezi nişan aldığın noktadan farklı oluyor. Yani o namluyla kurşun atsan nişan aldığın yerin 20cm,30cm vb. sağına soluna üstüne ya da altına vuruyor. Ben kendi tüfeklerimi şoklarımı birçok namlu ve şok ile denedikten sonra en doğru ve etkili grupmanı gösterenleri aldım. Çünkü aramın iyi olduğu ve fabrikayla bağlantısı iyi olan bir ustam var. Bazı şokların ve namluların içinden tapayı el gücü ile harbiyle itelesen çok garip durumlar görürsün. Şokun veya namlunun yarısı dar yarısı geniş bile olabiliyor.Buraya kadar anlamadığın bir şey varsa açıklamasını yaparım sonra. Kısacası o paraya alabileceğin en iyi otomatik bence foreverdır. ama iki katını verip başka bir marka alsan bile bahsettiğim sorunlarla karşılaşabilirsin. O yüzden hiç düşünmeden al o tüfeği. Burda fişek kasması dışında şikayet eden olmadı daha. O sorunu da halletmek çok zor değil. Bir şekilde çözülüyor. En kötü benim gibi yaparsın. Fişek yapma makinesiyle arkasını kalıptan geçirirsin. Gerçi ben ava giderken yapmıyorum. Avda yapsa da umrumda olmuyor. Kaçan kaçsın. Kekliği uçarken izlemekte güzel benim için. Fakat çeşitli yarışmalara da katılıyorum tüfeğimle o zaman mutlaka kalıplıyorum. Ha fabrikaya niye göndermedin dersen ; burda fabrikayla arası iyi bir abim olsa da huğlunun müşteri hizmetlerine hiç güvenmiyorum. Huğlunun en büyük dez avantajı odur. Çok duyuyorum, mesela fişak kasması yüzünden gidiyor tüfek fabrikaya. Geliyor. Ve yine aynı sorun devam ediyor. Yani nasıl oluyor anlamıyorum. Fakat aynı şeyi başka markalarda da duydum. Bir tek akkar olması lazım, o tüfeklerin müşteri hizmetlerini övenleri duyuyorum. Fakat çok bilinen bir marka değil. Bununla birlikte huğlu hiç sorun çözmüyor diye de bir şey yok tabi. Tüfeğini iyi tanımak istiyorsan sadece çalışmasına değil grupmanına da bak derim aldıktan sonra. Ben yeni tüfek alçak olsam forever alırdım.Çünkü ava gittiğim arkadaşlarımın çoğu o tüfeği kullanıyor. Zaten burda 10 avcıdan 6 sı huğlu otomatik kullanır. Ve seyrettiğim kadarıyla vuruşu duruşu çalışması çok güzel. Fakat yazdığım bunca şeyin de göz ardı edilmemesini tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2013, 22:52:58 Gönderen: Akif ARSLAN »
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 05 Ekim 2013, 22:51:57 »
Yerli otomatik tüfekte bu iş biraz beyaz eşya olayına benzer. En tutulan silahların bile sorun çıkardığı olur. Ben 15 yıllık 401 kullanıcısıyım. Çalınan ilk tüfeğimi 12 sene kullandım. En ufak bir sorun yaşamadım. Benim için muhteşem bir tüfekti. O çalınınca ikinci el aldım. Sıfırı yok çünkü artık. Yeni tüfeğimde vuruşuyla etkisiyle mükemmel ama fişekleri avdan önce kalıptan geçirmessem az da olsa kasıyor. Her kutu için 1 veya 2 kere. Hiç olmaması lazım. Sana sayfa sayfa yazarım yerli tüfekler hakkında yorumlarımı ama şimdi sana yazdıklarımı sen bütün yerli otomatikler için genelleyebilirsin. Kısaca özetlemeye çalışayım sana. Yerli tüfeklerin ne namlusu ne şokları ne kasası birbirine uymaz. Kimi namlu dardır kimi geniş. Aynı numara şokların kimi dardır kimi geniş. Aynı marka namlu aynı marka tüfeklerde birbirine uymaz. Bu yüzdendir ki bir çok kişi tüfeğinden memnunken arada her zaman yerli otomatiğinden memnun olmayan vardır. Ya kasar ya vurmaz vb..Yani ben şunu gördüm; on tane 401 otomatik tüfek ile aynı no şokları kullanarak grupman ve penetrasyon testi yap maksimum 7'si geçer 3'ü bir şekilde mutlaka sorun çıkarır. Bunların hepsi gözümle gördüğüm şeyler çünkü burda tüfek tamircisi bi abim var. Sözü geçer, bu işi iyi bilir. Her tüfekle bin bir şekilde testler yaptık. Anlatsam bitmez. Sonuç olarak forever'a gelince. Bütün bu saydıklarım onun içinde geçerli. Eğer biraz önce bahsettiğim gibi 10tüfekten 3'üne denk gelmessen çok ama çok memnun kalacağın bir tüfektir. Kendim hala 401 kullanıyorum ama forever da herşeyiyle 401'le aynı sistem olarak. Görüntü olarak değil tabi. Ben kullanmasam da etrafımda en az on kişiden yorum aldım bu tüfekten ve aynen dediğim orantı geçerli. birkaç tüfek fabrikaya gitti çeşitli sorunlarla ama şunu da belirteyim tüfek alan bir avcı genelde grupman testi yapmaz ince datayları bilmez. Yani tüfek sorunsuz çalışabilir belki ama saçmalar nasıl ve nereye gidiyor bilmez. Yani saçma dağılımı bazen hoş olmuyor. Şunu çok görüyorum; saçmaların merkezi nişan aldığın noktadan farklı oluyor. Yani o namluyla kurşun atsan nişan aldığın yerin bir karış iki karış vb. sağına soluna üstüne ya da altına vuruyor. Ben kendi tüfeklerimi şoklarımı birçok namlu ve şok ile denedikten sonra en doğru ve etkili grupmanı gösterenleri aldım. Çünkü aramın iyi olduğu ve fabrikayla bağlantısı iyi olan bir ustam var. Bazı şokların ve namluların içinden tapayı el gücü ile harbiyle itelesen çok garip durumlar görürsün. Şokun veya namlunun yarısı dar yarısı geniş bile olabiliyor. Anlamadığın bir şey varsa açıklamasını yaparım. Kısacası o paraya alabileceğin en iyi otomatik bence foreverdır. ama iki katını verip başka bir marka alsan bile bahsettiğim sorunlarla karşılaşabilirsin. O yüzden hiç düşünmeden al o tüfeği. Burda fişek kasması dışında şikayet eden olmadı daha. O sorunu da halletmek çok zor değil. Bir şekilde çözülüyor. En kötü benim gibi yaparsın. Fişek yapma makinesiyle arkasını kalıptan geçirirsin. Gerçi ben ava giderken yapmıyorum. Avda yapsa da umrumda olmuyor. Kaçan kaçsın. Kekliği uçarken izlemekte güzel benim için. Fakat çeşitli yarışmalara da katılıyorum tüfeğimle o zaman mutlaka kalıplıyorum. Ha fabrikaya niye göndermedin dersen ; burda fabrikayla arası iyi bir abim olsa da huğlunun müşteri hizmetlerine hiç güvenmiyorum. Huğlunun en büyük dez avantajı odur. Çok duyuyorum, mesela fişak kasması yüzünden gidiyor tüfek fabrikaya. Geliyor. Ve yine aynı sorun devam ediyor. Yani nasıl oluyor anlamıyorum. Fakat aynı şeyi başka markalarda da duydum. Bir tek akkar olması lazım, o tüfeklerin müşteri hizmetlerini övenleri duyuyorum. Fakat çok bilinen bir marka değil. Bununla birlikte huğlu hiç sorun çözmüyor diye de bir şey yok tabi. Tüfeğini iyi tanımak istiyorsan sadece çalışmasına değil grupmanına da bak derim aldıktan sonra. Ben yeni tüfek alçak olsam forever alırdım.Çünkü ava gittiğim arkadaşlarımın çoğu o tüfeği kullanıyor. Zaten burda 10 avcıdan 6 sı huğlu otomatik kullanır. Ve seyrettiğim kadarıyla vuruşu duruşu çalışması çok güzel. Fakat yazdığım bunca şeyin de göz ardı edilmemesini tavsiye ederim.
akif abi güzel bilgilerin için çok tşk ederim bende foreverı begendim kibar bir tüfek zarif ..lakin av performansını saçma dagılımını nasıl oldugunu bilmediğim için  kullanan veya silahı gören avcılarımızdan yardım istiyorum ....karamanda da bilginler avı aradım  çok güzel tüfek pişman olmazsın alırsan dediler ... ben zaten parasını verdim sadece tüfeği kayıt ettirmedim  belki sizlerden kötü bi yorum gelirse diye  .... o zaman hiç başka markaya bakmıyım foreverı alayım .. peki abi fişek germe yaptıgı zaman arkasını kalıplıyorum dedin bunu nasıl yapıyorsun ve fişekte ne tür bi değişiklik oluyorsa germe yapmıyo ..
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #32 : 05 Ekim 2013, 23:00:39 »
Ya sen mutluymuşun bilirsin bizim buraları. :) neyse; soruna yanıt vereyim. Hani şu eski fişey yapma makinaları var ya. Yıldız baskı yapan. Bi tarafı kapsülü çıkarır bi tarafı ağzını toplar vb. En son tarafı da yıldız baskıya son halini verir. Yani fişeğin ağzını içeri doğru büker. Yani ağzı 12 milimse 10 milime düşer. Namlu yatağına rahat girer.Bu arada bende sana bir şey sorabilir miyim?
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2013, 23:02:51 Gönderen: Akif ARSLAN »
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 05 Ekim 2013, 23:06:15 »
Ya sen mutluymuşun bilirsin bizim buraları. :) neyse; soruna yanıt vereyim. Hani şu eski fişey yapma makinaları var ya. Yıldız baskı yapan. Bi tarafı kapsülü çıkarır bi tarafı ağzını toplar vb. En son tarafı da yıldız baskıya son halini verir. Yani fişeğin ağzını içeri doğru büker. Yani ağzı 12 milimse 10 milime düşer. Namlu yatağına rahat girer.Bu arada bende sana bir şey sorabilir miyim?

bmp resim yükle
bu mu abi dediğin
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 05 Ekim 2013, 23:07:02 »
tabiki sorabilirsin abi buyur
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #35 : 05 Ekim 2013, 23:13:44 »
Onunla da olur ama onunla çok uzun sürer. Benim dediğim otomatik fişek yapma makinası. Gerçi onlar var mı artık bilmiyorum. Biz eskiden kendimiz yapınca ihtiyaç dolayısıyla almıştık. Eski avcılarda olur öyle şeyler. Sende yok sanırım ondan. Zaten bu tüfekle kolay kolay ihtiyacın kalmaz dediğim alete. Sen güle güle kullan foreverını.. senden rica etsem telefon numaranı versen ordan konuşsak seninle. Şimdi çıkmam lazım belki uzun süre giremem nete. Sonra ararım ben seni. mümkünmü acaba?
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 05 Ekim 2013, 23:17:02 »
Onunla da olur ama onunla çok uzun sürer. Benim dediğim otomatik fişek yapma makinası. Gerçi onlar var mı artık bilmiyorum. Biz eskiden kendimiz yapınca ihtiyaç dolayısıyla almıştık. Eski avcılarda olur öyle şeyler. Sende yok sanırım ondan. Zaten bu tüfekle kolay kolay ihtiyacın kalmaz dediğim alete. Sen güle güle kullan foreverını.. senden rica etsem telefon numaranı versen ordan konuşsak seninle. Şimdi çıkmam lazım belki uzun süre giremem nete. Sonra ararım ben seni. mümkünmü acaba?
özelden yazdım abi numaramı
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : 06 Ekim 2013, 19:24:20 »
şahin abi bilgiler için tşk ederim daha önce gazlı eski üzümlü yapısı üssan marka otomatiğim vardı lakin her atıştan sonra temizleyip yaglamak gerekiyo gaz deliklerinin pistonun oldugu yerler simsiyah barut kalıntısı 5 senedir bıktım söküp söküp  temizlemekten  ;D ;D kinetik sistem otomatik almayı bu yüzden istiyorum stoger dan bende uzak duruyorum hem çok agırhemde çok arıza cıkarıp servisinin de çok kötü oldugunu burdaki bir çok avcı abi söyledi  armsan güzel tüfek lakin hem gazlı hemde benim bütçem 800 900  tl arası

evet Ersin yerli gazlılarda birde o dert var tabi..her av dönüşü sök tak temizle..benim A300'ün gaz pistonu kendi kendini temizlediği için öyle bir sıkıntım yok avdan geldiğim gibi atarım bi köşeye durur..bir dahaki ava alır gider avlanırım gene aynı şekilde atarım bi köşeye..yağlama temizleme olayı yok .namluyuda temizlemem..nasılsa yine kirlenecek..bi kere şoku söküp silmiştim..şokuda silmiyom artık..sezon sonu detaylı bi temizlik yaparım sanırım.son derece memnumum..yok oringler aşınıyordu yok gaz pistonu tıkanmış öyle şey yok..oring falanda yok zaten..ama yeni çıkan yerli tüfeklerin çoğuda böyle zaten..sanırım hatsanların pistonlarıda öyleydi..kullanan arkadaşlar bilir..

benim stoeger kinetik ama her av dönüşü söküyordum..bugün neresinden arıza yaptı..yağmı çok geldi,yağsızmı kaldı neden fişek kıstırdı diye deli olur dururdum..her atıştan sonra söker yağlardım,avda sorun çıkarınca benzinle her yerini yıkar yağsız bırakırdım..yine sorun çıkarınca bu sefer yağsız kaldı ondan yapıyor diye basardım yağı..bu böyle tekrar etti durdu fabrikaya gidene kadar..şimdide ne olacağı meçhul..gelsinde bi fabrikadan..

bu arada fişek germe,kasma, nedir.fişek kalıplama nasıl oluyor daha açık anlatırmısınız arkadaşlar..

benim bildiğim yerli tüfekler fişek kıstırır bol bol..yada tabla seçer..tırnak sorunuda çok sıkça görülen olaylardandır..

ilk kez foreverde duydum bu olayı..hazır fişekler zaten kalıptan çıkmıyormu.tekrar kalıbamı sokmak lazım..ilk kez duyuyorum..kalıpsız birşey varsa oda huğlu foreverin fişek yatağıdır olsa olsa..tüfeğin kalıba girmesi lazım bence..göz var izan var üreten vatandaş ölçüp biçmemiş mi...o nasıl bi tüfekmiş..satın aldığın fişekleri işin yoksa kalıptan geçir bi daha tüfeğin isteğine göre..  ;D ..inşallah sorunsuz çalışır tüfeğin Ersin kardeşim..sen kararını çoktan vermişsin zaten.hayırlı olsun diyelim şimdiden..

« Son Düzenleme: 06 Ekim 2013, 19:34:10 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 06 Ekim 2013, 20:06:39 »
evet Ersin yerli gazlılarda birde o dert var tabi..her av dönüşü sök tak temizle..benim A300'ün gaz pistonu kendi kendini temizlediği için öyle bir sıkıntım yok avdan geldiğim gibi atarım bi köşeye durur..bir dahaki ava alır gider avlanırım gene aynı şekilde atarım bi köşeye..yağlama temizleme olayı yok .namluyuda temizlemem..nasılsa yine kirlenecek..bi kere şoku söküp silmiştim..şokuda silmiyom artık..sezon sonu detaylı bi temizlik yaparım sanırım.son derece memnumum..yok oringler aşınıyordu yok gaz pistonu tıkanmış öyle şey yok..oring falanda yok zaten..ama yeni çıkan yerli tüfeklerin çoğuda böyle zaten..sanırım hatsanların pistonlarıda öyleydi..kullanan arkadaşlar bilir..

benim stoeger kinetik ama her av dönüşü söküyordum..bugün neresinden arıza yaptı..yağmı çok geldi,yağsızmı kaldı neden fişek kıstırdı diye deli olur dururdum..her atıştan sonra söker yağlardım,avda sorun çıkarınca benzinle her yerini yıkar yağsız bırakırdım..yine sorun çıkarınca bu sefer yağsız kaldı ondan yapıyor diye basardım yağı..bu böyle tekrar etti durdu fabrikaya gidene kadar..şimdide ne olacağı meçhul..gelsinde bi fabrikadan..

bu arada fişek germe,kasma, nedir.fişek kalıplama nasıl oluyor daha açık anlatırmısınız arkadaşlar..

benim bildiğim yerli tüfekler fişek kıstırır bol bol..yada tabla seçer..tırnak sorunuda çok sıkça görülen olaylardandır..

ilk kez foreverde duydum bu olayı..hazır fişekler zaten kalıptan çıkmıyormu.tekrar kalıbamı sokmak lazım..ilk kez duyuyorum..kalıpsız birşey varsa oda huğlu foreverin fişek yatağıdır olsa olsa..tüfeğin kalıba girmesi lazım bence..göz var izan var üreten vatandaş ölçüp biçmemiş mi...o nasıl bi tüfekmiş..satın aldığın fişekleri işin yoksa kalıptan geçir bi daha tüfeğin isteğine göre..  ;D ..inşallah sorunsuz çalışır tüfeğin Ersin kardeşim..sen kararını çoktan vermişsin zaten.hayırlı olsun diyelim şimdiden..
tşk ederim şahin abi ... akif abinin anlatmaya çalıstıgı eski zamanlarda fişek germe yaptıgında öle yapıyorlarmıs fişek yataga rahat girsin diye .... şahin abi şimdiye kadar forever a kötü bi yorum gelmedi  benimde bütçem belli öğrenciyim sonuçta ... gönül isterki 3B den ( benelli browning baretta) birini alalım ama çok tuzlular ...tüfeği kullanınca gerekli grupman testlerini ve çalısmasını  burdan yazacam inş pişman olmam
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : 06 Ekim 2013, 20:45:19 »
tşk ederim şahin abi ... akif abinin anlatmaya çalıstıgı eski zamanlarda fişek germe yaptıgında öle yapıyorlarmıs fişek yataga rahat girsin diye .... şahin abi şimdiye kadar forever a kötü bi yorum gelmedi  benimde bütçem belli öğrenciyim sonuçta ... gönül isterki 3B den ( benelli browning baretta) birini alalım ama çok tuzlular ...tüfeği kullanınca gerekli grupman testlerini ve çalısmasını  burdan yazacam inş pişman olmam

fişek germe nasıl yapıyor tüfekler onu bilmiyorum işde.etrafımdanda duymadım onu sormuştum..ben stoegerle kötü bir tecrübe yaşadım kamuflaj kaplama sentetik benim ki 71 namlu.ağır değildi..yüze gelimi,vuruşu 10 numara..şahane bi tüfek.namlusu çok kaliteli..o kadarda kötülemiyeyim tüfeği..kinetik olmasınında avantajları vardı tabi biraz..ama gelgelelim mekanik kısmını beceremiyorlar işde sorun üstüne sorun...ata neodada böyle stoegerdede..bi benelli gibi sorunsuz çalışmıyor..gazlı silahlar çok güzel bak yerli yapım..problem sıkıntı yaşayan yok.armsan olsun ,hatsan olsun,ata arms , wizard arms olsun..

ama foreveri bilmiyorum ..benim gözümde hepsi aynı oldu işde artık..ama şans işi bu bakarsın stoeger ve ata neo gibi sorun çıkarmaz..mesela safran özkar silahlar da kinetik ama canavar..kıstırma yok,boşu atmama gibi bir problem yok..foreverde öyledir kanımca...stoeger ve ata neo en pahalı silahlar yerli yapım olarak.avrupa silahın yarı parasına satıyorlar ama en ucuz yerli otomatik onlardan daha sorunsuz çalışıyor..pahalı demek kalite demek değil maalesef ülkemizde.

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 06 Ekim 2013, 21:26:55 »
fişek germe nasıl yapıyor tüfekler onu bilmiyorum işde.etrafımdanda duymadım onu sormuştum..ben stoegerle kötü bir tecrübe yaşadım kamuflaj kaplama sentetik benim ki 71 namlu.ağır değildi..yüze gelimi,vuruşu 10 numara..şahane bi tüfek.namlusu çok kaliteli..o kadarda kötülemiyeyim tüfeği..kinetik olmasınında avantajları vardı tabi biraz..ama gelgelelim mekanik kısmını beceremiyorlar işde sorun üstüne sorun...ata neodada böyle stoegerdede..bi benelli gibi sorunsuz çalışmıyor..gazlı silahlar çok güzel bak yerli yapım..problem sıkıntı yaşayan yok.armsan olsun ,hatsan olsun,ata arms , wizard arms olsun..

ama foreveri bilmiyorum ..benim gözümde hepsi aynı oldu işde artık..ama şans işi bu bakarsın stoeger ve ata neo gibi sorun çıkarmaz..mesela safran özkar silahlar da kinetik ama canavar..kıstırma yok,boşu atmama gibi bir problem yok..foreverde öyledir kanımca...stoeger ve ata neo en pahalı silahlar yerli yapım olarak.avrupa silahın yarı parasına satıyorlar ama en ucuz yerli otomatik onlardan daha sorunsuz çalışıyor..pahalı demek kalite demek değil maalesef ülkemizde.
abi fişek sıkıştırma olayı işte boş kovanı çıkarmayıp sıkıştırmaya bizim bu yörede tüfek germe yaptı deniyo ........abi yerli tüfek  şans işi bazen iyi çıkıyo senelerce kullanıyon bazende  arızadan dolayı fabrikadan çıkmıyo ..... ahh nerde eski huglu kooparatifin 401b kinetikleri ..nerde vursanın 92a ları ..
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : 06 Ekim 2013, 21:34:05 »
abi fişek sıkıştırma olayı işte boş kovanı çıkarmayıp sıkıştırmaya bizim bu yörede tüfek germe yaptı deniyo ........abi yerli tüfek  şans işi bazen iyi çıkıyo senelerce kullanıyon bazende  arızadan dolayı fabrikadan çıkmıyo ..... ahh nerde eski huglu kooparatifin 401b kinetikleri ..nerde vursanın 92a ları ..

anladım..eski çiftelerin boş kovanı şişirip sıkıştırması gibi bişey bi nevi demekki.

en güzeli 2.ci el bi vursan 92a almak yerli tüfek alınacaksa..avrupa alınacaksada franchi yada fabarm 2.ci el temiz uygun fiyata...hemen kaptırıyoruz biz illa olucak anında..

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 06 Ekim 2013, 21:43:20 »
anladım..eski çiftelerin boş kovanı şişirip sıkıştırması gibi bişey bi nevi demekki.

en güzeli 2.ci el bi vursan 92a almak yerli tüfek alınacaksa..avrupa alınacaksada franchi yada fabarm 2.ci el temiz uygun fiyata...hemen kaptırıyoruz biz illa olucak anında..
evet abi öylede denebilir işte boş fişeği fırlatamayıp mekanizmanın sıkıştırması .....2. el aldıgın zaman temizini bulmak zor şahin abi bi avcı elindeki 401b veya 92a yı satıyorsa büyük ihtimal tüfek artık arıza çıkarmaya ve ömrünü tamamlama evresine gelmiştir o yüzden satıyordur ....görüyoruz mesela acil paraya sıkışkınım o yüzden satıyorum diye not yazıyorlar kesinlikle yalan .... 2. el 401b   92a  300 500 tl arasında  paraya sıkışan insanı 300 500 kurtarmaz ... zaten tüfeği temiz olan avcı da bu tüfekleri asla satmaz ...
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 06 Ekim 2013, 22:23:29 »
Sayın Ersin bey bende 401 b ve 92 a(avrupa) var (toplamda 7 otomatik var sarsılmaz falan.) satmaya kıyamıyorum. tıkır tıkır da çalışıyor. tabi arasıra  temizleyip yağlamak gerekiyor.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 06 Ekim 2013, 22:43:10 »
Sayın Ersin bey bende 401 b ve 92 a(avrupa) var (toplamda 7 otomatik var sarsılmaz falan.) satmaya kıyamıyorum. tıkır tıkır da çalışıyor. tabi arasıra  temizleyip yağlamak gerekiyor.
osman abi tüfeklerin temiz olduktan sonra sorunsuz çalıştıktan sonra neden satasın ki .... her ne olursa olsun kullandıktan sonra tüfeklerimizi temizlemek lazım .....  tüfeğinden memnun olmayan biri tüfeğini satıp elden çıkarmayı düşünür ... 92a zamanında berattaya kafa tutmuş bir firma .. şimdi ise beratta steoger adıyla vursanı  kendi bünyesine aldı ....
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #45 : 06 Ekim 2013, 23:32:58 »
         Vallaha arkadaşlar  2 yıldır bende STOEGER M2000  kinetik tüfek kullanıyorum.Tüfek dikiş makinası gibi tıkır tıkır çalışıyor.Daha tüfeğe bir kez bile bakım yapmadım.Yanlış anlaşılmasın BÜYÜKHUĞLU ve AKKAR marka iki adet de gazlı otomatik tüfeğim var.Onlar da hiç tutukluk yapmıyor, gayet güzel çalışıyor.Yalnız gazlı tüfekleri ayda bir temizlerim.Namluların dış yüzeyleri paslanmasın diye hafiften yağlarım.Kısacası benim 4 tüfeğim de yerli, ama ben gayet memnunum.Beretta kullanan arkadaşlarım da var.Grupman ve mesafe olarak da ben bir fark göremiyorum.Uygun mesafeden ve uygun fişekle yaptığın atışlar önemli.Forever benim incelediğim kadarıyla seni pişman etmeyecek bir tüfek.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #46 : 07 Ekim 2013, 17:05:46 »
Benim bahsettiğim sorun boş kovanı çıkarmaması değil. İlk fişeği attıktan sonra ikinci fişeğin namluya girmeden namlunun bir tarafına yıldız baskı tarafından takılıp kalması. Kasma dedim ben buna yanlış ise düzelteyim. Adı herneyse artık ben bu sorunu tüfeğin yıldız baskısını makine yardımıyla daraltıp çözüyorum.Anlatmak istediğim buydu. Boş kovanı atmaması sorununu ben hiçbir 401 veya foreverda duymadım.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #47 : 07 Ekim 2013, 17:06:22 »
Benim bahsettiğim sorun boş kovanı çıkarmaması değil. İlk fişeği attıktan sonra ikinci fişeğin namluya girmeden namlunun bir tarafına yıldız baskı tarafından takılıp kalması. Kasma dedim ben buna, yanlış ise düzeltelim. Adı herneyse artık ben bu sorunu tüfeğin yıldız baskısını makine yardımıyla daraltıp çözüyorum.Anlatmak istediğim buydu. Boş kovanı atmaması sorununu ben hiçbir 401 veya foreverda duymadım.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #48 : 07 Ekim 2013, 18:38:22 »
Forever Huğluda eski ustaların ürettiği bir markaymış. Bana kalırsa Nitronun gri kasalısından daha yakışıklı.

İnternetten siparişle tüfek alma işine gelince ben aldım pişman oldum ama çözülmeyecek bir sorun değildi iyi kötü çözdüm. dipçiği kestim tüfeğimin bi miktar yakışıklığı gitti ama şimdi daha iyi nişana geliyor.
Dipçik ölçüleri çok önemli bir unsur bence

1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 07 Ekim 2013, 19:09:13 »
mahmut abi evet forever çok estetik duruyo zaten ben huğlu kooparatifin yeni yaptıgı otomatikleri begenmiyorum .. nitrolar bile çok kaba görünüyor .. kooparatif geçen yıl çıkardıgı 401 den pek randuman alamadı tutulmadı ... benim tercihim forever olacak değiştirmiyecem ......
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul