Sn. Ali Gümüş arkadaşımızın açtığı konunun önemi herkes tarafından çok iyi bilinmektedir ve bu konuyu gündeme getirdiği için kendisine teşekkür ederim. Bütün yazılanları baştan sona okudum hepsinede katılıyorum çünki gerçek şeyler.
Sn. Tuncay Kandemir kardeşimin dediği gibi "en azından yerli kuşlarımıza vicdanlı olmamız lazım, avcılık şu anda tamamen kişilerin vicdanına kalmış durumda" diyor, evet herşey kişinin vicdanından geçiyor, eğer biz avcılar başta kendimizi, daha sonra yanımızdaki ekip arkadaşlarımızı merada kontrol edip yukarıda sayılanları hiç olmazsa kınalı, çil kekliklerimize, tavşanımıza vb. yerli avlarımıza uygularsak zaten o zaman ne MAK'a nede başka kurumun yasaklamasına gerek kalmayacaktır. Biz avımızı kendimiz korumak mecburiyetindeyiz artık, biz kendi kendimize korumazsak, başkası gelipte silah zoruyla dahi bu işi kurtaramaz. Yakın tarihte bu gidişle zaten meralarda canlı kalmayacak o zaman zamansızda olsa merak ediyorum vurulacak palaz kalacakmı, neye kızarsak kızalım lafın kısası " KENDİ KENDİMİZE BİNDİĞİMİZ DALI KESİYORUZ". Selam ve saygılarımla.
Sözlerime YAZIKLAR OLSUN diye başlamak istiyorum.
Az önce YABAN TV de USTALADAN isimli programı seyrettim.Hatta dernekte avcı arkadaşlarla beraber seyrettik.Arkadaşlardan şöyle bir yorum geldi"bıldırcınında artık kapı numarası belli değil,adamlar Yaban TV de bile yasak av yapıyor sen de buralarda yasakçı yakalıyacam diye koştur dur."
Söyleyecek birşey yok adamlar program yapmış birde adını USTALADAN koymuşlar.. Adama sorarlar ne Ustası diye..?
Yahu bu nasıl ustalık arkadaş avlandığınız mera FİDAN ÇAMLIK çamların boyuna bakınca 15 cm de var 2 mt de var.Yahu bu bıldırcın o çamlığa neden iner,orada ne yer, ne içer güzelim ovalar dururken....Adamlar 3 bıldırcın vurmak için 10 tane çamın resmen celladı oldular.Çamlar paramparça......
Birde bukadar aşikare yapmayın bu işi bu kuş burada onu çağıran birşey olmadan ne arar? Yapmayın allah aşkına yapmayın siz USTA sıniz ÖRNEK avcısınız...!
Saygılar..