Curnata zamanı diye tabir edilen zamanda bu kadar kuş vurulmuyor mu sanıyorsunuz yaban tv diyor curnata yakaladık siz inanıyor musunuz 10 kuşla kaldıklarını. Kamera kapalıyken arkasında neler dönüyordur kim bilir.Teyple avlananlar yapmıyormu bunları. Burada konuşuyorlardı kulak misafiri oldum av bayide 21 eylülde curnata varmış bizim buralarda adam teyp başında geceden sabaha akdar bıldırcınları toplamış sabahta ayrı av yapmış 100!denfazla kuş vurdum diyordu av bayisinde anlatıyordu.Buna ne demeli.Bu iş ne av nede vicdan meselesi sadece kıskançlık o yapıyor ben neden yapmayayım kıskançlığı.Bunun böyle olduğunu herkes biliyor kimse vicdandan bahsetmesin yani.
ben ce yanlış düşünüyorsun VİCDANI OLMAYAN kişilerin yaptıkları bunlar. ne kıskançlığı. örnek vereyeim sana burda çok kişi var geyik ( karaca ) vuruyor teoe köyde nerdeyse her evde kışın en 15 tane kara vuruluyor hane başına düşen rakam bu. bunlar benim olduğum yerde vuruluyor. şimdi neresind ebunun kıskançlık o vuruyor bende vurayım nerde acaba. ben daha duymadım herkez vuruyor biz neden vurmuyoruz diyeni.
aynı şekilde sülün avı. bi,zim burda yerini elimle koymuş gibi bilidiğim sülün yatağı var. bazen zevkine giderim köpekler için kalkma sesleri hoşuma gidiyor. vede avcılığını yapanları biliyorum göryorum avda . hele bi abi var adam neden vuruyorsun diyorum yok ya diyor ben seçmece vuruyorum kesinlikle dşilere atmıyorum sadece erkek sülün vuruyorum diyor. çok bilinçli av yapıyorum diyor ama yasak olduğunu ve az dsayıda olduğüunu bile bile vuruyor. kıskançlık olsa her sabah gitsem her sabah 8- 10 tane seçme vurup çıkacam bir mevki ama daha oraya tüfek ile adım atmadım kalkanA DA TÜFEK ATMADIM. e abi her zamna çağıyoru gel gidelim erkek vuralım diye daha demedim o vuruyor bende vurayım vede o mevkiyi çoğu avcı biliyor ama giden kişiler hep aynı kimse demiyor herkez vuruyor gidip bizde vuralım demişyor ve sülün vurmuyor. demekki neymiş ksıkançlık değil TAMMIYLA İNSANLIKLA VEDE VİCDAN İLE ALAKALI KONU İMİŞ AVCI DOSTUM.
SAYGILAR SUNUYORUM YNALIŞ ANLAŞILMASIN SADECE VİCDAN MI YOKSA KISKANÇLIKMI KONUSUNA AYDINLTMA İÇİN YAZDIM.
YOKJSA DÜŞÜNCE FİKİRLERİNE SAYGIM SONSUZ AVCI DOSTUM
HÜRMETLER SUNUYORUM .
KAZASIZ BELASIZ AVLAR DİLİYORUM